Hirdetés
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: 300 wattos mobilakkut villantott a Sharge
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Műholdas kapcsolatra is képes a Huawei MatePad Mini
- IFA 2025: NXTPaper kijelzős Ultra telefon és gyerekóra a TCL-nél
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Üzemidőt áldoz a fényerő oltárán a Garmin Fenix 8 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
einstein
senior tag
válasz
Gorneck #4077 üzenetére
Ok köszi.
Engem csak az zavar, hogy terheletlenül is 54-55 fok körül van a hőmérséklet, pedig F8-as BIOS-om van (F10-ről raktam vissza - DS4). Hyper TX-től egy kicsit jobbat vártam, vagy ez normális?
Közben nincs szénné húzva a proci. 1,35v van neki adva, ami 1,328 CPU-Z szerint, és a proci vissza is vesz 6x -ra, mert most rajta van az energiagazdálkodás. (így 6x465) -
einstein
senior tag
Sziasztok,
miért van az, hogy Easytune-ban vagy 10 fokkal kevesebb procihőt mutat, mint a Core Temp 0.95? -
Vakegérke
félisten
Érdekes.
Van egy 200-as (ketté osztva) tároló winyóm, ez slave, a nullás SATA csatiban.
Van két csutkára azonos 80-as winyóm. Gondoltam masterek lesznek felváltva, más-más OP-rendszerrel. Egyik dugva, másik SATA kábele szabadon fityeg. Rendszer fel, stimmt. Gép kikapcs, kábel csere, másik winyóra más rendszer fel, stimmt. Gép kikapcs, kábel csere. Rendszer behúzni nem akar, holott a winyó teljesen azonos azzal, amellyel cseréltem. Reset, kicsit jobb. Már szaladgál a csík, csak éppen túl hosszasan. Meguntam, újabb reset. Csík szaladgál, cirka 15-nél indul a ketyere, de minden nagyon lomha. Win feláll, mondom neki reboot. Megteszi, méghozzá elfogadható sebességgel, és működik. Na, akkor kikapcs, kábel csere. Tortúra megegyező az előzővel.
Miért szórakozik a gép, amikor a két winyónak csak a széria száma más? -
Qru
MODERÁTOR
Azért DS4-ből sem olyan sok megy Gorneck oldala szerint 500 fölött. (Illetve sok, de azoknak az eredmények 50% tőled van beküldve.
) Meg azért spóroltam is volna pár ezrest. Mind1 már. Legközelebb úgy is P35-DQ6 lesz. Persze DDR3-as.
Majd, ha jönnek a CL5-ös DDR3-as modulok és nem csillagászati árban lesznek.
[Szerkesztve]
mod: Komoly vízhűtésed van, most nézegtem ak épeket róla.Kicsit fura így meztelenül (heatpipe nélkül) a DS4, de nagyon komoly a cuccod. Egyébként a ramod csak a kép kedvéért enm a prochoz közelebbi két slotban van, vagy van vmi egyéb oka?
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
6x500 ugye CL5
DIMM: +0,4V
(G)MCH: +0,2V
FSB OverVoltage: +0,2V
CPU: 1,375V
elindul de vissza áll alapra, ok toljuk még gondoltam
DIMM: +0,5V
(G)MCH: +0,3V
FSB: +0,3V
CPU: 1,385V
Ugyanúgy vissza áll alapra rebbot után.
Azt hiszem feladom egyenlőre. Marad a 7x450 CL5. Nem is kell szétfeszelni az egészet és megy. Azek szerint a lapom nem bírja az 500-as FSB-t.
DS3-at kellett volna vennem... -
Qru
MODERÁTOR
Hát semmi jóra.
6x500-on el sem indul.
Rádaásul mióta megvan a lapom (január) most kapott a ciromos resetet elősször, pedig próbáltam már jó pár beállítási lehetőséget. Pl7x500-nál sem csinált ilyet, hogy csak cmos reset segített volna. Egyáltalán nem állt fel boot-oláshoz. Lehet a deszka nem bír 500-as fsb-t?
Pontos beállítás: 6x500 @1,375V, ram 5-5-5-15 2T @2,1V, (G)MCH +0,2V
Ugyanilyen feszekkel és időzítéssel 7x450 simán megy. Lehet ramnak kevés a +0,3V 1000-en CL5-ben...
[Szerkesztve] -
válasz
Andrewhouse #4056 üzenetére
ahoz bőven jó a Kingmax 800-as
-
Andrewhouse
aktív tag
Ha nem ram finnyás az csak jó
Egy E4300 -as lessz benne.....
Tuningot...nem tervezek benne, max majd később.......úgyis ha már lemegy a négy magosok ára
akkor beszerzek egggyet és az lessz benne ...remélhetőleg hamarosan
A p35-tel kapcoslatba meg.....arra se lenne most keret mert eleve kell a gép....mert ami van az már izsonyú hulladék...........
[Szerkesztve] -
Muréna
őstag
válasz
Andrewhouse #4052 üzenetére
ha most veszel lapot mérnem P35 chipsetes gigét veszel?
-
válasz
Andrewhouse #4053 üzenetére
s milyen CPU lesz a gépbe ill. tuning lesz?
szvsz az a lista számomra kuka, ''RAM''ot kell venni és kész/főleg úgy hogy nem finnyás a lap
/
-
Andrewhouse
aktív tag
válasz
Andrewhouse #4052 üzenetére
Bocsánat a fölösleges kérdésért
De már megtaláltam a Gigabyte oldalán a memory suuport funkciónál.
És kezeli a Kingmax mars memóriát egyaránt a 256-ost és 512 , 1 gb ddr2 800 is!
Azért be linkelem hogy ha valakinek segítene ez kis táblázat ami tartalmazza a memókat!!!!
ds3 rev 3.3 hoz
[link]
[Szerkesztve] -
egy kicsit máshogy is megnéztem volna a tesztet pl. egy 256mb/256bites karival hogy mennyire jön ki ha elfogy a vidikari s nem ~1000-es rendszer mem-et eszik hanem ~1600-ast ...
várható volt mivel nem csináltak új mem vezérlőt /legalábbis ha jól tom/ ... asszem azok a lapok 2008-ra jönnek majd
szvsz -
F.B.I.
veterán
Higgyek az everest ultimate edition-nek?A progi 6x szorzót ír ki, a memóriajelet meg hol 1992 nek, hol pedig 2998-nak mutatja.Megbolondult?Easy tune pontosat mutat?
-
F.B.I.
veterán
Végre megjött a DS3-as lapom, ezért kezdésnek nyomtam a C2d 2160-nak egy 9x300-at.Simán megy alapfeszen, a memónak adtam 0,2V-ot.Majd még próbálkozom, csak kellenne egy jobb hűtő.
-
fer
őstag
Használ itt valaki köztetek pci-os IDE bővítő kártyát?, mert már egy pár napja ezzel szívok! Kékhalálok, lassulások, fagyások, és mindíg eltünik valami win-es config file!
Én arra tippelek, hogy az kártya drivere, meg az intel chipset driver akadnak össze. Ha valakinek van valami ötlete kérem ossza meg velem. Ja a kártya egy SIL0680, már arra is gondoltam, hogy veszek egy másikat, mert az egy alaplapi ATA kevés nekem! -
rolko
őstag
Szevasztok!
RAM-ot szertnék venni a DS4-embe és ilyen RAM-ot néztem ki magamnak: GOODRAM - 1024Mb DDR2 800Mhz PRO CL5
Arra lennék kiváncsi hogy nincs-e inkompatibilitása a lappal ill. milyen tapasztalatok vannak vele? -
slayer006
addikt
válasz
Andrewhouse #4037 üzenetére
-
Andrewhouse
aktív tag
Sziasztok!
A topicb azért irnék mert következő lenne a kérdésem, nem akartam nyitni újjat:
Melyik jobb ''KIFORROTTSÁG ALAPJÁN, STABILITÁS''????? ,nem tuning alapján
1. GIGABYTE GA-965P-DS3 ez a jobbk ondikkal elátott ez tudom...
2. Asus p5b
Köszönöm a válaszokat............ -
-
conair
tag
A lavalys 1,4et mutat proc fesznek. Sok az 1,325-hez képest? Mondjuk nem tudom miért félek annyira a fesz emeléstől mikor így a gép teszi meg. Nem akarom, hogy túlontúl melegedjen és berregjen a venti. Tegyem inkább manulra? a ramnak adjak 0,1-et megy emeljem a procot egy picit?
-
conair
tag
Úgy néz ki, hogy most autora állítottam a fesz kezelést így jó. Tehát a fesz a felelős a visszállítgatásokért. Remélem holnap nem azt fogom írni, hogy mégsem ez volt a baj. Szerintem hagyom auton így biztosabb.
-
Termi16
őstag
Ramoknak a dropp miatt szokás +0,1-02V-ot adni, meg azért a procinak sem árthat egy kicsit plussz. A lapnak 400-ig nem nagyon kell.
Szerintem egyébként a procinak kéne több feszt adnod.Illetve a ramnak is, főleg ha 800 fölött járatnád. És az időzítéseket inkább kézzel állítsd be. (5-5-5-15) -
conair
tag
válasz
Vakegérke #4023 üzenetére
Eszembe sem jut. Nem vagyok az a sértődös fajta. De sajnos bajban vagyok még mindig nem tudom miért van az, hogy beállítom a gépet, szépen fut, rendben minden, és mikor újraindítom visszateszi magát a proc. Ha valaki rájön ossza meg velem. Kínomban már a ramok időzítése by spd, fesz control auto, ramok 800-on, hogy ne emeljek semmit, pci expressz 100, 8*320-on vagyok. Nem tudom, hogy ram miatt vagy a proci miatt állítódik vissza. Lehet azért is állítódik vissza mert nem adok rá feszt semmire. Most a fesz control auto-n van. Ez mennyire szerencsétlen? Vagy abszolút nem probléma?
-
Qru
MODERÁTOR
Ez a 6-os szorzós dolog jó 5let. Ha belövöm 6x500-ra, akkor memó gyorsabb lesz, mint 7x450-en és procteljesítményben az -150MHz nem sok. Kérdés mive járok jobban. +100MHz ramnál -150MHz procnál, vagy az eredti felállás. Rem bírja a ramom az 1000-et DS4-ben. P5B-ben ment előző tulajnál annyit...
-
Vakegérke
félisten
Már bocs, hogy csak úgy megszólítlak.
Zokon vetted, hogy két linket nyomtam eléd. Ha jól látom, mégis hasznos info volt. Egyre jobban haladsz a tuning rejtelmeiben, és hasznos tanácsokkal bombáznak ebben a topicban a minden hájjal megkent társak.
Remélem, már nem duzzogsz. -
Bagira01
veterán
Kapott a chipset egy sempron gyári hűtőventit ami ráfújja a levegőt(oda van állítva a vga tetejére)Így még a 9x400-al is elindul a windows csak újraindul mert sztem kevés a fesz neki(1,57V körülire állítottam a biosban)Most 4x800-on a proci everest szerint 1,3V-t kap.
Honnan lehet orthos-t letölteni -
Bagira01
veterán
Sikerült
. Lap kapott egy ventit és lazán megy a 400-as fsb. A proci 1,36V-t kap everest szerint.
-
conair
tag
MIért nem szereti a 2,66-tot? Ha mennek a ramok nem jó? Lehet, hogy csak adnom kell egykis feszt mert megint visszaállt a proci. Most adtam az fsb overlockingnak 0,1-et. A proci feszét ne emeljem igaz? Nem akarom, hogy melegedjen. Vagy lehet, hogy a memók nem bírják és ezért áll vissza? Most 2,5-len van a multiply és így 815 körül járnak a ramok. Na majd az idő eldönti, hogy ram játszik vagy a proci. Rájövök megírom.
-
Termi16
őstag
-
conair
tag
Az alaplapomat láthatjátok lent. Nekem alap minden fesz 325-ös fsbvel, 2,66 multiplyjal, fix 100 pci exp órajellel. Ramok 5-6-6-20. Furcsa hogy magasabb fsb-vel is elindul és jó lehet tesztelni nem fagy jó, csak újrainduláskor ko-zik és visszaállítja olyan órajelre ahonnan még el tud indulni. Ez 2600 stabil. HOgy lehet a ramok késleltetését megváltoztatni? A biosban nincs lehetőség legalábbis én nem találtam. Többeknél láttam a memset progit. Azzal? Ha nem megy egy késleltetés akkor kék halál, újraindulás stb? A ramokkal nem szoktam foglalkozni.
-
conair
tag
válasz
Kicsirics77 #4008 üzenetére
Testvérkém az a régi gépem. MIndjárt átnevezem, hogy ne zavarjon meg senkit.
-
conair
tag
A kezdet kezdetén 1,6-ról 2,64-re húztam rendben is volt minden, játszottam 3d mark stb... semmi gond azonban újraindításkor visszaállt az eredetire 1600-ra. Azt hittem, hogy nem fixáltam le a pciexpressz sebességét de hiába tettem meg sehogy nem maradt meg a tuning. Míg végül visszavettem a sebességből 2,6-ra. Így megmarad és jó. A feszültség alap. Nem akarok hogy melegedjen jó hogy így csendben van. 1ghz emelés azért nem rossz így sem.
-
szassz
csendes tag
Na egyenlőre köszi a segítséget, ha meglesznek memoriák majd érdeklődök ha nem megy valami!
-
Termi16
őstag
válasz
Pancsermeste #4004 üzenetére
Alapfeszen az enyém 2,8-2,9-ig tudja, most a 3ghz-hez 1,42V-ot kap, de így is brutál meleg, 80 fokra is felment everest szerint
(persze megokról beszélek)
Aktív témák
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- ASRock H61M-VS LGA 1155 alaplap
- Gigabyte Z690 Aorus elite ddr4. aqua gari 2026.07.23ig
- Gigabyte GA-MA770-UD3 rev: 2.0 AMD AM3 alaplap + Phenom II X4 Black Edition 955 proci
- ASRock X570 Phantom Gaming 4 Alaplap
- ÚJ ÁRU 08.25. !! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i7-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest