- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01 #44066 üzenetére
Eredetileg úgy volt, hogy fent befelé fújt mind a kettő, aztán házas topickba írta valaki, hogy az elsőt fordítsam meg. Azóta úgy van. Proci valamivel hűvösebb is lett így, hogy az az 1 venti hűvös levegőt fúj a proci ventire, a másik meg elszívja kifelé a meleget. Az első venti pont a proci venti előtt van, ha ott is kifelé szivna, akkor nem szívná el a friss levegőt a procin lévő venti elől?
-
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01 #44064 üzenetére
Tovább olvastam, csak összefolyt a két komment
A NF-12P re gondoltam, nem az eLoopra. Bár ahogy nézem az árakat, az említett Arctic P12 Max elég jó áron van, 5db 15k körül van alzán, az a házra nekem elég is lenne, és akkor még mondjuk 2 NF-12P a procira.
Előre 3 120mm es, vagy 2 140-es venti megy be a házamba, fentre 2 120-as vagy 2 140-es.
Gondolom előre a 3db 120-as jobb, viszont fentre lehet jobb lenne a 140-es?Jelenleg igy néz ki, mind 120mm-es, procin push-pull kifelé a házból:
-
Anaren91
senior tag
válasz
Killer01 #44057 üzenetére
Rendben. Először amúgy azt néztem, csak valami félre ment a netes keresésben és az egyik oldalon ezt hozták ki "jó árú" ventinek. De valszeg házhűtés tekintetében. De akkor procira amit te linkeltél. Házba jó az amit én linkeltem, vagy van olcsóbban hasonló kaliberű? Egy Cooler Master Masterbox MB511-EM van, és hát a gyári hűtő világít meg minden, de szerintem gyenge és hangos. Így ha van jó alternatíva, azokat is lecserélném.
-
geckowize
őstag
válasz
Killer01 #43537 üzenetére
Beraktam top exhaustnak a házhoz kapott 2 db 12cm / 3pin / ~1200RPM-es Phanteks ventit, nem sokat segített, 9% throttling, max 102°C a CPU IA Cores.
Ami esés látszik a közepén az azért volt mert egy ideig levettem a ház előlapját.
Mitévő legyek szerintetek? Megérné egyáltalán beruházni top exhaustnak a két gyári házhoz kapott 12cm-es venti helyett két bikább 14 cm-esbe?
Vagy így, hogy a top exhaust-on gyárikkal kb. semmi javulás nem jelentkezett, inkább a procihűtőre kéne rádobni push-pull-ba 2 db bikább 12-est?
Undervolttal kapcsolatban nem írnak a proci topicjában, ami videót találtam, az nem Asus UEFI és teljesen más nevű opciók vannak nálam.
-
geckowize
őstag
válasz
Killer01 #43537 üzenetére
Felső két ventillátor foglalatra még nem raktam semmit, mert már nincs hova kötnöm, tipp esetleg?
#43536Grave_444: Utánanéztem a külön előlapnak, sehol sem kapható a P400A mesh front panel. Amúgy sem illeszkedett volna tökéletesen.
Rowon: Alulfeszelést megpróbálom mielőtt veszek bármit.
Köszi mindenkinek! -
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
Killer01 #15681 üzenetére
Köszi. Azt hiszem ezt is néztem már, de gondoltam meghallgatok több ötletet is. Ennél néztem, hogy a minimális hang meg van adva, de max fordulaton vajon mennyi lehet? Jó lenne ilyen 25db körül. A Hexa-ban elvileg 33db-es van alapból, a mostani benne már cserélt venti, de egyszerű fekete, nem hiszem, hogy nagyon jobb lenne hangra, mint a gyári.
-
szyLord
csendes tag
válasz
Killer01 #15101 üzenetére
Hat a ház az a Zalman Z9 U3, ennek van gyárilag 3 ventije -elől, hátul fent.
A proci hűtő az CM Evo 212.
És a videó kari az Shappire 280X 2 ventivel.
Amivel meg játszódtam az a Fifa 15 Demo volt.
A háznak az érzékelője az alaplap hatához van dugva, de kileptem és megnéztem az Aidaval és ott is 40+ fokot mutatott. és 2600 fordulatot a ventin, de nem a CPUs-on..
Hja a gép most lett össze rakva egy hete, ezert volt fura ez a hang és a nagy fordulat.. Ezert gondoltam, hogy gagyik a gyári ventik és kicserélem.. -
flymi
addikt
válasz
Killer01 #15080 üzenetére
Finnyás vagyok, a 12 cm pont elég.
Különben sem a méret a lényeg, hanem a hang amit "közben" kiad.
Tény, hogy a nagyobb ventik eleve ugye lassabban forognak, de nekem akkor is választanom kell, még MA!
Aprón is láttam 14-eseket, sajnos a 12-es Pure Wingeknél voltak nálam gyorsabb fórumtársak. -
-
Laggner
csendes tag
-
Glaz-dozfhut
őstag
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Killer01 #13360 üzenetére
Én nem akartam "vitatkozni", de én sem osztom azt a véleményt. Van hangja. Bennem is felmerült ez a típus, de pont a hangja miatt vetettem el. Egyébként ennek ellenére ajánlanám. Az erősebbet lehet lassítani, de a gyengébbet erősíteni nem. E mellett nem az olcsóbbak közé tartozik.
-
daveoff
veterán
válasz
Killer01 #13255 üzenetére
Ebből is van két változat:
CO-9050013-WW
Air Series SP120 PWM High Performance Edition High Static Pressure FanCO-9050011-WW
Air Series SP120 PWM Quiet Edition High Static Pressure FanDe minden adatuk full megegyezik, tehát tök ugyanaz, mégis két külön típus. Akkor ezek közül választok.
Köszi! -
törölt tag
válasz
Killer01 #13058 üzenetére
Az Aerocool F4XT-t is néztem még mert egész pofás az ötlet, de se lekapcsolni nem tudja meg ez az 50-80-100% is röhejes. Ennyi pénzért ha tudna több fokozatot meg lekapcsolást akkor jó lenne. De ez így egy vicc.
Néztem vagy 30 félét, szinte mindnek az a baja hogy nem kapcsol le vagy 5-6V a minimum feszkója. Egyedül a Scythe meg a Lamptron az amivel lehet valamit kezdeni, de 3x annyiba kerülnek a sima potisoknál és a kijelzőn kívül semmit se tud, mert amit tudnia kéne nem tudja vagy csak röhejes használhatatlan megoldásban.Az Akasa árul sima három potis szabályzót ami tud 0-12 között, eddig ezen gondolkodom. Még a Scythe Kaze Q se tudja csak 5Vig.
Lényegében ez az Akasa 5-ért vagy 15-ért a kijelzősök, nincs más alternatíva. Ebből is a fordulatszámot az alaplapról tudom nézni, lényegében csak a hőmérséklet kijelzés az amit kapsz 3x áron.
A három potis Akasából van egy kijelzős, de az is 12k szóval nem alternatíva, annyiért ott a Lamptron inkább.Ezt meg nem tudom eldönteni, hogy 5-ért potik vagy 15-ért potik + dísz kijelző. Mert tetszenek a kijelzősök, csak segg buta mind.
-
törölt tag
válasz
Killer01 #13056 üzenetére
Ok, köszi.
Az elmúlt napokban venti vezérlőkre vadászok. De nem tudom felfogni miért kell olyan marhaságokkal elrontani mind. A Scythe nagyon jó, de nem pörög fel a riasztási értéknél. A Lamptron még jobb, mert nem csak 4-12V között hanem 0-12V között lehet tekergetni és erősebb is és van feszültség kijelzése is. De felpörögni ez se tud. Ráadásul ez fix 75 fokon riaszt csak, a Scythe meg csak 55-ig vehető le.
Néztem az Aerocool digitális nagy kijelzős vackait, de ezek meg 5V alá nem mennek, nem tudnak fokozatmentesen állítani, még kikapcsolni se tudják a ventit. De ezek már legalább beállított értéken felpörögnek, de 0-100 között itt lehet állítani.Eddig a Lamptron az ami legkompromisszummentesebb, de hogy se állítani nem lehet 0-100 között a riasztás és se felpörögni nem tud riasztási értéknél ez rohadt gáz. Na meg a kapcsolókon akadtam fent, feszkó és hőmérséklet kijelzés váltásnál hátul kell a jumperrel szenvedni. Házba beépítve?
Tényleg nem értem miért kell mind elcseszni ilyen tök alap dolgokkal. És 15 ezres cuccok.Gondoltam rá akkor veszek mezei potis kijelző nélkülit harmad áron. De még nem találtam ebből se olyat, ami képes 0-12 között állítani.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Killer01 #12813 üzenetére
Én már totál bele keveredtem ebbe a ventilátor témába,félek hogy szarabb lesz a gyárinál bármi amit veszek,pénzt pedig kidobni nem akarok,az anoxian szerinted tényleg csendes?Mondjuk azt tudom hogy a gyáriak teljesítménye milyen annál ha erősebb a másik akkor biztos nincs gáz.
-
Burt1793
veterán
válasz
Killer01 #12553 üzenetére
Szóval már most is, ha max-ra rakom, csak 950 rpm-mel forognak az aida szerint. De ez persze lehet attól is, hogy az egyiknek ennyi a max fordulatszáma.
Viszont nem mindig lesznek leszabályozva (vagyis hát automatán vannak). Van rá esély, hogy tönkre menjen az alaplap emiatt? Mert akkor nem kockáztatok. Inkább nézek valami lassító ellenállást, ami felére csökkenti a sebességet és akkor az is 400-on fog forogni. nem is kell több, mivel a ház hűtése egészen kiváló.
lehet ilyen ellenállást külön is venni? -
Glaz-dozfhut
őstag
-
Chappy
tag
válasz
Killer01 #12493 üzenetére
Heló!
Először is köszi szépen a válaszokat! Na végigzongoráztam elég sok opciót az oldalsó falal. Igazatok van, de az útokor számára beírom, hogy ilyen elhelyezéssel (lásd előzmények) a Zalman Z9 plus házzal az volt a tapasztalat, hogy
a) ha oldalon befele fúj, vga 2-5 fokkal melegebb, akár hova rakod
b) ha kifele fúj (mentsük a meleget a vga-tól alapon) akkor 1-2 fokkal melegebb
c) ha letakarod azo ldalát (mintha nem lenne lyukas, akkor 1-2 fokkal melegebbA szobahőmérsékletet is néztem persze, nem változott.
Egyébként AC F14 a zalman helyett az elejére nagyon bejött. Viszont még maradt kérdés: a "háznyomás"-ról elég sok helyen találok okosabbnál okosabb írásokat. Az a kérdés, hogy hogy alakuljon a befele/kifele irányuló ventis légáram.
a) befele nagyobb mint kifele
b) kifele nagyobb mint befele
c) hülyeség az egész és ennyire nem kell vele foglalkozni, ha nincs köztük nagy különbség akkor jó? (szkeptikus vagyok, de valahúgy úgy érzem, hogy olyan nincs hogy ha befele nagyon sok levegő megy kifele semmi, az úgy marad, azért valahogy csak ki kell jönnie, nálam erre elég esélyes az oldallap)Sajnos drágább ventiket nem engedhetek meg magamnak, ac-k nekem bejöttek. A hátsó ventihelyen kívül egyébként mindenhova mehet 14-es és 12-es is. Szerintetek megéri 14-esbe fektetni? (egyébként nagyon félek sokat belelölni, mert nem olcsó és ha nem jó cseszhetem, a 8 napos termékvisszavitelit meg már eljátszottam az elmúlt félévben iponban és edigitalban is :-( ).
Üdv.
-
Chappy
tag
válasz
Killer01 #12490 üzenetére
Heló!
Ja ok, azt hittem még lényegesen többet lehet kihozni. A fenti/hátsó ventit nem piszkálnám, szerintem azok nem nagyon hatnak rá (vagy igen?). A hanggal most nincs baj, nem hangos. Az oldalsó lapot letakarjam, vagy csak simán hagyjam, hogy szellőzőn? (rácsos a kicsike)
Egyébként gpu hőfokot akarok javítani, az a tapasztalat, hogy 65 foknál kezd el instabil lenni, ha húzom.
-
eventus
veterán
válasz
Killer01 #12470 üzenetére
Pár napja írta valaki, hogy azt írnak, amit akarnak. Lehet ezek rossz értékek, de talán valósak és nem ígéretek. Kérdés, hogy mernek a gyártók, egy méterről vagy 20 centirol. Sok videó tesztet néztem már és nem kell hinni a varazslatoknak. Be quiet, ami hihető értékeket ad meg, de a Corsair is.
-
Hunork
veterán
válasz
Killer01 #12410 üzenetére
Köszönöm a választ!
Majdnem kész vagyok, a ház remek, a szerelés pofon 1szerű, a ventik iszonyat csendesek.
Sajna a procihűtőm még nincs lecserélve, majd gondoskodom róla egy Xigmatek Loki II személyében, ez a Freezer böhöm mély, a memók miatt nem lehet másképp. Meg hát mATX lap, így a méretek adottak.
Kábelek még nincsenek mind elrendezve, de így is több mint fele hátul van, Sajnos, a 24 tűs kábel nagyon vastag, így kompromisszumot kötöttem, a sok-sok kicsi megy hátra.
A szabályozás érzésre megy, Low-on halványabb a LED venti és kicsit csendesebb és lassabban pörög a 4 jószág, de igazából nagy különbség nincs.
Gondolom, ha egy 4 tűs kábelt veszek és arra dugom a láncolatot, akkor ezen változtathatok...Jelenlegi hőfokok:
Alaplap: 30
CPU: 30
GPU: 36
PCH: 43
A három HDD-ből egy 31 fok, többi alatta. -
NYPD
aktív tag
válasz
Killer01 #12374 üzenetére
Szia.
Írtam, hogy 6 db ventilátorom lenne összesen. A ház egy LC-Power Gaming 975b. jelenleg elől van benne a két gyári, ami szív, hátul egy kis 8cm-es ami fúj, és felül egy 12cm-es ami szintén fúj. Gondolom akkor ha felülre teszek még egyet ami fúj, és oldalra, ami szív, nem lőhetek nagyon mellé. Legalább is ha végiggondolom a légmozgást ezzel az összeállítással, ez tűnik a leghatékonyabbnak.
Hogy milyen legyen a két új venti, az ajánlásokat továbbra is szívesen fogadom, és köszönöm.
-
Glaz-dozfhut
őstag
válasz
Killer01 #12362 üzenetére
Az az igazság, hogy így télire passzivizáltam a házat. Ezek közül a Noctua NF-F12 PWM 300-1500 Rpm, 2,61 mm H2O-val. Viszont nagyon szemezgetek egy Akasa Viper-rel, ami nagyobb légnyomással bír, azaz 3,05 mm H2O. Vagy szimpatikus a Scythe Grand Flex 2400 Rpm-es. Nem tudok arról sem semmit, csak hogy teljesen zárt a csapágyazása, meg jól is néz ki. Legalábbis nem az az egyen kinézete van.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Killer01 #12256 üzenetére
Ha jól látom, hogy 4k tól kezdődnek, akkor igen, mert kéne 3db, az mán úgy nagyon sok.
Sztem adok egy esélyt a coolink swift2-1200-nak, tesztekben nem szerepelt rosszul, volt olyan venti, ami annyit tudott, mint az csak hangosabban...
Aztán ha nem jön be, akkor kivágom az egész pc-met a francba és veszek egy táblagépet, úgyis csak böngészek mostanában! -
Peaceliker
addikt
válasz
Killer01 #12240 üzenetére
Értem, köszi. Tehát akkor nem a tápom szar, hanem ezt "nem illik"!? ez jó hír azért.
7V ra azért kellett bekötni, mert a z11plusban amik vannak gyárilag elég kerregősek.
Tudtok olyan ventiket (120mm) mondani, amikor marha halkak és kéken világítanak? Légszállítás nem kell sok, most így 7 Voltok kb semmi, de ez is elég nekem, gondolom ha vmi jobb lesz helyette ennyit legalább tudnak majd...
Illetve akkor gondolom ha szabályzóra kötök majd 1 halom ventit, akkor nem lesz ilyen gondom, hogy lekapcsol a táp, igaz!?Köszi előre is!
-
hdekakas
senior tag
-
Kaci84
őstag
válasz
Killer01 #12036 üzenetére
Egy 300-1500 fordulatú ventit tettem rá nem nagyon akarja 650-nél lejebb :-( Persze sokan írnák, hogy felesleges lejebb meg stb. Én tudom én hallom és nekem még sok. Na meg kinek van pénze 5000Ft-os Noctuákra. Fél órája megy a gép és a CPU 44C úgy, hogy nem megy a venti. Igaz nyitott háznál. Most ha pörögne 400-500-al egy venit az elég lenne neki. Valamit ki kéne találni
-
Kaci84
őstag
válasz
Killer01 #12031 üzenetére
Most egy FM2 A55, de ha minden igaz jövőhéten lesz már AsRock 970 Extreme 3.
Na msot tudom, hogy a Biosban is van level 1 meg ilyenek. Mwg fixen is le lehet szabályozni, de az nem jó!
Higyjétek el üresjáratban elég neki a 511-as fordulat, mert majdnem passzívan is elviszi. De azért azt még se akarom! Van egy tekerős szabályzóm, de azzal az a gond, hogy 750-ig viszi le max. Meg mindig elfelejtem és volt, hogy játék közben leolodott valamelyik alkatrész, mert arra lettem figyelmes, hogy a proci 70C a VGA meg 98C
Ezért volna jó beállítani valahogy, hogy 50C-ig ne mennyen 500fölé. Nem hiszem, hogy VGA-nál be lehet CPu-nál meg nem -
-
Kaci84
őstag
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Killer01 #11734 üzenetére
Meg is jöttek a swifik!
Akit érdekel... a PWM-es ventik Y kábele így néz ki:
Tehát ahogy sejtettem... mindkettő csatlakozója 4 tű széles, de az egyikbe nincs bekötve az RMP szál.
Amúgy ki is próbáltam őket gyorsan.
Nos, azt mondom, hogy funkcionális... de a "halkságától" nem igazán vagyok elájulva.
A 9cm-es nem fúj akkorát, mint amekkora a hangja. (határeset)
A 800RPM-esnek valóban alig van zaja, viszont alig mozgatja a levegőt.
Az 1200-as az már ingerküszöb (nálam), a légszállítása nem túl meggyőző.
A PWM-esek is ugyan így alakulnak, csak max. fordulaton már baromi hangosak (nem csak szélzaj, hanem motor is), igaz így már elég jól mozgatják a levegőt.
Igazából gép halkítás lett volna a célom velük, de sajnos nem leszek maradéktalanul elégedett, bár a mostani kínai noname ventikhez képest biztosan jobb lesz valamivel!
Lehet legközelebb a noctuakkal próbálkozom majd.... -
Pancsermeste
őstag
válasz
Killer01 #11730 üzenetére
Hát majd kiderül... rendeltem többfélét, 2db PWM-est, valamint 3 tűsből 800 és 1200RPM-est is... csak összerakom valahogy...
Bár, amit most találtam képet, ez alapján pontosan olyannak tűnik, ahogy elképzeltem:
Ha jól látom, akkor mindkét "female" csatlakozó 4 tű széles, de az egyikbe nincs bekötve a tach, azaz a fordulatszám visszajelzés, így csak az egyik jelét kapja meg a lap, a tápfeszt meg a PWM jelet mindkettő venti megkapja. -
szente
addikt
válasz
Killer01 #11704 üzenetére
60-65 fok között van BF3 alatt. FX6200 (125W) Alpenföhn Matterhorn + 2db Noctua NF-P12 PWM-el. (max 1300 RPM). Én is jobb szeretném 60 fok alatt, de nagyobb fordulatú ventivel sem sokkal jobb a helyzet. Itt a házam (CM Silencio 550 teljesen zárt, hangszigetelt) a ludas szerintem, de legalább kb totálisan néma az egész.
Hegyirabló: Ha az a kábeldzsungel nem lenne ott, már nyernél pár fokot. Így nem igazán tud normálisan átszellőzni a házad. Én mindenképpen új házat javaslok, már 15ért tök jókat lehet kapni. Porszűrővel, sok 12cm ventihellyel, kábel menedzsmentel.
De az is segíthet, ha a gyári CPU hűtő ventijét lecseréled valami PWMes 8 centisre, mert elég idióta a lapát kialakítás, meg kicsik azok a lapátok még egy 8 centishez képest is.
-
-
krichd1
addikt
válasz
Killer01 #11530 üzenetére
Létezik több féle mérés, eltérő eredményekkel, kérdés hogy melyiket hiszed el. Itt egy mérés, ahol SP120 a legjobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Need for Speed Pro Street
- Vicces képek
- Metal topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged