Hirdetés
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Elképzelem azt a ruhabeszerzést. Egy megbízott elugrott Sanghajba, mivel úgyis 'útba esett Japán felé', és a kikötőben vett egy bálányi melegítőruházatot a tízezernyi nagykereskedő egyikétől. Occó volt.

-
törölt tag
válasz
Oliverda
üzenetére
Az a helyzet hogy a McLaren-nél már van egy versenyző akiben hisznek.
Valhol ezt érezném Kimi problémájának is, hogy a Ferrari-nál nem hittek benne, és ezt én nem a Ferrari hibájának tudom be.
Kimi nagyon jó versenyző sztem, és minden amit tud most is benne van...ezért lesz kemény ellenfél csapaton belül amennyiben visszajön a McLaren-hez. Időmérőn Kovalainen is jó, de Kimi futamon is gyors és mindent tud ami egy futamgyőzelemhez kell.
Viszont a McLaren neki rizikó. Egyszer már elment onnan és ez, bár szivesen várják, ott van a fejekben. ...és mellé a mostani eset is, hogy eljön a Ferrari-tól idő előtt, az mindenképpen egy kudarchelyzet.
Könnyen előfordulhat az, hogy visszatérve látni fogja hogy nem ő középpont az emberek (McLaren) fejében, és ha Hamilton esetleg(!) elveri az első futamokon, akkor Kimi fejben feladja.
Egy jó versenyző nem könnyen megy tönkre, és Kimi jó csapatoknál volt és van, tehát elég megéreznie egy jól beállított autót hogy egy versenyen tökéletes formában versenyezzen,..de a világbajnokságért kűzdeni az egy hosszabb távú dolog.
Meg tudja verni Hamilton-t sztem, de ahoz kell mellé egy szakember aki, ha az elején nem megy jól, akkor Kimi nyelvén elmagyarázza hogy nincs lejtő.
Mindent tud ami ahoz kell hogy a pályán megnyerje a versenyeket, Alonso-val szemben, Hamilton-nal szemben.
De én a helyében a Brawn-hoz mennék, ott van Ross Brawn aki sztem jót tenne Kimi-nek, a motor adott, és a szabályok sem fognak nagyot változni...tehát ha pénz van (márpedig VB-t fognak nyerni) akkor a Brawn jövőre is ott lesz.A McLaren-nél könnyebben statisztálnak neki ahoz hogy szépen levezesse a pályafutását, mert van még egy vasuk a tűzben. ..és az szvsz egy merő hülyeség lenne, mert Kimi-nek még egyáltalán nem kellene a visszavonulással foglalkoznia.
-
AMD Power
titán
Szerintem LH elfogja kicsit páholni Kimit jövőre...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
puttputt
őstag

f1csatorna.hu
-
törölt tag
Liuzzi érdekes felvetés..el is gondolkodtam rajta, és van is min elgondolkodni. A legnagyobb baj az hogy nem illik bele a McLaren képbe szvsz. Nehezen tudnám körvonalazni mi is az a 'McLaren kép', de érzem hogy Liuzzi-nak sokat kellene változnia, vagy piszok meggyőzően kellene teljesítenie hogy odajusson.
-
Motion_Blur
félisten
-
D@ni88
addikt
válasz
venember83
üzenetére
hát azért ott van az Iceman-es tetkó
-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Igen, forog, de ez van, a szurkolók nem tehetnek semmit.
A Ferrari emléktárgyaidról következtettem, hogy inkább Ferrari-drukker vagy, nem egy adott pilótának szurkolsz, ezek szerint tévedtem.
-
Motion_Blur
félisten
Most nézem az statsf1.com-ot, 41 befejezett versenyből álló sorozat szakadt meg Monzában Heidfeld számára.
Örökranglista:
1 HEIDFELD Nick France 2007 - Italy 2009 -41-
2 ROSBERG Nico Canada 2008 - Singapore 2009 -26-
3 SCHUMACHER Michael Hungary 2001 - Malaysia 2003 -24- -
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
-
Motion_Blur
félisten

-
Iron Funeral
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nyaó egyet kell hogy értsek veled

Azért Rai csak kap egy jó csapatot, mondjuk egy (Mercedes által tolt) Brawn jó is lenne, persze, most hirtelen a McLaren sem lenne rossz
Fentebb arra gondoltam, hogy felépül-e rendesen Massa, vagy valaki mást kell beültetni -
Ijk
nagyúr
Kétszer világbajnok lett a Renaulttal, kiváló pilóta, és szemérmetlenül küzd a pályán, ezek tények ezzel nem is vitatkozom. Viszont Alonsoval valahogy mindig ott kötünk ki, hogy mennyire segít a fejlesztésekben (annak ellenére, hogy nem tesztelhetnek), és mennyire összehozza a csapatot, vagyis milyen sokat számít a versenyen kívüli munkája. Szóval mi lesz ha átmegy a Ferrarihoz? Ha ő lesz ott, akkor majd nem cseszik el a boxkiállásokat? Nem szúrják el a taktikát? Az ő jelenlétével fognak tudni összerakni egy vb győztes kocsit? Majd ő rúgatja ki Dominecalit, amit pár hónapja a fórumozók többsége meglépett volna?
Persze én sem tudok semmit a belső dolgokról mint ahogy ti sem, nyilván van jelentősége mit munkálkodik egy pilóta versenyen kívül. De nem mérnökök, az autó legvégső beállításában tudnak segíteni, ha szar egy konstrukció nem tudnak mit tenni. Jelenleg a Ferrari teljesítménye középmezőny, ezen ő sem tudna változtatni. 2007-ben a mezőny legjobb autója volt alatta mégis csak harmadik helyre futotta, csapaton belül egy újonc verte meg. Két éve szenved a Renaultnál és nemhogy előrébb jutottak volna, idén még rosszabbul szerepelnek. Van ilyen, ezek a dolgok nem csorbítanak a 2 vb címén. Csak azt ne várjátok már tőle, hogy pont az ő jelenlétével fog megtörténni a Ferrarinál a csoda.Aki meg még mindig azon lovagol, hogy Kimi bemákolta a 2007-es vb-t annak üzenem, hogy nagyon sok vb címet ki lehetne elemezni, ki hogyan nyerte meg kizárólag "szerencsével".
-
Motion_Blur
félisten
válasz
venember83
üzenetére
Mindig is a Mester marad az etalon, ezen nem változtat semmi. Rajta kívül csak Kiminek tudtam drukkolni. Nem tudom ebben mi a váltogatás..
A Domenicali féle Ferraritól meg Enzo forog a sírjában..
-
AMD Power
titán
Alonso és Massa érdekes egy páros lesz.
-
venember83
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Érdekes ilyet olvasni egy magát Ferrari szurkolónak valló egyéntől. Csak mi lesz ha megunod a kedvencek váltogatását...
Peat;) - Patkány? Kapott pár évet, de nem volt képes bizonyítani, senki se rúgta seggbe, nem b@szogatták, hogy változtasson életstílust, hagyták, hátha lesz valami. Aztán az utóbbi két éve pedig nem élcsapathoz méltó volt, kap egy valag pénzt meg szabadságot, aztán az ő dolga, mit kezd ezekkel.
-
Spica
csendes tag
Nem túl szép, ahogy most Kimit - sztem szó szerint kirúgták - elengedték, közös megegyezéssel. De azért némiképp enyhitendő a Ferrari bűnét hozzátenném, hogy mint MSC utód igazolták le (McLarenes éveit tekintve nem alaptalanul). Aztán kiderült, hogy Schumachernek Schumacher.... csak Ralf
. Nem igazán jött be a számításuk. Azt, hogy Massa elveri, legmerészebb álmaimban nem gondoltam volna. Ok, VB győztes, de azt inkább nyerte (szerencsével, nagyon sok szerencsével), mint megszerezte.
Szóval a Ferrari patkány, Kimi meg kutya.
Minden tiszteletem Kimié, mert nagyon jó pilóta, de a zsenialitását az ezüst nyílban hagyta.
-
proof88
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
mondjuk ezt a videót már korábban sem értettem, én nem tudnám elképzelni magamat úgy, hogy egy másik férfi buksiját megsimogatom meg az arcát és mosolygok hozzá, az olyan buzis... lehet, hogy az az idősebb figura, akiről Briatore beszélt, hogy ki is kellett tiltani a hétvégékről, az pont Montezemolo... azért láttam utoljára Törökországban futamon.
Aztán nagyon bepöccent, hogy eltiltották, ezért mondta is az ágyasának, hogy na, akkor tálaljon ki, mi is folyik a Renault-nál. 
-
stvnppp
senior tag
Azért megvédeném a Ferrarit...
Az előző évben a Mclarennel harcolt végsőkig, és nem azért, mert elmentek a NAGY nevek. A mostaniak mellettük nőttek fel, tőlük tanultak, vannak hibáik, de majd ha több tapasztalatuk lesz, akkor nem lesz.
Nézd meg a Mclarent, hol voltak év elején, kb ugyanott, ahol a Ferrari, és Szingapúr előtt kb ugyanott tartottak, 1-1 győzelem, a Mclaren mondjuk gyorsabb volt, csak nem hozta úgy az eredményt, mint a Ferrari. Tudom, hogy Hamilton 2t nyert a Szingapúrival, de ennél az összehasonlításnál ez most nem lényeg, mert ők még oda vittek egy csomagot, és az volt az utolsó nekik is idénre.
Majd jövőre, mikor már tényleg "egyenlőek" lesznek a feltételek, akkor majd megmutatkozik, hogy azért még ők a topcsapatok. -
aesir
veterán
Javíts ki ha tévednék, de nekem úgy rémlik hogy Alonso 2x világbajnok a Renaulttal.
Azt gondolom és lényegileg azt is írtam, hogy egy olyan valaki HIÁNYZIK csak a csapatból, aki meg tudja mondani mit és hogyan. Alonso meg ilyen. Mindemellett nem állítottam azt hogy Alonsoval a Ferrari azonnal világbajnok lesz, mert a jövőről tényként vitatkozni szerintem merő hülyeség.
-
Ijk
nagyúr
"de egy igazán karizmatikus pilóta össze tudná rántani a csapatot, és Alonso ilyen"
Jól összerántotta a McLarent és most a Renaultot is. Ha olyan jó pilóta és annyira kiváló a fejlesztésekben is, hogy lehet, hogy sehol nincs a rönyóval? Félre ne értsd, én elismerem Alonso tehetségét, de az ő személyes jelenlététől nem fog még egy csapat tökéletesen működni. -
aesir
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Bármennyire is szerettem volna, Schumi után sem hosszútávon érvényesülő koncepciót, sem jó döntéseket nem nagyon láttam a Ferrarinál. Valahogy olyan volt a helyzet, mintha minden váratlan történésre a legrosszabat reagálták volna. Ennek természetesen semmi köze sem Raikkonenhez sem Massahoz, de egy igazán karizmatikus pilóta össze tudná rántani a csapatot, és Alonso ilyen. Nem elég hogy valaki gyors mint Massa vagy sztár mint Raikkonen, ehhez több kell. Elment Todt, még előtte elment Brawn, elment Schumi, valójában elment mindenki aki meg tudta volna mondani hogy mit KELL csinálni. Azt látom, hogy Montezemolo próbálja betölteni azt az űrt, amit Domenicali nem tud. A sikerkorszakban Luca közel sem volt ilyen helyzetbe kényszerülve. A Ferrari lendkereke eddig hajtotta az istállót, de most megállt. Ezt végre helyesen ismerték fel a csapatnál, le is álltak az idei autó fejlesztésével, ami az utolsó 3 év legjobb stratégiai döntése volt. Szerintem.
-
Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy nagy eséllyel lesz olyan futam, ahol elkeni Kimi Hamiltont. Igaz mostanában nagyon "beleült" a dolgokba, de azért nemhiszem, hogy egyszerűen csak feladná a dolgot és el kanalazna Hami mögött..
Sajnálom, hogy elment a Ferraritól. Alonso nem volt nagy kedvencem sosem, bár mostanában már egész megkedveltem, ennek ellenére ugrálni azért nem fogok, hogy a Ferrarihoz jön. meg emiatt Massa-t sem írnám le. Ha vissza tud ugrani a balesete előtti formájába, én azért kétlem, hogy erős hátrányban, vagy egyáltalán hátrányban lenne Alonsohoz képest(most itt nem a csapati támogatásra, hanem a pilótai tudásra gondolok, bár a csapattól is nagy genyóság lenne ha rögtön az újonnan érkezőt tennék előnyös helyzetbe). Szvsz lesz ott csata kettejük között, ugyan ugy ahogy a McLarennél is, ha tényleg odamegy Kimi.Azt meg megint nem mondanám, hogy a Ferrarit tutira lenyomja jövőre a McLaren. Azért a ferrarisok sem felejtettek el autót építeni, az ideit elcseszték, az tény, de máskor is akadt már, hogy egy év nem ugy jött ki ahogy szerették volna, aztán mégis jöttek még a VB címek... szóval én azt mondom, ez majd jövőre kiderül.
P00By:

-
Oliverda
félisten
Szerinted 2007-2008-2009 években kire épített inkább a Ferrari?
Amúgy szvsz ha valahol akkor a McLaren-nél pontosan ismerik a vezetési stílusát. Talán sikerülhet egy olyan középutat eltalálni a jövő évi autóval amit majd később jól be lehet állítani mindkét pilótára. Másrészt valamennyire ez fordítva is működhet tehát a pilóta is tud alkalmazkodni, sőt kell is. Talán tavaly nyilatkozott Kubica hogy nagyban változtatni kellett a vezetési stílusán hogy mindent ki tudjon hozni az autóból.
Peat: A Toyota-nál még a költségvetés sem tiszta tehát én azt kihúznám. Arról nem is beszélve hogyha Raikkonen még nyerni szeretne akkor talán inkább a McLaren felé kellene közelítsen. Már valamiféle szándéknyilatkozatról is lehetett hallani ami akkor lép életbe ha már felbontotta Ferrari-s szerződését.
-
P00By
nagyúr
Fel is hívtam anyámat. Teljesen kivan
"Rohadt Hamilton mellé ne mennyen má..."
-
Peat;)
veterán
válasz
Oliverda
üzenetére
Kimi nem egy pályán biztos vagyok benne hogy elverheti Hamiltont. Illetve Kimi ha Hamilton elől rajtol (és nem kell előzni
akkor nem az a kaliber hogy mögé esne vissza, hiszen vezet mint egy precíz gép. Szóval jövőre hogy nincs tankolás, meg jön új időmérő..hát netmom, anno amikor sok kört mehettek Kimit tartották a legjobb időmérősnek, szerintem nem elképzelhetetlen hogy előtte végez itt ott, pl Spa ugyebár. Azt elismerem hogy mindenképp izgalmat ad a Mclaren döntése nekünk, már ha odamegy Kimi, most a Toyotával is összefüggésbe hozták. Hamilton-Mclaren párostól úgy néz ki még az Iceman is tarthat. -
Oliverda
félisten
Nem hiszem hogy minden áron kitették volna, egyszerűen most szinte minden együtt állt ahhoz hogy Alonso 1 évvel korábban érkezzen. Santander, gyengélkedő Renault, Renault botrány. Na meg ott volt még ez is:

Raikkonen már azzal is többet segíthet Hamilton-nak ha legalább a közelében lesz és nem nyóc' hellyel hátrébb. Bár nem mintha Hamilton tavalyi VB címéhez Kova olyan sok segítséget nyújtott volna.
-
aesir
veterán
válasz
-XadAnuX+
üzenetére
Én szeretek hazardírozni

Úgy gondolom, hogy Hamilton formája jobb, motiváltsága sokkal erősebb, jobban ismeri az autót mert rá van fejlesztve (a jövő évi is így lesz) és a stílusa is gyökeresen ellenkezője Raikkonenének, így a finnek nem sok esélyt adok a jövő szezonra a McLarennél. Teljesen igazat adok b-typenak abban, hogy Raikkonen és Button stílusa áll a legközelebb egymáshoz (és Fisichella, de ő ebben a partiban nem játszik), tehát rájuk lenne érdemes kocsit fejleszteni egy csapatban, Hamiltonnak meg inkább olyan csapattárs kellene akinek a stílusa az övéhez hasonlít, mint pl. Liuzzi. Vito képes villantani is, de Hamilton támogatása sem lenne neki probléma. Szóval két ellenkező stílusra kocsit fejleszteni nem éppen egyszerű, nagyon hamar el kell jönnie annak a pillanatnak amikor az egyiket mindenképpen előnybe kell helyezni a másikkal szemben, mert különben ugranak az eredmények. Ez az ember a McLarennél pedig évek óta Hamilton és ő is marad. Nyilván nem fognak egy ellenkező koncepciójú autót elkezdeni fejleszteni rengeteg pénzért valós tesztek nélkül.
Ettől persze még lehet mondani a sajtónak hogy "nálunk nincs 1. számú versenyző", meg "mindkét pilótánk ugyanazt a támogatást kapja", de ez csak a tömegnek szól, egyáltalán nem igaz. Egyik csapatnál sem igaz, legfeljebb a sereghajtóknál. -
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
A magyar nyelvtanról nem fogok vitatkozni, ha a jelentéstartalmat nézzük akkor ütötte a kettő egymást. Azt egy szóval nem vitattam hogy nem érdemli meg a jelenlegi kiemelt szerepet, ami egyben teher is.
A másikhoz meg annyit hogy te vagy az egyik 50 körüli % egy tagja én meg a másiké. Alonsora kenni hogy ő cseszte el, az mindenképp sántít, az én verziómban legalább megoszlik a felelősség...csak én a másik félre rakom a nagyobb súlyt.
-
Peat;)
veterán
Gyakorlatilag kirúgták Kimit, persze lehet "közös megegyezésnek" is nevezni, amit a főnökök kezdeményeztek és Kimi idáig nem akart elfogadni... de lehet ezzel jár jobban. De azt megnézem hogyan fogja segíteni Hamiltont, max az utolsó futamon, addig kizárt.
Ferrari meg nagy kakiban lehet, hogy már leállították az autó fejlesztést és nulláról indulnak. Pár futam óta Force India szint vagy még az sem a Ferrari, csak Kimi tudáskülönbsége enyhítette a dolgot. Olyan lentről meg nehéz felállni.
Motion: Ezért jó annak aki pilótának szurkol és nem csapatnak. Bárhogy is nézem Ferrari nagy patkány volt most.
-
hunnylander
őstag
Nem úgy van az. Az csak egy javaslat volt tárgyalás kezdésére a csapatok között a témában. A dolgot a FOTA motor munkacsoportja fogja intézni. És különben se csak a Mercedest érintené, és az engedélyük, szándékuk nélkül meg se történhetne.
Q. (Ralf Bach – R & B) When the engines were frozen two years ago, everybody thought it was maybe the right thing to do. When Renault was allowed last year to maybe make the engine a little bit better, I thought OK, maybe they were so far away from the competition that they should be allowed to do it. But now I don't understand anything anymore. Do you think it's Formula 1 when Mercedes is forced to reduce the power of the engine, because they maybe have the best engine? Is this Formula 1 for people and spectators anymore?
SDomenicali: First of all, no one has said that the Mercedes engine has to be re-tuned.
NHaug: If you read the (FIA) press release this is not the case. I think maybe you should go through it once more. It is written very conditionally but it doesn't speak about Mercedes at all. It's not a Mercedes issue. It is just a general issue.SD: We can discuss if freezing everything in Formula 1 is correct or not but this is a decision that once again went in the direction of trying to reduce the cost of Formula 1. I think that, as an engine manufacturer, we have done a lot in order to reduce the cost for customers, in order to make sure that we were able to come and be on the grid in Formula 1 and I think this is due to FOTA and to the effort that the manufacturers made altogether. Then, if this is correct or not, I would say that's a question that is difficult to answer. The opposite answer can be that if that was not the case, if we were here with the things that we have on the grid, question mark; we don't know. But on the other subject, I cannot really answer because it's not the specific issue that was discussed in the FIA. There is an engine working group that will deal with the engine situation, that will be discussed and we will discuss it within the group as always and see what the situation is but nothing more than that.
MTheissen: Even as an engine guy I have supported the homologation because almost everything that we have achieved in the past two or three years in terms of cost reduction came from the engine side, through homologation and the extension of engine life, so that was certainly a very important and positive step. As you said before, we had the discussion a year ago about the Renault engine. It was dealt with within the engine working group and we came to a conclusion between the engine manufacturers that if there was a situation like this again, it should be dealt with in the same away again, and we would see what the outcome was.
-
Ijk
nagyúr
Mellesleg ha mégis visszavetetik jövőre a McLaren motorteljesítményét tuti agyvérzést kapok.
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Óóó...nem lesz ő szomorú ha majd ismét beteszi a lábát a Paragon-ba. Olyan lesz mintha haza menne. Whitmars és Norbi is kedveli na meg mostmár végre kaphat egy atom megbízható autót (és motort). Meg lehet hogy saját kis jégkrémes fagyója is lesz.

-
D@ni88
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Kimiért még lehet

-
Ijk
nagyúr
Hát igazán kíváncsi leszek a következő szezonra. Egyrészt, hogy a McLarennek vagy a Ferrarinak sikerül erősebb kocsit összetákolni, szóval a csapatok közül ki jön ki jobban, ill. a csapaton belüli harcokra is. Hamilton már elverte Alonsot és Massa is elverte Kimit csapaton belül.
Remélem Kimi lesz jövőre a bajnok részben mert neki szurkolok, részben mert szeretném látni Domenicali és Montemezolo arcát![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sundesz
addikt
Végre a kedvenc pilótám az egyik legjobb csapatban. Érdemes volt várni.

-
Motion_Blur
félisten
Remélem a McLaren elveszi a konstruktőri 3. helyet a szezon végére, és jövőre is elverik a Ferrarit... Meg persze abban is bízok, hogy Alonso az elejétől fogva csúnyán el fogja náspángolni Felipe baby-t..
Jövőre legalább úgy ülök le a közvetítések elé, hogy nem kell senkiért sem izgulnom

-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Remek kilátások a Ferrari-nál 2010-re.

A McLaren-nál ilyen szvsz biztosan nem lesz ha Raikkonen érkezik.
Coulthard: Räikkönen jót tesz majd Hamiltonnak a McLarennél
"Ha a McLaren most szerződteti, akkor Kimi jön, beül az autóba, vezet és utána hazamegy"- folytatta Coulthard, aki jól ismeri a zárkózott finn világbajnokot, hiszen évekig csapattársak voltak a McLarennél.
Hivatalos: Alonso a Ferrarinál folytatja pályafutását
"Alfonso után Alonso
Fernando Alonso a Ferrari második spanyol pilótája lesz. Az olaszoknál az első hispán Alfonso de Portago volt, aki 1956-ban négy futamot teljesített a vörösöknél, többek közt Juan Manuel Fangio csapattársaként (a vörösök négy autót indítottak abban a szezonban). Három futamot nem tudott befejezni, a Brit Nagydíjon viszont másodikként intették le Fangio mögött."JJános: Inkább nem üres fejjel.

-
hunnylander
őstag
Fernando Alonso vs Felipe Massa (video)
Alonso: Szándékosan csináltad, szándékosan!
Massa: Elmehetsz a büdös francba! Nyertél és még ezt mondod, így viselkedsz?! Nyersz és ezt mondod?!
Alonso: Ilyet nem csinálhatsz!
Massa: Tanulj!
Alonso: Neked kellene tanulnod! Három körrel a vége előtt majdnem csak ötödik lettél. Szép munka!
Massa: Persze, szándékosan csináltam, mint Barcelonában, ugye?! Tanulj, tanulj!
-
Oliverda
félisten
válasz
BITBOYS
üzenetére
A McLaren-nek nincs sok választása. Kovával egyszerűen nem lehet konstruktőri címet nyerni ezt már tavaly bebizonyította, Rosberg megy a Brawn-ba, esetleg még Sutil-t vagy Heidfeld-et tudnám elképzelni a helyére de Raikkonen már volt McLaren-en, jól ismeri a csapatot és a marketing értéke is igen magas. Valszeg még a régi mérnökét is megkapja (Mark Slade) aki most Kovával dolgozik. Tehát szerintem majdnem olyan lesz számára a jövő év mintha 2007 következne a McLaren-nel.

Ja, és az sem elhanyagolható hogy már elég jól ismeri a Ferrari-t tehát majd biztos hoz magával némi szellemi tőkét is. Aztán csak nem rosszra gondolni.
-
proof88
addikt
Ehh, érdekes lesz!
Kár, hogy a kedvemért nem akarják visszahozni a tavalyi autókat... -
Spica
csendes tag
válasz
hunnylander
üzenetére
Na végre!

Már Rai érkezésekor is szívesebben láttam volna inkább Alonsot pirosban. Remélem újabb dicső 5 év következik minimum.

Forza Ferrari
-
Oliverda
félisten
válasz
hunnylander
üzenetére
Na akkor már ez is fix. Várom gV véleményét a bejelentéssel kapcsolatban.
Mondjuk szerintem manutdzoli és venember83 sem lesz túlzottan elragadtatva. 
-
tibi666
senior tag
válasz
hunnylander
üzenetére
király!

-
hunnylander
őstag
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Tömeg

-
BITBOYS
addikt
Hamilton-Raikkonen párosra kíváncsi vagyok

-
P00By
nagyúr
válasz
Iron Funeral
üzenetére
Aki a képen van!

-
Iron Funeral
őstag
válasz
hunnylander
üzenetére
Kíváncsi vagyok ki lesz a csapattársa

-
hunnylander
őstag
-
Oliverda
félisten
A jelenlegi spekulációk alapján felállítható párosok 2010-re:
Brawn
Button
RosbergRed Bull
Vettel
WebberMcLaren
Hamilton
RaikkonenFerrari
Alonso
MassaToyota
Glock
???Williams
Barrichello
HülkenbergRenault
Kubica
GrosjeanForce India
Sutil
LiuzziToro Rosso
Buemi
???Sauber
Heidfeld
Fisichella(?)A többi még ezeknél is képlékenyebb...
-
Oliverda
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Volt is csak máshol:[link]

Igen, tájfun volt...
-
Oliverda
félisten
válasz
blazsey2
üzenetére
Szerintem meg jól. A spanyol temperamentumhoz amúgy is illik a piros na meg a nemzeti lobogó egyik színe is hasonló. Akinek nem áll jól a piros az Raikkonen, na de ő is átöltözik hamarosan.

hunnylander: Ahogy nézegettem a forecast-ot még pénteken eshet de szombatra és vasárnapra már nem mondtak esőt. Asszem 2004-ben volt tsunami és akkor le is fújták a szombati napot ha jól emlékszek. Esős verseny Suzuka-ban pedig talán 94-ben volt utoljára.
-
hunnylander
őstag
Jonathan Noble (Autosport): Arrived at hotel in Yokkaichi, near Suzuka. Turned TV news on and there is a big map of Japan with yellow flashing warning signs along coast... Just seen that it must be a warning about the tsunami. Now looking at a map to see how far from the coast we are... Japanese meteorological agency has issued a tsunami warning for all along the eastern coast from 3pm.
-
törölt tag
-
törölt tag
Hamilton szavai nem ütötték Haug szavait, hasonlóképen félre lett értve mint MS szavai, amikor azt mondta hogy a Ferrari-nál Massa a vezéralak.
Valszeg ha többet olvasnának F1-s topikokat rájönének hogy ezek a szavak milyen könnyen félreértelmeződnek és rögtön érzelmeket is mozgatnak meg egyik illetve másik oldalról.
De hál' égnek nem olvasnak...különben a jó napot-viszláton kívűl nem mondanának semmit.
A McLaren-t Hamilton képviseli..és ezért valóban kőkeményen megdolgozott, Kovalainen néha megvillan amibe bele lehet olyankor kapaszkodni, de már azok a hangok akik szerint Kova'-t elnyomják is elhallgattak, mert nincs értelme.
Nyílvánvalóan a fejlesztési irányt Hamilton határozza meg, ez egyébként nem egyszerű ám ,hogy na persze és mert akkor innen sikerre van ítéltetve csapaton belül. Ahogy fel is merült hogy Hamilton jobban érezte magát a HunRing győztes McLaren-ben, mint az új fejlesztésű autóban. Mivel nincs teszt ezért ez különösen nehéz, a versenyző elmondja a véleményét mi kellene, a mérnökök megcsinálják, és aztán majd a pályán, a szabadedzésen kiderül hogy milyen is valójában.
Nem feltétlen előny a kisérleti nyúlnak lenni, míg a másik megy a bevált technikával.Alonso vs. Hamilton..: Alonso cseszte el, egész egyszerűen azért mert nem szerepelt jól.
Ezt bármeddig csűrjük csavarjuk ez a lényege, amennyiben odateszi magát ahogy kell, és már az elejétől kűzd mint pata a napon, akkor tartotta volna a lépést Hamilton-nal, vagy ami feltételezhető volt egy olyasvalakivel szemben aki most jött az F1-be és a pályák jó részét még nem is ismeri, el is veri.
Nem ez történt. A végén pedig Hamilton-t kinthagyták azzal a gumival és elment a VB címe. Nagy előnye volt ám Hamilton-nak abban az évben...és bár Interlagos-ban már kapkodott talán, addigra már VB-nek kellett volna lennie...nagyon sok mindennek kellett összejátszania ahoz hogy az a VB a véghajrában se Hamilton-hoz, se Alonso-hoz, hanem Kimi-hez kerüljön. -
Nowhereman
őstag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ja, neki már a futam elején elszálltak a fékei. É a kerékvető mögötti záróvonal se sevolt ott...
Néztétek a futamot egyáltalán?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
!Overdose!
üzenetére
Nem hát. Azért lassult akkorát, mert az autó 'felfeküdt' a kerékvetőn, ami ugye a pálya szélét jelenti.
-
!Overdose!
őstag
válasz
Nowhereman
üzenetére
Ebből a kameraállásból úgy tűnik, hogy Alonso talán nem hagyta el 4 kerékkel a pályát. Bár az is lehet, hogy igen. Nagyon csalóka Webber onboardja.
-
Nowhereman
őstag
válasz
proof88
üzenetére
Nos, Kimi a pályán kívül előzött meg pályán haladókat, az nem szabályos. Lehet, hogy megengedték az első körre, de annyi.
Webber szintén pályán kívül előzte meg Lonzit, de Lonzi sem volt a pályán. És mivel Lonzi sem volt a pályán, nem is minősülhetett előzésnek! AKI NINCS A PÁLYÁN AZT KI LEHET KERÜLNI SAFETY CAR VAGY AKÁR SÁRGA ZÁSZLÓ ALATT IS! Pályán kívüli előnyszerzés? Röhely! Kivel szemben? Webber nem szerzett előnyt senki versenyben lévővel szemben, mert Lonzi nem volt a pályán! Vagy ezek szerint ha párosan csúszik ki két ember a bukótérbe, a hátul haladónak szépen meg kell várnia, míg az első visszaevickél a pályára, nehogy előnyt szerezzen?Sport ez? NEM! Ez már szánalmasabb a pankrációnál is! Ott legalább a bírók tisztában vannak a szabályokkal...
-
!Overdose!
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
J.C.: Rengeteget szexelsz.
J.B.: Valószínleg többet, mint te Jeremy.
-
Rick4
félisten
A spektrumon most megy egy Schumacher dokumentumfilm...
-
Peat;)
veterán
válasz
üzenetére
Mindig is a csapattal volt baja Alonsonak, ezt többször elmondta és sokszor elismerően nyilatkozott Hamiról. Valószínű mindent ami létezik megígértek neki a szerződésénél, mert "csak" egy újonc zsákbamacska pilótájuk volt és égetően kellett egy nagy kaliberű srác. E mellett a kémbotrányban is tartotta a száját a végsőkig. Majd jött a fekete leves és elpártolt mellőle a csapat és még az évad első harmadában egyenlő bánásmódra alakult a helyzet majd át is billent a mérleg. Ezt mindenki láthatta, ha a csapatot és a vezetőkelt nézte, mikor hogyan reagáltak. Haugtól ma is olvastam nyilatkozatot, miszerint mindig egyenlő bánásmód stb, stb. Az a gond hogy múlt héten Hamilton meg azt nyilatkozta, hogy jelenleg ő az első számú a csapatnál, elismeri, de meg is dolgozott érte. Elég csak a fejlesztésekre gondolni ki kapta meg. Tehát már itt ütik egymást, azt meg nem kell mondanom hogy Hamilton már épp úgy elvárja a megkülönböztetés a nyilatkozata alapján mint Alonso várta el. Azt az évet nem a pilóták cseszték el, máig azt mondom, hogy ha egy tapasztaltabb vb hozza amit kell akkor őt kell nyomni, mert végig tudja vinni a teljesítményt és kezelni tudja a helyzetet. Ha az újonc ugyanazt hozza vagy még be is előzi néha néha akkor is, akkor is ha az újonc sokat tesztelt és talán jobban ismeri a kocsit év elején mint a másik csapattól érkező. Mert az újonc rizikós, fejben. A médiaharc mindkettőt érintette a másik még belülről is kapta az áldást és ős is adta és totál összeveszett a csapattal, ennek ellenére nem tört meg. De nem is hiszem hogy ez újdonság egy 2x vb-től. Kockáztattak, mert a saját nevelés első évben legfiatalabb vb egy érdekfeszítőbb történelmi momentum lett volna. Elbaszták és láthatóan nem tanultak belőle. Kimi reakcióját láthatta mindenki amikor pedzegették hogy segítse Massát. Csak gratulálni tudok ahhoz az arroganciához ami a Mclaren vezetésében van. Mert Massa még elviseli a dolgot, ezt is láthattuk. Szerintem ebből kifolyólag Ferrari igen kényelmes helyzetben van, mert van egy (remélhetőleg az maradt) gyors pilótájuk aki ha kell akkor segíti a másikat.
-
Oliverda
félisten
Itt van pár Alonso+Ferrari duóval kapcsolatós hír az elmúlt két évből. Kronológiai sorrendben, gV-nek ajánlva.
Sajtóvisszhang: Alonsónak a Ferrariban lenne a helye (2007. szeptember 10.)
A Ferrari elnöke Alonsót méltatta (2007. október 23)
Érik Alonso szerződtetése, Todt helyett Domenicali az új főnök (2007. november 12.)
Todt leváltása Alonso érkezését vetítheti előre (2007. november 13.)
Alonso: A Ferrari nem akart leigazolni 2008-ra (2007. december 18)
Alonso Massa helyére pályázik (2008. március 24.)
Brawn: A Ferrari elnöke nem zárta ki Alonso szerződtetését (2008. április 28.)
Tambay: Alonso a Ferrarihoz megy (2008. április 29.)
Recent report links Alonso to Ferrari for 2009 (2008. július 9.)
Alonso a Ferrari főhadiszállásának közelében keres új otthont (2008. július 28.)
Alonso Raikkönen helyét veheti át a Ferrarinál (2008.augusztus 27.)
Sajtó: Alonso 2010-re aláírt a Ferrarihoz (2008. augusztus 31.)
Fernando Alonso: a Ferrari nem szerepelt a terveim között (2008. szeptember 12.)
Alonso még mindig mehet a Ferrarihoz 2010-ben (2008. szeptember 23.)
Alonso állítólag nemet mondott a Ferrarinak (2009. január 3.)
Briatore már unja az Alonso ferraris jövőjéről szóló pletykákat (2009. január 25.)
Coulthard: Alonso kell a Ferrarinak (2009. április 22.)
Alonso jobban érezné magát olaszok között (2009. május 23.)
Ferrari to confirm Alonso at Monza - report (2009. június 6.)
Alonso 2014-ig a Ferrarié lesz a spanyol sajtó szerint (2009. június 30.)
A Ferrari után Alonso is cáfol (2009. július 9.)
Whitmarsh: Alonso Ferrarihoz igazolása nyílt titok (2009. augusztus 21.)
A Ferrari elhalaszthatja Alonso bejelentését (2009. augusztus 24.)
-
puttputt
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Igen. Most meg nyilván jobban fog hajtani, pontosan tudja, hogy mennyi múlik ezen a futamon.
Már pár pont is elég lenne neki a biztos, végső sikerhez.
(Igaz, még nem kalkuláltam semmit adatszerűen, de gyanítom, ha nem zúzza össze a kocsiját a hátralévő futamok közül legalább kettőn, akkor a többieknek (értsd. csapattársa) nem sok sansz marad.)Más:
Azért elég szelektív és egyoldalú az a memória...
Mondjuk most, hogy Ron D. már nincs ott... 
illetve:
Aktív témák
Hirdetés
- Nos igen, ilyen is lehet egy notebook…
- Spórolós topik
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- iPhone topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- EAFC 26
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - 2021 MacBook Pro 16" Retina / M1 Max / 32GB RAM / 1TB SSD / Asztro
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Garmin Forerunner 970 Bontatlan
- CoreI5,13600KF,14/20/GIGABYTE,B760M-DS3H,KINGSTON,DDR4 32GB,RTX5060TI 16GB/2Tb T.hely/GARI/Win11!
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone 12 Mini 64GB fehér / 12 hónap jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)