- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Ulefone Amor 34 Pro - a nagy vetítőgép
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #6159 üzenetére
Az 1 liter az nagyon távlati terv, csak szemléltetésül mondtam. Nekem tetszik az MP4/4 másfél lityis mocijának hangja. [link]
Egyébként a motorok hangja 'mérnökölhető'. Kizárnám, hogy hasonlítsanak majd hangban a MotoGP motorokhoz. Autónál több a 'rezonátor'. Olyan vad hangot terveznek neki, amilyet akarnak. Ez nekik is szempont lesz, akárcsak a Forma-1 leggyorsabb jellege.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #6105 üzenetére
Nincs. Egyénileg kell kikalkulálni. Egy csapat akár alá vagy fölé is becsülhet a saját tankkapacitásával is. Lehet, hogy még a szezon közben is lesz áttervezés. De aki ilyenre kényszerül, ott már bajok vannak.
Nincs se minimum, se maximum előírás méretileg és kapacitásilag. De például a motoroknál van minimum tömeg (emiatt minden motor egyforma tömegű, mivel ennél mindenki tudna könnyebb motort, ha engednék) plusz még a tömegközéppontjuk is teljesen egyformára van kalibráltatva.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Oliverda #5987 üzenetére
"Szvsz ha lenyomja párszor MS-t akkor nagyot nőhet a renoméja."
Erre gyúr kb az egész mezőny akiknek ütőképes kocsijuk is van.
Ezért várják/várták vissza annyira, hogy odasózhassnak neki. Azért jó érzés lehet egy 7x VB bajnokot alázni a pályán. Valószínűleg a Merci jó verdát készít(ett) szóval sztem abszolúte nyílt sisakos lesz a küzdelem.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5975 üzenetére
Persze, mert arra könnyebb ilyen szürreális 'takarót varázsolni', ami leginkább homoknak néz ki. Az igazi autót hülyék lennének homokkal leönteni.
De a 3D modell a műszaki tervekből ered.
A hátsó szárny kilátszó része elég mclarenes (ami az elmúlt év legkifinomultabb példánya volt), az első szárny oldallapjai meg hasonlítanak a BMW utolsó aerocsomagjára és annak továbbfejlesztése. Az orr az jól meg van emelve, ahogy sejlik, talán a szélességéből visszavettek, légellenállást csökkentendő.
Egyébként ötletes "teaser". Érdekesebb, mint egy ponyvával letakart autó.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5942 üzenetére
A minap olvastam róla, hogy a designerek ezekből a színekből válogatnak, még ha a szponzoroknak kell is megfelelniük. Pl. az ezüst-pirost a Mercedes és a Vodafone miatti színeknek gondolhatja valaki, és az igaz is, hogy ők is ki vannak vele szolgálva, de a McLaren van annyira önérzetes, hogy mindkettőt a saját színeként festi az autóra, szerencsére jelentős repertoárból válogathat Bruce változatos ízlésének köszönhetően.
A negatív reklám is reklám, de a BMW tavaly önerőből, gyárilag is égett. Ha maradnak a névben, azzal csak milliószór lesznek megemlítve szóban és írásban, ez inkább reklám.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5793 üzenetére
Kamu.
December 28, Day of the Innocents
December 28 marks a day of celebration exclusively Spanish called the Day of the Innocents. Although the roots of this day are bloody, in modern times, the customs practiced on this day are very jovial and fun. The anniversary of the murder of many children committed by Herod in Judea, ironically many laughs are had on this day, especially by the natives. Many foreigners who are in Spain become very confused as absurd or incredible news appears in the papers, municipal governments stage baffling practical jokes on their citizens, and friends and acquaintances cannot be trusted for their word.
-
gV
őstag
válasz
Oliverda #5786 üzenetére
lehet nem számoltak a dupla diffúzorral
Heidfeld:
"Mindenki több előzést szeretne látni a Forma-1-ben, ezért 2009-re teljesen új autókat fejlesztettünk ki. Kezdetben sokan csúnyának találták őket, a radikálisan megváltozott aerodinamika viszont legalább elérte a célját" - írta saját honlapján vezetett blogján a német.
"Akkor valóban közelebbről tudtuk követni egymást. Aztán jöttek a dupla diffúzorok, és a piszkos légáramlatok tekintetében minden maradt a régiben. Először tehát rengeteg pénzt áldoztunk arra, hogy kifejlesszük a kevesebb leszorító erőt generáló új aerót, hogy aztán mihelyst legálisnak minősítették, újra vagyonokat öljünk a dupla diffúzorba" - tette hozzá.
forrásjövőre várhatóan nem lesz ilyen elem ami ekkora vihart kavar
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5783 üzenetére
Azt a témát én is karcolgattam,
de bizonyosra még nem lehet optimistának lenni. A vezető szakemberek is elismerték, hogy nem tudják, hogy mit hoz a módosítás. Érvek vannak pro és kontra, én reménykedek, hogy nem lesznek unalmasabb futamok.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5768 üzenetére
Valami olyat is mondott a szaki (mert nemrég szerelni kellett a cuccot), hogy a hálózat (ami egyébként már nem lesz a jövőben fejlesztve, mivel a mobilcégeket preferálják a fogyasztók, aki meg teheti átvált kábelre, de nekem erre nincs módom, a mobilinternet csomagok meg rablás, ez legalább korlátlan) nagyrészt kínai eszközöket tartalmaz, ezek meg nem tartják precízen az adott frekvenciát, átszórnak és zavarják egymást. Ezért kitalálták, hogy egy magasabb tartományba is fellépnek, az stabilabb lesz 1-2 Mbit/s-t tud. A max. csomag 1 Mbites lenne, de nekem, mint régi hűséges vevőnek némi felárélt adnak egy kicsit többet. Olyan 1,3 Mbittel már menni fog pl. a Filmon HDi BBC hi stream. Véget ér a JustinTV-s hülyéskedés. Lehet nézni a szabadedzéseket Filmon-on.
Van ezzel kapcsolatosan egy hír, hogy az amerikai Speed TV is fog webstreamet adni a Forma-1-ről.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5763 üzenetére
Az a baj, hogy spanyoléknál valamilyen 'április elseje'-szerű nap van ma, különben kifejteném, de ez elbizonytalanított, de én úgy szimatolom, hogy igaz lehet. A másik meg, hogy mivel szünidő és szabadságolások vannak és emiatt a vezetéknélküli netem szana-szerte-széjjel szakadozik, közel használhatatlan még szöveges WordPress post-szerkesztésre is, vagy pl. egy kisméretű képet se tudok feltölteni órányi próbálkozások árán se. (Le van már tárgyalva, hogy átváltok egy exkluzívabb frekvencia tartományba egy másik antennával az év elején. A jelenlegi az általános mobilhálózatok által is túlterhelt tartományban van.)
A hír az lenne, hogy Kispiké leszerződött a Camposhoz és az apja vett 15%-ot a csapatból.
-
-
Sanya595
senior tag
válasz
Oliverda #5670 üzenetére
Akkor megnyugodtam,mert az elöbbi túl személyesnek tünt,amitt szintén tiltanak.
Hogy a témához is kapcsolodjak:
Én soha nem voltam Sumi rajongó,de most,hogy Kimi (akárhogy is),de itthagyta ezt az egész bagázst,most Suminak fogok szurkolni.
Egyrészt azért,mert nem piros a kocsija és igy majd észre vesszik talán,hogy egy rakás szar kocsival Alonso sem tudott volna sok mindent kezdeni.
Montezemolo meg elmehet...Nem várok sokkat Sumitól,de nagyon remélem,hogy jó kocsitt raknak alá és elgondolkodnak az olaszok a tavalyi éven,mert Én eddig is pilotának szurkoltam,nem csapatnak!Idén is igy lesz,amellet,hogy wrc-t fogok nézni.UI:Tudom,hogy Ö notorius visszaesö,de csak örül.Szal nekem mind1 meddig megy a vita,mert legfeljebb megint kisöprik azt a kb 100 hsz-t,mint tegnap elött.
-
Sanya595
senior tag
válasz
Oliverda #5665 üzenetére
Én kevesett irok ide,mert inkább csendben olvasgatok,de mért kell mindig mindenbe belekötni?
Tudom,hogy max 3 tapskikolás a forum szabály szerint,de mégis?
Csak kevesett olvassunk vissza (kb 100 hsz-t) és sokkan mások is több ilyent használnak,mint kellene.Nekik nem fogsz szólni? -
Integra
titán
válasz
Oliverda #5624 üzenetére
te is csak n+1 isten barma vagy az ilyen ócska provokációiddal, de gondolkodni, az nem megy..
az eszedbe sem jut hogy sumi közel egy évtizeden keresztül nyomta el az egész f1-et, hathatós támogatással minden oldalról.. hogy mennyien nyőgtek ez alatt.
és most teljesen jogosan megy a kétkedés, hogy ugyanilyen pár év következik.
akik most vannak nem akarnak ilyen éveket. a többi csak csontig nyalós, nyőgve nyelős nyilatkozat, amit úgy kell kipköpniük, mert kénytelenek.
hogy te, mint néző mit gondolsz, természetesen más kérdés, de nagyon valószínű, hogy a te nézeted nem egyezik az övékével.
óriási különbség. -
DeckardCain
senior tag
válasz
Oliverda #5577 üzenetére
Már vártam
Mit kívánnak a versenyzők karácsonyra?
"Nico Rosberg kívánságai...
A csapattárstól: Azt, hogy ne legyen túl gyors."
-
Integra
titán
válasz
Oliverda #5561 üzenetére
hagyjuk már ezeket a nyájas protokoll dumákat. tiszta hányinger.
sumi visszajön aztán elkeni a szájukat, elveszi a pontjaikat, a lehetőséget, a rivaldafényt, mi marad nekik?? sok minden nem..feltéve, hogy autó rendben lesz.
most majd minden interjú arról fog szólni hogy micsoda megtiszteltetés bla bla fucking bla... ellene menni meg, hogy tőle kikapni nem szégyen.. aztán bemegy a motorhomeba és lekáromkodja a főnök fejét is mindegyik, hogy fasznak jött ez vissza...
egyiknek sincsen vér a pucájában, hogy kiálljon és azt mondja, hogy maradjon otthon és hagyja őket menni, másnak is esélyt hagyni, hagy jöjjön az új generáció. mert fosnak hogy a sajtó majd hogy hozza le amit mondanak. píár...
a világ már csak ilyen.
de azért csak posztolgasd bőszen.. -
Oliverda
titán
-
-
puttputt
őstag
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Oliverda #5393 üzenetére
Szerintem Schumachernek köszönhet többet a Ferrari, még ha ezt elég nehéz is megállapítani. Ezzel az ikertestvéres hasonlattal meg szvsz Luca magát égeti. Ahogyan az olasz sajtó is ezzel a gyerekes sértett cinizmussal.. ezek képesek lesznek a maranello-i múzeumban lebontani a Schumacher-falat, ha netán általa lesznek elverve
-
venember83
nagyúr
válasz
Oliverda #5389 üzenetére
Montezemolo vén szenilis marha. De mint Ferrari szurkoló egyetértek vele, nem lesz jó érzés Schumit nem Ferrariban látni, azonban a sportnak tuti, hogy jót fog tenni visszatérése. Kíváncsi vagyok, hogy Monzában mi lesz, tapsvihar vagy füttykoncert, esetleg ennek a kettőnek a keveréke.
-
venember83
nagyúr
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5381 üzenetére
AMuS eredetű, akár még igaz is lehetne, de mivel elégedetlenséget nem látok a csapatok részéről, ha van is visszásság a dolog miatt (mármint az F1 Commission és a WMSC procedúrák miatt), elsimítják fű alatt. Eddig, ami kevés vélemény jött (Haug, Button) a pontrendszerről, az nem utal elégedetlenkedésre, sem visszásságokra. A medálrendszer ellen sokkal nagyobb ellentámadás indult. Az F1 Commission az új Concorde-dal lett 'felélesztve', a csapatok harcolták ki maguknak, ők is benne vannak. Szerintem valaki benézte, hogy miről is van szó.
a monacói ülés előtt a bizottság csak évekkel ezelőtt ülésezett, és a szabályokat csak a Sport, valamint a Technikai munkacsoport hozzájárulásával lehet elfogadtatni
Hát persze, hogy csak évekkel ezelőtt ülésezett, mert ez idén lett felélesztve. A munkacsoportok csak kidolgoznak és javasolnak dolgokat, a csapatok a Commissionben is képviseltetik magukat, tehát ott kell hozzájárulniuk vagy nem hozzájárulniuk a WMSC elé terjesztett dolgokhoz. Szerintem kavar az újságíró; kavarja az elmúlt évek procedúráit/Concorde-ban rögzített eljárásokat az idén beújított dolgokkal. Ha jövőre 13 csapat lesz, a csapatok hajlani fognak az új pontrendszerre, hogy 10-et pontozzanak.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #5377 üzenetére
A pontrendszer a napokban került a szabálykönyvbe, amit updateltek. Volt még néhány kisebb módosítás is.
Én amiatt nem szeretném a közös bemutatót, mert a nagyok már január közepén tudnak bemutatót prezentálni, a kicsik miatt meg vagy két hetet tolódna ehhez képest egy közös bemutató, és még akkor sem lenne mind kész.
Jobb az ilyet adagolni, hogy mindegyikkel kellően foglalkozzon a média és a közönség. Így még a kicsik is nagy érdeklődést kapnak.
-
kennystyle
aktív tag
válasz
Oliverda #5322 üzenetére
szerintem ő nem tudja 1 évvel lerombolni azt amit felépített eddig
egyszerűen elképzelni sem tudom róla, hogy a kocsi képességeihez mérten ne hozzon egy min. átlagos teljesítményt, de ha mégis nagyot buktázik arról is legfeljebb pár évig lesz szó, vagy majd azok mellett amit elért megemlítik, de ez nem tud szerintem olyan súlyú lenni hogy jelentősen rontsa a róla kialakult képet, vagy legfeljebb csak azok számára akik egyébként is csak arra vártak hogy beszólhassanak neki
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Könyvajánló
- Renault, Dacia topik
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- További aktív témák...
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- Zalman R1 White - Ha valami egyedire vágysz 2.0!
- Riverside 500
- ÚJ Bontatlan Apple Macbook Air 13,6 M4 16GB/256GB - Ezüst - MAGYAR(2025) - mw0w3mg/a - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest