- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Hatalmas kedvezménnyel nyit az Ulefone új csúcsmodellje
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Magisk
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
mikk2000
őstag
Azért a pdf táblázathoz talán érdemes magyarázatot is fűzni, itt az látszik, hogy már alapon is (tuning nélkül) milyen extrákat kell beállítani, ami ügyebár nem feltétlen a ram minőségére utal. Félek hogy tuning esetén a helyzet rosszabb lesz ami végülis tény, hiszen ez a problémád
Röviden, én tartok tőle hogy ezekkel a ramokkal tuning esetén további értékromlással kell számolni, pl a 16 inkább 17, mch inkább +0,2V (amit mch külön hűtés nélkül jelenlegi ismereteimmel nem ajánlhatok bár ez megérne egy misét), illetve még plussz DDR2 fesz. Tehát szerintem nem fog menni a tuning a gyár alapműködésre javasolt értékeivel, viszont kiindulópontot képez további kísérletezésre, hogy mihez érdemes nyúlni.
-
Gorneck
legenda
A chip határozza meg mennyi feszen érzi jól magát...Geil beállításai pedig itt felejtésbe vesznek mivel teljesen más kat a két ram...
mikk által linkelt dolgot érdemes kipróbálni...mondjuk gyári spec alapján jobban lehet látni mennyi feszt visel el a ram...
Given the outlook, Kingmax is ready with DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules to leverage these computing advances. Utilizing Nanya chips, which are inherently high quality and comparable with Micron D9 chips, and backed with eight years of experience in BGA packaging, each of Kingmax DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules is shipped at close to 10% overclocking headroom, meeting overclockers' extreme speed demands. Ez alapján nem gond a ramnak a 2.1V-t...bár érdekelne milyen D9 került is rá..
[Szerkesztve] -
mikk2000
őstag
kingmax 1066os modulok,alapon 1,8v-on mennek...2,1et adtam nekik...tehát a ram nem lehet a ludas...
Hát erre mérget nem vennék. Bizonyos szint felett nem elég az 1,8V. Szerintem úgy állítsd be manuálisan ahogy a kingmax site-ján írva van, és próbáld így :
[link]
Ez az egyfajta 1066-os ramjuk van, tehát valószínű ez lesz a tied. -
mikk2000
őstag
-
bim
veterán
nem.
itt az a lényeg hogy amit visz a lapod +0,25v mch-fesszel azt tudju pci-e 16x-an az F9 óta.
viszont az F8-nál megy +0,35 mch-val is igez itt már pci-e 1x bug figyel.
számokban ez.
az én lapom megy csont nélkül 510-es fsb-n és tesztelni lehet még 520-on is.igaz itt már kell az mch-nak a +0,35.
mindezt F8-as biossal.
F9-el 510 és semmi több.
igaz ezt +0,25-el.
nem kell cmos.simán kikapcsolod a tápot és utána go. -
Ja, hát ekkora tuningnál, gyári hűtővel nincs min csodálkozni. Esetleg feszt is emeltél? Gyári hűtővel max addig érdemes húzni, amíg alapfeszen bírja.
Egyébként ha nem akarsz sokat költeni hűtőre, akkor ajánlom a CoolerMaster Hyper TX-et, az árához képest (kb 5k) meglepően jó.
[Szerkesztve] -
bim
veterán
ha gyári hűtésed van akkor szerintem elég lesz neki.
amugy az mch-val elmehetsz +0,25-ig de ha nem kivánja ne toljad neki.fsb-nek is mehet ha instabillá kezd válni.
80 fokig talán elmehetsz még.
elméletileg 85-nél veszi vissza a sebességet.
pontositok.a biosban nem a magok hője van feltüntetve .nézd meg everestben mennyi a magok hője mert az a környezeti hő +még 10 fok is lehet.és akkor már közel a 85.
[Szerkesztve] -
bim
veterán
vannak lapok ahol 401-nél visszaesik a memsávszél 1000mb-ot.
de ez nem az a lap.
gorni tud erről bövebben mesélni.
bocsi a stilusért.
majd probáld ki alacsonyabb szorzóval mit megy a lap.
milyen memod van?
szerk:az a hivatalos alapfesze a procinak ami kéken rögzitve van a biosban.azt olvassa ki.Ez nem biztos hogy 1,325!nekem annyi,viszont murénának pl. 1,28?valami ilyesmi.
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
Nesze!
1. Ezekhez a fagyás dolgokhoz nem értek vagyis én általában vagy soft vagy hw hibának titulálom...ha hw, akkor a jellege dönt...én simán procinak mondanám.
2. Sajna igen. Én szedtem le azt a bordát háááát nem kicsit siralmas a minősége...anno pont emiatt hullott el pár p5b. Egy megoldásomat láttad rá itt a másik: [link], persze van 3dik egy olyan hűtő használta ami a lapra tolja a levegőt. Az enyém [link] ventije elég messze van a laptól ezért raktam fel bordát.
3. Sajna mint azt írtam korábban Robinak is...ezzel együtt kell élni. 965 betegség. Nem kell nap mint nap állítgatni a gépet és nem fog semminek baja lenni. Én le szoktam rendezni a ramot, majd ment és utána már nem nagyon szokott duplát startolni...mondjuk az még nem próbáltam, hogy biosba mentek ugyan de nem lépek ki...aszhem van ilyen menü is...mint a régi lapokba...
4. Ami alaplaphőnek ír az everest az az SB.
5. Én speedfannal szoktam. az megy rendesen vagyis mindig. Everest és Coretemp még ami fent van, de a speedfan miatt nem nagyon használom őket. -
törölt tag
akkor közkinccsé:
1., az alaplapi bordám annyira forró, hogy kézzel éppen csak hozzá lehet érni, után éget. ez normális? az alaplapi szenzor folyamatosan 40 fokon áll...
2., az alaplap a biosban turkálás után újraindulgat, bizonytalan, nem indul, visszaáll alapra, stb. ez normális?
3., meddig mehet fel egy core2 hőmérséklete? mennyi feszt kaphat?
Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen autót vegyek?
- PlayStation 5
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! HP ProBook 650 G4 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest