Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
Garsza
üzenetére
Elég sok venti fér a házadba, ha jó hűtést akarsz, előre tegyél két ventit, hátra egyet (ha jól látom csak egy hely van hátul) felülre két ventit. Oldalra nem érdemes, alulra egyet tegyél szerintem, videokártya alá. Ezzel jó hűtést érnél el szerintem, bár viszonylag hangos géped lenne. Kiindulásnak jó az a két ventilátor amid van, ajánlom hogy először próbálgasd a gyári ventik különböző helyekre próbálgatását, hogy melyik helyre érdemes pakolni még ventiket, mert szerintem nem érdemes feleslegesen telepakolni a házat.
-
demmer123
őstag
7970 crossfire lesz és akarom hogy jól szellőzőn a ház
-
krichd1
addikt
válasz
Garsza
üzenetére
Nem írtad milyen hardverekhez kellene hűtés. Ha nem túl melegedős konfigurációd van két ventilátor is elég, egy előre, egy hátra.
(#11293) demmer123: 7db ventit hová akarod tenni ? Videókártyára hűtést kompletten érdemes cserélni, lehetőleg olyan hűtőre, ami halk és hatékony.
-
demmer123
őstag
Helo.Segítséget kérnék ez a ventilátorból 7db hangos lenne és az a 800fordulatszám kevés lenne egy 7970 crossfiréra?
A ház thermaltake dokker.
Erre gondolok de kicsit kevés a 800fordulat nem?
Vagy inkább vegyek egy revoltec 12cm 1200fordulatal de ez viszont 22zajszintes holott a másik 8dba
Melyiket vegyem?
Köszönöm Üdv
-
neko18
senior tag
válasz
Pete55555
üzenetére
Ha mindenképp oldalra akkor hátrébb rakd. Így csak a HDD tartó lemezei felfogják a hűtést, annak meg nincs sok értelme. Amit mondani akar a kolléga hogy azért ne oldalra mert:
Ha fentről jön le merőlegesen az alaplapra és alkatrészeire a hideg levegő, akkor szimplán visszaveri a levegőt és nem túlzottan érintkezik az alaplappal. Tudom nehéz ezt megérteni...Ha elölről jön a hideg levegő az szinte végig "simogatja" az alaplapot a levegő lassan felmelegszik, hátul távozik ilyen egyszerű. Oldalra esetleg szívó ventit érdemes tenni.

-
Dromi
tag
Volna egy kérdésem még, nos az a helyzet, hogy beszereltem a Bitfenix Recont és rákötöttem a ventilátorokat. Így néz ki a kábelezése: [kép]. Bal szélén usb-s, jobb szélén power-es kábel található.
A power-t is be kell dugni meg az usb-set is? Mert elöször csak powert dugtam be és ment, utána kipróbáltam a szoftvert. Aztán töröltem a szoftvert és kihúztam az usb-t és nem indult el. -
Pete55555
addikt
válasz
Beretvás
üzenetére
Miért nem jó oldalt? És miért hátrébb? Ahogy nézem, elvileg ha előre rakom valamivel több értelme van, mintha hátra tenném, akkor csak benyomom oldalt a levegőt, aztán majd megy valahova.
Nyilván elfogadom a véleményt, és köszönöm a választ, csak nem értem miért lenne úgy jó.
Szerk: Vagy esetleg hátra rakom, és akkor előre kifele fújjon egy venti

-
Pete55555
addikt
Sziasztok.
Adott egy ilyen ház:Ennek az oldalára szeretnék rakni egy Bitfenix 230-as ventit, valahogy így:
Kérdés az lenne, hogy jó-e ott elöl, vagy tegyem inkább hátrébb?
Azért gondoltam előrébb rakni, mert akkor a merevlemezeken is átfújja a levegőt, azokat is hűti, és a hátsó AC F12 nem viszi ki egyből a friss levegőt. Plusz előre beraknék mégegy 12-es ventit, vagy legalább lezárnám valamivel a rácsot, hogy ne ott menjen ki a levegő, amit oldalról befújok.
Mit erről a vélemény?Ui: A venti adott, és az oldallapon kívül máshol nem fér el.
-
Garsza
veterán
Aerocool Strike-X GT
házam van.
Szeretném megcsinálni a szellőzést hogy a lehető leghatékonyabb és minél halkabb legyen.
Jelenleg van egy Nanoxia Deep Silence 1400 ventim, Egy Noctua 120 (nem tudom pontosan milyen tipus de jó és halk), ez a kettő biztos hogy marad. Meg van a két gyári.
Mennyi és milyen ventit kéne még vennem hogy jól meg tudjam oldani a szellőztetést. -
Dromi
tag
Volna egy apró kérdésem. Vettem egy BitFenix Recon szabályzót, meg 2 Nanoxia Ventit. Erre ráakarok kötni 5 ventit- de a házban van egy ledes is-aminek van egy szürke+ a fekete-piros kábele-ezt hogy kell be vagy rákötni? A segítséget előre is köszönöm.
Meg a ventihez van egy 7 V adapter-az mire jó, vagy ezzel ne foglalkozzak? -
neko18
senior tag
Én megvagyok elégedve az AC-vel. Vidikarimat is AC hűti és a házamat is. Halk és hatékony

-
p@gabi
tag
válasz
neko18
üzenetére
Tutira az ac-kel van a baj,mert ezeket 0-ra letekerve néma a gép.Sem a tápot,sem a cpu hűtőt nem hallani.A procihűtőt legalább rendesen szabályozza a lapom.És tényleg igaz a radiátorokat is kell hűteni valamivel.Persze tényleg mindenki maga dönti el,hogy mit szeretne és hogy mekkora az a zaj amit még elvisel hosszú távon is.
-
krichd1
addikt
válasz
pcgamer01
üzenetére
F8-at kerüld el, meg úgy általában az AC márkát, szerintem.
(#11267) p@gabi: Ajánlom a Nanoxia Deep Silence, EVO ventiket, vagy a Corsair SP120 is halk visszaszabályozva. Olcsóbban egy Thermalright TY-147 vagy az X-Silent is jó.
(#11270) neko18: Vízhűtésnél a radiátorokat kell hűteni ventivel. Egyébként AC vetiket már régóta nem ajánlunk ebben a topikban, hamar tönkremennek, egyébként átlagon aluli ventik és már nem is annyira olcsóak.
-
-
p@gabi
tag
válasz
neko18
üzenetére
Hát nem tudom.Most készülök lecserélni őket.Nekem is van 3db új AC a gépemben,12cm-esek,PWM-es is,de az enyémeknek brutál hangja van (sajna az alaplapom nem szabályozza le őket,akárhogy is próbáltam,így vennem kellett egy fordulatszám szabályzót) ,csak alacsony fordulatszámon elviselhető (300-1350-ig tudnak).Viszont nyáron az alacsony ford.szám már kevés lesz.Ezért most visszarakom a két gyárit (CM) előre,hátra meg veszek valami komolyabbat próbára.Ha hátul beválik,akkor majd az elsőket is lecserélem olyanokra.Elöl ajtó van ott szigetelve így alacsonyabb ford.számon elviselhetőbb a hangjuk,de hátul még letekerve is elég zavaró,legalábbis nekem.

-
pcgamer01
senior tag
Most szeretnék venni Arctic Cooling F8 PWM ventit.
De a lapon 3pines csati van.Ez meg ugye 4pines.
lehet ezzel valamit csinálni? -
p@gabi
tag
válasz
laca500
üzenetére
Szia!
Bocsi egy kicsit más.Látom neked is CM házad van X-dock-al.Azt szeretném kérdezni,hogy szoktad-e használni,és ha igen,akkor nem volt vele semmi problémád?Külföldi fórumokon olvasgattam,hogy voltak páran akiknek megsütötte a vinyóját.Nekem konkrétan nem reagál semmire,ha bedugom a vinyót,pedig minden be van kötve rendesen,de sokáig nem merem bennhagyni,mert félek hogy tönkremegy a hdd.Az én kuckóm különben egy 550-es silencio.
-
Óbudán lakom, és bárki csatlakozhat.
1300 a posta. -
p@gabi
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi szépen,sikerült.Ez eszembe se jutott!

-
p@gabi
tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki nekem mondani,hogy a speed fan-t valahol be lehet állítani úgy,hogy a windows-al induljon.Én nem találom a beállításokban,vagy nincs is benne? -
neko18
senior tag
Na belett szerelve 3db AC 8 házventi + mindent átnyálaztam AC MX-2 vel így 30-32f ok van "odabent" ami nagyon jó érték (korábban gyári hűtőpasztval házventi nélkül 38-40 fok volt) alapjáraton. Szóval tudom ajánlani az Artic termékeket erősen! Házventi, paszta, vga hűtés is AC és nagyon jól üzemel, csendes is
-
Slade82
csendes tag
Üdv
Olyan kérdésem lenne, hogy az alaplapon van 2 system fan venit csatlakozó, meg egy pwr fan csati (ez elvileg tápegység ventinek van
) a kérdésem az, hogy sima ház ventit rádughatok -e a pwr fan csatira? -
Sziasztok!
REVOLTEC Air Guard Plexi 92mm PWM
Ez a venti mitől ilyen olcsó?
A fekete, PWM nélküli verziója is jóval drágább.
Valami ismerten rossz széria, vagy csak marha jó vétel? -
Sziasztok!
Volt régen olyan proci hűtőm, aminek a ventije nem a bordán volt, hanem egy fém konzolra lehetett erősíteni, mely a PCI kártyák csavarjai alá volt rögzítve, és innen nyúlt a proci fölé.
Elég elborult ötlet, de a mostani gépemhez valami ehhez hasonló megoldást keresek.
Tulajdonképpen a ház oldalán lévő lyukat akarom helyettesíteni. azért van erre szükség, mert a lyuk pont nem a proci és a chipset felett van, és akkor is szeretném működtetni a hűtést, ha le van véve az oldallap.
Van erre valami megoldás?
Azért ide írok, mert ez inkább hházhűtés, mint proci hűtés.Köszi!

-
Tigi
őstag
válasz
Beretvás
üzenetére
Na, kicsit kokányoltam.

A hátsó venti kábelére ráraktam a Noctua procihűtőm egyik ellenállás toldóját , nyertem vele -200 rpm-et.
Az első venti kábeléről levágtam a Molex csatit és raktam rá egy 3 pin-est (persze sárga kábel nincs a gyári ventin) és rádugtam az alaplapra és most sokkal lassabban forog.
Jó pár dB-t nyertem ezzel az akcióval.
Most gyakorlatilag a 12-es Noctua procihűtő a leghangosabb a gépben. -
jookomak
őstag
-
Pete55555
addikt
Beírom ide is, hátha valaki itt tud segíteni

LINK -
laca500
aktív tag
Sziasztok!
Egy CM 690 II Advanced (USB 3) gyári 3 ventijét érdemes lecserélni valami másra? Valami olyanra gondoltam ami kevesebbet pörög de mégis több levegőmennyiséget szállít és ez mellett még csendes is.
Lehet hülyeség ez így együtt? -
pcgamer01
senior tag
Most van aprón átállás?
-
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Gondolkodok a házam 2db 12-es ventijének a cseréjén.
Az első venti amit a házzal adtak szerintem ez a leghangosabb a gépben.
Lehetőleg minél olcsóbban szeretném megúszni, ezért ezt a ventit néztem ki.Froze-n Silent Wind 12cm 1200rpm ház cooler
Ezt nagykerből 860 pénzért tudom most megvenni.
Vélemény? -
Ezek mitől ilyen olcsóak?
Annyival rosszabbak, mint az áruk, vagy valami extra akcióról van szó?
- REVOLTEC Air Guard
Plexi 92mm PWM
- EKL R128025SM
- EKL df0802512cu4bpf ventilátor OEM
- Sunon KD1208PTB1(#11213) Razer6666 : Okés, köszi!

-
válasz
Beretvás
üzenetére
otthoni szerver, htpc, ilyesmi.

Nekem éjjel-nappal be lesz kapcsolva, és ezért akarom nagyon halkan, de megbízhatóan hűteni.
Az A10-6800K gyári ventije pont rámenne az Alpenföhn Ötzi-re, de nem tudom, hogy lehalkítva hogy fog szerepelni.
Ezért keresek valami 70mm-es best-buy ventit, ami a leghalkabb tartományban is viszonylag jól fúj. -
válasz
pcgamer01
üzenetére
Azóta lecsiszoltam a fémet belülről, mert mégsem túl kultúrált megoldás összeragasztózni a házat, és két-két lemezcsavart hajtottam bele a radírba, mintha winyót szerelnék be. Így csak a venti ragasztós, a ház fém része tiszta maradt és könnyen ki-be szerelhető a rezgéscsillapítós venti.

Viszont ennek az ON-topik részére változatlanul várok válaszokat, tippeket bárkitől.

-
Sziasztok megint!

Alpenföhn Ötzi bordára szeretnék ventit rakni.
Egy olyan gépbe kerülne, mely éjjel-nappal megy kikapcsolás nélkül. Így az első szempont a hosszú élettartam és a megbízhatóság.
Második szempont, hogy nagyon nagyon halk legyen. Nem számít, hogy alapból halk, vagy alacsony fordulaton kell járatni (PWM, vagy 5V), lényeg, hogy értékelhető légszállítása legyen halkan is.Van egy AMD A10-6800K-hoz adott gyári hűtőm, melyen pont 7cm-es venti van. PWM-es, de nem tudom, hogy mennyire lehet lehalkítani.
Vajon az bírná a 24/7 üzemmódot kis fordulaton?mod: Az előző témára kitaláltam azt, hogy egy 92mm-es ventillátort rakok a két winyó közé 5V-on hajtva. Egész jól bevált a dolog, bár még nem ment túl sokat.
Radírral ragsztottam oda a fémhez pillanatragasztóval - így a rezgés csillapítás is meg van oldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van olyan 800as ami elver egy 1200ast.
hogy melyik verzió hűt jobban, és hogy hűt-e annyit, hogy megérje szétvágni az oldalát a házamnak.

Grózi