Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Dave
senior tag
válasz
krichd1
üzenetére
Azért, mert ilyen házat néztem ki magamnak, az oldalán nagy ablakkal. És azt találtam ki hogy mivel a videokártyám képes arra hogy alvó módba kapcsoljon miközben megy a gép, olyankor nem világítana a venti és onnan tudnám hogy mi a helyzet.
Ez a corsair venti baromi jól néz ki

-
krichd1
addikt
-
V.Dave
senior tag
válasz
V.Dave
üzenetére
ja és most jutott eszembe de lejárt az időkeret szóval valami kék ventillátor kellene ha ledes mégjobb az a lényeg hogy a zaj annyira nem számít viszont légszállításban combos legyen mert hangszigetelt házam lesz.
(#10696) krichd1
nemtudom amiben gondolkozom az az alpenföhn wingboost blue vagy ez a bitfenix spectre. 2db 120mm-esnek jobb a légszállítása mint 2db 140mm-esnek nem? -
V.Dave
senior tag
melyik a jobb hűtésteljesítményben ?
2db 120mm kb 1300fordulat/perc
2db 140mm kb 1000fordulat/percVideokártya hűtésnek kellene
-
Kar07
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata erről a ventiről: [Cooler Master NCR-12K1-GP 12cm]?
Elvileg 1200 rpm, 19.0 dBa, és 44.72 CFM, de nem találtam hivatalos leírást.Ennyiért veszek 3-4 db-ot, de nem tudom nem-e pénzkidobás. Esetleg jobb javaslat ezer ft körüli áron, 12 vagy 14 centis méretben?
Köszönöm!
-
Varázslóó
őstag
Üdv ha egy 12cm ventihez az van írva Felvett teljesítmény: 5.4 W az bekapcsoláskor vagy folyamatosan 5W eszik a ventilátor ?
-
benvolio
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy jóféle 12cm-es, átlátszó, piros ledes ventit? /Oldal plexire kellene/
Üdv! -
krichd1
addikt
válasz
fenergie84
üzenetére
Xilence Red Wing PWM, de én inkább a Thermalright TY141/147-et ajánlom.
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
12cm PWM ventik közül melyik most a best buy kategória?
Persze miniél kisebb pénzért...
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
keresek 3 Pines fehér ledes ventit 14-es méretben kb.4000.-ig.
tudnátok valamit ajánlani?
köszi -
HookR
addikt
válasz
800.henrik
üzenetére
Ha jól sejtem, te rendre a furatok egymástól távolabbi szélét méred. Valójában a furatok középpontjának távolságát kellene. Ezt persze teheted úgy is, hogy mindkettőnek azonos szélét méred egymáshoz, pl. mindkettőnek a jobb szélét, vagy mindkettőnek a bal szélét.
Lényeg, hogy ne az egymástól távolabbi és ne is az egymáshoz közelebb eső széleket mérd. Amúgy ha nagyon kukacoskodni akarnék, ez utóbbi a 'furattávolság' - a furat átmérőjével kisebb a furatközéppontok távolságánál. Remélem érthető.92mm-es ventik furatközéppontjainak távolsága: 82,5 x 82,5 mm
-
krichd1
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
3 dB-es növekedés kétszeres hangteljesítmény növekedést jelent, annak ellenére, hogy kísérletek alapján az emberi fül nagyjából 10 dB növekedést érzékel kétszeres hangosságnövekedésnek.
Egyébként ajánlom a venti szabályzást. SP120-nál nem tudok jobb légszállítás/hang arányú ventit ebben a méretben. Drágában sem. -
krichd1
addikt
válasz
800.henrik
üzenetére
Tehát 9cm-es ventit kell keresned, mennyit szánnál rá ?
-
dodopek
addikt
Sziasztok!
Ajánljatok nekem házat! Azért ide írok, mert a házban a legfontosabb a minél halkabb, minél izmosabb hűtés. A max ár kb 12e ft,(akár utólag beszerelt ventivel).
Felső tápos,ATX, vagy mATX.Köszi!
-
jookomak
őstag
válasz
800.henrik
üzenetére
Szerintem te a luk nagyságát nézted. Azt mérd le, hogy milyen távol van 2 lik egymástól.
-
800.henrik
senior tag
válasz
800.henrik
üzenetére
szélesség-magasság:8,7mm, de ilyen nincs az interneten... mit mérek rosszul?
-
krichd1
addikt
válasz
Erdei88
üzenetére
Corsair SP120 High Perfomance Edition javaslom 12cm-re, a Spectre Pro kicsit halkabb, kicsit nagyobb a légszállítása. Mivel ára elég magas, ezért rajtad áll, neked megéri-e.
(#10664) 800.henrik: Furatok távolságát mérd meg, vagy ha tudod a házad típusát, akkor megkeresed ezt az információt.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
A házon hogyan mérjem, hogy milyen hűtő jó hozzá?
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Milyen 12cm-es ventilátort ajánlanátok, ami maximum 20-25 dBa hangos és fekete vagy fekete-piros? Minél nagyobb légszállítás lenne a cél
Enermax Magma (UCMA12) nézttem, érdemes megvenni vagy van esetleg ennél jobb? 4k-nál nem szeretnék többet költeni darabjára.Cooler Master HAF-X oldalventijét, ami 110CFM-et tud, érdemes-e lecserélni BitFenix Spectre PRO 200mm-re?
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Egy ilyet tervezek venni a mostani házam tetejére, mert elég régi, és vas az egész, szóval kéne hogy járjon a levegő.
Az lenne a kérdésem, hogy ezt hova kell kötni? Az alaplapra, vagy hol kell neki áramot adni?
Esetleg 2-t is lehet kötni rá, hogy a hátulján is fújjon egy kis levegőt?
Konfig az aláírásomban.
Üdv. -
SRII
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
hát hangszigetelésre biztos jó, de a levegő áramlását biztos kicsit visszafogja..

-
CoolBoy323
nagyúr
-
tknof1871
őstag
A ventilátorra miből csinálnak porszűrőt?
-
Hoorus
őstag
Sziasztok!
Arctic F14 PWM ventijeim vannak, de sajnos az alaplapom nem tudja megfelelően szabályozni őket, csak az egyik csatlakozóról..
Két kérdésem lenne konkrétan:
1, Hány ventillátort lehet/ajánlott sorba kötni ugyanazon csatlakozóra?
2, Milyen ventillátor szabályozót ajánlanátok, amire rá lehet kötni 4 pines pwm-es ventiket is? Amiket néztem, azoknak a hosszabbító kábeleibe csak a 3 pines ventiket lehet bedugni...
Köszönöm előre is a válaszokat

-
tknof1871
őstag
válasz
tomi5244
üzenetére
Még nincs is itt a nyár, de már most 42°C-ra ment fel a HDD mialatt kártékony programokat kerestem. Úgy, hogy van saját ventilátora. De ugye kellene a huzat a házban.
Bár a legoptimálisabb az lenne ha előre is tudnál betenni ventilátort ami szívja a kinti hideget így egy huzat jönne létre a házban.
Ezt a házat egy bizottság tervezte. Most egy darabig szemeztem az elöl de belül, alul lévő rögzítőhellyel, ahova ventilátort lehetne tenni. Ha kívül a bekapcsoló nyomógombot csak 20 mm-el lejjebb teszik, akkor pont a közepén lenne. Zseniális!
A ház oldalán van kiképezve hely egy ventilátornak. Van abban ráció, hogy oda teszek egy ventilátort, ami kintről szívja a levegőt be a házba, mégpedig közvetlenül egy csőbe? A cső a ventilátornál 90°-ban megtörik és úgy vezetem előre és le, ahol a HDD van?
Tennék be még egy HDD-t, de félek, ha semmit nem teszek, akkor egymásnak fognak befűteni.Annak mi az oka, hogy a ház oldalán kiképezték a ventilátornak a helyet, de csak kettő csavarnak van lyuk? Átlósan.
-
HookR
addikt
Ha PWM módban szeretnéd a ventilátorokat vezérelni, akkor azt a ventilátornak és a vezérlőnek is támogatnia kell, legyen az az alaplap, vagy külön vezérlőegység. Hogy olyat érdemes-e, az leginkább az igényektől és az adott esettől függ, de ezzel kapcsolatban majd a többiek megosztják a tapasztalataikat.

Az alaplapi vezérlésnek megvan az az előnye, hogyha van hozzá megfelelő szoftveres támogatás, akkor akár Windows-ban könnyen beállíthatod a tartományt, hogy milyen hőmérsékleti értékek esetén milyen fordulatszámon járjon és mindez természetesen automatikus. Illetve ha már adott a dolog, akkor nem kell külön vezérlőt venned pluszpénzért.
A vezérlő előnyét főleg abban látom, hogy eredendően több ventit tudsz rákötni és függetlenül szabályozni, feltéve, hogy erre szükséged van az adott házban. -
SRII
őstag
ha veszek egy ventilátor szabályzót,(amely képes 5 ventit szabályozni) akkor kellenek olyan ventilátorok amiket lehet szabályozni vagy mindegyik ventit lehet szabályozni?
-
HookR
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Gigabyte H55N-USB3-on is a 4pin-es CPU FAN csatlakozót lehet PWM és VR módban szabályozni egyaránt. Ellenben a 3pin-es Case FAN csatlakozó nem vezérelt egyáltalán.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Tedd fel az AI suite-ot, azon belül pedig a fan xpert-ben lehet szabályozni a ventiket. Bár nekem is volt olyan ventim, amit másik lappal valahogy az istenért se tudtam szabályozni.
-
krichd1
addikt
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Alaplap függő a dolog, a jobb alaplapokkal lehet feszültséggel szabályozni. Esetleg próbáld ki a Speedfan programot.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem villogni akarok, de lehet azért mert ez ilyen "csúcsszuper rog gémer ez a legjobb a világon deszka" (asus gene iv). Gondolom tudja feszültséggel szabályozni a sima ventiket is. Sőt, ugye be van kötve egy ty-140, elosztókon 2-2 coolink 120p, ill. s-flex. Szóvan van itt pwm, 3 tűs is, és mind nagyon szépen mennek 600 rpm alatt is.
-
jookomak
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nálam működik a 3 tűs s-flex szabályozása ai suite-tal. Még szerencse, így legalább csönd van. -
SRII
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
igen is! értettem / vili!

-
CoolBoy323
nagyúr
fullon mennének molexen, hisz fix 12V-ot kapnak (alap esetben).
A lapok is tudtommal fullon nyomatnák, hisz feszültséget nem tudnak szabályozni (legalábbis az enyém szerintem nem, vagy még nem jöttem rá, hogy
)Nekem van szabályzóm, és nagyon szeretem! Scythe Kaze Q... minden centet megért

A miért jó-ra mit válaszoljak?
Nyilván azért, mert alacsonyabb feszt állítasz be vele, ergó lassabban forog a venti, azaz halkabb lesz!!!Vili?

-
SRII
őstag
válasz
krichd1
üzenetére
hali, olvasom közben az írásotok és meg kérdezném hogy ha nem szabályozzuk a ventiket, (alaplapra csat 3 tűs és kész) akkor teljes fordulaton megy a venti,vagy akkor mi szabályozza? az alaplap a hőfokot illetően , vagy ha molexel csatlakoztatom akkor mi befolyásolja a venti sebességét? vagy ilyen esetekben teljes fordulaton mennek a ventik? vagy hogy is van ez?
köszi a segítséget.

És érdemes e szabályzót venni több ventihez?miért lenne jobb?
-
>Deego..
senior tag
Üdv
Kérdezném avagy szeretném tudni pár ventinek a pontos méretét és lukkiosztását.
A lényeg az lenne hogy moddolom a házam és szeretnék egy 140mm ventit a gépház elejére, de rendelés előtt szeretném a hejét kivágni ás befejezni a dolgokat, mert a jövhéten nem érnék rá.Alpenföhn Wing-Boost
THERMALRIGHT TY 140 és hasonló típusokLényegében annyit kérnék hogy a ventit körberajzolnád egy papíron, feltüntetve rajta a szélességét, hosszúságát, magasságát és a sarkoktól mérve a luktávolságot, kiosztást, belső átmérőt.
-
SRII
őstag
válasz
jocek91
üzenetére
köszönöm, tehát nekem a levegő mennyiségének az áramlása is fontos lenne, akkor egy 14 cm venti több levegőt mozgat meg mint 2db 12 cm?
Mondjuk én 2 darab noctua 12 cm ventire gondoltam halk , de nem tudom milyen alternatívák vannak még melyek sokkal nagyobb hatásfokot érnek el légszállításban. -
SRII
őstag
sziasztok!
Segítséget kérnék tőletek, a cooler master 690ii usb 3.0 front oldalon van egy 14 cm venti(gyári cm venti) és ezt szeretném kicserélni 2 db 12 cm ventilátorra mivel szerintem 2 db 12 cm venti nagyobb levegőáramlást tud szállítani mint egy 14 cm venti, vagy nem?
2 db ventit keresek amely halk de nagy a légszállítása
mindegy a kinézete, mindegy hogy ledes vagy nem((bár ha ledes az jobb lenne, de a hatékonyság fejében lemondok róla)) és mindegy az ára is csak hal és nagy levegőt tudjon megmozgatni.
köszönöm. -
Drizzt01
őstag
Sziasztok . A ház elejében most egy Thermaltake 200 x 200 x 30 mm Blue LED fan (600rpm, 13dBA) venti van . Kiszeretném cserélni egy olyanra ami több levegőt nyom , mert mögötte van egy radi és szerintem nem hűti eléggé .
-
Raggie
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
Nem csinál zajt, szinte semmit!
Max fordulaton is teljesen hangtalan.Akkor azt a Swif2-t valszeg én néztem be.

-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Raggie
üzenetére
de nem lehet ott kapni, ahol venném

azt tudom, h 12-es helyre megy, de a kilógó rész nem csinál nagy zajt?a swiftet pedig nem ajánlják cpu hűtőre, mert a nyomása kicsi... itt sem ajánlják, de külföldi fórumokban sem...
végül berendeltem egy Akasa Vipert, hátha... próba cseresznye

-
Raggie
őstag
válasz
CoolBoy323
üzenetére
A TY 147 pedig igenis PWM és teljesen jó lesz arra a bordára, én Hyper 212 EVO-n használom és tökéletes. 120mm-es ventis furatok/rögzítőhelyek vannak rajta.

A swif-nek hogyhogy nem elég a légnyomása? Azt ajánlják is cpu-hűtőre.

-
CoolBoy323
nagyúr
válasz
Raggie
üzenetére
Is-is...
A swif bordara nem jo, kicsi a legnyomasa!
A ty pedig nem pwm, es a 14es nem hiszem h jo lenne a bordara...Mivel procihuto lenne, igy a lap szabalyozna ofkorsz... tehat alacsony fordulatpn is jo legnyomasu kellene...
De a gyari ventitol rosszabb ne legyen, se hangosabb!
-
Hoorus
őstag
válasz
Raggie
üzenetére
Van ám ára ennek az elosztó cuccnak... Merlinnél 390-ért árulják, igaz az nem ilyen gusztusos, harisnyázott, mint amit linkeltél.. 
Na majd meglátjuk, hogy milyen lesz.. Megrendelem és utána okosabbak leszünk

Sajnos a Thermalright TY-147-et le kellett mondanom, nem tudtam, hogy csak 120-as helyre lehet őket beépíteni. Remélem nem járok rosszabbul az Arctic-al sem.. Mindenképpen fehér lapátos ventit akarok, de elég gyér a felhozatal ezekből...

Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Cooler Master Mobius 120P ventilátor kit (3 az 1ben) eladó
- Keresek! Noctua NF-A12x25 PWM chromax
- 2db Noctua NF-A15 HS-PWM chromax.black.swap
- 3 db tokos ventilátor készlet 120 x 120 mm Pro Gaming ARGB, PWM vezérlő, távirányító
- 120mm ventilátor bazár, splitterek, argb spliterek, ASUS TUF pwm & argb fan hub
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- 187 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ha rendes hangszigetelt házat akarsz, akkor ott van például a Nanoxia Deep Silence.

Tisztességesen hangszigetelt házban úgysem látod. Ha jó hűtést szeretnél, vegyél két Corsair AF140-et, vagy SP120-at.

)

Nálam működik a 3 tűs s-flex szabályozása ai suite-tal. Még szerencse, így legalább csönd van.
ugy hogy csak marad a szabályzós téma.

Van ám ára ennek az elosztó cuccnak... Merlinnél 390-ért árulják, igaz az nem ilyen gusztusos, harisnyázott, mint amit linkeltél..
Grózi