- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
-
Motion_Blur
félisten
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22433 üzenetére
Tutinak kellene lennie, mert az FIA már ezek után nem egykönnyen engedne névváltoztatást és ahhoz beleegyezés is kellene a csapatok részéről.
Tehát ha a Renault F1 Team változtatni akarna Lotusra
1: Valószínűleg elveszíthetné a FOM pénzt, ami nem kis összeg
2: Team Lotus nem engedélyezné
3: FIA se engedélyeznéFogalmam sincs, hogy Button miért 3-as, de a Mercedesnél és a Lotusnál se követték a bajnokság végeredménye szerinti sorrendet.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22424 üzenetére
A Virgin se akar KERS-szel babrálni, mert az csak néhány tizedet hozhat, míg az aerofejlesztésekkel több másodpercet faraghatnak és felzárkózhatnak a mezőny végéhez/közepéhez.
Az FIA tiltja a DDD-t és az aktív F-csatornát, nem lesz módja senkinek se használni.
Az uszonyok maradni fognak sokaknál, főleg ott, ahol F-csatorna előtt is volt. Kondicionálja a hátsó szárnyra vezetett levegőt és akadályozza, hogy a motorborításról, autó felső testéről leváljanak az áramlatok.
Már Le Mans autókon is lesz uszony, biztonsági előírásként; így nehezebben 'száll el' az autó, nehezebben szaltózik.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22422 üzenetére
A KERS használata nem lesz kötelező szerintem, ha a KERS a 2009-es szabályok szerint tér vissza.
FIA előírás kérdése a dolog. A KERS használat idén is benne volt a szabálykönyvben, lehetett volna használni, a mellőzése volt a FOTA megállapodás (szabálykönyvön kívüli egyezség).
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22308 üzenetére
Igen, az Astra 2D lenne a Freesat és körülményes lenne a vétele az antenna méreti igények miatt. Mivel ez is nagyon költséges lenne, éppezért Sky Box-ban gondolkodok. Ahhoz elég egy normál antenna, viszont nem igazán ingyenes, bár pl. a BBC 1 az ingyenes benne.
Vannak közvetítő cégek, amelyek ellátják Sky UK előfizetésekkel egész Európát; magánszemélyeket, szállodákat, nyaralókat, yachtokat.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22304 üzenetére
Pedig ezt írják az ROC honlapon:
Coverage of the event will also be available on television, including Sky and ZDF in Germany and Motors TV throughout Europe.
Akkor lehet, hogy ARD vagy esetleg Sport1.
HD-ben jön nálad a ZDF? Nálam még analóg, de jövőre szeretnék BBC 1 HD-t nézni élőben (műholdról). A BBC 1 néhány hete kezdte csak a HD adást; a 2011-es F1 HD közvetítés esélye meg úgy 95% (mármint FOM részről, a BBC 1 tuti megveszi). RTL Klub részről 0,1%, hogy megvennék.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #22256 üzenetére
Angolul pullrod; magyarul vonórudas vagy húzórudasnak is lehet fordítani.
Az F1.com-os illusztráció segít könnyen megérteni. Azon az illusztráción kis piros nyilakkal mutatják a rugós-tagokat
A pullrod-nál, a keresztlengőkarok között átlósan - a keréktől a kocsitestig fentről lefele - elhelyezett rúgós-tagok egy V alakot formálnak (a jobb és baloldali rugós-tagok a V egy-egy szára).
A pushrod-nál A-alak a jelleg; a keréktől a kocsitestig lentről felfele.
Így a pullrod, vagyis magyarul vonó- vagy húzórudas felfüggesztésnél húzó erőhatás éri a rugós-tagot már az autó statikus álló helyzetében is.
A megoldás haszna ebben az A5.hu cikkben is ecsetelve van.
-
prmcsk
addikt
válasz
Oliverda #22226 üzenetére
Most őszintén...
Miért kéne alfonznak gratulálnia, "sportszerűségből" ? Ez már régen nem divat...
Szerintem az RBR.-nek is egyértelmű, hogy alfi volt az, aki elvesztette a VB.-t és nem pedig szvetter nyerte. (Ezt persze "píárilag" sosem mondják ki).
Az nem volt kérdés a ferkánál sem, hogy szvetter nyeri a futamot, ha a vasa bírja.
Ez abból is egyértelmű, hogy vérebre és a min. negyedik helyre figyeltek, ez a ferka "csúcs lúzer" taktikájában is megmutatkozott.Ha így nézzük, akkor szvetternek és az RBR-nek kéne gratulálnia a VB.-ért, alfonznak és a ferkának.
Tehát: Nem az volt a szerencse, hogy szvetter nyert, hanem az, hogy alfonz nem lett negyedik és szvetter így lett VB.
-
McCartman
őstag
válasz
Oliverda #21942 üzenetére
nyilván , én is örülök , hogy ilyen izgalmas lett a végjáték.
csak azt mondom , hogy legalább annyit hibáztak mint Alonso , ha nem többet.
és vhol az is csodaszámba megy , hogy a Ferrari így össze tudta magát kaparni és egyáltalán esélye lett az év végére a győzelemre.@DV: ennek , és az orosz millióknak.
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #21950 üzenetére
Mivel a pályán történteket írtam le, ami neked "hülyeség" akkor csak nem tetszett valami a mai napon
. Vettelt viszont jó látni örülni.
szerk: jah nem te linkelted, sry. Te majd Webbereset fogsz, hűen önmagadhoz
szerk: mondom én hogy valami nem stimmelt, szóval a pénz előbbre van mint a kedvenc...ejnye
, sima győzelemre fogadtál vagy vb-re? Ha vb-re akkor szépet szakíthattál.
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #21940 üzenetére
Úgy néz ki én többre tartom Hamit mint te, az ilyen futamokat ő beszokta húzni, de ha olyan irányba halad mint idén én annak csak örülök
izgalmakat hoz bőven, csak néha elbénázza a dolgokat..nekem bőven jó
csak Alonso szedje össze magát jövőre év elején, mert Kersben Mclaren nem béna. Valahogy biztos vagyok benne, hogy megint nem a Ferrari lesz a legjobb autó...
A gumikhoz annyit, hogy Pirelli a biztonságra épít jövőre..hogy ez mit jelent én azt sejtem, de majd meglátjuk.
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda #21920 üzenetére
Ezen a futamon Hami és Alonso is szétesett, baromi hasonlóak voltak. Hami kamerakiller lett már szombaton és ingadozott az időmérős teljesítménye mint Alonsonak, majd ugyanúgy nem tudta megelőzni Kubicát a jobb végsebességű és versenytempójú Mclarennel mint Alonso Petrovot. Hamilton nagy csalódás nekem, rajta már nyomás se volt...akkor ő mitől esett szét?
-
qdak
addikt
válasz
Oliverda #21920 üzenetére
sztem nem nagyon le7 alonsot okolni ezért, nem ez volt az 1. h vki végig nem tudta megelözni a másikat, ha nézted látszodott h a lasab részeken volt gyorsab ahol nem le7 elözni, az egyenes végén esélye sem volt... lsd hamilton sem tudta kubit letolni... pech volt a safety car miatt nagyon roszul jött ki, ha jol emléxem 1x montoyanak volt h a safety miatt jo hejröl 1 kör hátráynt kapot ...
am meg az a szabály is butaság h a lekörözöttek enm me7nek elöre safety mögött ...Oliverda hál isten
ki lesz hejette ? -
-
JColee
őstag
válasz
Oliverda #21559 üzenetére
Engem csak a mutatóujjal való mutogatás zavar.
Egyébként igen, egész délután ezen emésztem magamat, remélem fel tudom dolgozni a holnapi futamig, hogy aztán a nyertes mutogatását kelljen nézni.
Már előre félek, hogy fog a vb nyertese mutogatni.Összegyüjtöttem párat:
button: [link] [link] [link] [link] [link]
vettel: [link] [link] [link] [link] [link] [link] -
ronaldo
őstag
válasz
Oliverda #21526 üzenetére
Vettel 39.3... Képtelenség, amit ott nyom a RB.
Huh: Alonso utolsó pillanatban... Így nagyon necces volt a vége, a gyors kör kezdete előtt tökölődtek egymással ott páran, meg is látszott az első szektoron, hogy lehűltek ott a gumik. Mondjuk ha az nincs, akkor se nagyon van esélye jobb helyre, csak úgy nem 3,5 tizedet kapott volna, hanem mondjuk 2-t.
-
adman
tag
válasz
Oliverda #21331 üzenetére
Webber max 2x VB lehet, de ha idén VB lenne akkor lehet h visszavonulna, ez nyilván jobban jönne Haminak, mint egy Lonzis 3szoros VB vagy egy Vetteles "fiatal vagyok, még10-15 évig versenyezni fogok" VB. azaz ha Hami az f1 örökranglistát nézi akkor (is) Webber neki a legkisebb rossz
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #21070 üzenetére
Ja, így már érthető. Pont azt a hasábot nem néztem figyelmesen, pedig reggel szerkesztettem az adatsort egy bejegyzéshez.
Félrevezetett a speed trap, de akkor ott már fékezgettek időmérőn.
-
hunnylander
őstag
válasz
Oliverda #20893 üzenetére
Vihar előtti csend.
'Kvantum ugrásra' gyúrok, mint anno a McLaren a 'Hangyásszal'.
Szeretnék kidolgozni egy koncepciót, struktúrát, rovatokat, prezentációs sémákkal, stílusokkal és azzal felpörgetni. Pl. annak keretében van egy olyan iniciatívám, hogy minden napra legyen bejegyzés és/vagy valamilyen típusú rovat.
Leginkább a téli uborkaszezonban kellene ezen reformokat bevezetni és akkor a 2011-es szezon már ilyen arculattal és tartalommal indulna.
-
Honey Bátyó
csendes tag
válasz
Oliverda #20880 üzenetére
"...The next car behind Massa was Schumacher, but a spokesperson for the team told F1 Fanatic it was “not true” that Massa had held Schumacher up. ... "
...Massa után Schumacher autója következett, de a csapat szóvivője azt nyilatkozta, hogy "nem igaz" hogy Massa feltartotta volna Schumachert...A Merci csak a feltartást cáfolta. De ha Massa nem akadályozta, akkor MS biztosan nem tudott volna FA elé kerülni, tehát ha volt is lassítás a Ferrari részéről, az nem volt akkora, hogy bármit befolyásoljon... szerintem
A kommenteknél írják, hogy a köridők alapján Massa kivezető köre nem volt lassabb mint pl. Hamiltoné...
Persze a cáfolatot elfelejtette lehozni az összes bulvár-F1 portál... annak nincs hírértéke
-
Honey Bátyó
csendes tag
válasz
Oliverda #20874 üzenetére
Sajnos ezt már cáfolták - pont az egyik rivális csapat tisztázta őket...
Mercedes deny Massa held up Schumacher for Alonso
szerk.: bár nekik az idén már úgyis mindegy...szóval nem is riválisok...
-
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #20874 üzenetére
Ok, ha tényleg olyan ismert, akkor nem azért találta ki, hogy a hírekbe kerüljön.
Ettől még továbbra sem értem, hogy lehetett volna olyan csapatutasítás, hogy "lassíts, mert Alonso kerékcseréjénél majd el fog gurulni a csavar, és nem lenne jó, ha megelőznéd őt"... jövőbe látnak talán?
Egyszerűen Massa lassú volt, talán hibázott is a körben.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Oliverda #20816 üzenetére
Én már tavaly is ezt használtam. Ki is van írva: not necessarily the actual engine used for that race, bár szerintem magától is érthető mikor már 5-6 oszlop ki van töltve.
Tavaly volt olyan is, ahol a km-t is írták, idén szerintem ezt nem közlik a csapatok, vagy egyszerűen senki nem írja össze. -
Male
nagyúr
válasz
Oliverda #20810 üzenetére
Pedig D@ni88 jól mondja, ott csak annyi van, hogy hányadik motort vették már használatba... ebből még többnyire nem derül ki, hogy egy adott versenyen melyiket használták (Pl Alonsonál most Koreához 8-as van írva, de ez lehetett akár az a motor is, amit Spa-ban használtak).
-
D@ni88
addikt
válasz
Oliverda #20793 üzenetére
Értem én, de itt csak azt írják hogy hány motort kezdtek el használni. Nem azt hogy melyiket hol használták.
Kicsit félrevezető.
Mert ha egy csapat tegyük fel kitesztelte volna az első futamon mind a 8at, akkor első futam óta 8at mutatna. Tudom kicsit durva példa, de legalább szembetűnő -
D@ni88
addikt
válasz
Oliverda #20766 üzenetére
Fernando Alonso – Ferrari - 231 pont - 1. hely
1. – motor: Bahrain (szabadedzés, időmérő) – meghibásodott
2. – motor: Bahrain (az időmérő edzés után), Kína
3. – motor: Ausztrália, Malajzia – meghibásodott
4. – motor: Spanyolország, Monaco, Törökország
5. – motor: Kanada, Valencia, Nagy-Britannia
6. – motor: Németország, Magyarország
7. – motor: Belgium, Korea
8. – motor: Olaszország, Szingapúr, Japán -
Nowhereman
őstag
válasz
Oliverda #20761 üzenetére
Érdekes, Lonzi el tudta kerülni, csak Rosbergson nem. Nincs itt semmi különös, csak van egy kölök, ki mivel elgyepálta a fogatlan vén oroszlánt, az állatvilág királyának hiszi magát, és miután benézett egy szitut, a tévedhetetlenségébe vetett vakhite szerint nem a fizika ismeretei voltak hiányosak, hanem összeesküdtek ellene. És természetesen van egy rakás merevedési gondokkal küszködő ember, akik bizonyos nevek említésére reflexszerűen el kezd habzani a szájuk - és ilyenkor már csak szájukba kell adni a témát...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Windows 11
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest