- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nigér
őstag
válasz
kk831228 #73823 üzenetére
EGYIK legjobb hangú fülhallgatója.
Így van a hirdetésben.
Kell dicsérni a terméket ha el akarsz adni, de szerintem egy tizest simán lehet belőle alkudni és úgy már jó ár egy jó fülesért.
Szerintem...Tulku: A K3003 ára feljebb ment már, legutóbb ilyen 115k körüli áron láttam hardveraprón
-
-
-
fericske
addikt
-
Bodz
nagyúr
-
Bodz
nagyúr
válasz
kk831228 #70842 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert EP-EX10 itthon is van olcsóbban.
-
Bodz
nagyúr
válasz
kk831228 #70414 üzenetére
Már az RE400-at sem feltétlen bíznám egy átlagos mobilra, többet érdemel. DE, ha soha az életben nem hallgatod meg mással, akkor igazából mindegy, lehet akár az UE900S is.
Ugyanis könnyen alkalmazkodik az agy/fül, de tényleg csak addig tart az öröm, míg nem jön a jobb forrás.
-
-
Tulku
veterán
válasz
kk831228 #70282 üzenetére
Sötétebb hang (vs E80) ....itt a magasak még kevésbé dominánsak, összességében egy sima, egyeseknek részlettelen hangkép.
Zenéje válogatja, nekem az E80 egy teljesebb hangkép volt, nagyobb színpaddal, sokkal jobb közepekkel és élet teliséggel. De a 750-est sem írnám le, pláne ha a könnyedebb műfajok vonzanak (én klasszikus, vokális és hangszeres jazz zenéken teszteltem). Ugyanis ott semmiképp nem vérzik a 751-es...Külalakban, kábel és ház építési minőség szempontjából az RHA agyonveri a Soundmagic-et....ráadásul hazai forgalmazónál 3 év garancia van rá...az pedig egy fülesnél nem hátrány...
Fém a háza...az RHA-nak....
-
Tulku
veterán
válasz
kk831228 #70277 üzenetére
Az E80 egy majdnem egyenletes hangképű, nagyon zenei füles...talán nincs olyan széles hangszínpada mint a Gr07-nek, de nagyon szépen zenél. Nekem volt benne egy kis mélyközép brumm, ez talán Comply-val orvosolható, illetve másoktól ezt nem hallottam.
Csak ismételni tudom; egy zenei fülhallgató, nagyon jó közepekkel...magasai nem túl izmosak, de nem forszíroz semmit, amit tud, azt nagyon jól tudja... -
Tulku
veterán
válasz
kk831228 #70271 üzenetére
Vsonic hangzás NEKEM nagyon bejön....VSD3 egy általános hallgatásra szánt füles, meglepően nagy hangszínpaddal...nem megfelelő játékos esetén hajlamos a basszust forszírozni, de komolyabb lejátszókon hallatszik, hogy egyáltalán nem minden a basszusáról szól....viszont illesztésre tanácsos odafigyelni.
Feljebb lépés lehet egy GR07, de egyrészt jóval drágább, másrészt ottmár egyáltalán nem mindegy mivel hallgatod...és persze az sem, hogy mit....
Nagyon sok kritérium dönt arról, tetszik-e egy füles avagy sem...nagyon nehéz látatlanban ajánlani...
Van itt egy nagy kínai fülhallgató teszt (I, II, III) Dave fórumtársnak köszönhetően, ott elég jól le vannak írva az egyes fülesek hangképei, bár itt is ki kell emelnem, hogy az egyéni preferenciák döntően befolyásolhatják a fülesről kialakított képet, tetézve a forrással...
Más...
Most hogy kész lettem az egyéni Laylával (mesés hangkép lett a vége...) maholnap jön az U12...egy újabb kísérlet, az APEX modulok fülnyomás kiegyenlítő hatását fogom hosszasan tesztelni, illetve a hangképre gyakorolt hatásukat...annyi bizonyos hogy a valag pénzt amiért rendeltem így 50 évesen a fülem hallás megőrzése érdekében tettem, ugyanis a sok zenétől hallható hallás károsodásom lett...ezt mindenképp meg kell állítanom, egyébként itt maradok a temérdek használhatatlan cuccommal...
-
válasz
kk831228 #51100 üzenetére
A hallottak alapján igen.
A Shure se535 magasvágott (és a többi shure is az, talán a 846 kevésbé), az UE900 eléggé V, a IM-03-04 basshead (forrás: sheratan)... A Westone-ok viszont jók, a W30 kicsit basszussal telibb, a W40 kiegyensúlyozottabb (és részletesebb). Lehetnek persze sötét lovak a BA-k között, biztos vannak is, de árban csodát nem lehet várni, ami jó az valszeg nem is lesz olcsó.3-4 armatúra alatt nem nagyon van basszus, bizonyos zenékhez ez tökéletesen megfelel, de az általános ízlésnek többnyire nem jó.
Jah és ami nagyon fontos: a BA-k igen forrásigényesek! Telefonról el lehet felejteni őket, a tudásuk javát csak rendesen kiszolgálva adják, vagyis W30 + az ára forrásra (AK100, DX50-DX90, X5 és fölfele)szerk:
(#51104) bozont a LMUE hivatalos Vsonic viszonteladó, a Penon viszont nem! Nemrég volt erről egy beírás, hogy a garanciáztatással gondok lehetnek a Penon-nál (lehet azóta megoldódott) -
törölt tag
válasz
kk831228 #51046 üzenetére
Igen, a jó minőséget meg kell fizetni mindenképpen. A kérdés ugye az, hogy te meddig szeretnél elmenni az adott témakörben. Szerintem érdemes lenne kipróbálgatni pár ilyen összeállítást, és akkor meghallanád, hogy mi a helyzet
bozont: Az ilyen telefonra kötött erősítők nem tudom mennyire kényelmesek, főleg ha mondjuk bejövő hívásod van, és három felé lógnak a vezetékek. Szerintem akár egy Sansa is jó megoldás lehet a VSD3 mellé, kicsi, jó hangja van, és olcsó. Vagy első menetben telefonról is megpróbálhatod, és meglátod, hogy mennyire kevés úgy.
-
Ati1979
veterán
válasz
kk831228 #51032 üzenetére
Én összehasonlítottam a beyer t5p-t és shure846-ot. Szerintem hangban egy kategória a kettő.
Minimálisan részletesebb a t5p és tényleg csak egy kicsivel nagyobb a tere. A 846-nak viszont a mélyei sokkal jobbak.
Viszont a t70p / t70 kategóriát szvsz lemossa a 846.Az összehasonlítást mobil forrásról végeztem. Ak120-ról. Elképzelhető, hogy rendes asztali forrásról jobb lenne a t5p.
Szóval általánosságban elmondható, hogy mindig valamivel jobb a fejes mint a füles. Szerintem a 4 armatúrás fülesek azok amik már megközelíthetik hangminőségben a jobb fejesek hangját.
Füleseknél rendes térről a w4r, w40, 846, ie800 vonatkozásában beszélhetek az általam hallott fülesek közül.
(#51034) sheratan
Igen ezzel egyet tudok érteni.
-
törölt tag
válasz
kk831228 #51032 üzenetére
Térben messze lemaradva. Van terük, de sokkal sokkal laposabb, össze nem lehet hasonlítani. Részletességben azért még meg tudják közelíteni talán a fejeseket, de a többinél csalniuk kell. Nekem kicsit olyan érzésem van a témával kapcsolatban, mintha az IEM-ek egy dimenzióval kevesebbel dolgoznának, nem terük van inkább, hanem egy "síkuk", minden kicsit össze van préselve.
-
törölt tag
válasz
kk831228 #51026 üzenetére
Persze, nem olyan sok értelme van ezeket gyengébb forrásról hajtani, mert sok pluszt úgy nem adnak, csaé csak nézi az ember, hogy mire adott ki ennyit. De ettől még sokan veszik telefonhoz ezeket a füleseket, ezt az is mutatja remekül, hogy a W4r újragondolása lényegében annyi, hogy adnak hozzá egy mikrofonos kábelt is
De amúgy általában igaz az, hogy egy füles alá az árának megfelelő minőségi lejátszót érdemes pakolni, hogy egyensúlyban legyen a rendszer. És itt most az ár nem abszolút meghatározó tényező, csak másképpen nem nagyon lehet osztályozni a termékeket. -
kolosanyi
veterán
válasz
kk831228 #50621 üzenetére
Van, igen. Szerintem ennek is bőven jó az aksija. Csak mostanában nem nagyon használom, elkényelmesedtem és telefonon hallgatok zenét. Igazából tömegközlekedésen Sansával se lesz sokkal jobb a hang, otthon meg vár az asztali lánc, ha zene kell. Szóval egy ideje telefon + Metallics felállással nyomom. Barátnőm meg megkapta a Sony lejátszót (mondjuk ennyivel a Sansát is vihetné) meg a Xears fülest. Amúgy én vagyok az egyetlen, akinek 2 év után még egyben van a Xears XE200?
-
ad4m1337
aktív tag
válasz
kk831228 #50614 üzenetére
Én Samsung S3 (Wolfson hang chip) -on hallgattam zenét VSD1 -el, vettem Sansa Clip -et (a régebbit) de én már nem hallok óriási különbséget... viszont szeretem mert nagyon pici, van kijelzője, bővíthető, "tuningolható" és még csiptető is van rajta, futáshoz nekem ideális.
-
szentkuti11
addikt
válasz
kk831228 #49199 üzenetére
Összességében eddig nagyon elégedett vagyok. A magasát egy kicsit elhangoltnak érzem, de ez nagyjából minden dinamikus meghajtós fülesre jellemző, de nagyon tiszta és átütő mélyei, kicsit háttérbe szoruló, de határozottan jelen levő közepei, nagy dinamikatartománya és fülhallgatósan szűk tere van. Körülbelül pont ilyenre számítottam és pont ilyen is lett. Az izolációja szintén kitűnő, ráadásul a kis 25 Ω-os impedanciája miatt nagyjából soha nem kell 50% fölé tolni a Nexusomat ahhoz a hangerőhöz, amin én szoktam zenét hallgatni. Sajnos az én csomagolásomban nem volt szivacs illeszték, pedig a negyedik kép és a leírás alapján kellett volna kapjak. Ez legyen a legnagyobb bajom a fülessel.
-
tomama
aktív tag
-
contaxg
veterán
válasz
kk831228 #47283 üzenetére
Egy gyártónak teljesen más a hatásköre, mint egy kereskedőnek. Azt is érdemes tudni, hogy a a kínai gyártók semmilyen garit nem adnak a cuccaikhoz. Elméletben pár százalékban meghatározzák a hibaszázalékot és ezt hozzácsapják a rendeléhez. Gyakorlatban semmit sem kapsz, gyakorlatilag tiszta bukta ha kifogsz valamiből egy hibás sorozatot. Maxellnél csak pislogtak rám amikor megkérdeztem, hogy milyen garit adhatok a Metallics mellé.
-
jr1994
addikt
válasz
kk831228 #45996 üzenetére
Hallottam erről és el is hiszem, de a telefonomon felül van a jack csati és így farmerzsebben hordva mindig felfelé lesz feszegetve az L alaknál és ezért tartok én tőle, de tényleg nincs vele tapasztalatom a valóságban mert az eddigi összes fülesemnek egyenes kialakítású csatlakozója volt
Gondolom elsősorban olyan telefonokhoz jó ez a megoldás amiknek oldalt van a csatlakozója. -
válasz
kk831228 #43277 üzenetére
Köszönöm nektek, még azt áruljátok el, hogy a linkelt speedshopban ezt meg tudják mondani, mert az nekem magas, hogy újabb a telóm vagy régi!
Mihez kéne viszonyítani?
Majdnem 3 éve vettem és akkor már biztosan kész volt, így annál csak régibb lehet!
(#43279) kemcso MH1 már szimpibb.
-
nmy1212
tag
-
szipak
tag
válasz
kk831228 #37862 üzenetére
tegnap már nem sikerült válaszolnom, de tény, hogy a RE-400 egy kiváló füles (pofátlanul kényelmes és semmilyen stílustól sem futamodik meg (bátor Sir Robinnal ellentétben)), de messze nem annyi méllyel, mint az mh1c.
ha teheted, gyere el fülestalira, az általam felsorolt fülesek közül a jobbak ott lesznek, végig tudod hallgatni, úgy sokkal könnyebb dönteni
-
törölt tag
válasz
kk831228 #37865 üzenetére
A GR06 is inkább közép-mélyközép kiemeléses, nincs benne annyi sub-bass. Ha olyat akarsz, amiben sok a mély, akkor esetleg VSD1 inkább, az még olcsóbb is. Vagy E30.
Egyébként a Re400 is igen jó kis füles, és egyből hozhatod is a találkozórapapi99: Nem agybadugós (earbud) nem fog olyan jól szólni, mert kevésbé szigetel, és a basszus visszaadása is gyengébb többek közt.
maszekember: Most akciós az R-50 a lendmeurears-en, illetve itt van még a GR07 is, ami jó vétel lehet, vagy VC1000, Brainwavz B2, ezek nagjyából egy kategóriát képviselnek, és olcsóbbak is az általad említetteknél. Illetve ha szeretnél próbálkozni, akkor esetleg érdemes megnézni a Westone 2 vagy 3 armatúrás füleseit is.
gelbelex: Nyilván
Közérdekű közlemény: Kérlek nézzetek rá még egy utolsó alkalommal akkor a téma összefoglaló vázlatára. Ha jó lesz így, akkor beemeltetném egy moderátorral, mert már két hete ülünk rajta így is lassan.
Egyetértést egy "+1" vagy valamivel kérném jelezni akár ide, akár a hozzá kapcsolódó topikba! köszi -
-
-
szipak
tag
válasz
kk831228 #37855 üzenetére
én személy szerint még nem találkoztam semmi olyan fülessel, ami megközelítené az MH1C mélykiemelését. annyira nagyot emel és olyan mélyre megy le, hogy az már indokolatlan
off: mivel többször is szóbakerült itt is a sansa clip+, mint jelforrás, álljon itt róla némi mérési eredmény. nekem annyi jön le belőle, hogy ennél már nagyon nehéz jobbat csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- bambano: Bambanő háza tája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eredeti Xbox One játékok
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eredeti Xbox 360 játékok
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest