Hirdetés
- Poco F7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Visszahozhatja a hátlapi kijelzőt a Xiaomi 16 sorozat
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Előrendelhető a Meizu 22
Aktív témák
-
Balupapa
senior tag
háj!
Rájöttem...450 fölött csak akkor stabil a gépállat ha az MCHnak +0.3at adok :S Ez mennyire káros? -
Tomi84
aktív tag
válasz
Termi16 #3380 üzenetére
Nem oprendszer szinten van gond a dologgal. A sima winXP az ugyebár csak 3.5Gb-ot lát a 4 gigából, de ez így van rendjén.
A gond az, hogy ha mind a négy modult berakom a gépbe, akkor gyári órajelen hibázik memtest alatt (1Ghz 4-4-4-12). Ha csak kettőt rakok akkor megy mint a kisangyal (max 1200Mhz, 1000@4-4-4-5, 800@3-3-3-5). A négy modul együtt viszont csak 5-5-5-15-ön hajlandó együtt menni, azt is csak ha emelek plusz 0.2V-ot az MCH-n. -
Tomi84
aktív tag
4x512-nek nem is kell plsuz feszültség. Mondjuk ez nem is memóriafüggő, ennyi erővel a geilen is micron chippek vannak. Előtte nekem is 4x512 A-data vitesta memóriám volt, és a 4 modul gyönyörűen ment együtt, még a tuningot is igen jól bírták (alapon 533, 4-4-4-12, de 2.4V-on mentek 850-et 4-5-5-15ön) és nem is kellett emelni az MCH feszültségen.
Az alaplaplapnak nem a négy modullal hanem a 4 gigával van baja. Ami azért szerintem elég ciki, hamár a users manualban azt írják, hogy 8 gigát támmogat. Erre kiderül, hogy négyet se...
Pietrosz: a Buffalo Firestix az nem biztos, hogy Micron chippes! Jól gondold meg. Azt én is néztem, de a 800Mhz-es CL5-ös Firestix-nek 3 kiadása van, ebből egy Mircon D9GMH kettő viszont Elpidia. Azért nem mindegy...
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Tudtok olyasmiről, hogy vmit be kellene állítani a biosban ahhoz, hogy a gép felismerje a házam füles-bemenetét? Sehogy sem akar szólni, pedig driverben tuti jól van beállítva.
-
Chaser
legenda
Most olvastam a ph-s teszteket, mert én is tuningos lapot keresek c2d alá, ami mellesleg stabil is legyen, meg x@rságoktól mentes, 945-ös-sel is lehet valamennyit tuningolni, de nem sokat, 300FSB-nél mind kifullad a tesztek szerint, és ugye ez sem garantált.. ha biztosra akarsz menni 965 S3, sztem ez egy tuti kis lap, az ára sem vészes, és hosszútávú befektetés, 6-8k-val lehet drágább a 945-ös S3-nál.
-
F.B.I.
veterán
Akkor ez szívás!Holnap akkor csere: egy 945 S3/S4 esetleg jó lesz?
-
F.B.I.
veterán
Bocsánat, hogy ide írok de ez még új lap ( 946GM-DS2-es) és a kérdésemért nem akarok neki nyitni semmit.
Kérdésem:
-miért nem látom sehola biosban, hogy hol tudnám húzni a prockót ( Ctrl+F1 ) kombót már beadtam neki de a clock menüpontban csak a memória visszaosztását tudom állítani.Jah Intel C2D 2160-al megy.Ez egy antitunning lap lenne?
A segítő válaszokat köszönöm! -
rolko
őstag
Hali!
Most akarok venni DS4-be 2x512/800Mhz-es memót. Milyet ajánlatok ami nem is annyira drága és jól lehet vele tuningolni? -
DeadMeat
nagyúr
Ha esetleg valakit erdekel megtalaltam a vcore measure pontokat a lapon. Hat nagyon nagy csalodas ert megkell mondjam... 1.435 beallitott fesznel idle 1.44-et ad a lap,terhelve viszont 1.32-1.34V kozott ingadozik..
Mi kimaradt: a cpu koruli tekercsk felso labanal van a valos fesz.
[Szerkesztve] -
dwiki
senior tag
válasz
hoffman_ #3356 üzenetére
Hát én nem tom mit csáltok, de elméletben a home is ugyan az - ilyen szinten, ebből a szempontból - mint a prof.
Bár home-ot - otthon - még soha nem használtam, de a cégnél van egy, és semmi gond nincs vele......
Meg aztán tudjuk; ''az elmélet és a gyakorlat között elméletileg semmi különbség nincs, gyakorlatilag viszont van...'' -
hoffman_
nagyúr
Üdv Mélyen Tisztelt Mágusok!!!
egy elég necces és összetett problémával fordulnék hozzátok...ha tudnátok segíteni, leköteleznétekcserébe talán egy kis új tapaszatlatot tudnék nyújtani...úgy gondolom én vagyok az első aki ilyet él meg(remélm,mert nem kívánom senkinek...)
íme a - nem éppen rövid - kis történetem:
adott a konfigom,ami szinte vacsi új és nagyon bika(hála a Teremtőnek) az egész azzal kezdődőtt h a driver csere a VGA-hoz nagyon el lett b..szva
azaz le let szedve driver és meghalt a gép...tudni kell h teljesen szűz volt és az összerakástól kezdve a telepítésekig hibátlan volt,télleg mint a karikacsapás úgyn ment(a kezdetekkor-első telepítés) lényeg az h meghalt és újra kellet rakni. ez nem akart összejönni,mi9ndent próbáltunk...megoldás: usb-s billentyűzet fennakadást okoz az első lépéseknél!!! a gép sokszor nem látja a bios-ban!!!
tehát mehet az újrarakás...perpill xp home edititon-nal kell gazdálkodnom....lényeg az h először mint már írtam simán ment...azóta 2x újra kellet rakni és ez a 2 újratelepítés teljesen káosz...nincs net és nem tudom frissíteni az xp-t/sztem ez okozhat gondot többek közt...azonaban nagyon érdekes dolgok vannak...minden faszán megy telepöl a rendszer,friss és fasza. a gondok ott kezdődnek hogy ha nagyobb tartalmú disket kll olvasni/másolni stb. az első 1-2 lemeznél jó megvan a 10000kb/s fölötti sebesség,azonban egy idő után lelassulfokozatosan 2-3000 körülre és előbb utóbb kékahalál a végeaz elmúlt 2 napban volt vagy 16 kékhalálom......mi lehet a gáz? az IDE vezérlőt nagyon nem szereti a cucc... jah azt mondanom kell h a driverek telepítésénél vagy a csipset telepítésénél mindig volt vmi gond és az xp egyet nem akart átengedni a logo-n soha....(winfos?
) a lappal lehet vmi? tapasztalt már vki ilyesmit? tud vki segíteni esetleg akár egy icipict is?
elvileg most jön új op.rend.: xp prof. ennek meg kell oldania a problémát...és ha nem akkor i lehet??? hardweres gond semmiképp!!
-
GCsabi
csendes tag
tudna valaki segíteni jumperolás téren?
[Szerkesztve] -
válasz
horvathkrisz #3339 üzenetére
Memory Controller Hub. Az északi hídban tanyázik.
-
GCsabi
csendes tag
válasz
horvathkrisz #3340 üzenetére
bocs, de nem nagyon értek még ehhez. Hogy kell csinálni amit írtál?
-
robekri
addikt
válasz
horvathkrisz #3339 üzenetére
Memória vezérlő!
-
horvathkrisz
addikt
Mi az az MCH pontosan?
-
GCsabi
csendes tag
Sziasztok!
Lehet egy IDE portra egyszerre csatlakoztatni merevlemezt és optikai meghajtót? -
Muréna
őstag
van akinél kell.. van akinél nem.. van akinél nem is megy
-
Tomi84
aktív tag
na, azért ne szidjuk már annyira a geilt
a 800-as Ultra az tényleg elég fos, de fölötte már jó minőségű modulokat gyárt. 800Ultra plusz-tól már az összes modulja micron D9GCT chippes.
Kivéve monnyk robekru moduljait, mert az elpidia.
Egyébként tényleg nem kedveli igazán a 4 giga memóriát. Nekem 1000Mhz-es Ultra moduljaim vannak, 4x1 giga. Alapjáraton 4-4-4-12, 2.4V-on.
Két modullal simán megy ennyit, sőt, 1040-en még 4-4-4-5-ön járattam. Amint berakom a négy modult már a 4-4-4-12-öt sem bírja, memtestben hibázik. (leteszteltem egyenként az összes modult, utánna meg párosítva, mindegyiket mindegyikkel, és egyik sem hibázott). Úgy bírja a 4 modul 1ghz-en 5-5-5-15-ös időzítéssel, hogy emelek az MCH feszültségen.
Ugyanígy a 3-3-3-5 800Mhz-en simán megy 2 modullal, 4 modulnál már csak 4-4-4-12. -
robekri
addikt
Gépem tegnap mindenféle előjelek nélkül megadta a lecsót!
Axxony mondja nem indul hanem ki be kapcsol! (sűrűbb kibe kapcsolás volt)
Nah bekapcsolom hát volt egy rövid , de gyors sorozatos morse! VGA ki be megszűnt, de továbbra is ''gyorsan'' ki-be kapcsol! Memó ki 1ik vissza u.ez ! Másik modul Hopp bejön a gép alapon!
Nah mondom szar a memóslot! Nem, nem szar! 1ik modul megadta magát! (csak azt tudnám miért) 5-5-5-18-on használtam 2.3V-al! 7x470@ddr940Turbo! (geil Valeue ddr1000 modulok)
Tegnap játszottam qrva sokat!
REGGEL BEKAPCSOLOM GÉPET MEGINT EZT CSINÁLJA! VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁLehet beszart a másik modul is! Qrva anyját azt!!!
Volt qrva hosszú sípolás is csak nem tom mikor!
Üdv.: Robe
[Szerkesztve] -
Johnny Cage
addikt
Nekem még sosem kellett elemet kivennem.
Amikor nagyon elb@szod a memória időzitéseit, és elkezd folyamatosan újraindulgatni majd lekapcsolgatni a gép, ki kell várni a hosszabb ideig tartó bekapcsolt állapotot (kábé minden harmadik alkalommal csinál egy ilyet, gondolom akkor próbálkozik az indulással, csak nem sikerül neki) - aztán gyorsan 4mp-es Power lenyomás, utána vissza és indul default-on.
-
Johnny Cage
addikt
Egyelőre semmi értelmét nem látom az új chipset miatti alaplapváltásnak, amikor a legtöbb ember még egyáltalán ki sem használja az alaplap potenciális ''tudását''.
-
bim
veterán
F10-es bios-al egy érdekesség.
memo tulhuzásnál nem kell az elemet kivenni mert egy drasztikus tulhuzás után a 2. inditási probálkozás sokkal rövidebb majd a 3.-nál alapon indula gép.
ha brutálisan kevés a fesz akkor kiakad a gép és egy pillanatnyi ármtalanitás után alapon indul a gép.esetleg a fentebb irt 3x-i indulás után nyomja alapra magát.
ez most autoidőzitéssel néztem.CL4-re még nem probáltam rá. -
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #3313 üzenetére
1000+ órajellel a jelenlegi lapodnál sokat nem érsz, de ezt sztem Te is tudod...persze ez szintén igaz a P35-re, hisz nem tudni egy játék esetleg kódolás mennyit profitál a nagyobb ramsávszélből/órajelből...ezt mindkét chipset-re értem...szal én pl nem mértem 400 fsb mellett 800on és 1000en fps-t...szvsz nem sokat számít...
-
Gorneck
legenda
válasz
Pietrosz #3311 üzenetére
P35 ahogy elnézem csak akkor képes nagyon lelépni a 965-öt, ha olyan ram is van mellette...ezé írtam, azt amit...pont ezért vagyok én is bajba...egy MSI vagy Giga lap váltás esetén már elkéne egy jobb ram, esetleg másik proci...máskülönben nagyon nem érezném meg a különbséget...mivel szinte csak netre van időm így értelmetlen a buli...
-
Pietrosz
addikt
Ma majdnem vettem egy kit 800-as Buffalo Firestix ramot :Đ (2*1G)
D9GMH IC-s, tuning széria. De egyszerűen nem tudom magam rávenniMegvan rá a pénz, de nem mindenáron akarom elkölteni, viszont nagyon hajt a kíváncsiság
Az a bajom, hogy a mostani 4*512 667-es A-data ramjaim everest szerint 2,05V-t kapva, biosban 2,1V-t beállítva gyönyörűen mennek 840mhz-ig 4-4-4-12 beállításon. A gépet alapfeszen, 8*400-on használom. Procit nem akarom ennél tovább húzni, mert így is elég gyors, és legalább az EIST is megy rendesen, fesz visszavétellel együtt. Tehát marad a ramszorzás, így mehetne a ram 1000-en(4-4-4-12), vagy 1064-en, eetleg 1200MHz-en. A kérdés csak az: megéri?Egyedüli játék, ahol számíthat, az a CS:Source, de az már így is jól fut. Videó kódolásban sem vág földhöz, ha néhány perccel tovább dolgozik a gép. Mert nagyobb gyorsulást szerintem nem jelent. Jól gondolom?
Vegyem meg vagy ne? -
Termi16
őstag
Énis úgy tudom, hogy csak egy kisebb része gmh-s ezeknek a ramoknak, de aztán ne legyen igazam
Cl4-et nem vitte , így most 5-5-5-15-re tettem. -
Muréna
őstag
Aktív témák
- Apple MacBook
- Motoros topic
- Le Mans Ultimate
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco F7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman N4 FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest