Hirdetés
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
válasz cappa72 #20899 üzenetére
Van 2 a környéken manuális 6 váltó és 220 ps. 2521 cm3 ez akkor az 5 henger Volvo féle T5 motornak gondolnám én.ami magában nem rossz.titanium S felszereltség mind2. 150 170 ezer km futás megint nem kéne gond legyen neki.mit nézzek mire figyeljek mindenképp?
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok erről kellene vélemény,illetve tapasztalat Ford S-MAX 2.5T van e valakinek?
-
DeFranco
nagyúr
válasz zoltan.bagi #20894 üzenetére
én is egy darabig, aztán vettem rá egy antennát az egyik barkácsboltban. de ideiglenesen jó a zsugorcső.
-
zoltan.bagi
csendes tag
Antennaporladást én egy megfelelő átmérőjű zsugorcsővel orvosoltam.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Morales72 #20892 üzenetére
bontóban lehet esetleg szétnézni, ha találsz, szólj nekem is.
az enyém is foszlik, el is vált az egyik oldalon. nézegettem más fókákat, szinte mindegyiknél porlad az a rész kb. ugyanúgy mint az antenna rugalmas nyaka, megette ezeket már az idő.
a pollenszűrő fedelet a szélvédőhöz vagy a hozzá való viszonylag drága gyurma szerű ragaccsal ragasztod hozzá, vagy oldható sikaflexszel.
-
Morales72
csendes tag
válasz Morales72 #20858 üzenetére
Sziasztok!
Közben kiderítettem, hogy ezt az alkatrészt különböző nevekkel illetik, van, ahol pollenszűrőház fedélnek hívják.
[link]
Az a bosszantó, hogy maga a fedél egyben van, csak a végén lévő gumi porladt el. 32 ezer forint meglehetősen soknak tűnik érte.
Esetleg nincs valakinek egy ilyen?[ Szerkesztve ]
"I'm too old for this sh.t..."
-
kcsa
veterán
-
diegho
nagyúr
A 2es facelift és 3as 1.6 ti-vct fókába mekkora macera tempomatot rakni utólag? Egyszerűen az 1-es fóka vétele után nem tudom lebeszélni magam az újabbakról. Ezek mennyivel nagyobbak mint az 1-es belül?
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #20885 üzenetére
Itt is mk3.5
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
sparta2
tag
-
bajnokpityu
félisten
válasz daniel2121 #20884 üzenetére
Nem. Ha zsebedben van, tudod nyitni, indítani. De sztem magától nem zár be, ha otthagyod. Gombot kell nyomni.
Ui. Van itt valakinek az előző szériás focusa?
-
daniel2121
senior tag
Sziasztok van egy mk5 -ös Mondeonk titanium. Az volna a kérdésem hogy kulcs nélküli indítás is a felszereltség része. Úgy kellene működnie hogy amikor közelítek a kulccsal akkor automatán kinyílik távolodáskor pedig bezár? A Scenic 3 ilyen volt.
-
BaLee
addikt
válasz tibbike01 #20863 üzenetére
Mi ilyet vettünk, nyugodtan megveheted. Nekem meglepően nyomatékosnak tűnik a motor ill. az 5-ös váltó miatt nem kell visszaváltogatni tempomattal emelkedőnél sem. Óra szerint 130 nál 3500 körül forgott de nem tűnt hangosnak. Fogyasztása országúti üzemmódban (100km/h körüli tempó) 6 liter körül van, autópályán 136-ra állított tempomattal (130 gps szerint) 6.7 körül jött ki úgy, hogy volt benne klíma bőven ill. dugóban ácsorgás is. Ha 130nál odalépsz neki elég hamar 170-nél vagy...
Ebben a motorban még nincs olyan sok extra hókuszpók, mint a turbósokban, kevesebb minden romolhat el.
Persze ha fő szempont a pályázás akkor lehet nyugodtan erősebb autót is venni, az sem fog sokkal többet fogyasztani és ha meg kell indulni jobban megindul.
Amúgy az általad linkelt autó specifikációk alapján jó vételnek tűnik (aki nem kombit keres), 5 év garancia van ezekre 150k km-ig és ebben még csak 12k van.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Srácok, 1.6 tdci gyorsításkor fémes hang kíséretében meg-megtorpan. Vagyis megtorpant többször is. De azóta kb 20km-t mentem, és nem jött elő. Viszont mintha kis fordulaton gyengébb lenne.
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
SPeti1984
senior tag
Nekem Seat Altea 1.6 volt ami lényegében ugyan az mint a Golf Plus d elehet olcsóbban hozzá tudsz jutni. Szerettem, kényelmes volt nem is ment rosszul. Fogyasztása olyan 7.5 körül volt mint a legtöbb egyterűnek. Esetleg Zafira B ami szintén még nagyobb és vannak már ilyesmi árban.
[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Sziasztok.
Golf Plus 2006os véleménye valakinek? 1.6 benzin motor (nem fsi), másfél millió körül lenne. Egy ford fusiont váltana, kevés bele az 1.4 benzin, sokat forog és fogyaszt. Elővárosi használatra lenne, nincs félórás araszolás, max 5-10perc.
Vagy más, ami alkalmas a váltásra?Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
gabor9991
őstag
válasz tibbike01 #20870 üzenetére
Nézesd át rendesen.
Kopott az első ajtónál a gumikéder 42ezer km után. [kép]
A hátsó oszlopon bal oldalon nem láthatóak a ponthegesztések [kép]
A hátsó ajtónál a hézag szemmel láthatóan eltérő [kép]
Plusz a hátsó lökhárító eltérő színű de ettől függetlenül így képen szép a kocsi.Én a sajátomra gondoltam, hogy gyenge a100 lovával, az is ugyanennyit forog.
[ Szerkesztve ]
-
kcsa
veterán
-
Pepeninho
őstag
Koszonom a segitseget. Jovoheten megy szerelohoz, ugyis kopok kicsit a bal eleje, az is lehet, hogy osszefugg. A furcsa igazabol az, hogy milyen tuneteket produkal amikor kiirja. Szerelo biztos megoldja. Mindenkinek tovabbi balesettmentest!
Ps4, Xiaomi 11T
-
tibbike01
őstag
Köszi mindenkinek! Ezzel az automata változattal lehet, hogy jobban járnék. Ebben benne van a 6 sebesség.
bajnokpityu: nagyon klassz lenne, ha megnéznéd.
-
SPeti1984
senior tag
válasz tibbike01 #20863 üzenetére
Ha jól emlékszem 130-nál olyan 3750 körül forog. De nem hallani mert elég jól van szigetelve. Szüleimnek ilyen motorral van Ők nem vették meg annó az 1.0 motorral pedig olyan volt tesónak. Eladhatóság szempontjából értéktartóbb. Fogyasztása ha normálisan használod most pl volt egy Ajka-Hajdúszoboszló + ottani kirándulgatás 4 felnőttel tele csomagtartóval autópályán menve jött ki 5.8-ra. Most van 40 ezer km az autóban és most kezd beállni ez a fogyasztás előtte ennél is 6.5-7 liter volt.
-
tibbike01
őstag
Mondjátok már meg, hogy mi a fenéért raknak ebbe a konstrukcióba 5-ös váltót?? Mennyit foroghat 140-él pályán? 4ezret?
Pedig azonnal megvenném....
[ Szerkesztve ]
-
Pepeninho
őstag
Hali
Ujra elojott a hiba. Most mar biztos, hogy ESP off hibat ir ki a muszerfalra. Nem fulladt le most sem. ESP nem menetstabilizator? Egy 2010es Focusba biztos van? Mi lehet a megoldas? Mintha az aram menne el.
Ps4, Xiaomi 11T
-
flymi
addikt
válasz Zoli-bácsi #20839 üzenetére
Igen épp ma reggel. Nem szűnt meg.
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Morales72
csendes tag
Sziasztok!
Nyáron vettem egy 1.4-es 2003-as Ford Focus szedánt. A pollenszűrőt és környékét szeretném rendbe tenni.
Egészen pontosan a pollenszűrő cseréje után a fedlapot rendesen szeretném visszatenni. Most el van válva a szélvédőtől, az pedig így nem tűnik egészségesnek. Még nem bontottam le, de úgy néz ki, hogy a szélvédőnél lévő bolhák közül kettő nem tart, gondolom, azok eltörtek.
Végül pedig van valami gumikéder a fedlap oldalán, ami porladásnak indult. Ez utóbbinak nem tudom, hogy mi a neve, és hogy lehet beszerezni. Ebben tudna valaki segíteni? Az sem kizárt, hogy a fedlap része, csak elvált tőle, nem tudom...
Illetve a fedlapot mivel tudnám visszaragasztani a szélvédőhöz?Előre is köszönöm a válaszokat.
"I'm too old for this sh.t..."
-
SPeti1984
senior tag
válasz #31600896 #20856 üzenetére
Főleg ha az ember a magasabból ül át akkor kevésbé komfortos. Nekünk is szülő tesó tehát szűk családi körben van Fiesta, Focus, C-Max és Kuga de az utóbbi kettőt sokkal jobban kedveljük a magas felépítés könnyű ki-be szállás miatt. Pedig korábban Opel pártiak voltunk (Kadett, Corsa C, Astra F, Astra G, Astra H, Meriva B) de az utóbbi 5 évben áttértünk a fordra és eddig bejött.
-
SPeti1984
senior tag
válasz bajnokpityu #20854 üzenetére
Szülők most utaztak 1 hétre 5 ajtós focussal mentek. 4 felnőtt mindenkinek 1 bőrönd + 1-1 strandtaska/pár. Kuga csomagtér jóval nagyobb az 5 ajtós focussal ezért is írtam hogy akkor simán befér oda az 5. Bőrönd is. Meg nem minden nap utazik az ember.
-
vadger
tag
válasz SPeti1984 #20851 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat mindenkinek, de eddig olyan mintha le akarnátok beszélni a Focusról Mondeo szerintem drágább, a ford.hu kalkulátora szerint legalábbis az alapár jóval feljebb van, a keret meg fix. Még van sok időm eldönteni, plusz versenyben van még az Octavia/Corolla kombi is, szóval csak jó lett volna látni élőben is. Automatát szeretnék valami közepes motorral, lényeg hogy 150g CO2 alatt legyen az értéke...
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
-
SPeti1984
senior tag
válasz bajnokpityu #20847 üzenetére
Attól függ mire akarja használni. Céges autóként ha aktatáska lesz bent akkor még sok is. 4-5 főnek elég szerintem a Kuga csomagtartója is. Persze ha babakocsi meg hasonlókat akar tenni az ember akkor jobb egy kombi.
-
SPeti1984
senior tag
válasz Gergőke88 #20845 üzenetére
Bocs, de kiegyenlítek: Regivel helyett Régivel Na de hagyjuk a helyesírást.
Abban van valami, hogy más típusokkal is van gond, de valamiért többet hallani a Focus 4 kapcsán, mint a korábbi 3 vagy 3.5 esetében. Igaz az is kérdés, hogy kinek melyik forma jön be. Én pl. nem vagyok idős de nagyon régóta főként egyterű vagy más magas autóim voltak és valahogyan nem vágyom vissza az alacsonyabb típusokhoz mondom úgy, hogy páromnak alacsonyabb Fiesta van és azt is rendszeresen vezetem. A Focus 4 dízelekkel meg nem is értem mi van, hogy minimális futás után rendszeresen lehet olajcserékre vinni és még mindig nincs különösebb megoldás. -
vadger
tag
válasz bajnokpityu #20838 üzenetére
CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
vadger
tag
Sziasztok.
Céges autó választás előtt állok, és nagyon tetszik képeken a Focus Active kombi, viszont sehol egy budapest környéki kereskedésben nem tudom megnézni élőben. Na jó, legalábbis a Ford Petrány/Solymár vonalon (ezeken belül mindegyik kereskedést hívtam). Esetleg van valakinek már ilyen kocsija?CCNA RS, Security és egyéb hálózati témák oktatása: https://ccnaoktatasmagyarul.hu
-
flymi
addikt
Pultos csaj kikísért a kocsihoz mert eldugták hátra a műhely hátsó bejárata mögé. Közben mondta h nála épp a fék volt (bal első) ami hangot adott ki (mint x_424-nél), megnézette még a főnökével is. Nem lehetett vele mit kezdeni.
Odaérve az autóhoz azért megnézte a bal oldali féktárcsákat és a betéteket és konstatálta is, h válla sincs a tárcsáknak, szépen kopik és a betét is bőven jó, szinte új. Pedig 2017-ben cserélte az előző gazdája.
De engem azért csak aggaszt ez a kopogás, már a hangélmény miatt is. Nem akarok mindig 12-es hangerőre tekert zenével autózni ami elnyomja... A héten megfűzöm valamelyik szakit h vessen rá egy pillantást.... ötezeré'.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Hááát vazzee 10 perccel zárás előtt értem oda, azt megelőzően 5 perccel lett kész a kocsi.
Csak úgy átsuhant a műszakin, tudtam én! Érvényes 2021 október valameddig.
A rejtélyes kopogás okának kiderítésére nem maradt idejük a srácoknak, elvégre szélső nap volt a mai.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
válasz gabor9991 #20829 üzenetére
Mondtam a kisasszonynak a pultnál h ha már úgyis átnézik vizsga előtt a kocsit akkor abajgassák meg a stabpálcát hátul hátha az a ludas. Felírta a noteszába.
Délután mindenképp hívnak ha átesett az eljáráson. Na ez így nem hangzott valami jól, inkább úgy mondom ha magasan megugorta a követelményszintet.[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Ma viszem műszakira.
-
gabor9991
őstag
[Hátsó stabilizátor rúd szilent] volt cserélve?
Lehet a rúd zörög. -
flymi
addikt
válasz #31600896 #20825 üzenetére
De hogyan? Ha sima az út akkor nincs zaj, ha göröngyös-gödrös vagy a zúzottkövön megyek folyamatosan kopog és csak hátul.
Elől hátul tárcsafékes egyébként. Hátul komplett futómű javító készlet lett cserélve tehát szilent nem lehet, rugók és a lengéscsillapítók is vacsiújak.Az tuti, h nedves és esős időben vagy kocsimosás után az első fékezésnél a fékhatás kábé a nulla felé konvergál, de miután eltűnik a víz másodjára már rendben fog.
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
Ma utána jártam a rejtélyes kopogásnak ami hátulról jön, de csak odáig jutottam el, h mi nem lehet.
Egyesével kiszedtem mindent és mentem vele egy kört így az adott cuccot kizárhattam, mint zajforrást.
Rendszámtartó nem, pótkerék és tartozékai nem, full üres puttonnyal is mentem akkor is kopogott.
Tetőkárpitra gyanakszom, de tettem alá néhány csík szivacsot de nem segített. Alá is feküdtem, hővédők nem lötyögnek, kipuff is stabil hisz nem rég lett cserélve és a kopogás régebbi keletű.
Asszonyt is elvittem magammal utolsó körben, ő is határozottam hallja a kopogást rossz/göröngyös úton hátulról. Futóműnél lehet valami így. Minden mást kicsuktam.
Sima útfelületen olyan amilyennek lennie kell.[ Szerkesztve ]
-
-
A Zéé
addikt
válasz Alemida #20821 üzenetére
Igazából a sok várakozás miatt nagy munka, amúgy nem vészes az anyag igénye. 6000 pénz volt minden hozzá, bár ha metál fényezés van, az kicsit drágább, macerásabb.
A sorrend: takarítás -> rozsda lecsiszolás 200-as papírral -> takarítás -> Brunox Epoxy -> 6 óra pihi -> Brunox Epoxy 2. réteg -> 6 nap pihi (24 óra elég lenne, de így jött ki) -> takarítás -> zsírtalanítás (WD40 volt itthon) -> áttörlés száraz ronggyal -> kis becsiszolás 400-as vizes papírral -> 1. réteg színre kevert javító spray -> 4 óra pihi -> kis csiszolás ott, ahol kell -> 2. réteg spray -> 2 óra pihi -> filc borítás visszarak.
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz patomi #20816 üzenetére
Amikor még Ladánk volt, annak valamiért piros volt a forgalmiban, 8 évig volt meg, sosem szólt érte senki
A Fiestánál velem is eljátszották ugyanezt, okmányirodában kellett beíratni, a céges matricákat, de amikor lejött róla, azt már nem jegyeztették be újra, pedig volt műszaki újra a matrica nélkül is.ÉS hogy kicsit dicsekedjek: volt egy kis felületi rozsda a hátsó kerékjárati íveknél, a baloldalit sikeresen eltűntettem, a következik a jobb oldal.
Sajnos az előtte képet elfelejtettem meglőni, de a behajtott peremen, azon lapos részén, meg innen nem látszik, de alul a lemezek összehegesztésénél kezdett csámcsogni a rozsda. (az előző tulaja Ausztriába járt ki dolgozni vele).Just a simple Lineman...
-
-
flymi
addikt
Nem gyári volt. Bontott autókról lettek rá feldobálva az elemek, csak hirtelen ezt a képet találtam meg ami sokszínű. Valami bontószökevény F Astra volt, de lehet tévedek nem tegnap volt.
Egyébként nekem sem írták be tavaly a forgalmiba a fóliázást, műbizonylat viszont természetesen megvan róla 2014 óta.[ Szerkesztve ]
-
Jenne
őstag
válasz pn4hvq #20810 üzenetére
Nem én szedtem le, hanem abban a fóliázó (hivatalos engedéllyel rendelkező) műhelyben szedték le, szakszerűen, maradék nyom nélkül, ahol eredetileg felrakattam. Csak tudod ebben az a rohadtság, hogy miután figyelmeztettek rendőrök én szépen elmentem a Kormányablakba a forgalmimmal, de ott az én kedvemért csak úgy nem írták át, el kellett vinnem az autót egy köztes állapotváltozást megállapító műszakira (4000 Ft) ahol kiállítottak egy hivatalos Műszaki lapot, amin szerepelt, hogy az előzőleg fent lévő Hxxxxxxxx számú fólia nincs már az autón. Na ezzel a papírral kellet elmennem a hivatalba.
De ha már nagyon off...és betű szerint betartott jogszabályok....voltunk nyáron pár napot a sógiknál a szomszédban, két autóval. Kiintettek több autót ellenőrzésre, köztük bennünket is. (osztrák autópálya rendőrség) Másik autóban a barátom szandálban vezetett, aminek nyitott volt a sarka. Megbüntették 50 euróra (nem zárt sarkú cipőben való vezetés) és addig nem indulhattunk tovább, amíg nem váltott át egy zárt (sarkoknál zárt) lábbelire. No akkor most hol tartatják be jobban az vonatkozó szabályokat...? Nálunk hányan vezetnek nyáron strandpapucsban például?A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
flymi
addikt
válasz pn4hvq #20810 üzenetére
De rontani azért nem rontott a kocsi állapotán a fólia eltávolításával... Igazából kekeckedtek a rend őrei és ezt találták. Szerintem figyelembe kéne venni, h a módosítás rontott-e a kocsi állapotán. Ha a módosítás nem veszélyezteti a közlekedésben résztvevőket a lőtéri kutyát nem érdekli, viszont sajnos ezen a szinten nagyon ragaszkodnak a törvény minden betűjéhez.
És akinek a verdája vagy egy része tele van ragasztva matricával meg mondjuk verseny csíkokkal. Bele íratja a forgalmiba, h metálkék matricákkal? Vagy lecseréltem a bal első sárvédőt de még nem fújattam színre akkor mi van? Levetetik?
Annyi roncsot látok nap mint nap a városban, h elképesztő. Érdekes senkit nem érdekel, h az alvázat csak a szentlélek tartja egyben és a rozsda mégis áttolják valahogy a műszakin. Láttam autót aminek minden eleme más színű volt és nem gyárilag persze.
Mi lehet a fogalmijában?[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
Egyetértek a felháborodással/nemtetszéssel, de azzal, hogy te leszedted a "korlátozó kilátást biztosító" fóliát, nem a forgalmiban szereplő állapotot idézted elő. Betű szerint betartatták veled a jogszabály idevágó részét. Tudomásom szerint nem festegetheted kényed-kedved szerint az autódat sem, mert ugyanígy "eltérés van a forgalmi bejegyzése és az autó valós állapota között" lesz.
-
Jenne
őstag
válasz pn4hvq #20808 üzenetére
Sajnos a realitás kicsit mindig más, mint a hírekben.
Saját történetem is igazolja. Autómon fóliázva voltak az ablakok, szabályosak, a B oszloptól hátra és évekig nem volt bejegyeztetve a forgalmiba (nem kellett) csak a Műbizonylat kellett hozzá ha kérte a rend őre. Aztán a 2016-os évi műszakin adtak egy külön állapot lapot és azzal mentem a Kormányablakba átíratni/beíratni a forgalmiba a fóliázást, mert egy módosítás miatt már a Forgalmiban is fel kellett tüntetni. Erre volt 15 nap haladékom.
Okés, megtörtént, 3500 Ft és beírták a Forgalmiba. Aztán tavaly le lett szedve a fóliázás, újat nem rakattam fel. Idén nyáron a Balaton felé a 71-esen rendőrségi közúti ellenőrzés alá vontak, ott észrevették, hogy hoppá.. .eltérés van a forgalmi bejegyzése és az autó valós állapota között, nevezetesen hogy nincsenek az autómon fóliázva az ablakok, holott ez benne van a forgalmiban. Ez így nem szabályos, mert nem a valós állapot van rögzítve és ezért eltérés van. Figyelmeztetés, bejegyeztek a rendszerbe és 15 nap állt a rendelkezésemre (büntetés nélkül), hogy módisítsam a forgalmiban a bejegyzést. Újabb Kormányablak, egy új forgalmi kiállítása mert az előzőben nem lehet csak úgy áthúzni egy benne lévő hívatalos bejegyzést. Magyarán, ha nincs fóliázva akkor nincs beírás, ha van akkor van beírás. Remek, 6000 Ft holott csak kettő ablak volt tele. Ráadásul kellett a Törzskönyv is, ami persze nem volt nálam. Újabb sorba állás... de nem folytatom inkább...mert már így is túl offoltam.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
pn4hvq
senior tag
Én ezt olvastam az Indexen:
"A szerencse, hogy az okmányirodához csak akkor kell elmennie az autósnak, ha egyébként is betelt a forgalmijában az igazoló matricáknak fenntartott hely és egyébként is új forgalmit kellene kérnie. Tehát nem kell külön ügyet intéznie a dízeleseknek emiatt.
Mivel nem zárható ki teljességgel, hogy lesz olyan műszaki vizsgaállomás, amely esetleg akkor is elküldi a cserére a dízel/gázolaj elírás miatt az autóst, ha még nem telt be a műszakija, érdemes ezt is ellenőrizni, és rákérdezni." -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Megint egy eszement ötlet.
Dízeleseket érint 2019.09.23-tól. Nevezetesen, hogy hétfőtől már csak a “gázolaj” megnevezést fogadják el a forgalmiban műszaki vizsgán, mint hajtóanyagot a P.3 pont alatt. Az elfogadott diesel meghatározás az mostantól már nem megfelelően "magyar". Külföldre ha megyek, akkor majd ott néznek nagyot ha közúti ellenőrzésbe vonnak, mert nem ismerik a gázolaj kifejezést.
Ma találkoztam ismerőssel, vizsgaállomáson dolgozik és megerősítette ezt. Valóban ez az új, módosított szabály. Új forgalmit kell kiállítani ilyen esetben. Ez van...A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
gabor9991
őstag
válasz #31600896 #20801 üzenetére
A kopogást álló motornál a kormány középállásban jobbra-balra mozgatásával lehet előcsalogatni.Az enyémben is kopog de egyelőre nem romlik na helyzet úgyhogy még el van halasztva a felújítás.
Rázós úton kopoghat a kormánymű fogasléc a stabilizátor pálca a stabilizátor rúd ha a szilent kopott és zöröghet a lengéscsillapító is akár. -
törölt tag
válasz bajnokpityu #20763 üzenetére
Most egy éves a Mondeo, de valószínűleg az Általad is említett részecskeszűrő lehet benne, ez a magyarázat.
"gondolom nem sok hideginditásos városi menetben jött ki ennyi km."
Budapesti vagyok és a Belvárosban dolgozom, egy év alatt biztosan összejött 1000 hidegindítás, de nem is ez a lényeg, hiszen tényleg sokat mentem vele hosszú távon, autópályán is.
Talán igaz lehet, de a Maxxmotiont nem próbáltam még. Őszintén szólva nem vagyok biztos benne, hogy ha a horvátországi utat nézem, kijöhetett volna-e 6.2-nél is kevesebbre a fogyasztása...
-
törölt tag
válasz gabor9991 #20797 üzenetére
Szia! Kopogó kormánymű alatt mit kell érteni? Nekem mintha kopogna valami az első futómű felől rossz úton gyorsabb kanyarodás közben rossz úton. Gyanakodtam az alsó motorvédő burkolaton, vagy az akksifedélen, hogy azok lehetnek. Na meg a másik, hogy ha nagyon alacsony a fordulat pl. parkoláskor, és lefulladás közelébe lép a motor, akkor hallani valami csattogó műanyag-szerű hangot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Noblechairs HERO Black/Platinum White gamer szék
- Állítható magasságú, motoros asztalláb - Gyerekzár + ütközésvédelem - 2 év magyar garancia! POSTA!
- Teljesen Új Bontatlan Amazon Echo Spot (2024) Okos hangszóró - Fekete - bolti ár 35+
- Eladó Moulinex compact chef elektromos grill sütő
- Kültèri profi kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest