Hirdetés
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Nincs megállás akkuméretben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ezek az új Google Pixel cuccok hivatalos magyar árai
Aktív témák
-
Chaser
legenda
válasz
zonaporkolt #3148 üzenetére
Nincs nyűgje- nálam legalábbis- a pionak, a 111-est is úgy használtam, a 112-est is, vinyó master, pio slave.
szerk a pio nem a módot jelenti, hanem pioneert, ha félreérthető lett volna
Sztetek megéri DS3-as lapot venni, vagy elég az S3 is? Ha a különbség csak a kondikban mutatkozik meg, 10 évig úgyse kell bírnia a lapnak, 3-4 évet meg gondolom folyadékelektrolitos kondikkal is elmegy- kindulva a 10 éves p2mből, ami beton stabilan megy még most is 7/24ben-tuningra van vmilyen hatása az erősebb kondiknak?
[Szerkesztve] -
Danke és esetleg tuning tapasztalat
Hagyne keljen vissza olvasnom 1000hszt please
Az f9 biosal max 485 fsb-t bírt a lapom f10 el még most nem teszteltem ...
és izé mit javítottak ha már itt tartunk a HW monitort azt látom elálították
áááá megelöztek
Köszi a gyors választ a hőfokról csak annyit az nem zavar hogy mennyit ír ki csak ne tekerné maxon a ventit a zalmannak:S
[Szerkesztve] -
DS4 tulajok !!!! L enne egy kérdésem lehet hogy valaki már írta de 965 -ds4 F10 bios mindenkinél kb 10-15 fokkal többet mér???
Ezélltal sajnos a venti fordulat is maxon megy mert eddig terhelés alatt max ebbe a melegbe 50 fok volt most meg kapásbol 60
megnéztem gyorsan a 9500 zalmanom a heatpipot és kicsit meleg de hogy forro az erős tulzás lenne állítani :S
aztán nemtom tuning tapasztalat bárkinek F10 biosrol?
Egyáltalán mit javítottak benne? -
Zoza24
senior tag
figyi főnök!
ha nem emelem a proci fsbjét tehát 266on van...s ramosztót ráteszem ugy hogy 1066on menjen a ram,akkor stabil a ram 1,8v-on...gyári fesze is ennyi 1066on...tehát stabil 1066on...assze a ramosztó igy 4.0+...az utolsó
ha feltezsem proci fsb-t 400ra...ramosztót pedig 2.66ra,magyarán ugyanugy 1066on menne a ram mint az előbb...akkor meg nem megy,mert ujraindulgat a lap kb 5ször,s utána proci fsb vissaáll alapra...tehát a ram megy 1,8von stabilan 1066on,,,de ha tuningolom a procit már nem megy 1066on...
no mi lehet a gond?
amúgy köszi a türelmet
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
-
Zoza24
senior tag
válasz
mikk2000 #3173 üzenetére
''Röviden, én tartok tőle hogy ezekkel a ramokkal tuning esetén további értékromlással kell számolni, pl a 16 inkább 17,''
értem,de ha 400as fsb-t allitok a procinak akkor megy 1066on a ram,tehát gyári órajelen...magyarul a ramot nem tuningoltam semmit....s így nem akar menni
-
bim
veterán
vajon miért ilyen remek itt a hangulat?
-
mikk2000
őstag
Azért a pdf táblázathoz talán érdemes magyarázatot is fűzni, itt az látszik, hogy már alapon is (tuning nélkül) milyen extrákat kell beállítani, ami ügyebár nem feltétlen a ram minőségére utal. Félek hogy tuning esetén a helyzet rosszabb lesz ami végülis tény, hiszen ez a problémád
Röviden, én tartok tőle hogy ezekkel a ramokkal tuning esetén további értékromlással kell számolni, pl a 16 inkább 17, mch inkább +0,2V (amit mch külön hűtés nélkül jelenlegi ismereteimmel nem ajánlhatok bár ez megérne egy misét), illetve még plussz DDR2 fesz. Tehát szerintem nem fog menni a tuning a gyár alapműködésre javasolt értékeivel, viszont kiindulópontot képez további kísérletezésre, hogy mihez érdemes nyúlni.
-
Gorneck
legenda
A chip határozza meg mennyi feszen érzi jól magát...Geil beállításai pedig itt felejtésbe vesznek mivel teljesen más kat a két ram...
mikk által linkelt dolgot érdemes kipróbálni...mondjuk gyári spec alapján jobban lehet látni mennyi feszt visel el a ram...
Given the outlook, Kingmax is ready with DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules to leverage these computing advances. Utilizing Nanya chips, which are inherently high quality and comparable with Micron D9 chips, and backed with eight years of experience in BGA packaging, each of Kingmax DDR2-1066 512MB/1GB Mars series memory modules is shipped at close to 10% overclocking headroom, meeting overclockers' extreme speed demands. Ez alapján nem gond a ramnak a 2.1V-t...bár érdekelne milyen D9 került is rá..
[Szerkesztve] -
-
mikk2000
őstag
kingmax 1066os modulok,alapon 1,8v-on mennek...2,1et adtam nekik...tehát a ram nem lehet a ludas...
Hát erre mérget nem vennék. Bizonyos szint felett nem elég az 1,8V. Szerintem úgy állítsd be manuálisan ahogy a kingmax site-ján írva van, és próbáld így :
[link]
Ez az egyfajta 1066-os ramjuk van, tehát valószínű ez lesz a tied. -
Zoza24
senior tag
válasz
Gorneck #3167 üzenetére
bocsi,ma tettem az uj ramokat a gépbe
igen váltottam slotot,mert mikor betettem 1-3ba akkor felpörögtek a ventik,aztán nem jött be a kép...áttettem a 2-4be ott elindult és stabil is 1066on a ram 1,8von auto időzitéseken
tuningolva 1000ig jó,feljebb már ezt csinálja,5-6 inditást csinál,s utána visszaáll a cpu alapra
a beállítások ugyanazok mint mikor a geilek voltak a gépbencpu simán birja,de most vhogy igy nem ok neki
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
#64791808 #3151 üzenetére
Ezt én is kérdezhetném, ki a fene vagy te? Mint mondottam nem szeretem ha kekeckednek velem, erre te is kezded? Vettem egy ilyen lapot, azért nézek néha-néha ide, de nem hiszem hogy ehhez bármi közöd lenne
A két általad idézettet elhiszem hogy csodálod, egyelőre nekem nincs miért, főleg hogy a velük való kommunikációból leszűrtem magamnak a szükséges tapasztalatokat.
Fehívnám szives figyelmed hogy ne offolj, ne gerjeszd tovább azt a kekeckedést amit a két illető velem szemben elkezdett, hiszen ezáltal te magad generálod fölöslegesen a problémát. DS3-al kapcsolatban viszont szívesen értekezem veled ha felmerül valami amit nem tudsz, vagy nem értessz, vagy amit én nem tudok és nem értek. -
Zoza24
senior tag
üdv!
mitől lehet az,hogy ha húzom az fsb-t s 1000 fölé kerül a ram órajele,akkor kb 5-6-szor indul újra a gép,s persze utána visszaáll alapórajelre?400as fsb 2,5ös szorzóval 1000en megy a gép,de ha 1066ot állítok be a ramnak 2.66os szorzót akkor már nem...tuning nélkül persze vigan megy 1066on...fura... -
tlac
nagyúr
van usb-s egered vagy billentyűzeted?
milyen lap? milyen bios?
nekem nincs, az opció kikapcsolása nélkül is jól megy a lap, memória
Qru:
szerintem csak bekapcsolva fog menni a usb-s boot
ha kikapcsolod, nem fog megjelenni boot során, hogy csatlakoztatva van hozzá usb-s eszköz, egyébként igen -
robekri
addikt
válasz
Szerintem meg PHn vegyél 7900 GT-t!
-
Gorneck
legenda
válasz
8600GT sztem.
-
zonaporkolt
tag
Jo, csak sima van.
Azt hasznal itt valaki?
En mondjuk min. 5 evre veszem ezt az uj gepet:
Gigabyte Triton haz + C2D 4300 + HyperTX huto + GigabyteDS3 + 2x1GB Kingmax DDR2-800 + FSP350W tap + DVDiro (ez elmeletileg Pio112D, de olvastam, hogy nyugjei vannak, ha egy IDE vezeteken van mellette mas, es hat nekem egyenlore egy 250GB-s PATA vinyom van. ugyhogy meg DVDiro ugyben sem dontottem. lehet, hogy meg kene varnom a SATA-s verziot?) + grafkartya (ami talan 7600GS vagy X1950GT (bar ez sokkal dragabb) vagy varok meg, aztan 8600GT)
Barmilyen javaslatot az utobbi kettore is szivesen fogadok -
Qru
MODERÁTOR
''usb legacy control'' ez mi? Mire jó?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
zonaporkolt #3144 üzenetére
Kingmax mars jobb. Szvsz ne várj, egy év múlva úgy is annyira elavult lesz a DDR2, hogy nem fog kb semmit sem érni. Kingmax elég jó minűségű (nem tuningbajnok) nem szoktak elfüstölni ha nem feszeled halálra.
-
Gorneck
legenda
válasz
zonaporkolt #3144 üzenetére
1 év elég sztem...
A 800-as ddr2-öt vedd...amúgy sztem xar a lista... -
zonaporkolt
tag
válasz
Gorneck #3142 üzenetére
Kosz. En is arra gondoltam. Egyetlen bibi, hogy ahol elettartam garis lenne, ott 3(!) het mulva lenne. Jelenleg meg 1 ev garival lehet kapni. Erdemes lenne ezert 3 hetet varni? Mennyi az eselye, hogy elfustol a memo?
Jah. meg elmeletileg Kingmax es Kingmax Mars is van. Melyik kozuluk a jobb?
[Szerkesztve] -
Gorneck
legenda
válasz
zonaporkolt #3141 üzenetére
Akkor Kingmax.
Nem, nem kezel...
[Szerkesztve] -
zonaporkolt
tag
Sziasztok!
Samsung DDR2-800 memoria hogyan muzsikal DS3-ban? Gyengebb, mint a Kingmax? Mert valami olcso RAMot akarok nezni, de majdhogynem hianycikk itt Pecsett.
Ezeken kivul van meg Elixir, Hiviewell es JetramTranscend csak azok (nev alapjan) sztem meg rosszabbak.
Meg egy naggyon hulye kerdes: sima DDR memot nem kezel DS3?
[Szerkesztve] -
kacsa7
őstag
Istenem, mivel szívtam tegnap. Tudom h. a procim alapfeszen tudja a 3200-t orthos stabilan. Gondoltam belövöm erre, így használom. Hát akármekkora feszt adtam neki, akkor se akart menni ennyi, értetlenül néztem h. mi a fene van
Aztán eszembe jutott h. írták több helyen is h. ki kell kapcsolni az ''usb legacy control''-t. Kikapcsoltam és lám ment alapfeszen 3200-ig, sőt megoldódott az igazi tuningproblémám is
3800ig ment 1.55V-al a proci. Quad-GT-ben 1.6V kellett neki ehhez. Jah és mostmár végre mennek turboban is a ramok.
Jó kis tanulság volt -
Gorneck
legenda
válasz
mikk2000 #3132 üzenetére
Rosszul látod, mert elolvastam amit írtál és azt is amit én...személyes tapasztalat alapján szoktam szinte mindenre válaszolni és nem légből kapott hülye ötletekkel fárasztom a topiklakókat...ha meg vmi nem úgy van ahogy írtam, akkor szívesen fogadom az észrevételeket...a Tiédet is, de sajna fikázáson kívül nem kaptam semmit...szal nem lenne rossz, ha kötekedésen kívül ki tudnál böfögni magadból vmit ami tényeken alapul...de látom nagyon nehezedre esik...
[Szerkesztve] -
bim
veterán
válasz
Johnny Cage #3124 üzenetére
semmi komoly a cscs.csak nem szeretek lehülyézni senkit.
azért vagyunk itt hogy megvitassuk a lappal kapcsolatosan felmerülő problémákat.
elméletileg ugy működik a progi hogy a 100%-on kivül minden állitható.OK és müködik is.
bááár megjegyzem hogy nekem csakis a laphoz adott lemezen lévő ET. müködik rendesen.
lehet hogy te állitottál valamit a biosan ami miatt nem müködik rendesen a progi.megjegyezném hogy 4 házventi+vga miatt esetleg teljesen felesleges lehet ezzel foglalkoznod.
tlac:jeeesssssssszzzz -
Pancsermeste
őstag
válasz
mikk2000 #3131 üzenetére
Hát, 300MHz+10% FSB-vel sajnos nem stabil a gép.... és ez gyorsan kiderül Orthos-al is.
A +10% FSB teszt nem túlzás kicsit? Másik ugyanilyen gép, mint az enyém, ugyan ezekkel a beállításokkal, 310-es FSB-n el se indul, viszont 300MHz-en teljesen stabil.
Én a 9x300MHz-hez és a proci alapfeszhez mindenképpen ragaszkodom!!!
Azért köszi a választ! Majd kipróbálom ezt az OCCT progit. -
mikk2000
őstag
válasz
Pancsermeste #2957 üzenetére
Öööö... hát egyedül a ramnak adtam 2V-ot.
Az jó lesz, mivel legkevesebb 1,9V-ot ajánl a ramodnál, tuning nélkül a 2V-al elég stabilnak kellene legyen, főleg hogy 910-ig is eljutsz vele úgy hogy lefut rajta egy 8 órás memóriateszt.
De éppen ez a bajom! Hogy tudnám ezt tesztelni, ha a tesztprogik alkalmatlanok erre a feladatra, hetekig pedig nem érdemes/nem akarom lesni, hogy mikor és mi hibázik.
Hát, egyénileg elég eltérőek a tesztelés időtartamára vonatkozó elképzelések
Szerintem olyan 8-12 óra elégséges 5-10%-al magasabb FSB-n tesztelni, aztán ha hiba nélkül lefut akkor az a 5-10% FSB-vel kevesebb feltehetőleg elég stabil lesz. Ezzel a módszerrel, mármint hogy magasabb FSB-n/órajelen tesztelsz időt lehet megtakarítani.
Én 15%-ot tartok egyébként reálisnak.
Tesztprogramnak javaslom pl az OCCT-t, elég durva, de vigyázz mert érdekesen működik, tehát ha már egyszer elindítottad, csak gép újraindítás után javasolt megint. Végülis hibázás esetén úgyis belemész a biosba matatni, tehát az újraindítás adott...
Végül is 2 hónap alatt volt 2 újraindulás
Te panaszkodtálés azt ne feledd, illetve nem tudom tudod-e, roppant fontos, hogy ki kell venni a pipát a rendszereszközökben a speciális/indítás és helyreállítás/automatikus újraindítás elől.
Mert nem mindegy hogy mondjuk a táp nem bírja, és azért van az újraindulás, vagy kék halál történt, amit okozhat driver vagy a hibás tuning. Kék halál esetén szerencsés esetben ott lesz a hibát okozó file neve, tipikusan valamilyen driver, tehát lehet hogy gépfüggetlen a hiba, kevésbé szerecsés esetben win debuggerrel beadva neki a keletkezett map állományt megpróbálja kikereseni mi okozta a hibát.
Persze kék halált simán okozhat a nem megfelelő tuning is, ez esetben ld feljebb, én azt javaslom hogy 5-10%-al magasabb fsb-n tesztelj pl az OCCT-vel 8 órán át. Chipsetet ne süsd meg, tehát ne menj 400 fölé (ezt itt irták nekem, van ahol 333-at írnak mint javasolt maxot) és plussz feszt se adj nagyon az mch-nak, a hűtőket állítsd be hogy maxon tekerjenek. -
tlac
nagyúr
válasz
horvathkrisz #3128 üzenetére
ds4-en az új bios rendesen megy
-
horvathkrisz
addikt
Gorneck23 fórumtárs ajánlására itt is felteszem a kérdést: (
)
Kinek milyen tapasztalata van az F12-es Biossal, ill. ki mit tud róla, mi ez az I/O dolog?
üdv.: krisztián -
ati2
őstag
válasz
Johnny Cage #3121 üzenetére
Csak a max 100% fix, a többit állíthatod.
És OK-ot nyomjál, ne GO-t -
péter007
senior tag
válasz
Johnny Cage #3124 üzenetére
mondok neked vaalamit
ezt aprogramot én sem tudom használni vagy csak szimplán nem műxik nálam
nekem adtak a vf700-hoz egy elosztót, 4tűs molexből csinál 2db 3tűs 12voltos ágat és 2db 3tűs 5voltos ágat
nálam aházventik rá vannak kötve az 5 voltos ágra kb 450-500rpm hangtalanul
ha nincs vf700-ad akkor vehetsz ilyet is kb 300ft multkor láttam boltbn is
ez nálam így be van lőve és kész nincs vele alaplapi szarakodás meg stb -
Johnny Cage
addikt
Felejtsd már el ezt a csacskás marhaságot, olyan, mintha a kék osztriga bárban a bárpultnál beszélgetnénk.
A két felső érték egyáltalán nem mozdítható, csak az alsó kettő. De ha azokat variálom, az Everest szerint nem történik semmi, a házamban meg van 4 házvetni + a videokártyáé, nem olyan könnyű meghallani, hogy 50%-ról mondjuk 20%-ra csökkenne a fordulatszám. Miért nem lehet ezt olyan egyértelműen megcsinálni, mint a SpeedFan-ben, hogy a ventillátor fordulatszámát állítom %-ban? -
bim
veterán
válasz
Johnny Cage #3121 üzenetére
te kis csacska csávo (továbbiakban cscs.) nem mered 0%-rol felfelé elmozditani az értéket.
állitsd be mondjuk 50%-ra és hallanod kell hogy működik e.
a min hőfokra pedig a mostani netezős (nem magok hője) cpu hőfokot.
azután inditsd el a TAT-ot.
működnie kell.nálam soha nem volt gond ezzel. -
bim
veterán
válasz
Johnny Cage #3117 üzenetére
mihez te kis csacska csávó?
kinyitod az everestet és rápillantasz a cpu. hőfokra.azután a szívedbe nézel milyen mnimum és maximum hőfokot birsz még elviselni infarktus nélkül.
teszem fel nálam a min hőfok 44.a max meg 70.
a %-nál pedig megnézedmi az a minimum amin a ventid tutira elindul.vagy ha tud nyikorgás nélkül indulni akkor egy irreálisan alacsony értéket is belőhetsz.
az a baj hogy annyira finoman növeli a feszt hogy nálam van egy pillanat amikor már majdnem elindulna a venti de mégsem és akkor sipol.ha viszont picit többet kap akkor beindul és semmi gáz.
de én inkább ugy állitottam be hogy álandóan a minimum 400rpm/23%
és innen növekedik 1000/1100 rpm-ig.ez mndjuk már TAT alatti hő.
amugy játékok latt 650/800rpm.
tlac:amper dolog.Gondolj bele pár cpu turbina 2 ventivel hasit. -
bim
veterán
válasz
Johnny Cage #3112 üzenetére
smart fan opcioban beállitod aminimum feszt %-ban.nekem sajna 23% alatt nyikorog elindulásnál.
és hozzárendeltem a min és max hőfokot.
kb. ennyi.és tökéletesen üzemel.indul a winnel és teszi a dolgát.
amint megkapja a terhelést szépen emelkedik a fordulat.
biosban semmit nem állitottam ehhez. -
Balupapa
senior tag
Hol tudom állítani a biosban a memóriához tartozó Option [1-2] beállítást? vagy az F7be nincs is? F10 nekem nem vált be
érdemes lenne felteni az F12t?
[Szerkesztve] -
Rick4
félisten
válasz
Mákos7észta #3096 üzenetére
ha ennyire komolyan gondolod a én is javaslom a ventiszabályzást, miért nem veszel egy ventiszabályzó előlapi panelt? nem túl drága, és akkor nem kell ezzel sem vacakolnod....olyan ez, mint a profi utós fejegység, abban már nincs is beépített erősítő, de mindek is lenne, több erősítőt hajt..fog fel így a DS3at...
ugyan nekem DS3-P-m van, de auto-n vannak a ventik, nem vacakolok vele...
[Szerkesztve] -
craine12
tag
válasz
Johnny Cage #3076 üzenetére
Köszi, azt olvastam én is, ennek ellenére úgy tűnik, működik. Mondjuk mivel nem tiszta, hogy mit csinál pontosan a C1E, és mit az EIST, én csak azt látom, hogy esik a fesz, és a szorzó, és lehet, hogy ez csak a C1E műve. Lényeg a lényeg, nekem profiltól függetlenül is változik.
Aktív témák
- Designer 4K Monitor - BenQ PD-2700-U
- Szinte új! 3 Hónapos! Playstation 5 Slim Disc (Lemezes) Kiadás! Garancia: 2027.05.15
- Bomba ár! HP ZBook 17 G2 - i7-4710MQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 17,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest