Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joker88
őstag
ha esetleg a műszaki vizsgán elírták a km - óra állást, és eléggé kiugró diagram született a "jármű-szolgáltatsi-platform" ügyintézésnél,kinek lehet írni,hogy bizonyítottan elírták ? használta autó, 80.200 km helyett 180.200 km-t írtak be
előtte már jpár éve a saját tulajdonom a kocsit, tehát tudom bizonyítani a tévedüseket
nem olyan életbevágó a dolog,csak zavar, na
-
patomi
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Én most cseréltettem kuplungot, elvileg a váltó olaj is kifolyik ilyenkor. Passz, én vittem. Jó drága volt 8K literje. Srác azt javasolta gyárit rakassak bele, hát így is tettem.
-
sparta2
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Itt nézd meg: [link]
-
darvinya
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ellenőrzés (amit nyilván nem lehet megcsinálni), nem csere

Ahogy darvinya is írja, kuplung, féltengely csere során minimum rátöltenek, vagy telibe cserélik.igen, a linket nem néztem meg, miután beszúrtam
. De most már tudjuk, hogy a castrol oldaláról szar linkelni. -
dellfanboy
őstag
ha jobb oldalon kivalasztjatok [felulrol a 3.]a Kézi kapcsolású sebességváltó iB5 5/1 olajat akkor latni fogjatok, hogy
1 url nem valtozik
2
Feltöltési mennyiség
Kapacitás 2,3 liter
Szerviz intervallumok
Normál igénybevétel: Ellenőrzés 20000 km/ 12 hónap
szerk.
Zéé te is ugyanazt 5w30as linkelted mint en eloszor.
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
ez motorolaj.
Váltóolaj elvileg élettartamos, és nem kell cserélni.[link] Ez a váltóolaj.
-
darvinya
titán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ez nem váltó olaj, hanem motor olaj.
Nem ugyanaz a kettő.
20.000km vagy 1 év alatt megtette ezt a km távot.A Zéé
Kuplung cseréjekor kifolyik egy kicsi féltengely miatt, s jobb cserélni, mint rátölteni.
-
dellfanboy
őstag
mk2 1.6 benzines [manualis] autoba ti valtoolajat csereltetek?kell cserelni? most hirtelen felcsaptam a castrol olajvalasztojat ami alapjan evente kellene? wtf? [link]
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Jelentem megoldódott a BT modul és USB probléma.
Lekaptam majd visszaraktam akku sarut és rendbe jött.Így mondhatom le a szerdát ESS-nél, ugyanakkor betervezem a hátsó hosszlengőkar meg első szilent cserét.
-
válasz
cappa72
üzenetére
Valamit mégis tuti csináltak a szoftverrel, mert eddig 5-6km/h-val mutatott többet a sebességmérő, mint a gps által mért sebesség.
Most viszont pontos, max 1km/h az eltérés.
De attól még produkál fantom érintéseket (bekapcsolta rekkenő hőségben az ülésfűtést), illetve fagy a kijelző.@(#25848) bajnokpityu
Csak a mobilos verziót néztem, de ott nem tudom, hol kellene megnézni.
Lehet, hogy majd megnézem a desktop változatot is, talán vakolás után... -
tobias88888
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
Ford Hovány tudtommal ugyan úgy márkakereskedő. Ha ott 120 és nem 160, mint a Petrányiban, akkor inkább ott csináltatom. De lehet kérek akkor tőlük is egy ajánlatot.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
tobias88888
üzenetére
A vezérlést miért nem ott csináltatod? Nem "Jóskabá számlanélkül okosba" kategória, ott is ugyanúgy él a garancia.(gondolom)
-
A Zéé
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
gyertyákat nem tudom mikor kell cserélni, saját benzines autóm még sosem volt
Motorban max 2 évente szoktuk, de az igazából nem egy nagy tétel. Nem nagyon kerül 2k-ba még a prémium minőségű gyertya sem. -
darvinya
titán
válasz
tobias88888
üzenetére
Nem felesleges.
Új gyetyával kapsz vissza +LE-t, nem beszélve fogyasztás sem lesz annyi, és az elektromos rendszert sem kell túl hajtani, hogy legyen szikra. -
A Zéé
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
ez durván sok, de sajnos ilyen árakon dolgoznak a szakszervizek.
Én emiatt nem az Auto Fort-hoz hordom a kocsit, hiába van ott ismerős, megbízható szerelő. Csak hát valami 18k az óradíj...
Ugyan Fóka, de én itt írtam az árakat Cromax szerviznél. Ott a fékfolyadék csere összesen 12k vs. nálad 18,5k. Időszakos szerviz nekem ~40k, nálad 77k
Oké, nekem nem kellett a 4 gyertya, de cserébe benne volt a pollenszűrő csere is. -
gabor9991
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Én a hoványnál csináltattam, ott működött ez a szerviz 5+ akció.
-
gabor9991
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Mivel elmúlt 5 éves persze, hogy vonatkozik arra is.
-
gabor9991
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Le akarnak
Nálam is bepróbálkoztak, de mondtam nekik hogy a szerviz5+ árát nézzék már meg
Hirtelen lementünk 120-ra de mivel nekem nem kellett a hosszbordás szíjakat cserélni így lett 99.990.
Ebben benne van a vezérműszíj készlet, vízpumpa, új főtengely és vezérműtengely szimering, szelepfedél tömítés és hűtőfolyadék
Szerintem ennyiért gyári alkatrészekkel nem is volt sok -
válasz
Real_Necro
üzenetére
[link] Jól emlékeztem ide szereltem fel én is amikor vettem BT modult. Utána kell nézni melyik bizti lehet én ezzel kezdeném.
-
tobias88888
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Hát igen, meg a 120 ezres csere is 162 ezer.
Mondanám hogy megyek vissza az eladóhoz, de mivel a szervizkönyvben nem szerepelt a vezérlés csere ezért ahogy olvasom ezt a cikket, nekem tudni kellett volna hogy ez ennyi lesz és kész: [link] -> Jogi esetek – Vezérműszíj-szakadás utáni motorhiba
Lehet értelmes szerelőt találni esetleg olcsóbban, vagy csak olyant aki hákol? -
kcsa
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
A vezérműszíj cseréje teljesen független a jármű általános állapotától, időre/kilométerre elő van írva és pont. Szóval ettől még megvehetted az évezred vételét

A végösszeg elég húzós, de a tételek önmagában nem extrémek - sajnos.
De a felsorolt tételek alapján korrektül cserélnek mindent ami érintett.
-
darvinya
titán
válasz
tobias88888
üzenetére
Az durva, hogy nettó ≈20.000Ft óradíjjal dolgoznak.
Amúgy minden tömőtést/stb. újra cserélnek, amit bontanak. -
-
oliwire
őstag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
ismerkedek a típusokkal, hogy ki tudjam zárni őket
mire 2021 lesz, már nagy tudással fogom megmondani, mi kell / nem kell nekem
bármennyire is a Mondeo a favorit, 2.0 benzin turbós nem igazán van még a német piacon sem.. vagy számomra még nagyon drágán
-
Real_Necro
veterán
válasz
Real_Necro
üzenetére
Csomagtartóban és motortérben lévő biztosítékokat átvizsgáltuk kollégával, azok rendben vannak.
-
troll81
addikt
sziasztok hátsó ülés sorban nincs biztonsági övem az s maxban .....
[link] gondolom valami hasonló kell vagy ez. de hol a rögzítési pont az ülésen?
-
oliwire
őstag
Nagyon belendültem ma a ha.hu-ba. Erről véleményetek?
-
darvinya
titán
-
oliwire
őstag
ez az 1 literes Ecoboost mennyire jó technika?
-
törölt tag
Én a bal első sárvédő kereséséről lemondtam rég. Csak a mostanival megegyező állapotúak vannak 10-20 ezer forintokért, vagy rosszabb. Több hónap szimatolás után ez a konklúzió. FB csoportot inkább nem is említeném...ha admin lennék a 70%-át kik.rnám onnan.
Én lehet augusztusban begurulok oda, ahol 2 éve a jobb elsőt cserélték, mert előbb hullik ki alólam az autó, mint találjak egy kiváló állapotú bal első sárvédőlemezt.

-
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
radi8tor
üzenetére
Sárvédőív pereméhez egy kis karosszériatömítővel ki lehet húzni, akkor nem tud megülni a ficakban a kosz és kevésbé akar rohadni. Nameg dobbetét mögé waxoyl, üregvédelem, kavicsokat kezelni időben, stb.

Kb szerintem az illeszkedés szokott a legnagyobb gond lenni utángyári elemnél, de csak hallomásból.
-
patomi
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Hát nem hagynám annyiban. Ha közben sérült a szilent “jó lesz az úgy” , te szétszeded vehetsz másikat.
Zoli-bácsi. Totál igaz. Mk1 nálam is sárvédő cserés volt. Kapott utángyártottat. Csak fényezés előtt beállítottam a kocsihoz. Nem is tudom kb 6 éve volt. Mai napig jó. (Szoktam látni a kocsit)
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy ez a 8-10 év vs 2-3 év, egy nagy bullshit és ez csak a "fényezőmester" véleménye, aki nem akar pepecselni az utángyártottal, mert lehet hogy kell vele. ( de közel sem biztos, (saját tapasztalat) )
Persze nyilván jobb a gyári, de szvsz nem ér meg 6x-os pénzt.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
Hát nem tudom. Azért 60k egy darab sárvédőért akkor is sok és általában nem csak az egyik oldal rohad.
Után gyártottból is több márka van, persze akadnak ilyen nem pontosan passzoló darabok de nem hinném, h ez a jellemzőbb. Ha jól le van fényezve a hátulja meg alvázvédőzve akkor azért szvsz többet kell bírjon mint 2-3 év.
Egyébként a gyári ford alkatrészeket aránytalanul drágának találom a szintén jó minőségű márkás többihez képest. Bosch benzinpumpát asszem 55k-ért vettem ami legközelebb áll minőségben az origihez, gyári FoMoCo valahol 120k fölött lett volna csak épp nem lehetett kapni. -
radi8tor
MODERÁTOR
A fényező srác áldott engem, hogy végre egy Focus MK1 tulaj aki nem hulladékból akarja hogy építkezzen.
A gyári alkatrész olyan, hogy leszedi a régit, alapozza, fényezi, lakkozza, felteszi és polírozza. 8-10 évig sárvédő marad.
Az utángyártott alkatrész olyan, hogy leszedi a régit, felpróbálja az újat, feszegeti, helyére kalapálja, alapozza, fényezi, lakkozza, felteszi és polírozza. 2-3 évig sárvédő marad.A színt számítógépes programmal keveri kocsi alvázszáma és évjárata alapján. Kiad neki 3 színárnyalatot a gép. Azt a 3 színkártyát kiveszi a kofferből, odapróbálja az autóhoz természetes fénynél. Ami legjobban passzol arra fújja. NEM KÖDÖL.
-
darvinya
titán
Van nagy eltérés, és ez ár nem tükrözi, inkább hol gyártották.
Bontóból lévő csere darab nem mindig színhű, mert pl: V3 színkóddal több féle szín van, ez felszereltségtől függ.
Fa pados változat ezüstös, középes kékes vagy bordós, vagy fekete, fullos fegyver 3D szürke vagy arany.tailor
Nálam is lesz kipufogó szerviz, de az még pár hét múlva lesz. -
válasz
radi8tor
üzenetére
Szerinted akkora lenne a minőségbeli különbség a gyári és az után gyártott panel közt? Nem kötekedés...
A színt a kocsiról vették és úgy keverték vagy...?
50k egy elem festése itt helyben is, még nem szántam rá magam a cserére. Annyira nem xar még a helyzet.kcsa: Persze, h nincs. Illetve ritka.
Ugyanitt kiváló állpotú V3 színkóddal bal első sárvédő kerestetik.
-
darvinya
titán
válasz
darvinya
üzenetére
Beszéltem a szervizzel (Óde Car), nem cserélték ki, ilyen fajta Kyb.
Mivel ennek azért nem hittem, meg másra emlékeztem, beszéltem eladókkal.
Ahol szintúgy elmondták, hogy ez bizony ilyen.
Csak fordítva van berakva, azaz van egy dőlésszöge szilent foglalatnak, emiatt nem mindegy hogy rakják be.
Szuper, mert nálam sikerült fordítva berakni, úgyhogy holnap parkoló szerelés lesz.
Aztán megint ferde szemmel néznek rám szembe lévő Mazda szalon/szervizesek.
De lesz…rom, így nem használom, plusz várni melyik szerviz csinálja meg közelbe.radi8tor
Grat, szép lett.
Nálam is jó lett 2 első sárvédő+2 küszöb. -
gabor9991
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
Ford hivatalos oldalán ez az ár van kint a fiesta vezérműszíj cseréjére. [link]
-
gabor9991
addikt
válasz
tobias88888
üzenetére
121900 hosszbordással vízpumpával együtt.
-
kcsa
veterán
válasz
tobias88888
üzenetére
1.25? Az szíjas ha jól tudom, tehát illik cserélni.
-
tobias88888
őstag
Nem müködött rendesen a hangerőszabályzó a 2011es fiestán, de egy szétszedés - tisztitás kombó megoldotta ahogy itt ajánlottátok, köszi!

Most vinném első szervizre a kocsit. Ford Petrányitól hivtak, hogy mivel 150 ezer km van benne, ha nem volt vezérlés eddig cserélve akkor kelleni fog. Szétszedés nélkül meg nem tudnak róla infót adni. BMW-től pont ez tántorított el, hogy a "lifetime" láncot cserélni kell 150 ezer kilométerenként. Tényleg kell ezt cserélni ennyi idő után (sejtem hogy igen, 8 év és 160e km-t olvastam külföldi fórumon). Mennyibe kerül? (árat nem mondtak
) -
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
60k a gyári sárvédő (8-10 évig sárvédő marad)
50k a fényezés/szerelés -
válasz
Real_Necro
üzenetére
Kesztyűtartó felett van a modul, könnyen hozzá férhető. (mk4 mondeo 2008)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hogy ne maradjak ki én se a jóból: eredeti Ford irányjelző kicsomagolás után ez a látvány fogadott.
De a fényező csodálatos munkát végzett!
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Évekkel ezelőtt egy busz szervizben csináltak moslék dolgokat.
Ismerős vitte az új lengéscsillapítókat nem olcsóért.
Érdekes módon amikor átvette szerviz után,le voltak fújva alvázvédővel a lengéscsillapítók,így nem lehetett látni mi is került az busz alá.
Fél évet se bírtak ki,pedig nem fos minőségű cuccokat vitt oda eredetileg.
Nagy eséllyel valami bontott szart raktak be,a vadi új minőségi lengéscsillapítókat meg jópénzért elpasszolták másnak,vagy beszerelték másnak.
Lassan senkiben sem lehet megbízni... -
darvinya
titán
válasz
macilaci78
üzenetére
Azért, ha már tényleg így megy csak, akkor…
Most moderálom magam, holnap más fárasztó napom lesz, nem kellett még ez is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Okos Otthon / Smart Home
- Futás, futópályák
- World of Tanks - MMO
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
előtte már jpár éve a saját tulajdonom a kocsit, tehát tudom bizonyítani a tévedüseket

Oké, nekem nem kellett a 4 gyertya, de cserébe benne volt a pollenszűrő csere is.

)