- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Importvám az USA-tól, trösztellenes eljárás Kínától
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz ates85 #10297 üzenetére
Gyári adatok összehasonlítását Te is gyorsan felejtsd el. Az AC F12 hamar megadja magát, felhangosodik. Ilyen Nanoxia ventim nincs, ismerősnek van pár hónapja, nála teszteltem egy kicsit és elég jófélének tűnik. A tulajdonosa is meg van vele elégedve. Nekem most Corsair ventijeim vannak, SP120, AF140.
Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
ates85
tag
válasz krichd1 #10296 üzenetére
Az a bolt amit te találtál pécsi bolt, és az van odaírva a ventihez, hogy csak rendelésre, raktáron nincs. Én viszont találtam egy pesti boltot ahol elvileg van raktáron mindegyik típusból: [link]
Olvastam róla teszteket, és mindenhol jól teljesített mind hang mind légszállítás szempontjából. Érdekes mert a ventilátorán első ránézésre semmi speckó nem látszik mint pl egyedi kialakítású lapát. Sima mezei 7 lapátosnak nézki semmi megnövelt lapátszám, vagy barázdált lapát. Mégis jól teljesít a tesztek alapján. Drágább mint az Arctic F12, de még mindig nem olyan drága mint a Noctua. Összehasonlítás kép az Arctic F12 PWM 57 CFM a légszállítási teljesítménye míg a Nanoxia FX EVO 120 mm PWM 1500nak 58,5 CFM, tehát nem sokkal de a Nanoxia jobban szállítja a levegőt viszont kevesebb lapáttal képes ezt teljesíteni mint az Arctic. Nem utolsó sorban a Nanoxia 10 év gyártó garanciát vállal a ventilátoraira. Engem meggyőzött, szerintem ilyet fogok venni ha tényleg van a pesti boltban. Köszi a tippet krichd1! Én erről a márkáról eddig nem is hallottam ez előtt. Neked van ilyen ventid?[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
krichd1
addikt
válasz ates85 #10294 üzenetére
Nagyobb baj számodra, hogy nem PWM-es az SP120. Akkor szerintem ez a Nanoxia lesz jó számodra.
[ Szerkesztve ]
-
ates85
tag
Megnéztem a Corsair SP120-at. Egyedi kerete miatt csak ház ventiként használható, procihűtőre nem nagyon lehet azt rátenni szerintem. A Nanoxia FX EVO jónak tűnik, de eddig csak egy olyan boltot találtam ahol kapható.
-
ates85
tag
A Scythe Gentle Typhoon PWN-es, vagy fix sebességen üzemel?
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz Raggie #10288 üzenetére
Le is írtad a kérdésedre a választ. Nem rossz venti, ez igaz, de nagyon drága, árához képest már nem ajánlott vétel szerintem. Ott van olcsóbban a nagyon high-tech Nanoxia FX EVO 120 IFC, a személyes kedvencem, a Corsair SP120, vagy Scythe Gentle Typhoon. Ezek tudják azt mint az F12, sőt ha okosan és célirányosan választasz, még jobban is jársz ezek közül vmelyikkel.
(#10289) jookomak: Attól függ meddig fogja bírni abban az olcsó ventiben a csapágy.
[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
-
ates85
tag
Sziasztok!
Csendes és hatékony 120 mm-es PWM ventit keresek. Hogy milyen színű, vagy ledes nem számít.
Ezekről mik a vélemények:
Arctic F12 PWM
Coolink SWiF2-120P
Noctua NF-F12 PWMÖsszesen hármat vennék, amiből az egyik egy procihűtőre menne, a másik befújó házventi lenne, az utolsó pedig kifújó.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Beszereltem a ventilátort, csak van benne LED csak érdekes helyen. Jelentősen lecsökkentette a hőmérsékletet.
AIDA64 teszt: Ventilátor beszerelése elött
Ventilátor beszerelése utánFelülre raktam a ventilátort ahogy az elébb írtam is, az első nyilasra. Nem gondoltam volna véletlen se h ennyire lehúzza a hőmérséklet.
[ Szerkesztve ]
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
krichd1
addikt
válasz olivera88 #10281 üzenetére
Felfelé mutasson a nyíl, igen. Van belőle LED nélküli verzió is, lehet olyat vettél.
(#10279) Tauren45: Igen, jó, főleg a 230mm-es Spectre Pro, az is 200mm furatba megy.
(#10277) Kowa: Szerintem kifújásra, de próbáld ki, hátha befújásra jobb eredményt érsz el.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Vettem egy Cooler Master Sickleflow ventit, a ház tetejébe szeretném beszerelni a ventilátor oldalán levő nyilnak felfele kell mutatni ugye? Mellesleg hol van ezen a led mert én nem látom
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
Tauren45
aktív tag
Sziasztok.
200mm-es ventilátorok közül a BitFenix ventijei jónak mondhatóak?
Samsung Galaxy S2 - 4.0.4 - SGP Ultra Crystal | Lenovo W510 | The Settlers 2 |
-
Topa00
tag
Segítségeteket kérném rendszer hűtő ügyben, nem vagyok már benne a játékos korszakban így nem nagyon vagyok képbe a hűtőkkel. Nem házba kellene a hűtő, hanem egy akvárium felső szekrényébe lenne szükségem 2-re, az egyik ami fúj a másik meg szívna. Tudnátok valami jó és halk hűtőt ajánlani? az ár elmehet úgy 5-6 ezerig is darabja, ja és 12 cm körüli nagyságú
-
-
-
bazsi0322
tag
válasz krichd1 #10272 üzenetére
A proci hűtőm egy CM Hyper TX3 Evo ami hátrafelé fújja a levegőt a ház végében lévő ventihez ami továbbítja kifelé.
Igen, jól látod.[ Szerkesztve ]
Megcsillan a fény az Emirates-en, átszáguld a labda a gólvonalon, együtt forog a labda és a lélek , Arsenal-os leszek, amíg élek!
-
bazsi0322
tag
Hello!
Van egy raidmax saggita 2 gépházam. A kérdés az lenne, hogy az oldalsó 8 cm-es venti-t hogy lenne a legjobb felszerelni? Úgy, hogy befelé fújja a hideget, vagy, hogy kifelé a meleget? Elöl van egy 12 cm-es ami befelé fúj, hátul meg ami kifelé(szintén 12-es).
Megcsillan a fény az Emirates-en, átszáguld a labda a gólvonalon, együtt forog a labda és a lélek , Arsenal-os leszek, amíg élek!
-
krichd1
addikt
Itt sajnos az alapvető gépépítési koncepció rossz szerintem. Az A6 5400k egy nagyon hőtermelő proci, ha jól emlékszem, nem HTPC házba való ilyen gyenge proci hűtővel, főleg, ha játékra használod. Először én a helyedben vennék egy másik házat, jobb proci hűtőt, aztán ház ventilátorokat. Az a pár 8cm-es venti valószínűleg nem lenne megfelelő megoldás a melegedési problémádra.
-
Kowa
tag
válasz krichd1 #10264 üzenetére
Egy AMD A6 5400k dolgozik benne és sajna játékok alatt mindig hibával elszáll a game és még nyár sincs hogy melege legyen ezért szeretnék az oldalába rakni legalább 2 db 8 cm ventit valami jó minőségűt
egyébként a procin egy Coolermaster Gemin II M4 es van
[ Szerkesztve ]
-
Kowa
tag
nekem egy fekvő házam van egy Silverstone HTPC házikó és ott az oldalán lehet végig rakni 8 cm ventikkel . Oda szivásra vagy inkább fújásra érdemes rakni?
Amugy 4 db ot lehet rakni egy oldalra
-
nemtabo
aktív tag
Érdemes próbálgatni, mert attól is függ, hogy milyen ventiket használsz. Amikor a házat megkaptam, akkor elől be-be, felül ki-ki, hátul ki volt az eredményes. Aztán a procibordára más ventit tettem, és néhány házventit is cseréltem halkabbra, és most a procihűtő előtt lévő felső ventit megfordítottam, hogy befelé fujjon, és így jobbak lettek a hőfokok és csendesebb lett a gép.
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
Előre kéne 12cm-es beszívóventi. Coolink 1200-as helyett tudtok ajánlani még valamit ebben a kb 2500ft-os árkategóriában ami jobb? Most van egy 8 vagy 9 centis Coolink hátul, kb 1 éve megy probléma és hang nélkül.
-
krichd1
addikt
Például Noiseblocker Blacksilent Pro vagy drágábban Multiframe.
(#10257) ogi88: A ventilátorokon rajta van a légáramlat iránya nyilakkal jelölve. Házon belül alul, elől beszív, hátul, felül kifúj. Az oldalsó venti általában inkább csak bezavar, de attól is függ, hogy vannak elrendezve az alkatrészek a házban.
[ Szerkesztve ]
-
ogi88
tag
Sziasztok!
Számitógép házba hogyan kell elhelyezni a ventilátorokat, hogy a legjobb légáramlat legyen benne?
Elöl,hátul,felül,oldalt meg alul,hogy kéne a ventilátorokat behelyezni,hogy befelé vagy kifelé fuják a levegöt? -
Kowa
tag
milyen 8 cm ventilatort tudtok ajanlani ami halk lehetőleg csuszó csapàgyas es àrban baràti? Noctua n kivül
-
nemtabo
aktív tag
A plexi oldallapos ház moddingja az, hogy letakarjuk a plexit?
"Mindig tévedek. Abban is, hogy tévedek! " Ki A Szösz
-
kungzi
veterán
srácok
nekem olyan venti kellene, ami kék lapátos, jól hűt
proci hűtőre kellene, köszi
-
CoolBoy323
nagyúr
Nos megvettem a ventit... Xilence XPF140
fullon van hangja azért... légszállítást nem tudom mérni, de nem tűnik rossznak érzetre...
kb 7Von tűrhető a hang... (nem tudom pontosan mennyin, mert nincs multiméterem, 1 hónapja garizik )
a kábelei nagyon rövidek, de harisnyázás szerűek... mondjuk a hátulján látszik a 3 vezeték, de úgyis takarja majd a ház teteje, nem hiszem h zavaró lenne... ha igen, fekete szigszalag
[ Szerkesztve ]
-
válasz krichd1 #10243 üzenetére
Nah, a gépem.
Tulajdonképpen eldöntöttem, a 0 Ft-os verziót hétvégén kipróbálom. Kihozom házon kívülre a ventivezérlőt (Fractal Design házakhoz adják, egy poti, minimális panel, 3 venti. Viszont gagyin néz ki, ezért letekertem, a házban hagytam.) Bár lehet praktikusabb lenne, ha raknék egy 5-7-12 V kapcsolót, mert a vezérlővel le is lehet állítani a ventiket, azt meg nem szeretném.A ház belsejébe készül egy plexi burkolat még, az alaplap fölé, amire kerül egy 6 cm-es PWM venti a VRM hűtésére, és a felső 14-es venti is kb. 1/3-ban kap borítást, így jobban az alaplapról szívja a luftot.
Hőfokokkal nincs baj, 60°C alatt van -de még nincs nyár...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10246 üzenetére
Egyelőre szerintem elég ez a két + venti.
Esetleg próbálj ki egy Bitfenix Spectret is.
Aztán majd szórakozhatsz vele, hogy melyiket hová.[ Szerkesztve ]
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10244 üzenetére
Ha kell elosztó is, a 120p jó vétel mostani árán, annak azért a csapágya is tovább bírja nagy valószínűséggel, mint a Xilence.
Amikor legutóbb néztem még 3000Ft körül volt.Az év legjobb zenei albumai: http://tinyurl.com/ou4u3ql
-
krichd1
addikt
válasz ViZion #10241 üzenetére
PWM vezérlésűek mind. Merlinnél vehetsz új TY-147-et és nem sokkal drágább. Abból az árból kicsit alkudhatsz szerintem.
Az "FD gyári potis vezérlője" pontosan micsoda ?
Nekem is potis vezérlőre vannak rakva a házventik, a CPU hűtő venti PWM-es.
Érdemes tesztelgetni, jobban körüljárni a dolgokat, hogy milyen hűtésre van szüksége a gépednek. Ha nem szükséges, akkor nem kell telepakolni a házat ventikkel. Igaz, én is jobban szeretem a több ventit kis fordulaton használva, de a mostani irodai gép nem termel sok hőt, bőven elég nekem bele a 2 plusz venti.
Adatlapodon szereplő gépnek azért elkél a hűtés szerintem, tehát hosszútávon érdemes lehet egy olyan szabályzót venni, ami kijelzi az alkatrészek hőmérsékletét.
De ha a géped ilyen fix fordulatú ventikkel is megfelelő hőmérsékleten van tartva, még szélsőséges körülmények között is, akkor persze nem szükséges.
Ebben Neked kell döntened.[ Szerkesztve ]
-
and1ao
őstag
válasz CoolBoy323 #10225 üzenetére
Hát nem tudom most ez csak ilyen vaktába lövés lesz félig,de más hasonló kategóriás ventik miatt is.
Az AC-t csak akkor ha átmeneti venti nem kell sok idő és zajosodik!(tapsztalat) valószínű a xilence is ilyen lesz 90% biztos vagyok benne de még nem járt nálam.
Mivel ventiszabályzóra kötöd így a 120P feleslegesnek tartom elég a az 1201-es is hiszen úgyis leszabályzod, vagy majd kijavítasz ha tévedek.
De ha ez a felhozatal és ebből kell válogatni akkor SWiF2 vagy Scythe.
Guild Wars2!
-
válasz krichd1 #10240 üzenetére
Van aprón Thermalright TY-141 és TY-140 egyben, elvileg új, csak tesztelt ~5500 Ft lenne postával. Jó vétel ez? Színben annyira nem passzol, de be van bugyolálva az egész gépem, szal. akár lehet ez is. TY-147-nek azé' jobban örülnék.
Ezek mindkettő PWM vezérlésű, ugye? Alaplapom csak azt tud, ventivezérlő meg nem automatikus, szal. azon vannak a ház ventik.
Verziók:
1. ház ventik vezérlőn (FD gyári), hűtő radira is egy 14 cm venti így leszabályozva + 1 db PWM amit CPU-ra kötök az alaplapon (szivattyú case csatin, ami silentre van állítva, teljesen rendben van). Költség: venni kell PWM ventit.
2. verzió: Az is lehet megvariálom, csinálok 5-7-12 V kapcsolót, kész. Csak ez sem auto, mondjuk a család meg nem fog prime tesztet futtatni órákig viszont semmit nem kell vennem, max. egy tolókapcsolót...
3. verzió: első ventiket átrakom fix 7 V-re, kb. most is azon vannak, a radihoz meg átrakom a potit. Itt sem lenne extra kiadás, viszont ez sem automata... ehh. Esetleg minden ventit egybe rákötök az FD gyári potis vezérlőre - 3 venti pont mehet rá. Azt nem tudom meddig bírná, elég gyengusznak néz ki a kis panelHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10237 üzenetére
Ebben a tesztben tényleg jól szerepelt, kár hogy a TY-141-en kívül nincs benne a többi "kedvencem".
Mindenkinek:
A jobb csapágyas Arctic CO ventit tesztelte már vki ?
[ Szerkesztve ]
-
válasz krichd1 #10236 üzenetére
Xilence-ket szerelek én is házakba, mer tócó... viszont kicsit hangosabb az AC-nél, és nem szabad full-on hajtani, hamar megkopik. Ált. 7 V-re kötve hagyom, akkor ~2 évet bírnak hangtalanul.
Amúgy a Pick-Pack pont fix áras, 100 Ft-os csokit is ennyiért hozzák, ez van. Helyi üzletbe mail, h ezekre kérsz árat, és eldöntöd megéri-e.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10235 üzenetére
Én már leírtam azokat a ventiket, amiket jónak tartok és ajánlok. A Xilence ventit sajnos nem ismerem.
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10233 üzenetére
AC-ra azért, mert sok megadja magát fél év után. Garanciával nem sokat érsz, többe kerül a gariztatás (posta), mint a venti. AC-t mint írtam, csak átmeneti megoldásnak érdemes venni, ha nagyon nincs keret, de csak szigorúan 2000Ft alatt. Amint látom eléggé felment az áruk.
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz krichd1 #10231 üzenetére
ez is igaz... és ez nem szempont nekem, hisz úgyis szabályzom... de az önmetsző csavaros dolog is elég gáz ilyen szinten...
merlintől sem éri meg rendelnem, mert ha jól emlékszem kb 700Ft a posta drágább a leves, mint a hús...
szerk: 1300Ft a házhozszállítás
AC-kra miért 1 év garit ad mindenki, amikor 6 év a gyártói?? törvény szerint nem vállalhatnak kevesebbet...
[ Szerkesztve ]
-
válasz CoolBoy323 #10230 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10230 üzenetére
Milyen kommentek alapján ?Hangos igen, alapból 2000rpm-en forog, ilyen fordulaton minden venti hangos, de írtad hogy vissza tudod szabályozni.TY-147 van itt. Ha van rá keret, ezzel természetesen jobban jársz. Azért nézd meg a méretei alapján elfér-e a házban.
(#10232) ViZion: Articot ennyiért ? Feleennyiért talán átmeneti megoldásnak.
[ Szerkesztve ]
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz anytime #10228 üzenetére
TY-147 is csak a PC Gear-nél van
a sickleflow pedig nem győzött meg a kommentek alapján
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10227 üzenetére
Akkor a led nélküli Sickleflow. Van belőle egy jobb csapágyazású X változat is, de azt sajnos nem találtam magyar boltokban.
-
anytime
őstag
válasz CoolBoy323 #10227 üzenetére
Szia!
Nekem a machon 147-es van és ~ 590-610 rpm-el dolgozik, igaz, csak egy i3-as procit kell office alkalmazásokban hűtenie. CPU max 31 C magok 20-24C max! Igaz, ez CPU hűtésre van, de sztem kiváló, hangja semmi!
Én házhűtésre, ha bent lesz a VGA és az i5-ös procim (sajna csak nyár vége), akkor a GT 800 vagy 1150 rpm-eket veszem meg!
Üdv:
AAz én CM házventijeim, még leszabályozva is nagyon hangosak, bár most mind ki van kötve, elég a TY147
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz krichd1 #10226 üzenetére
ha visszatekintesz, láthatod a nyavajgásom
elöl 2db 12-es helyem van, hátul 1db, felül, oldalt, 12 és 14es is van [link]
gyárilag a 2 ventit szeretném turbózni, mert ártani nem használni
minél olcsóbb, annál jobb, mert úgyis szabályoznám valahova...
ja és olyan kellene, ami elérhető, mondjuk iPONnál, mert PC Gear-re nem várok...
köszönöm!
-
krichd1
addikt
válasz CoolBoy323 #10225 üzenetére
Attól függ mennyit szánnál rá max. Az utolsó 14cm-es venti. Végül is milyen méretű ventit szeretnél ?
Amiket szoktam ajánlani 120mm furatba:
1000-2000Ft: Cooler Master Sickleflow
2000-3000Ft: Thermalright TY-141/147, Scythe Kama Flow 2
3000Ft-: Corsair SP120, Scythe Gentle Typhoon, Noiseblocker Blacksilent ProEzek közül szerintem egyikkel sem nyúlsz mellé, mindegyik nagyon jó ár/érték arányú venti.
14cm-es méretben Corsair AF140.
-
CoolBoy323
nagyúr
COOLINK SWiF2 120P 2362
XILENCE COO-XPF120 1168
ARCTIC COOLING F12 1664
SCYTHE Slip Stream 120mm 1600rpm 2705
AEROCOOL Shark Fan Black Edition 14cm 2731Nos, melyiket? a Xilence még mindig az ára miatt szimpi, csak nem tudom, h u.a.-e, mint a piros...
Annyival lehet rosszabb, mint amennyivel olcsóbb??
vagy:
XILENCE COO-XPF140 1511[ Szerkesztve ]
-
válasz CoolBoy323 #10222 üzenetére
A kolléga jól írta: elöl 2, fent 1 vagy kettő, leszabályozva. 5 V nagyon kevés, sok venti 5-7 V -től kezd forogni, másrészt a légszállítás is nagyot esik még 14 cm-es ventinél is itt.
Fent a venti jót tesz az alaplapnak, mert kiviszi a házból a hőt, nem melegszik a ram meg a chipset.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz jookomak #10221 üzenetére
Hofok vegulis nem gaz, de meg ugy igazan nem tudtam tesztelni, mert most pl mint irtam garizik a procihuto ventije...
50 egynehany fokos proci volt emlekeim szerint...
A hang nem erdekel, mert minimumra (kb 5V) szabalyoznam "idle"ben a ventiket...
Nen akarok ra sokat kolteni, ezert en igy hasrautve 1dbot gondoltam fentre, 2k koruli osszefert... de ha az sem jelentene nagy hulest, akkor elvagyok en a gyariakkal lazan...
-
jookomak
őstag
válasz CoolBoy323 #10220 üzenetére
Szerintem állj meg egy pillanatra, kicsit túlpörögted a témát.
Most jók a hőfokok? Meg vagy elégedve a zajjal?
Ha van rá keret, akkor érdemes beruházni arra a két-három ventire, mivel így csökken a hő, halkabb lehet az egész gép. Kicsit nonszensz, hogy a több ventitől lesz halkabb, de lehetséges. Én még mindig azt mondom, hogy föntre két ty-141 kiszívó, tehát lentről fölfelé fújó módban, és a ház elejébe meg még egy 12-es venti. Konkrét típusjavaslat ártól függetlenül: Scythe gentle typhoon 1150 rpm befelé fújva.
Szűrő nem kell, mert elől van, fönt és hátul meg úgyis kifelé fúj a venti.[ Szerkesztve ]
-
válasz CoolBoy323 #10218 üzenetére
Mi értjük... Brocken, alul a venti és felfelé fúj. Tökéletes.
A legjobb kialakítás, ha a házon ell jön a friss, szűrt levegő, hűti a HDD-t, SSD-t, majd megy a ram, VGA, chipset és CPU felé. Kifelé meg a ház hátulján és fent megy.
Ha fentre rakod a ventit és szívja a levegőt a bordáról az nem jó, pár fokkal rosszabb lesz a CPU. Ha meg fújja fentről az nagyon sz@r, mert akkor keveredik jobban a felszálló meleg és a friss, így megint a hőfok romlik, bentreked a meleg egy része.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz CoolBoy323 #10216 üzenetére
fújja, vagy 1 fújja, egy szíJJJA...
A hűtőknek az nem jó ha csak szívja le a levegőt.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
válasz CoolBoy323 #10214 üzenetére
Vagy push, vagy push-pull. A szívásra rakott venti nem fain a bordákon, de pl. radinál jó úgy.
-
jookomak
őstag
válasz CoolBoy323 #10212 üzenetére
Jobb, hát átfújja a bordát a venti, mintha szívna, szóval nincs értelme piszkálni..
Swif2-nél sokkal jobb a ty, mivel nagyobb, halkabb, árban ugyanannyi. y-kábelt meg veszel a pcgear-ben. -
CoolBoy323
nagyúr
válasz jookomak #10211 üzenetére
még felülre is tudnám tenni a brocken ventijét... ezen gondolkozom, h van-e értelme alulról felülre tenni...
a Coolink swif2-kről mi a vélemény? bár az is csúnya, de az Y kábel jól jönne, mert szabályzóra kötném úgyis a ventiket, és csak pl játéknál tekerném fel, akkor sem hiszem, h maxra...
-
jookomak
őstag
válasz CoolBoy323 #10210 üzenetére
Úgy látom amd-d van, szóval a brockennel nem tudsz mit variálni. Amúgy a házba a gyári első hátsó maradhat, plusz felülre betennék két thermalright ty-141-et. Vagy 147-et, ha nem tetszik a színe. Alulra, oldalra nem kell, csak ha több vga-d van. Illetve előre még egy 12-es, mert ahogy látom, ott két ventinek van helye.
Ez a xilence venti elhiszem, hogy nagy sláger most ShellKretor tesztje nyomán, de én azért kicsit szkeptikus vagyok. Telefonnal méri, hogy hogy hűti az amúgy összevissza mérő samsung hdd-t.
Gyártói adatnak pedig hűtésnél nem hiszünk. Soha. -
CoolBoy323
nagyúr
nem segít nekem senki?
no akkor kérdezek inkább: Xilence COO-XPF120 és a .R csak külsőben tér el?
gyártó honlapján az előbbi 29dB utóbbi 18... ez igaz??
az a bajom vele, hogy piros :/
illetve a ház még mindig Midgard II... hogyan lehetne még jobb a hűtésem? oldalra vagy felülre tegyek egy v 2 ventit, v maradhat így?
a proci hűtőt (brocken) ha úgy rakom, h ne a vgaról szívja a hőt, az számít vmit? arra rakjak inkább egy ventit még, v a ház tetejére? -
LarsR
tag
Sziasztok!
Azért írok mert már átnéztem több ezer terméket és számtalan weboldalt és nem találtam az általam keresett méretekben ventillátorokat, illetve csak 1 helyen de 7ezer forintot nem szeretnék darabonként kiadni érte.
A következő gépbe lenne!
A méretek a következőek:
80x80x10 vagy 90x90x10 ebböl 2db kellene nem lehet vastagabb és 90mm-nél nagyobb, mert nem fér el
100x100x10 ebböl is 2b kellene, nem lehet vastagabb
ami méretben megközelítette eddig 100x100x12 és egy 120x120x12, nekem viszont 10mm-es kell, nincs helyem hozzá.
Az alsó burkolat és a hűtő közé max 1cm-es ventit tudok betenni! Így marad annyi hely, ha hajlik valamilyen mértékben az alsó burkolat nem fog beleérni a ventikbe. Egyébként elég merev szerencsére jól tart.
Komplett átépítés itt.
Most passzívan megy leginkább, ezt nyárra meg kell oldani, jönnek a melegek és persze a játék is befűt neki rendesen
Egyáltalán érdemes keresgélnem ilyen ventiket? léteznek? ha igen akkor kb milyen árban, leginkább újat szeretnék venni. 12V-os legyen mind és legalább 3000-3500-as rpm-el. Tudom van elvárásom, de nekem ezekre lenne szükségem.
Remélem tud valaki ez ügyben segíteni.http://ge.tt/7JbBk5Z?c
-
válasz and1ao #10206 üzenetére
Ezért vettem a korábban említett öntapis szilikon félgömböket...
-
válasz and1ao #10204 üzenetére
Nekem lapát kezem van, így is macera berakni/cserélni a ventiket, hát még ha gumigyűrűt kellene egyensúlyoznom rajta...
Pedig nagy CPU hűtőm sincs, de nem férek oda rendesen.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Pro: gumi, illetve szilikon, tehát rezgést nem viszi át. Könnyű felszerelni
Kontra: UV-takonyzöldet küldtek... Fenti 14 cm-es ventit végül nem bíztam rá, nem éreztem, h megtartaná. Színe miatt végül nem építettem be máshol sem.Igazán a gumigyűrűs/alátétes csavar lenne a tuti, mint a jobb HDD kereteken, csak a ventiknél nehezen szerelhető lenne úgy...
Mit vettem végül? Teszkóbótba' van ilyen ajtóütköző, szilikon félgömböcskék, öntapisak. Abból raktam a venti 4 oldal élére, úgy csavartam be.
-
dav<3
tag
Szerintetek ez a "gumi bak"-os rögzítés mennyivel jobb mint a csavaros?
Pro-kat és Kontrákat kérnék.
Inkább a személyes tapasztalatok mint a papírforma érdekelne! Köszönöm!12 éves tagság, 1435 pozitív, 0 semleges, 0 negatív értékelés.
-
CoolBoy323
nagyúr
Mondjatok mar meg nekem a tutit, boseg zavara van
Adott egy Xigmatek Midgard II... fentre tennek be egy ventit, 12 es 14es is jo elvileg...
Van egy Brocken procihutom, es arrol szivhatna ez le szepen a hot, gondolom jo lenne...
Szabalyozva lenne egy Scythe Kaze Qval, szoval a hang nem erdekes...
Olcso legyen nagyon, es ne ledes lehetoleg
Es meg annyit, h a brockenre a ventijet alulra tegyem, es felul szivjon a joveveny, v felul legyen, es ne is tegyek plussz ventit, v mi legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Bundle topik
- D-Link DIR-860L
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Canon EOS DSLR topic
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest