- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Külföldi SIM-ek itthon
Aktív témák
-
Vakegérke
félisten
válasz
Gorneck #3822 üzenetére
Érdekesnek találom ezt a melegedés problémát. Most vagy én fogtam ki mindent tutira, vagy eszkimók költöztek a gépembe, és otthonos légkört teremtenek maguknak.
Minden alapfeszültségen, 8x400 FSB. Dobozos proci, hűtő AC Freezer 7 Pro, házilag felbarkácsolva. Nem csiszolgattam én semmit. SpeedFan működött, méghozzá 40 fokra kalibrálva. Venti csöndben, hónapok után SpeedFan le, BIOS féle szabályzás (Intel) bekapcsolva. Boot alkalmával sípol, mondván nem pörög a venti, aztán beindul a ketyere, síp elhallgat, de a venti sem ordít. Még egyszer sem pörgött fel úgy igazán. Na jó, a ház oldala valahol a szekrény mögött porosodik...
Úgy látszik, malacom van.
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #3824 üzenetére
Majd most megnézem. Eddig igazából nem is tudatosult bennem, hogy gáz lenne a hőmérséklettel, de tegnap meg akartam nézni, hogy mit tudna még a proci, előtte gondoltam ellenőrzöm orthossal, hogy mennyire melegszik, és tessék...
Az everestem is baromságokat írt ki, a proci hőmérsékletét keverte az alaplapével, de ezt az új béta megoldotta.
-
-
tlac
nagyúr
válasz
Gorneck #3799 üzenetére
kipróbáltam
-beállítottam 4-4-4-12-Auto-t (''fsb 266, ram 800ra felszorozva'' eddig is így volt), ramnak adtam +0,2-t, gép kikapcsol és vissza, ahogy szokott ilyenkor
-futtattam 3 perc memtest-et, ok
-win-t elindítottam, kattintottam párat
-gépet kikapcsoltam és áramtalanítottam
-vártam 1-2 percet
-elkezdtem nyomogatni a power gombot, hogy véletlen se maradjon benne áram
-újra adtam áramot a cuccnak
-gép indul pöcre -
ecsje
csendes tag
válasz
Gorneck #3688 üzenetére
köszi,
az alaplaphoz van egy cd. azon vannak driverek, gondolom sata porthoz is.
mi az, ami csak 2k-n megy?
pl. a néhány éves tv kártya. csak nem fogom kidobni, ha semmi baja sincs?
mondjuk ez pénzzel megoldható...
A WordPerfect szövegszerkesztő viszont nem megy XP alatt és nincs is szándék fejleszteni.
Nekem meg sem az openoffice nem kell, sem a word.
81 óta WP-t használok, és semmi okát nem látom, hogy kidobjam.
Amúgy megnéztem és a win2k NT alatt se bootol be.
megpróbálom a 20 GB helyett a w2k-s particiót 2000MB-ra állítani.
Írtam gigabyte-nak. Kíváncsi vagyok mikor írnak. -
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #3647 üzenetére
Én abból indultam ki, hogy codegen, mercury stb ''márkák'' házai táppal együtt kerülnek 6-8k-ba, gondoltam akkor egy 11k-s házikó magában csak nem lehet annyira igénytelen
Bár én voltam a hülye, mert 15ért lett volna használtan (de kitűnő állapotban) egy Aerocool ExtremEngine 3T, de végül ezt vettem inkább. -
Termi16
őstag
válasz
Gorneck #3642 üzenetére
Igen, mert ugye le kell bontani az elejét, nem kicsit.
Muréna: Igen? Hát szomorúan hallom, úgy látszik nagyon melléfogtam ezzel a házzal.
Igazából ez előtt egy 3 éves mercurym volt, és akartam vmi minőségi de olcsó cuccot 15 körül, aztán jött ez a Raidmax az Aquába 11,2k-ért, 3 80as ventivel. Gondoltam annyira nem lehet rossz, meg egész jól néz ki. -
Mr. Tuty
csendes tag
válasz
Gorneck #3623 üzenetére
Jelenleg annyit sikerült elérnem, hogy lája a vinyót. Lehetséges, hogy a DVDíró ment tönkre, mert már nem mai gyerek szegény
csak azért gondolom ezt, mert próbáltam Slave-be, Master-be de sehogy sem volt jó, a vinyót bezzeg rögtön látta amint átraktam Slavre. Nem értem, akkor eddig miért volt jó, és most miért nem jó... Majd még este kipróbálom nem a kábel rossz-e a DVD meghajtónál!
Köszönöm a segítséget, ha van még ötleted jöhet! -
Keitaro
addikt
válasz
Gorneck #3594 üzenetére
De megnéztem azt az oldalt is Gormeck, csak azon egy DS3 és egy DS4 van egymás mellett összvissz. Leegyszerűsítem a kérdést: van e számomra értelme DS3nál jobbat venni? Nem akarok tuning rekordot dönteni, összvissz 400-as körüli FSB kell, ezt tudom, hogy tudja, csak a kondenzátor mizéria zavart meg, mert pl az S3 és DS3P már sokkal drágább, csak nem értem miért.
Sorry ha értetlen lennék -
Mr. Tuty
csendes tag
válasz
Gorneck #3618 üzenetére
De-de, mert van mellette egy 320as SATA2es Seagate, azon van a win, a PATAson csak többi dolgaim vannak. De azokra is szükségem lenne, meg a DVD írómra is. De egyiket se látja a win. Még a Hardver hozzáadás varázyló, meg ilyenek se látják...
Szóval ötletem sincs... és még a gépet se tudom újrarakni, mert ahhoz előtte még kikéne írnom a wint....
Szal vmi ötlet? -
Pancsermeste
őstag
válasz
Gorneck #3606 üzenetére
No, akkor már majdnem stimmel a dolog, csak én igazából nem a biosos Q-Flash-re gondoltam, hanem a FLASH895.EXE-re, amit az image-el együtt töltöttem le.
Abban vannak ilyenek:
Végülis most már teljesen mindegy, mert flesseltem az F12-biost a képen látható alap opciókkal. Javulást nem véltem felfedezni az F10-hez képest. A CPU hőmérsékletet valóban pontosabban kalkulálja. (majdnem azonos a maghőmérséklettel) Ez persze +200 rpm-et, vagyis 1100-as fordulatot jelent a venti számára. (idle) Azért köszi! -
Muréna
őstag
-
Abducted
csendes tag
válasz
Gorneck #3248 üzenetére
Igazság szerint nem a tuning miatt kérdeztem, hanem mert régebben szinte az összes lapom kézikönyvében azt olvastam, hogy eggyel visszaveszi a sebességet, ha telepakolod - lásd pl Abit NF7, ami 2 modulnál 400, 3nál 333
Mondjuk a DS3 kézikönyvében ilyesmit nem említenek, viszont kiváncsi lennék rá, mert most készülök memót venni, és ha 4 modul nem megy benne 800-on, akkor akár 667-eseket is vehetek ... -
Chaser
legenda
válasz
Gorneck #3202 üzenetére
E2140.. de megvárom a hatalmas árcsökkentést vagy mit
majd aztán lesz végleges, kingmaxból még gondolkodtam 1066-osban, 20.5 k-ból meglenne 2x1 gb, de láttam volt már itt olyan akinek volt problémája vele, úh egyelőre nem tudom, későbbiekbena procit majd cserélem valami nagyobbra, de erre az évre még bőven elég nekem egy 2140 teljesítményű proci is..persz jól meghajtva
-
Chaser
legenda
válasz
Gorneck #3199 üzenetére
Köszi
Egy gonddal kevesebb..bár még azért húz valami a DS3 felé..talán mert olyan jól hangzik?
Valószínűleg 800-as 1 gigás kingmaxokall használnám, valami tapasztalat ezekről? Gondolkodtam még esetleg corsairban vagy geil-ben, de azokhoz csak itt ph-n tudnék hozzájutni, és ha garis gond van, elég húzós nagy távolságból intézni..
-
Zoza24
senior tag
válasz
Gorneck #3167 üzenetére
bocsi,ma tettem az uj ramokat a gépbe
igen váltottam slotot,mert mikor betettem 1-3ba akkor felpörögtek a ventik,aztán nem jött be a kép...áttettem a 2-4be ott elindult és stabil is 1066on a ram 1,8von auto időzitéseken
tuningolva 1000ig jó,feljebb már ezt csinálja,5-6 inditást csinál,s utána visszaáll a cpu alapra
a beállítások ugyanazok mint mikor a geilek voltak a gépbencpu simán birja,de most vhogy igy nem ok neki
-
zonaporkolt
tag
válasz
Gorneck #3142 üzenetére
Kosz. En is arra gondoltam. Egyetlen bibi, hogy ahol elettartam garis lenne, ott 3(!) het mulva lenne. Jelenleg meg 1 ev garival lehet kapni. Erdemes lenne ezert 3 hetet varni? Mennyi az eselye, hogy elfustol a memo?
Jah. meg elmeletileg Kingmax es Kingmax Mars is van. Melyik kozuluk a jobb?
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
válasz
Gorneck #3078 üzenetére
Röviden asszondja, hogy az a hőfok a korrekt, amit az F11 és F12-es bios mutat. A mérnökeik állítólag fejlesztettek (
), ezért pontosabb értékeket mér, mint a régi bios-okkal. Kérdés az, hogy ez miért bios függő? Plusz a magok külön-külön miért mutatnak akkora különbséget a CPU hőfokhoz képest?
-
robekri
addikt
válasz
Gorneck #3040 üzenetére
Nálam nem a ram, hanem a lap!
AZ a baj, hogy ha biosban 500at nyomok rakoncátlankodik! (+0.2,+03om is sőőt +0.3MCH-t nem is szereti a lap) De SetFSB-vel megy és nem is fagy ki! 505-nél van a fagyás! Visszavettem 6x a szorzót és így is! (nehogy proci legyen a ludas)
Kipróbálom, hogy 3500on stabil-e a proci!
Üdv.: Robe -
craine12
tag
válasz
Gorneck #2981 üzenetére
Mivel itt én vagyok, aki kér, leírom harmadszorra is
E4300 9x300-on, RAM 2.66:1-gyel 800-on. C1E és EIST on. Minden normálon, kivéve: RAM +0.275 (@2.11), PCI-E 100 MHz, SPD Auto (@5-5-5-15)
Plusz infó: 4-5-4-15 a gyári beállítás 800-on, 1 napig orthos blend 9-es prioritással 4-4-4-12-n stabilnak mutatta, viszont lekapcs után nem indult a gép; azóta F3 helyett F5-ös BIOS, és visszatettem az 5-5-5-15-ös auto értékekre. 333-as FSB-vel 18 percet bírt, aztán hiba, feszt nem akarok procinak emelni, +0.2V MSH-nak és FSB-nek nem oldotta meg a gép-el-nem-indulást. Most nem tudom, mi volt a megoldás, a RAM-ok időzítésének visszavétele, vagy a BIOS frissítés, vagy a kettő együtt.
A kérdés tehát még mindig: érdemes-e az időzítéseket a gyárin túl is hajszolni (nem Everesttel játszom, szóval csak azért, hogy 10-zel többet mérjen, nem kinlódok vele), valamint az ES kérdés is nyitott. Ja, és még valami. AZ EIST kapásból megemeli terhelés esetén a sebességet, vagy vár, míg a terhelés függvényében indokolttá válik a dolog? Mert azt már kisilabozáltam a HSZ-okból, hogy min és max között váltogat csak, ellentétben a noti procikkal.
Egyelőre ennyi. Ha valami még mindig hiányzik, akkor majd megírom. Köszi.
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest