- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
-
Kicsirics77
veterán
válasz
szandro #2672 üzenetére
tlac kollégának teljesen igaza van mindenkinek teljesen más értéket fog bírni a vasa nincs 2 egyforma lap+ram+proci
ha meg nincs sok időd akkor ne is kezdj hozzá mert ez türelem játék
nekem pl megy a 3 giga alapfeszen másnak a 2,8 sem
szóval akinek van ideje tuningolni az 1MHz lépésekkel csinálja és finomhangolni tudja a vasát
kezd X400 fsb-vel azt általában mindeggyik viszi -
Johnny Cage
addikt
válasz
szandro #1557 üzenetére
Azért érdemes lemérni a memóriaigényesebb programjaiddal, játékokkal - meg figyelj arra, hogy ne legyen töredezett (pl. Diskeeper-el) és lehetőleg ne a rendszerpartición legyen (mert a rendszerfájlokat nem lehet elmozditani, ezért nem lesz összefüggő helyed a lapozófájlnak).
-
bim
veterán
válasz
szandro #1538 üzenetére
van hogy amikor visszavált 6-os szorzóra és elveszi a feszt is akkor nem tudja a lépést a proci meglépni.ilyenkor befagy.
probálj pici feszt adni neki.
azért nézz rá az nb. milyen meleg és a memo is.
ha jol gondolom pont amikor nincs terhelve és hosszu idő után fagy.
persze csak találgatok. -
ati2
őstag
Az MCH / FSB-nek elég a +0.1V 400-on az biztos (pár lapnak semmi se kell 450-ig).
Ramod mehet 4-4-4-12@2.1V-al 800-on.
De szerintem szarul ment be a biosod az epromba, akkor szokott igy szarakodni. Főleg ha több órás kikapcsolt állapot után nem indul a lap, és win alatt frissítetted a biost.
Az új bios-okkal érdemesebb a pendrive-ról frissíteni (post előtt legyen rádugva, különben nem látja):
- Load Optimized defaults, save + restart.
- F8 - Q-Flash
- Update Main Bios from drive
- Restart
- Load optimized Defaults megint
- Beállítások...
Én már 4 ilyen frissítésen túl vagyok és mindig jó lett, a win alatt meg kb minden második...
Az MCH + FSB valószínűleg az északi híd
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
szerintem akkor állíts vissza mindent alapra és először tuning nélkül próbálkozz.
Az hogy nem indul elsőre nem normális.
Viszont amit érdemes kipróbálnod:
Tegyél be egy másik VGA-t,mert az EVGA 8800GTS superclocked ugyan így indításkor fagyogat egy 350-es fsp-vel(egy 300-as zenre rákötve el sem indul)
(biost frissítettél?)
[Szerkesztve] -
gorlin
őstag
Próbáld meg a 400-as FSB-t így 3,2GHZ-en mennie(400*8) a 6400-esed a ramjaid meg 800MHZ-en.
Én is ilyesmit akarok.
Gorneck23:Köszönöm!
Még azt szeretném kérdezni hogy jó választás-e a geil ultra 2*1-es 800-as kit?
Vagy ilyen árban van valamilyen más altrnatíva?(én 31-ért veszem)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Ha bejutsz a biosba, akkor nyomj egy ''load fail-safe defaults''-ot vagy ''load optimized defaults''-ot, tehát hadd menjen vissza minden alapra.
Ezután hogy viselkedik az alaplap/rendszer? Ha ekkor szépen megy és nem marháskodik, akkor a problémáid valamelyik alkatrész túltuningja miatt voltak. Ha ekkor is marháskodik, akkor memtest, ha a memtest tiszta, akkor alaplapcsere.
Egyébként ha alapon indítod a rendszert, akkor semminek nem kell plusz fesz, memóriának sem. Ugyanis alap órajelen alap időzítésekkel el kell indulnia a DDR2 szabvány alapfeszültségén, tehát 1.8V-on, MINDEN ramnak.
Javaslat még a tuninghoz: nekem is nagyon sokat baromkodott a rendszer, resetek össze vissza, nem induló gép, egyszer stabil, egyszer nem. Aztán az MCH és az FSB is kapott +0,2V-ot és azóta mint a kisangyal. -
szandro
senior tag
Miért van az, hogy nekem a bekapcsolás úgy zajlik, hogy meg nyomom a power gombot behozza a fehjér boot képernyőt megáll, nyomok egy vagy két resetet és utána megy csak tovább?
A DVD írómat sem látom a windowson belűl(pata), pedig arról tettem fel a windowst, meg az alaplapi cd-ről a dolgokat...
[Szerkesztve] -
memorix
senior tag
Nekem Zalman 9700LED -van, Asus TA 683 ház, 350W Chiftec táp, 1 db rendszerhütő 18DB alatti zajjal, Core 2 duo 4300, Gigabyte 965P-DS3, WD 250 GB Pata HDD, Gigabyte NX76G256D-RH (nVidia 7600GS) 256MB PCI-E Silent Pipe, 2xKingmax 512/800 DDR II és alapjáraton csak vinyó hang van amikor töltöget. Semmi egyébb zaj...sőt a zalman még a videókarira is fujja a levegőt...
Úgyhogy ajánlom mindenkinek a Zalman 9700Led-t...csak akkor kapcsol be a hütője amikor kell különben nem megy...word, excelnél, programozásnál semmi mozgás...
No és lehet tuningolni kivülről szabályozható a fordulatszám...és lazán lehet emelgetni a lapon 2.8 -ig fesz emelés nélkül a sebességet és nem kell akkor sem csúcsra járatni a hűtést... ami meg az itt lévő tesztet illeti nekem jobb értékek jöttek ki hőfokra... ennyit erről...
Nekem a csönd hangja jobban tetszik mint a sok + mhercz... máskülönben ha igy haladnak az árak 2 év múlva csak procit kell cserélnem és olcsón lesz tuning nélkül 4 processzoros gépem egy 20-ból -
törölt tag
Én vettem egy Scythe Infinity-t, és nem csalódtam. Érvek:
1., Szabvány 12-centis venti, ha megdöglik, tudod pótolni, na cserélni akarod, megtehetedű
2., Nemtom, hogy az AC milyen, de ez hangtalan.
3., Néztem az AC-t, tulajdonképpen a két hűtő felépítése ugyanaz, csak itt jó másfélszerese a hőleadó felület.
A forrófejű prescottal meg ésszel. Ha nem akarsz tuningolni core2-t (akkor ne vedd meg), akkor mindegy milyen a hűtőd, ha viszont igen, akkor meglepetés fog érni. 65nm ide, új gyártástechnológia oda, ezek a procik feszre úgy fűtenek hogy bexarás.
-
törölt tag
naja...
namost van két jelenségem:
1., beállítok egy tuningot, és a gép nem indul el, azaz beindul a lap, vinyók felpörögnek, venti megy, de se kép, se hang. táp kikapcs segít, ezt mindig csinálja
2., van egy tuning, szénné van tesztelve a proc és a ram, de ha újraindítást csinálok, ugyanúgy nem indul el a gép, mint az első pontban
vélemény?
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest