- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
Pont azért szerettem ennek a hangját, mert feszes mélye és kicsit középemelt, szép nagy térrel.
Ideális rock/metál/akusztikus és keményebb modern zenére (pl: Prodigy).
Ez már 3. ilyenem, szóval inkább 9 éve használok ilyet.
Elsőt én tettem tönkre, mert nem volt tesztelő eldobható füles, s egy javítás alatti erősítő szépen beégette driver-t.Ezért írtam, hogy bejáratódás ennél nincs akkora változás rá, mint a többire.
-
darvinya
titán
Kb. 1 hét hallgatás után írtam, hogy nem ugyanaz.
Ráadásul ennél bejáratódás nincs nagy különbség.
Ami újban egyből feltünt(és ez nem változott), hogy mély nem annyira feszes, közép tompább.
Aztán nagyító alatt szemrevételezve driver sem ugyanolyan minőségben van kivitelezve. -
-
vicze
félisten
A hangszigetelésben a szerintem a hangerő lesz a különbség.
Egy kis zúzósabb rock azért nagyobb hangerőt kér, mind a nyugis jazz.Igen azt el is felejtettem, hogy a be hallatszás is probléma.
Amúgy az i4-et hallottad végül? Már akkor is mondtam, hogy az neked nagyon bejönne.
-
vicze
félisten
OK, nem hallgattam őket túl hosszú ideig, és csak a gyári illesztékekkel, de a i4 szintekkel jobb a másik kettőnél, van rendes tér és tényleg a nyitott fejhallgatós szintet adja. iSine 10 és 20 semmi olyat nem nyújtott, amire azt mondanám, hogy egy sok BA ne adná vissza azonos árkategóriában. Se extra nagy teret se extra testességet nem ad, amit elvárnék egy ekkora drivertől, részletességben meg nem éri el a BA-kat egyik se.
"kifelé nem sugároz szinte semmit"
Szintén nagyon nem ezt tapasztaltam. Nyilván egy BKV-t nem visz át, de egy irodában simán hallani mit hallgatsz. -
RetepNyaraB
veterán
5k és felette. Vacakok a füleim, ráadásul hozzászoktam az armatúra magasaihoz, meg a Beyerben is van magas rendesen
előtte az AT900x is elég középmagas emelős volt.
Nincs kifogásom némi EQ ellen; a tenoréban az ezzel járó érezhető hangzáskeményedés zavar egyelőre.
Komolyabb beruházásra meg mostanság nem lesz keretemFiiO-ból nekem elég a fejes erősítőm, a füleseiktől inkább távol tartanám magam
-
-
s4tch
veterán
Még annyit tennék hozzá, hogy a hallgatott muzsikáktól is függhet, ki mit nevez mélytartománynak, mélykiemelésnek. Pl. elektronikus zenében előfordul 20-30 Hz is, de sok elektrónak nincs egyáltalán klasszikusan vett közepe, így lehet, hogy egy ilyen zenéket hallgatónak fel sem tűnne, ha a mélyek agyonvágnák a közepeket. A rock érdemben 50 Hz körül kezdődik, ott egy 30-40 Hz körüli kiemelés nem tűnik fel. Egy szimfonikus zenekar meg a teljes spektrumban megszólal.
-
vicze
félisten
Amúgy ha a tied 50Ohm körüli, akkor azzal jobban fog szólni. Sajnos az eredeti két driver úgy 32+ Ohm és nyilván arra van belőve az erősítő, így elég "all over the place" a hangzás 12-vel. Nagyon csúnya kiemelések vannak benne, + a mély eléggé el van nyomva.(kemcso-nak nagyon bejönne.
) Bassus EQ-val (magában a fülesben van) elég hallgatható, a BT tisztasága simán jobb mindénél.
-
Clemi
veterán
Nekem az I7-en sincs, és mégis korrekt hangja van például a Tennmak-nak is. Azt nem szeretem, mert idegesít, hogy csak lifeg a fülem mögött a vékony PVC csőbe bújtatott kábel. A V9-nek is jó hangja van, de azon meg a fül mögé illeszthető tartó, csak jelképesen van jelen, mert egy végtelenül puha mindenféle tartást nélkülöző, épp csak formára öntött gumi valami.
Ezek helyett keresek sportoláshoz BKV utazáshoz valami korrek V karakterisztikájú cuccot emberi áron, mivel nem fogyasztok ilyenkor minőségi zenét, ráadásul a füleim sem a régiek (a bal folyamatosan cseng-sípol halkan) -
Clemi
veterán
Ez az Awei hangzásilag mennyiben lehet más, mint a 980 amit említettél?
-
Muzix
csendes újonc
Tulku! Félreértettél! A bejáratás nem is kérdés... A bejárató hanganyagra vonatkozott a kérdésem. , Vannak akik specifikus zajokkal, zörejekkel míg mások zenével járatnak be. Azt nem látom be, hogy van-e értelme a zajnak a zene helyett és olyan frekvencia komponenseket használni, melyek csak nagyon alacsony arányban vannak/lehetnek a zenében akár felharmonikusként is, ráadásul a zene saját felharmonikusai is ugyanezt adják...Ehhez saját tapasztalatból származó szignifikánsnak mondható különbséget keresek edukált hallású fórumozótól.
-
vicze
félisten
Csak a vezérlőt semmi mást, tényleg fék egyszerűségű a dolog.
XB10-ben pedig csak 2 fokozat van, amivel a másik kettő az a balanced, ide bőven elég 1 mivel, csak kis ellenállású eszköz lesz rákötve, nem egy 50ohm-os akármi.
Nyilván nem tökéletes az összhang, de nem is várom el. -
darvinya
titán
Nem belekotnyelesledni szeretnék, de XB10-ben 4 fokozatú erősítő van, míg ilyen egybe fűzőtt eszközbe csak 1 fokozatú erősítőt lehet bepaszírozni, ami adott driver típushoz lehet kiépíteni.
Tehát átalakítás univerzális csatlakozóra, hogy kiszemelt eszközhőz nem biztosan azt fogja hozni amit elvárnának tőle, mivel erősítő nem hozzá lett kiépítve. -
vicze
félisten
Ezt linkeltem. A félkész működőre várnod kell még a meccs végéig.
2pines csati fenn, csak az antennát kell megcsinálni.
-
Krill77
őstag
A futas jot tesz. Azt szoktam mondani, h ha mar "nyekeregni fogsz hardveresen" akkor vajon mennyi pénzt fizetnél egy db olyan kapszuláért, ami 1 heti futás egészségre gyakorolt hatását adja. Említsük csak az érrendszert. 3e? 5e? Pedig ingyen van. Meg azt, h ha hétfőn 300m-t tudsz lefutni max, akkor péntekre 2e m simán megy. Ilyen jol fejleszti a testet. Zenével meg még jobb.
-
vicze
félisten
Hát a 18-asért többet kapná a vastelepen az biztos, de megnyugtat, hogy az enyémben 6 van.
Sőt lassan minden topkilakónak több BA-s fülese lesz.Amúgy így belegondolva van itthon úgy 20-30db BA-m, abból már csak lehetne legózni valamit.
(#74835) Bodz: Van itt más aki a DD-kel kötekszik, kihozza ő ugyanazt 500Ft-ért hidd el.
-
vicze
félisten
"ilyen garázs termékeknél rendszerint nem kellő hatásfokkal ügyelnek..."
Van Alin is olyan ki igényeset csinál, a te megrendelésedre pont ugyan úgy, ahogy egy 64Audio, de az is az 1000$+ kategória lesz. Most mondhatnám, hogy az én U6-omnál se mm-re egyezik a két vetőcső dőlésszöge, de ez van hogyha kézzel illesztesz, az ember nem gép. Manufaktúra esetében mindig lesz hiba. -
Krill77
őstag
Nyilvánvalóan minden épeszű a jo hangot keresi. Ebben semmi újdonság nincs. Igy aki ide be ír, gyaníthatóan nem "félelemből" teszi.
Meg fogsz lepődni de nem mindenkinek az élete a fülhallgató. Magyarán 1 db jobb bőven elég lesz. Megfelelően utána jár - > megvesz, és vége!
(Eleve nem akarom, h a zene hallgatás valami technikai hajszolássá váljon. Én jokat zenéltem egy gyári samu fulessel is anno) -
monti0222w
addikt
Nagyon igazad van, szépen írsz, le a kalappal!
Én is keresgélek még mindig, pedig úgy érzem, és hallom, hogy egyelőre a AF 78 személyében megtaláltam az eddigi legjobb fülesem, de nem lennék botor kijelenteni, hogy nincs feljebb, mert van és nem is egy lépcsőfok, hanem több is.
Az ár mondja meg mindenkinél kinek hol a határ, több pénzel általában esélyesebb jó hangú füleshez jutni mint kevesebbel.
Abból a szempontból megértem a kollégát, hogy az adott árban szeretné a lehető legjobb hangú fülest megfogni, csak ezzel az a baj hogy mások véleményére van utalva, esetleg tesztekre, ezek alapján megrendelt füles meg lehetséges nem jönne be neki hallásra, ami szívás ez esetben! Nagyon lutri ez, lásd téged, pedig magasabb szinten nyomod.
Nálam is van itthon, nem is tudom hirtelen, vagy 10-14 füles. S én is szintről-szintre lépkedtem feljebb, változott a véleményem, a füles karakter ízlésem is. -
Krill77
őstag
Ez tipikusan az, amikor az embernek bemesélik, h én vagyok a hóember es es jót tesz a meleg. Csak kíváncsiságból érdeklődtem, mivel azt gondoltam erre van a topic. Az, hogy ki mit lát bele.. Nem üldözök semmit, csak tulhypolt vackot nem akarok venni. Ebből azért még nem kellene azt a következtetést levonni, h mindegy mert 1000 $ alatt úgyis kuka mind. Vagyis le lehet de attól még vannak kategóriák.
-
vicze
félisten
Én csak ilyeneket láttam eddig, de ez max. tarkóig megy, mondjuk ez DD-s, BA-sal még nem találkoztam.
(#74526) schawo: Így ~10év BT-zés után ki tudja hány tumoron vagyok már túl...
-
vicze
félisten
Igen valamilyen akusztikus csővel messzebb lehet vezetni a fültől, de ha az a cél, hogy a fejtől a lehető legmesszebb legyen, a EM-et kibocsájtó rész, akkor azzal hogy a füled mögé kerül nem feltétlen vagy előrébb.
Mondjuk a BA-val mondasz valamit, annak sokkal kisebb az energia felvétele, és így jóval kisebb az EM mezeje is. Amúgy ugyan ez a gond a csontrezgetéses dologgal, hogy bár nincs klasszikus hangsugárzó, de a halántékodra rakod az EM-et generáló egységet, így inkább rosszabb mint jobb.(#74523) f4lcon:
"vezeték nélküli eszközök között nem sok minden megy át sugárzás nélkül." = Semmi. -
Clemi
veterán
-
epigramma
tag
Az egyik oldal biztos nem jo az elado szerint. Viszont potom penzert vettem 10k volt cakk-pakk, doboz, kabel, tartozekok, es legalabb egy mukodo oldal
Lehet, hogy driver hiba, viszont amire nem kerdeztem ra nala, hogy fokozatosan halkult el vagy valamilyen mechanikai behatas miatt.
Mindegy, lenyegeben megerkezik ugyis az lesz az elso, hogy megprobalom eletre kelteni.
Amugy nem tartom kizartnak azt sem, hogy nem probalta a masik oldalt, vagy azt sem hogy csatlakozo hiba a fulesben es nem a kabelen.Egyebkent koszi az infot, ha van valamj es erdekel Titeket majd kuldom az update-et.
-
korpicschess
veterán
Köszönöm szépen a válaszod!
Igen, a kábele ugye nem gyári, akkor már volt szétszedve, ez most nehezítette (nehezíti) is a dolgot, a ragasztások miatt.
Nagyjából az a problémám, amit Te is vázoltál. Láttam CIEM készítéses dolgokat, és ott közvetlenül a driverhez műanyag csőben rakták a dampert: [link] hasonló módon.
Sajnos az E500/530-ról nincs robbantott ábra, csak ilyen: [link]
Mondjuk ez alapján lehet, hogy a fekete műanyag elem az össz-vissz közösítő, és más nincs. Csak ez tuti nem fér be a másik házba.
SE535: [link]
SE846: [link]Szóval lehet, hogy ennél kevesebbet számít, nem olyan összetett, mint a 846, de azt talán tudod, hogy ott a házban, a csőbe csak simán belemegy a damper, és valami megtartja?
Egyébként de, van a csőben itt is damper (fehér), csak az egyiket lehet összeragasztóztam, viszont látszólag alatta nem volt semmi ilyen műanyag vezető, vagy bármi.Amit linkeltél leírást azt láttam, pont ez viszont nem látszik rajta.
-
törölt tag
Szerintem ennél fontos megjegyezni, hogy leadott hangfrekvenciáról beszélünk, vagy arról, amit érzékelünk. Mert az a Harman púp az ránézésre leadott, ami ugye kompenzál az emberi hallás általános sajátosságaihoz (milyen frekvenciákra érzékenyebb a fülünk és mikre kevésbé).
Az EQ, amit utólag a lejátszón beállítasz, az egy teljesen relatív dolog, a lánctól függetlenül egy relatív formázást ad a hangnak, ami ugye a népszerű appokban Rock címen szerepel, az elég konkrétan V-re hasonlít.
De az meg megint egy dolog, hogy ha valamiből elveszel, azzal relatív a többit emeled meg, és mondjuk egy közép-magas kiemeléstől tűnhet úgy, hogy nincs mély, pedig az nem változott, csak a közép-magas intenzitása nőtt meg.
-
vicze
félisten
Ha adsz csak úgy egy U18-at én nagyon boldogan elleszek vele.
Sajnos ez már keményen pénzügyi kérdés, nem az hogy mit szeretnék.
Az U6 is 1/4-e a U18-nak, és azt megjegyezném, hogy nem én vettem, így is fájdalom küszöb jelenleg, hogy meg ér-e ennyit.
Amúgy nálam a legnagyobb gátló tényező a kialakítás. A fül feletti vezetés továbbra is rettentő kényelmetlen az egyeneshez képes, de ezt most részben feláldoztam a minőségért cserébe.
-
Williamgrant
nagyúr
Szerintem érdekelne, magamból indulok ki.
Idejöttem hogy E8-ast vennék, és Dash Pro lett belőle, ami gyártójáról az életben nem hallottam. Mindezt azért mert érdekelt a nálam tapasztaltabbak véleménye. Szerintem aki ebbe a topikba idetéved, az pont hogy nem akarja az első fülest leakasztani az MM polcáról.
-
Williamgrant
nagyúr
Gondolom ezt valójában nekem akartad írni.
Gigugliztam, más is járt így, vagy fülzsír volt berakodva (ez nálam nem játszik) vagy az érintkezők nem feküdtek fel a fül vonalára, és ilyenkor állítólag nem szól csak csökkentett hangerőn, vagy leszakadozik.
Az érintkezőket megtakarítottam és betapostam a fülembe és most mintha rendben lenne a féloldalasság.
Az hogy nincs közép és basszus, sokkal jobban zavar.Nem nagyon értek ezekhez az illesztékekhez, az a nagy helyzet.
Adott a szilikon FlitSleeves, amivel kezdtem. Itt az S-esből a bal oldali szorított, a jobb oldali nem. Ekkor átpattintottam a FlitTips-re. Ennél teljesen jó, nem feszít, szorít az S-es, viszont gyengén szól ezzel is.Benthagytam az irodában a többi illesztéket, holnap szórakozok vele tovább. Egyelőre feladtam, mert kínszenvedés bármit hallgatni rajta.
-
Nigér
őstag
De ki lehet a célközönség?
Aki telóhoz nézelődik az bizti hogy nem ebben az ársávban teszi azt.
Aki meg tudja mit akar, mit keres, az miért ezt venné meg? Pláne ennyiért.Vicze1: jaja tudom, a terminátor fejesüket (HD800) egy S betűvel frissítették, a HD650 helyett meg lett HD660, igaz az is kapott egy S betűt
Bucsher: szerintem cserélhető kábeles, 3 féle kábelt kapsz hozzá, már ha emellett döntenél...
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 32GB RAM 1000GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Samsung Galaxy Watch 7 44mm E-sim / Gyári Garancia 2026.10.22-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest