- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- CES 2025: A headset, ami megmentett egy házasságot
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akkumulátorban és lóerőben emelheti a tétet a Redmi K80 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz johnny82 #18296 üzenetére
A dízeleken lehet jó eredményeket elérni számottevő probléma nélkül. Az 1.6 TDCI nem rossz motor szerintem, olyan 140 ló körülre lehet húzni talán. Utána én nagyon figyelnék a hűtésre, illetve azu olajok rendes cseréjére és szintjére.
A kérdés persze az, hogy mi az elvárásod a tuninggal kapcs. A túl sok nyomatékot egy elsőkerekes problémásabban viszi majd le az útra, lehet el fog kaparni az első kerék ha nagyon forszírozottan indulsz/alacsony sebességnél. Autópályán nyerhetsz talán nagyon max 1-1,5 litert fogyasztásban, városban lehet kicsit több lesz.Egy példa: [link]
[ Szerkesztve ]
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
őstag
Hali!
Focus 2012 MK3 1.6 tdci 115ps kocsim van. Egy barátom nemrég tuningoltatta meg az 1.4 pdtdi fabiaját és elég jó lett, egy pécsi srác csinálta neki. Elgondolkodtam én is rajta, de aggódok, hogy valami baja lesz.
Próbált itt már valaki tuningot ilyen motoron?
Üdv!
-
nagyúr
válasz #31733248 #18291 üzenetére
Nem tudod más autóra ráhúzni. Kapsz postán egy bluefin eszközt, ez lehet akár használt is. Regisztrálod a kliensprogramjukon keresztül, OBD-n lementi az autód gyári ECU-ját, majd feltöltöd nekik. Onnantól a Bluefin csak a te autóddal megy, csak arra tehetsz fel programokat. (igazából 2 van, a gyári és amit a superchips ad).
*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
törölt tag
válasz molnarpeter #18290 üzenetére
Köszi, de nem fogalmaztam egyértelműen: arra gondoltam, a Superchips alkalmaz-e megkötést, azaz, ha egyszer ki lett fizetve, más autóra is ráhúzható és ezt ők engedik? Mintha mondjuk az ember szoftvert venne, amit engednek asztali gépre és laptopra is telepíteni, így értem...
-
törölt tag
válasz molnarpeter #18288 üzenetére
Legálisan rá lehet tenni az enyémre is?
-
nagyúr
válasz #31733248 #18282 üzenetére
Évente érdemes cserélni, hogy most az 10k vagy 20k az mind1, a motornak jót tesz. Az hogy a gyár 30k-t ad meg az legyen az ő hülyeségük. Superchips féle ment rá, szerintem jó lett, rugalmasabb az autó és simábban jár a motor azzal hogy előbb van nyomaték. Az ár már drágább, Március 31ig volt akciós.
-
törölt tag
-
kelly416
veterán
-
nagyúr
Szerintem jó motor, nekem automata van, az kicsit sokat fogyaszt A Spritmonitor szerint 6-9 liter között van ami reális is, az enyém 10 körül van.
Olajfogyást nézném hogy van-e, milyen volt a csere periódus. Elektronikus a szervizkönyv szerintem lekérhető a szervizben.
Futómű, fékek ne kopogjanak,illetve a hűtővíz ne fogyjon.
Egyéb ötletem hírtelen nincs.*** Eladó Citizen Promaster és Orient Mako Panda *** Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
-
flymi
addikt
Gondolom ahogy írtad softveresen vót meg.
Tényleg elég idegesítő tud lenni, ha mondjuk csak 100-200 méterrel arrébb vagy az utca végéig akarnék menni és csipog mert nem vagyok bekötve. De úgy vagyok vele, h inkább mégiscsak magamra rántom a szíjjat ha csak két lámpaközt is kell menni, mert vótmá h pont egy ekkora táv miatt adtak egy csekket (még a rönyóval), ami meg a fenének se hiányzik.
Meg aztán a régi vadócból apuka lett, nem kívánok megdegleni pár méter "szabadság" miatt.
A lámpát sűrűbben szoktam égve hagyni kiszállásnál, annak örülök h jelez és szól, h te marha kapcsolj le!Valaki tudja fejből h lehet lezárni a hátsó ajtókat úgy h belülről ne, csak kívülről lehessen nyitni? Az megvan h a vezető oldalon a felső kallantyú lezárja az összes ajtót és csak belülről lehet nyitni csak fordítva nem emlékszem h van, pedig rémlik h van ilyen fícsör is.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
kcsa
veterán
válasz bajnokpityu #18270 üzenetére
Mindenkinek megvan a maga helye, az fix. Szerdán cseréltem a 13 éves Mondeot 9 éves Focusra
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz Tsebacsi #18269 üzenetére
+ többiek.
köszönöm. nagy dolog nekünk, bár nem az első új autónk, de még kedvezménnyel is a legeslegdrágább. ha bárki megkérdez 3 hónapja, h valaha lesz-e új fordom, kiröhögöm, nekem nem kell ilyen értékvesztéssel jármű.mig sorban álltam (nem röhög, de tényleg 7üléses Smaxért álltak még ketten előttem) hallgattam, hogy másik sorban azért sirnak, h miért nem rendelhető automatával a v8as mustang, és hogy kib*szás, hogy csak manual van. eladó meg szabadkozott, hogy CO kóta, meg, hogy jövőre még szarabb lesz, mert csak 430lovas lesz. mindenkinek megvan a maga kategóriája
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #18266 üzenetére
Grat hozzá nagyon szép az S-max
-
Gergőke88
addikt
Értem, grat az Smaxhoz.
-
molnarpeter
nagyúr
Király, melyik kereskedő? Az AdBlue csomi alján, vagy tanksapka mellett megy már ebbe?
-
bajnokpityu
félisten
válasz Gergőke88 #18264 üzenetére
igy van. júli (bár volt, aki júnit mondott) 1-én kincstárba kell menni támogatás igényléséért, majd a 14 napon belüli elbírálás végén a kereskedőhöz, aki sztornozza az előleget, majd adásvételit ir.Gyakorlatilag most csak azért hagysz ott pénzt, hogy ne adják el másnak.
és persze a legtöbb helyen úgy van, ha mégse kapsz támogatást, akkor is megvetted a kocsit, ij.
néztem dákónál is totál kifogytak a megbizhatóbb motoros gépekből, és nemhogy többért, de semennyiért se lehet pl szivóbenyát venni. csak a kisturbosbenyás lesz nekik, vagy ott is diesel.
nekem nem azért lett diesel, mert fogyasztáson akarok spórolni, de ekkora böszmét már nemigen fog jól vinni az 1.5T. mondeo még pont használható, de ez még 200kg, és még nagyobb homlokfelület.
nomeg ezek már adblues dieselek, várhatóan még kevesebb gond lesz.
SzlobiG:köszi. 5008 volt még talonban, de mentem egy AT8as 1.5 HDIvel próbakört, majd bérautónak volt egy hétig 308asom. hát, a csatolt lengőkar nekem nagyon nem gyerebe, 5008 + 2.0 HDI meg annyiba kerül már,mint smax, akkor meg miről beszélünk. és kijózanitó volt a 308as is. kb fél óráig tök menő az úőj pözsó belső, de utána agyf*szt kaptam, hogy nincs valódi gomb, mindent tabletről, unalmassá is válik a felületképzés, stb.
ami viszont ott megtetszett, az a sávtartó, úgyhogy szempont volt, h legyen ebben is.
talonban volt még a fapad sorento is, de senki se tudta megmondani, h milyen ülés lesz benne (egy hétig kerestünk valódi LX felszereltségű max 4 éveset, hogy tehessek üléspróbád, de ilyet nem adtak el, 5 hónap múlva lesz kipróbálható belőle, addig off. nomeg 6.5Mért dűlöngél, érzéketlen a fék, manual klima, amikor kb 7M egy fullos Smax...
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz bajnokpityu #18263 üzenetére
Jaa, ez frankó így azért megéri az új is. Grat hozzá.
-
Gergőke88
addikt
válasz bajnokpityu #18263 üzenetére
De ilyenkor befoglalod (előleg vagy foglaló) és majd júliustól tudod átvenni? Elvileg akkortól lehet igényelni. Vagy tévedek?
-
bajnokpityu
félisten
válasz SzlobiG #18262 üzenetére
3 kölkös támogatás miatt nem lett kombi. Hát, a galaxy nekem túl buszos. ha csak szögletes lenne, még oké, de még emeltek is a tetőn. elég komoly felszereltséggel, diesellel vesszük. remélem majd a kötelező matrica nem lesz másfél négyzetméteres. olyan szinten lerabolták a magyarok a 7 üléses programban az autókat, hogy kb az utolsó Mon levő titan Smaxot foglaltuk be. két hete jött ki az elvileg végleges támogatási program, azóta kb sorban állás van. ez még decemberi import, januáriak már 700al drágábbak, és várhatóan az importőri kedvezmények mértéke is csökkenni fog júliusban ezekre. a kedvezményes árból már alig tudtam faragni.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
válasz bajnokpityu #18260 üzenetére
Nofene, hogy hogy? Ha a méret a fontos, akkor miért nem inkább a nagy disznó Galaxy?
-
bajnokpityu
félisten
nah, hát úgy áll, hogy nem hagyom el nagyon sokáig a ford topicot, jön egy smax a mondeo helyére.
-
nagyúr
-
Jenne
őstag
válasz Mikulásbá #18256 üzenetére
Szia!
Hát ez nagyon megnyugtató. Közben kaptam választ és azt írták vissz, hogy MOL-nak kártyagyártásra átadva. Ezt én is látom, ha belépek a Forensis oldalára a regisztrált adataimmal.
Még nem használtam ilyen kártyát, de gondolom akkor kell bemutatni/jelezni ha a pénztárnál fizetésre kerül a sor. Milyen összeg kerül rá? Az ami a kedvezmény miatt lejön az üa. árából? Én multipontokról olvastam.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Van valakinek Forensis kártyája? Én két hónapja igényeltem, ma járt le a 60 napos határidő, de még nem kaptam meg a mai napig sem. Tegnap óta naponta többször is próbálok érdeklődni az 'Élő chat vonalon' de állandóan ezt az üzenet írják vissza. Ez a mai utolsó, de mindig ez jön vissza. E-mail címet is hiába adtam meg, oda sem jött válasz az elmúlt 2 nap alatt. Nagyon kezd kamu érzetem lenni ezzel az egésszel.
[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
penge111
addikt
Sziasztok egy 1.4 benyás 2007-es Ford Fietához olajcsere végett ez megfelelő? Vagy van ettől jobb, ajánlottabb márka? Válaszokat előre is köszönöm!
PSN: Dragonmage1980, http://huncritic.hu/
-
Salex1
őstag
válasz Real_Necro #18250 üzenetére
Nincs semmi pereme.
-
-
pulffy
őstag
Sziasztok, 2009 Fiesta 1.25 16V milyen olaj kell?
Why? Because we fucking can! Because we fucking can, and if we can, we do.
-
darvinya
titán
válasz gabor9991 #18240 üzenetére
Semmi probléma, csak kopog, zörög, rázkódik, stb. hibásodás és zajosodás.
És bizony annyi a max., mert tárcsa rögzítés nagyban függ a felnitől, amire hat a hőtágulás.
Ekkor tárcsa és kerékagy közé kosz kerül, ami szépen eltartja és kiegyensúlyozotatlaná teszi tárcsát, ami csapágyakat kalapálja, stb.Szóval ez is csak fogyasztói társadalom eredménye, hogy tervezeten menjen tönkre.
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
gabor9991
őstag
válasz darvinya #18239 üzenetére
Max 90?
Azért járunk 60-as évek utáni technikával rendelkező fordokkal ennél gyorsabban és nincs semmi problémánk belőle.A ladámon 20 éve a hátsó dobot 2 csavar rögzítette meg a felnit is központosította talán, ettől függetlenül mégis inkább a jelenlegi kocsimat tartom jobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Salex1 #18231 üzenetére
Lehet szabályoztatni kell a tárcsát. Mikor volt cserélve a betét és tárcsa?
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
nagyúr
-
Salex1
őstag
Ez féktárcsa hiba lenne?
csiszol, és valami kattog is. (mindkét oldalon csiszol, de kattogás csak itt van)[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
mk2 nél ki lehet kapcsolni szoftveresen a biztonsági öv figyelmeztető hangot?
-
nagyúr
Valaki kérdezte milyen az 1.5 EcoBoost-ok, nekem ugye olyan van. Olajat nem mondanám, hogy eszi, pici talán fogy 1 csereperiódus alatt (max 1 év vagy 20k), de ezt a turbós mivoltára írom, a szívó 1.8 civicnél tényleg annyi volt benne cserénél, mint az elején
Tegnap került remap az autóba (+50LE +60Nm), elkapar kettesben is Jobban pörög, kicsit jobban húz érzésre, de 240 és 300 nm között nem akkora a különbség, hogy sokkal hátbavágósabb legyen.
A 0-100 rövidebb lett kb. 1, nagyon max 2 másodperccel. A rugalmasságot holnap tudom tesztelni.[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
-
Goose-T
veterán
válasz Mukucs #18220 üzenetére
Az az 1,6-os a legmegbízhatóbb motor, amit valaha raktak bármilyen Focusba. Nekem is volt olyanom három és fél évig, egy fórumtársunk vette meg két és fél éve, azóta ő használja tudomásom szerint. Egy munkatársamnak Volvo S40-e van ugyanezzel a motorral, 10 éve vette újonnan, ő is csak dícsérni tudja. Rozsdára nagyon figyelj, pótkerék alatt is nézd meg a csomagtartóban.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Goose-T
veterán
válasz Poultier #18217 üzenetére
Tesóm rendesen beleszaladt: már füstölt, amikor megvette (olajat eszi), hamarosan megy motorgenerálra, ami lesz mondjuk 200-300 rugó alsó hangon. Az örvénycsappantyúval mondjuk pont nem volt gondja, de a benzinpumpája is most fingott ki, a legolcsóbb 40 ezer hozzá, de a márkásabb darabok inkább 100 ezer körül vannak. Amúgy egy 2006-os S-Max a kocsi.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Mukucs
senior tag
Szóval ezeknél a Focusoknál elég, ha a rozsdásodást megnézem jobban, mint amúgy megnézném?
-
Poultier
tag
Sziasztok,
Volt már, aki beleszaladt a késbe egy 2.0 benzines motorral? Mondit egy Focus CC-re tervezem cserélni, amiben az említett benzines motor van. -
molnarpeter
nagyúr
válasz Mukucs #18215 üzenetére
Bocsi, de én előbb rozsdára költenék, valószínű lesz (ha nincs, akkor megelőzésre). Utána meg bontottan műanyagok pár ezresért lesznek szerintem, vagy ha nem akarsz szerelni, simán fóliáztasd le szerintem valami matt, sötét cuccal Karbon minta kicsit ricer, fényesen minden meglátszik, csak ezek miatt.
-
Mukucs
senior tag
válasz Real_Necro #18214 üzenetére
Fogalmam sincs. Képek alapján bár elég szar minőségűek megkíméltnek tűnik. Van még ugyanebben a városban ez ITT, de az a faberakás baromi gagyi. Mennyiért lehet lecserélni azt műanyagra, ha esetleg ez jobban megtetszene!?
-
Real_Necro
veterán
válasz Mukucs #18210 üzenetére
Gondolom a 175e km tekerve lett? Igaz, a 20 éves G Astrámban 137e van és az biztosan valós. A Mondeo meg lassan eléri a 280e-et. Lassan betervezem, hogy kettöstömegüt meg kuplungot kell cserélni... igaz, jele még nincs.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
diegho
nagyúr
Megvolt a fókán a vezérlés, vízpumpa, hosszbordás szíj, feszítők cseréje futómű állítással. Úgy néz ki a műszerfal világítás is megoldódott kopp-kopp-kopp, majd kiderül, ha nem akkor bekötjük direktbe a gyújtásra. A váltáskor nem visszaeső fordulat oka is megvan, vákuumcső a ludas, meg van rendelve, majd cseréljük. Ezen kívül semmi hibát nem talált a szerviz.
-
Mukucs
senior tag
Szevasztok!
Holnap indulnék megnézni ezt a Focust, mi a véleményetek róla? Reális az ár? Valóban ez a legjobb motor ehhez a típushoz? Ismerősömnek ue. van, csak 1.4 es motorral, de erőlködősnek mondja.
Mikre kell figyelni ennél az autónál? Mik a típushibái?
Köszönöm előre is a segítségeiteket.
-
nagyúr
-
kelly416
veterán
válasz Salex1 #18206 üzenetére
Szerintem azon kívül, hogy tisztán tartod a szélvédőt ott is (értsd, esetlegesen becsapódó helikopter méretű rovarokat is leszeded) nem sok mindent tudsz tenni.
Szerk.:
Max. lesd meg közelebbről, nehogy esetleg valami bekerült volna oda az utastér irányából. Vagy ha gondolod, porpisztollyal fújd meg kicsit oldalról, nem-e esetleg poros. Nekem legalábbis a takaró műanyag eláll annyira, hogy akár papírlapot is bevarázsolhatnék oda.[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
válasz Salex1 #18204 üzenetére
minek a fényerejét akarod állítani? mármint hogy milyen külső fényviszonyok között kapcsoljo fel a tompitottat es ki? azt nem tudod valtoztatni, a szenzor a belső tükör mögött van asszem
mi a baj vele alapbol amugy?[ Szerkesztve ]
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Salex1
őstag
Mk4.5 mondeón lehet valahogy állítani az automata lámpa bekapcsolásának fényerejét? Egyébként a szenzor hol van eldugva benne? (lehet hogy koszos?)
-
nagyúr
válasz darvinya #18201 üzenetére
Videót néztem róla, mert a srác szétkapta magának is, de nekem nincs igazán kedvem ezzel tökölni. 7 napból 7-et megy már lassan a kocsi. Nincs kedvem a vasárnap még ezzel is b@sz@kodni...
Mikor nem megy a kocsi.."Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."