Keresés

Aktív témák

• Vakegérke

félisten

válasz mikk2000 #4861 üzenetére

Nem konkrét válasz megszólalásodra, de!

Cseréltesd már ki RAM párosodat. Rosz nézni vergődésed, és aki együtt érez veled, annak rosz érzés, amit átélhetsz.
    Hibázik a memo? Igen. Bizonyítható? Igen. Idő számít? Lehet. Ám ha elég határozottan lépsz fel a ''bótban'', akkor cserélik a párost.
    Másnak is tanácsoltam már. Ilyen ügyben viszem a gépet is az üzletbe. Működik a vásárolt bizgentyű? Nem. Csere, de azonnal. És óvatos vagyok, meg rá is érek, teszt indul. Lefut a progi? Ha igen, mosolyogva búcsúzom. Ha nem, akkor szemöldök összevon, (á'la Rózsa Sándor) és egyre gorombább leszek. Bejön, hidd el.

Mondták már nekem szervizben, hogy ''kellemetlenül erőszakos'' vagyok. Az idézet pontos. Ám sikerült kiharcolnom olyan jogot, mely egyébként természetes járandóság. Tehát küzdelemre fel, ha egyáltalán szükséges.

• Vakegérke

félisten

Érdekes.
    Van egy 200-as (ketté osztva) tároló winyóm, ez slave, a nullás SATA csatiban.
    Van két csutkára azonos 80-as winyóm. Gondoltam masterek lesznek felváltva, más-más OP-rendszerrel. Egyik dugva, másik SATA kábele szabadon fityeg. Rendszer fel, stimmt. Gép kikapcs, kábel csere, másik winyóra más rendszer fel, stimmt. Gép kikapcs, kábel csere. Rendszer behúzni nem akar, holott a winyó teljesen azonos azzal, amellyel cseréltem. Reset, kicsit jobb. Már szaladgál a csík, csak éppen túl hosszasan. Meguntam, újabb reset. Csík szaladgál, cirka 15-nél indul a ketyere, de minden nagyon lomha. Win feláll, mondom neki reboot. Megteszi, méghozzá elfogadható sebességgel, és működik. Na, akkor kikapcs, kábel csere. Tortúra megegyező az előzővel.
    Miért szórakozik a gép, amikor a két winyónak csak a széria száma más?

• Vakegérke

félisten

válasz conair #4015 üzenetére

Már bocs, hogy csak úgy megszólítlak.

Zokon vetted, hogy két linket nyomtam eléd. Ha jól látom, mégis hasznos info volt. Egyre jobban haladsz a tuning rejtelmeiben, és hasznos tanácsokkal bombáznak ebben a topicban a minden hájjal megkent társak.

Remélem, már nem duzzogsz.

• Vakegérke

félisten

válasz #64791808 #3846 üzenetére

Mit mondjak, nagyon örültem tanácsodnak. Keresgéltem a jumpert veszettül, nem találtam. DS4 esetében nincs ilyen? Ha van, akkor én vagyok a figyelmetlen. :B

• Vakegérke

félisten

válasz pohár #3849 üzenetére

Gyári az a kábel? A laphoz adták?
    Kezdjük a kályhánál. Csak a rendszert tartalmazó winyó (master) legyen a kábelen, annak is a végén. Dugj másik tápcsatit bele. Ha nincs szabad, cseréld ki valamelyik meghajtóéval. Működnie kell. Ha gond nélkül megy, akkor dugd a középső csatlakozót másik meghajtóba, amely természetesen slave.
    Sok sikert.

• Vakegérke

félisten

válasz Gorneck #3822 üzenetére

Érdekesnek találom ezt a melegedés problémát. Most vagy én fogtam ki mindent tutira, vagy eszkimók költöztek a gépembe, és otthonos légkört teremtenek maguknak.
    Minden alapfeszültségen, 8x400 FSB. Dobozos proci, hűtő AC Freezer 7 Pro, házilag felbarkácsolva. Nem csiszolgattam én semmit. SpeedFan működött, méghozzá 40 fokra kalibrálva. Venti csöndben, hónapok után SpeedFan le, BIOS féle szabályzás (Intel) bekapcsolva. Boot alkalmával sípol, mondván nem pörög a venti, aztán beindul a ketyere, síp elhallgat, de a venti sem ordít. Még egyszer sem pörgött fel úgy igazán. Na jó, a ház oldala valahol a szekrény mögött porosodik... :)
    Úgy látszik, malacom van.

[Szerkesztve]

• Vakegérke

félisten

válasz pohár #3790 üzenetére

Látja a BIOS a winyót?
    Boot sorrend beállítása jó a BIOS-ban?
    Masterre van jumperelve a winyó?
    A laphoz adott kábelt használod? Mert ugye az a tuti.
    Régi cucc kapott új lapot? Nekem is eljátszotta ezt. Reinstall boot CD-ről, passz.

• Vakegérke

félisten

válasz haky #3496 üzenetére

Talán nem túl barátságos procit fogtál ki. Nekem gond nélkül pörög 8x400-on. Minden fesz alapon. Vagy talán én vagyok szerencsés, ki tudja?

• Vakegérke

félisten

válasz tlac #1377 üzenetére

Köszönöm szépen, stop.
    Ubuntu ''Feisty Fawn'' 7.04 letöltése megkezdődött, stop.
    Off vége, stop.

:R

• Vakegérke

félisten

válasz tlac #1355 üzenetére

Rendben, köszönöm a választ.
    Viszont ha már ennyire jó vagy Linuxban, feltétlen meg kell kérdeznem valamit. Melyik az a disztribúció, amelyet érdemes egyáltalán letölteni? Meglepném vele a barátom, és bizony én is kipróbálnám. Nem annyira a könnyű telepíthetőség a lényeg, bár nem árt, ha baráti módon fogad a rendszer. Inkább a közérthetőség, használhatóság a kívánatos.
    Mikor én raktam fel a Linuxot, rögtön el is akadtam. Nem tudtam előcsalogatni a nethez való kapcsolatot. Ez annál is érdekesebb, mert fix IP-m van, és annak idején állandó kapcsolatom volt. Most betárcsázós vagyok, PPPOE szinten. Nos, kicsit hazabeszélek, hiszen mint mondtam, kipróbálom az új lehetőséget, ha sikerül. Aztán Ubuntu, vagy Kubuntu? Van lényeges különbség? Vagy csak az Ubuntu bír könnyed telepíthetőséggel?
    Felhasználó barát, jóindulatú Linux a cél. Részemről meg kívánatos, hogy tudjak csatlakozni a világhálóra.
    Woody, Uhu elfelejtve.

Szerk:
    Upsz, kifelejtettem. Azonos a lapunk, és a procink, együtt vettük. DS4, E6400. Asus DVD olvasója, Pio írója van. Márkák azonosak, csak nekem mindkettő író, és az Asus Pio-ra frissített.

[Szerkesztve]

• Vakegérke

félisten

Linuxos kérdés.
    Van egy barátom, gégemetszésen esett át pár éve, nehezen kommunikálunk. Netje nincs, inkább brahiból tartja a gépet. Velem kérdezteti a következőket, ha jól értettem őt.
    Ki akarta próbálni a Linuxot. Berakta a boot CD-t, (Debian 3.0 Woody) tette, amit mondott neki angolul a telepítő. Mikor megvolt a partícionálás, stb, megkérdezte a Debian, hogy honnan akar telepíteni. Lehetőségek felsorolva, közte a két optikai meghajtó. Kijelölte az egyiket, nem nyert. Kijelölte a másikat, az se nyert. Mindkettő kérte a lemezt, ami pedig benne volt az egyikben. Áttette a másikba, eredmény semmi. Gondolta felteszi inkább az Uhu-t. Az is elakadt valahol, vélhetőleg ugyanazon hibából. Mikor telepíteni kéne, akkor kakukk, nincs CD.
    Mit mondjak neki?
    Csőkábeles a srác, esetleg cserélje ki?
    A CD-k egyébként gond nélküliek, a tulajnál (másik barátom) gond nélkül felrepül róla a rendszer. Tőle most nem tudunk tanácsot kérni, elutazott pár hétre, elérhetetlen. Hardware ügyileg egyébként sem tudor.

• Vakegérke

félisten

válasz #64791808 #1160 üzenetére

Ez igen, köszönöm szépen a részletes leírást. :R

Őszintén szólva erre nem gondoltam, de ezután így járok el. Egy winyó, egy optikai meghajtó a telepítésnél. Gorneck23 tanácsát is megfogadom, osztom a nagy winyót. Ha ezek után is gond lesz, akkor jön a kisbalta.

Valamit még gyorsan.
    Valaki panaszkodott a gyári sárga SATA kábelre. Kicseréltem pirosra őket. Nagy baj már nem lehet.

• Vakegérke

félisten

válasz Gorneck #1142 üzenetére

Az segít? Páros számú meghajtóm lesz. Ez lenne a megoldás?

• Vakegérke

félisten

válasz Lala6 #1139 üzenetére

Telepítésnél némi mesterkedéssel elérem azt, amit akarok. Azért rágtam be, mert előző nap minden rendben volt, másnapra borult az ''ABC''. Igaz, nem minden napos a dolog, de egy is sok belőle.

• Vakegérke

félisten

válasz #64791808 #1114 üzenetére

Távol álljon tőlem bárki cseszegetése, és az irónikus hangvétel sem kenyerem, legalábbis ebben a fórumban nem élek vele. Bocsánatot kérek, ha ilyesmit éreztetek volna ki írásaimból.

Rendben, csak röviden.
    Téves a boot kifejezés, elnézést. A lényeg az, hogy mindegyik meghajtó kap egy-egy betűjelet, amellyel a rendszer azonosítja. A winyók általában C, D és E, az írók F és G. BIOS-t nem babráltam, az OP-rendszer általában XP, ahogy most is. Előzőleg próbaként a Win2K volt fent. Mindegyik winyó partíciója teljes méret, NTFS-re formattált.
    Nos, a meghajtók betűjelei változtak meg. Akár vírus is lehet a dologban, bár a ZoneAlarm Suite védi a gépemet.
    Ha még ez is hosszú, akkor elnézést kérek, rövidebben nem tudtam leírni.

• Vakegérke

félisten

válasz Gorneck #1110 üzenetére

Sok kérdés, rövid válasz.
    Jumper rendben, BIOS békén hagy, voltak csak sárgán a winyók.

Épp azért raktam át a lilára a második 80-as mastert, mert bő kézzel osztogatta a rendszer a boot betűjeleket. Keverte-kavarta, és erre már egyszer rá is kérdeztem, választ nem kaptam. Ez itt most tlac segítőkész bejegyzésére is válasz lehet.

Nos, ha tudtok segíteni, azt hálásan köszönöm. Ha nem, akkor szívtam ezzel a lappal egy jó nagyot...

• Vakegérke

félisten

válasz Gorneck #934 üzenetére

Drága Gorneck23 barátom, és ti többiek.

A jelenség adott, és eddigi lapjaimmal (Főleg Asus és néha Asrock) nem jelentkezett.
    A Gigabyte -bár jó drága- időnként keresztbe veri szándékaimat. Mit szándékaimat, napi tevékenységemet. Önkényesen osztogatja a boot betüjeleket a meghajtók között. Mire beleélném magam a biztonságba, máris jön a hiszti, miszerint hiányzó NTDLR, meg ilyen butaságok.
    Megjegyzendő, hogy nem követtem el semmit, ami befolyásolhatná a jelenséget.
    Aztán van más is.
    Aki nem olvasta volna előző panaszom, annak elmondom újra. Van két SATA2 80-as Samsung winyóm. Az egyik sárga, a másik lila csatin master-ként. Az OP-rendszer a sárga csatison fut. Van még egy slave winyóm sárga csatin, ez 200-as SATA2 Samsung.
    Ami meg a mást illeti.
    Rendszer telepít, hurrá. Második (master) winyót akarnám formattálni, kudarc. Floppy be, problémás winyó partíció tölés, újra létrehozás, reboot. Lám, már formattálható, nem tiltakozik.

Kedves Gorneck23, talán vissza is térhetnénk a dologra. A Win2K kis kitérő volt. Előtte is XP volt a rendszer, és épp ez aggaszt. Egyik boot-ról a másikra tetszése szerint osztogatja a lap a winyók elsőbbségét, más betűjelet ad nekik.
    Én lennék a butuska, vagy ezzel már együtt kell élnem?

Asus lapokkal sohasem volt hasonló gondom. Már sajnálom, hogy nem maradtam hű hozzá. Persze szívesen venném, ha meggyőznél, kedves Gorneck23, hogy jó választás volt a Gigabyte...

• Vakegérke

félisten

Nos kedves barátaim a Gigabyte-ban, felettébb érdekes problémám van.
    Adott két totál azonos winyó, úgymint 80-as SATA2 Samsung. Tárhelyként egy 200-as szintén SATA2, szintén Samsung.

Mára virradva ''Hiányzó NTDLR'' üzenet fogadott, vagy valami ilyesmi. Rendszer kakukk, és ez nagyon fájt.
    Boot CD be, és lőn meglepi. Az eddigi ''C'' winyóm immár ''D''. Demijafittyfenéjért?

Nem először fordul elő ez a probléma. Úgy tűnik, hogy a lap tetszése szerint osztogatja a boot-hoz szükséges elsőséget.

Új telepítés OK, jelenleg Win2K a rendszer. Tapasztalataim szerint ez a legtutibb. Ezzel együtt örömmel venném, ha valaki felvilágosítana.
    Én hibáztam valamiben?
    A lap szórakozik velem?

• Vakegérke

félisten

Három winyóm van. Első csatin 80-as SATA2 a master, 200-as SATA2 a slave. A másodikon van egy 80-as master, az első master iker tesója.
    Rendszer telepít (XP), elsőre fel is megy. Kell ám nekem a Win2K is, hadd menjen, ez is feltelepül a második masterre, mert erre kértem meg. Működik, nagyon jó. Rebutulás, húznám az XP-t, hiba. Már nem tudom megmondani, hogy mit ír ki, de nem enged az igazából. Mintha a hal.dll lenne a probléma, úgy rémlik. Vagyok ám olyan okos, hogy ne jegyezzem fel az ilyesmit. Ezek után XP boot CD be, rátelepít az előzőre. Az eljárás sikeres, mindkét rendszer választható, működik is. Csak éppen a boot.ini átírása szükséges, mert kétszer ajánlja fel az XP-t. Az alsót törlöm, kész.
    Volt hasonló kínja már valakinek? Mi volt a megoldás, ha volt?

Pár napja az (éppen op rendszer nélküli) második winyómat átdugtam a lila csatiba. A tálcán megjelent az ikon: Hardver biztonságos eltávolítása. Jó, erről már hallottam, nem zavar, nem is érdekel. Ami viszont érdekes lehet, az egy új telepítés (a ''lilára'') végeredménye. Most is gondot fog okozni az a hal.dll, vagy mi a búbánatos fittyfene?

Arra gondoltam, hogy lementem ezt az izé file-t. Új rendszer behúz, régiben file kicserél. Ehhez mit szóltok?

Hogy meg ne kövezzetek, igenis ide tartozik a probléma. Más lappal ilyen gondom nem volt. Két önálló rendszer futott, kedvemre válogattam belőlük. A második telepítés nem verte szét az elsőt.

Előre is köszönöm a tanácso(ka)t.

:R

Aktív témák

Hirdetés