Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Apple iPhone 17 - alap
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
egyedülülő
őstag
Sziasztok!
Fordd KA 1.3 benzin a 60 lovas változat. Milyen motorolaj kell bele? Ugyanaz a gyári ford olaj jó bele mint ami sok más fordba is? 5w-30 szintetikus?
-
robertka
tag
válasz
Zoli-bácsi
üzenetére
A hídon friss a többi régi, de felhívtam az osztrák Ford markaszervizt azt mondtak alvazszam alapján valóban náluk volt vegig szervizelve és meg 2019.06an is volt náluk 180 nal volt vezérlés csere és semmi baleseti javítás csak az általános dolgokat cseréltek mindig.
-
-
robertka
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm, ez [link] eket a képeket csináltam az aljáról szerinted aggodalomra ad okot?
-
robertka
tag
Kinéztem ezt az autót. Ausztriából van a motorja szépen jár én nem láttam rajta rozsdát, elég komoly alvázvédő van rajta. Kívül bellul tetszik úgy látom egyben van. A kereskedő azt mondta, hogy most csak lefoglalni tudom 10% ért és majd 27. én tudom elhozni mert akkor kap rendszámot és lesz rajta új műszaki. Ez így rendben van szokás így három hetet “váratni”? A kereskedés 2006 óta üzemel. Ha lefoglalózom kell valamire figyelnem abban a szerződésben?
-
Uhhh, a napokban lőttem egy fotót egyik reggel az esős napok után és be akartam dobni, hogy mit szóltok, mi lehet, illetve találkozott-e valaki hasonló dologgal, csak elfelejtettem, de most pótolom
Ez fogadott másnap reggel amikor indultam munkába és csak a vezető oldali ajtónál, sehol máshol, egyik ajtónál sem. Egy gumi géder csere orvosolja ezt a problémát szerintetek? -
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ha nem, akkor hívni kell a Fekete Lacit

-
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Raklapon jön elvileg emelő hatfalas hozza remélem.. és van béka nalla.
Darvinya semmi ilyesmi nincs a környéken egy faluban lakom.. ha más nem szét kapom úgy könnyebb.kapun hozza be és jó.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
troll81
üzenetére
Valami motor emelő zsiráf nincs esetleg ismerősi körben? Már ha egyenletes a placc. Akkor könnyebb lenne a hozó autóból is kivenni (ha úgy érkezik), és lehet gurítani is valamennyire. Vagy valami vastagabb lemezt tenni alá, és csúsztatni pl
bár végső soron szétkapnám legalább kétfelé, és akkor hengerfejet-blokkot külön be lehetne vinni egyszerűbben, már ha amúgy is bontva lenne. -
Dißnäëß
nagyúr
Ezt nem tudtam. Mondjuk lesz*om, ha hibás kijelzô miatt nem megy át mûszakin, mert a km számláló fele nem olvasható le. Úgyhogy igen, ebay-rôl vett óra be, beadtam neki az én picivel több km-em, így ugyanaz lett, és így jártam vele, míg az enyém gyógyult. Azt meg visszakaptam és a megtett km-ekkel növeltem. Tiszta munka. Meg állítólag lehet itt az órát tekergetni jobbrabalra, ECU is tárol valami alapján km-t, ami nem a mûszeregységbôl megy neki. Jobb a béke, ciki lenne egyszer egyikbôl A értéket kiolvasni, másikból meg egy nagyon vadul eltérôt. Na AZ legyen bûncselekmény, ne amit én teszek, hogy patikamérlegen követem-jegyzem. Buta ország.
-
troll81
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Jön egy a napokban és egyben van és egyedül vagyok rá..és el kéne tenni az udvarról...
-
gabor9991
addikt
válasz
Csabex
üzenetére
Belsejében lehet azért durva kopásokat okozni, az enyémben meglátnád a kormányt lehet el is szaladnál

pedig most van benne 165000 de a kezemtől nagyon durván meg van kopva.
A biztonsági öv, az ülés a kulcsok, simán lehetnek elhasználtak, ha mondjuk anya 85000-szer elvitte a gyereket az 500méterre lévő iskolába
kiszállt-beszállt ki-be csatolta az övét kivette a kulcsot majd újra visszatette.
Viszont én is azt gondolom, hogy egy külföldi autó amin nincs magyar rendszám és az előélete nem lekövethető az egy igazi lutri a km állás tekintetében.
Amikor én vettem az enyémet akkor azt mondta a fordnál a munkafelvevő hogy ezt így ránézésre nem lehet megmondani még akkor sem, ha napi szinten ezzel foglalkozik az ember, elmondása szerint látott olyan belteret 40 ezerrel ami elképzelhetetlenül le volt lakva illetve 300 ezerrel is volt olyan amelyiket bármennyire vissza lehetne tekerni.
Meg nem is biztos, hogy jobb egy ilyen idős autóban a kevés km, mert lehet tényleg csak a sarokig jártak vele naponta 5* de azt folyamatosan hideg motorral
Meg kell nézni milyen. -
válasz
oliwire
üzenetére
Akkor lehet egy kerek 100-at toltak vissza a törökök vagy arabok kint
Egyébként félreértés ne essék, nem az itteni, hanem leginkább kintről már úgy jön be, hogy megmókolják...
Az mk3.5-ed az gyönyörű, tetszik nagyon a színe meg a lámpák sem a sima széria felszereltség
Ő még nagyon egyben van 
-
troll81
addikt
Sziasztok kb hány kg egy St motor egyben? Valami adat van erről valahol? Keresgettem de semmit nem találtam...
Kb 100 120kg? Van a pincében csak nem egyben... Nem mericskelnem le darabokban
-
-
válasz
oliwire
üzenetére
Sok fókát nézegettem és azért tűnt fel, meg most van viszonyítási alapom az én 118.000 km-hez. Jobb első alufelni gatya szegény, jobb hátsó ülés ki van szakadva nagyon durván, kormány fakó, kopott míg nálam szép és épp a bőr is rajta, ránézésre is azonnal látszik a különbség. Vezető ülés is ramaty állapotban van, a jobb oldala ki van koptatva és előtte lyuk, vagy szennyeződés van. Biztonsági őv oldala kopott, elég sokat dugta mellé valaki, illetve ha megnézed a kulcsot, akkor azon is látszik az intenzív használat, szóval nyakamat rá, hogy ebbe nem 87.000 van

Szerk.
Utánanéztem és gyárilag nem a Sony volt benne, hanem a sima Blaupunkt, tehát ez a Sony utólag került be. -
válasz
Alemida
üzenetére
Itt azért már lerágott belőle egy jó darabot.

Az enyém nem ennyire vészes. Sajnos a sárvédő és doblemez találkozási pontja mögött kerékcserekor mindig egy maroknyi ganyét söprök ki, ez ilyen. Megáll a cucc, vizet meg levegőt kap, ideális a rozsdának. Majd megnézem a másik oldalt is alaposan, de ott kívülről még nem látszik semmi. Sárvédő belső fele persze felületi rozsdás emlékeim szerint. -
-
7Sony7
addikt
Hali. Az első képen látszik, hogy alul két csavar fogja oda a sárvédő elemet a kasztnihoz.
(Szerintem arra gondolt darvinya, hogy tulajdonképpen az az A oszlop alja). Én azt a két csavart is kivettem, és kissé elhúztam a sárvédőt kifelé, ott is rozsdás volt mindkét elem. Csiszolás+passziváló+alvázvédős kezelés után raktam össze, remélem sokáig fogja bírni.
Nézesd meg szerintem te is ott, nehogy baj legyen. Meg ugyanott, csak befele az autó alján nem is látszott, csak megkapartam kicsit (A lefelé lógó küszöb élt) és rozsdás volt az is. -
válasz
darvinya
üzenetére
Mi köze van az A oszlopnak a sárvédő aljához?
A Zéé: igen, ez engem is aggaszt kissé. Az odáig alap, h kerekek le és dobbetét ki + alvázmosás. De a rozsdátlanítás szerintem alapból elvesz egy napot, erre jön még egy nap míg lekenik + kéne még száradjon is legalább egyet. Viszont az egy hét is túlzás a helyi szerviz részéről.
-
-
Így néz ki most a bal első sárvédőm alja és a küszöbbel közös vége. Igaz koszos is de látszik, h már erősen csámcsog rajta a rozsda, hónap végén megy műtétre. Érdekes módon a jobb oldal nem ilyen.
Lehet jövő ilyenkorra ezen már át lehetne látni? Nem tudom, de aszonták még menthető.
Így néz ki a csontig lekoptatott küszöböm felső fele, ez ugye a vezető oldali résznél van, a másik három ajtónál nem ilyen. Ez is javítva lesz.

Ahol ez a javítás eszközölve lesz ott csinálnak alvázvédelmet, teljes polírt is. Igazából mindent IS megoldanak. A manusz apja állítólag huszonpár évig dolgozott Ford márkaszervizben. Most a fiával tolják maszekba.
Képeken láttam eddig a koma munkáit, kíváncsi leszek élőben mit mutat majd a hely (100+ m^2 aknás műhely).
Az egész dolog azért érdekes, mert amíg a helyi fényezős szaki 50k / elemért oldaná meg a fújást, addig ott ahová viszem ez 25k / elem áron van számolva.
Az alvázvédelem árajánlata itt helyi szervizben 60k-ról szólt és állítólag 1 hétig tartana, nála ez a művelet 2 nap és 40k.
Teljes polír szintén kábé ugyanennyi.
Ezen beavatkozások mindegyike megoldható még az idén nála.Mindig ha új helyre kell vinni a kocsit van bennem egy kis félsz csipetnyi szkepticizmussal fűszerezve, de majd úgyis kiderül igazak-e a mesék.

-
oliwire
őstag
-
ReFleXx
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
nyugi ezt nem tudod eltörni. massziv cucc.
neked nem böki az eltört rugo a huzatot belulrol?
-
Real_Necro
veterán
válasz
ReFleXx
üzenetére
Én ilyenkor mindig parázok, hogy eltöröm a műanyagot. Még a deréktámaszom sincs cserélve...
Felni még nincs, valamint nyárra keresek, mert a téli acélfelnin van, tavaly vettem új gumikat, azt most nem szereltetném át. A nyárim utolsó szezonos, oda akarok másik, szebb alufelnit (ha van, 17"-ost, de a 16" is jó), a mostani nyári alufelni meg menne majd a télire. Így kevesebbet kellene műhelyben állnia a kocsinak, most meg ezt a telet még kibírom alufelnivel meg "féknyomos" besárgult dísztárcsával.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Real_Necro
üzenetére
Nem, ugyanis még a fizetôs, regizett, faszán aktivált fullos Forscan sem teker visszafele, csak elôre

A két óra között amúgy volt vagy párezer eltérés a dízel javára, felhoztam az enyémhez, mivel jártam is vele. A sajátom meg valós (és az is maradt).

Kreatív egyének találnak mûszercsoport javítással foglalkozókat, akik talán tudnának Neked segíteni. Nem Forscannel dolgoznak..

D800 megvan még ?
-
ReFleXx
addikt
válasz
Real_Necro
üzenetére
vagy megnezed YT-n hogy kell.
link
egyszer szedtem mar szet az enyemet, nem ment a lefele gomb az anyos oldalon, amugy eleg lehet kipattintani a valtoszoknyat es onnan benyulva alulrol feltolni.Teli felni meglett?
-
Real_Necro
veterán
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Szóval így tudnék a 306ezerből 210ezret "csinálni"?
Nekem az ülésfűtésnek az egyik ledje van "kiégve". Már van cserealkatrészem, de nem tudom hogyan egyszerű kivenni a kis egységet. Érdemes egy lappal benyúlni a pöcköknél és úgy kihúzni, vagy mindent szét kell bontani?
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, van egy maku mk4 Mondeo / mk1 S-Max műszerfali egységem, dízelhez. A Maxban használtam, mert a sajátjának a középső sárga kijelzőjének egyik fele eltűnt, javíttatni kellett. Ennek gyönyörű, makulátlan a középső narancs LCD-je.
2.0 tdci Mondeo-ból származik, km. állás 210ezer-párszáz körüli.
8M2T-10849-GC
VP8M2T-10849-GC BGDPA
Visteon
06/Oct/2008
SW: 8M2T-14C026-BC
NVM: 8M2T-14C088-BC
UKQ821HMGGCGondoltam bedobom ide, mielőtt eBay-re tenném fel, ha kell vkinek, visítson.
-
Real_Necro
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem anno ez oldotta meg.

DeFranco:
Én az utóbbi időben pártoltam át hozzájuk. Egyelőre nekem mindent meg tudtak oldani, elégedetten távoztam, valamint munkahelyemhez viszonylag közel van, de nem ez a fő szempont.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
"Ez után jött képbe az injekrorok cseréje, hogy az lehet/esetleg/talán/hátha segítene...."
...csere helyett gondolkodunk...
@csabex2007: én nagyon hálás vagyok nekik, mert rengetegszer húztak ki valós bajból egyszerűen a hozzáértésükkel meg az (akkori) figyelmükkel, de ahogy Bagoly egyre messzebb került az aknától/csápostól meg ahogy egyre nagyobb a cég úgy éreztem én is egyre kellemetlenebbül magam (pedig általában Szabi szerelt nekem akivel nagyon jól összekoptunk) meg úgy jöttek sorban a sztorik másoktól is.
Én sem tudok jobbat náluk, amikor körülnéztem máshol az se volt jobb, de már nem ugyanazok mint régen.
-
válasz
gabor9991
üzenetére
Hááátt így igen... Jogos. Nem hypeolom azért, mert még sokszor nem jártam náluk, de olvastam róluk cikkekben is, meg valaki innen ajánlotta, illetve amikor ott voltam az is biztató volt, hogy rengeteg autó állt az udvaron és időpont is csak egy hét után volt. Igazából mindenhol megvan ez az oldala is a dolgoknak, hisz nem lehet minden szép és jó, de egy diagra meg találgatásra tényleg sok az a pénz...
-
gabor9991
addikt
-
válasz
Drughi
üzenetére
Hehe
Őt mentem volna megnézni mielőtt szembejött az enyém amit megvettem. Hirdetik egy ideje, de akkor megjött a gazdája a személyedben
Én Vectrából ültem át, de nem bántam meg egy percig sem! Kellemes csalódás volt az "ereje", mert sokkal gyengébbre számítottam, de nem az. Nem egy F1, de lehet vele közlekedni normálisan.
Enyémet megnéztem az etis-en és valami "Marketing Flex Prep Pack 60" a felszereltség.
Nálam is van szélvédő fűtés és gyári sötétítés, meg több dolog is ami nincs a Trendben, de van pl. Titaniumban... Sok sikert és hiba meg balesetmentes km-t neked, ha a gazdija leszel
oli: [link] ebben szerintem tutti, h nem 87.000 van... Elég az ülést meg a csomagteret megnézni... Szerintem ez inkább 187, de attól még nem lehet rossz.
-
BaLee
addikt
Már van legális, utólag beépíthető LED-es izzó: [link]
(sajnos még nem nálunk) -
Salex1
őstag
Mk4.5 mondeo SONY fejegysége valamiért nem tudott kacsolódni a telefonomhoz. Kitöröltem a rádión és a telefonból is, hogy újra hozzáadom, de utána a telefonon már meg sem jelenik a ford audio.
Próbáltam újraindítani a fejegységet, a telefont, de nem segített.
Van valami ötletetek?u.i.: Közben próbálgattam és valamiért a hangvezérlés sem működik már a kocsiban. A rádió megy rendesen.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Drughi
üzenetére
Szervízlap olyan, amilyen. Számla legyen az elvégzett tevékenységekről, hacsak nem maga a szerviz vette meg cégként az autót, amire aztán ráküldte a gyakornok srácokat, akik végeztek egy olyan melót, amilyet. Ha.
Kőkemény sztorik vannak és történt egy a családban nálunk, leírni sem merem. Ha nincs számla, vagy csak a legkisebb terelés is van, kérd el a munkalapot, látványosan töröld ki vele, tedd a pultra vagy add fel postán nekik és emelt fővel állj odébb, mert vetítés áldozata lehetsz könnyen különben. Az érzelmeket pedig mocskosul nyomd el. Aukcióra gyakran kerül úgy autó, hogy már a haverokat, ismerősöket, családot stb. megjárt a gép, hogy "kinek kell" , aztán senki, jó, akkor nyomjuk publikba. De jó állapotú levedlett céges gépeket is még házon belül levadásznak a használóik, vagy ők veszik meg maguknak, vagy ha nincs keret, pénz, egyéb, a kolléga, mert tudja, hogy Béla vagy Timike nem nyomta ki a szemét mondjuk.
Szóval nem akarok farkast kiáltani, csak nagyon légy résen, instant palira vesznek ma autóban bárkit, itthon is, meg a török kint is.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
3 kalciumos ilyenolyan űber akksim bánta, nem volt kevés pénz anno még. Banner, Exide, meg mittomén már mi volt a harmadik (nem Jász Plasztik 1st gen), 2-3 hónapon belül. Az a kálvária, atyaég.. mindig havert hívni, hogy bikázzuk be, meg imádkozni, hogy induljon, ne csak berregjen végig a műszerfal... Mindenesetre nem messze onnan, szintén Dunakeszin a Kállay Ford szerviz rázta gatyába végül, a ceruza jól fogott, de a munka oké lett. Facebook-on még negyed évvel később is volt 1-2 mondatváltásunk az új tulajjal, normális csóka, tőle tudom, hogy csak dízelt kap meg olajat vétel óta. (Túl jól rendbe rakattam, még egy kormánymű felújításom is volt, búgás miatt)
Egyébként egy 100-ezres autónál még nagyon morci lennék ilyen esetekben, de egy 200+ -ezres autónál ha GYANAKODNAK mondjuk 4 injektorra és megtörténik a csere, aztán mégsem az, már szolídabban állok hozzá. Hiszen ez kilométer, így még ha szívom is a fogam a költség és további nyomoznivaló miatt, azért 4 új injektor nem ugyanaz, mint 4 öreg. Függetlenül attól, hogy milyen eredménnyel lehet ezeket ilyen olyan varázsmódszerekkel felújíttatni és megmókolni (jó magyar módra)
, hogy x-ezer km-en át még elfogadható legyen ismét a befecskendezés/porlasztás minősége. Ez sokat futott autónál már enyhítő körülmény a "bűntettel" szemben
De cimbi is ESS fanboy, szóval van amit valszeg tudnak azért, még mindig jobban, mint a legtöbb szerviz. -
oliwire
őstag
válasz
Drughi
üzenetére
A rádiós kezelő lesz az, így néz ki: [kép]
Az elektromos tükör állítás meg így néz ki: [kép]
Valószínű ha van szélvédő fűtés, akár Trend Plus is lehet.Elmondásaid alapján gazdája is volt, jó vétel lehet ebből.
Rákerestem viszont erre az évjáratra - benzines 1.6 típusokra, és ezt találtam most Nyíregyen: [link]
Azt látom, hogy az 1.7M az ársáv legfelső részében van. [link] Ebben már különösebb hiba nem nagyon kellene majd, hogy legyen, ha találsz, azt mind bele kell alkudni. -
Drughi
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
1,7M a kikiáltási ár, szervízlappal igazoltan vezérléscsere után, 160e km, szintén egy halom papírral igazoltan, 8. havi friss műszakival, téli-nyári papucsokkal (max 2 szezont bírnak még), gyári alu + acél felni szettel.
oliwire: Kormány bal oldalán van valamilyen kapcsoló (bele is akadt a kezem többször irányjelzőzéskor)
A tükröket nem próbáltam, első szélvédő fűthető (van kapcsolója) -
Drughi
addikt
Sziasztok!
Talán megvan az "új vas":

Ez egy 2009-es 1.6 benzines " silver magic" fantázianévvel ellátott típus. Ahogy keresgéltem valahol a Trend felszereltség körül lehet:
- manuál klíma
- 2 elektromos ablakViszont van félbőr ülés, meg gyári sötétített ablakok.
A kérdés, hogy miket keressek még benne? Tempomat, parkradar elméletileg nincs.
Nagyon fapad lenne? Egy 2007-es Ignisből ülök át, nincs sok elvárásom
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
Nekem sem váltak be annyira, még a Mondeoval anno. Lövésük sem volt, mitôl szophatta le magát az autó néha töknullára. Harmadik helyen derült ki, éjszaka gépre téve + nézelôdve tovább: generátor szabadon futó csere, 2 izzítógyertya csere. Bár már eladtam, minden baja elmúlt, 350-ezer felett jár már és egy Doxa.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Szerintem az autók többségéhez elég az 5 liter, nincs piaci igény 6 literes kiszerelésre. Viszont vehetsz 5 litert plusz egy 1 literes kis dobozzal, máris megvagy, egyébként sem árt ha van egy kis tartalék és az pontosan olyan mint ami a motorban van.
Az én Focusomba 4.25 liter megy (papíron), de 5 litert veszek és így marad tartalékom ha rá kellene két csere között tölteni. -
törölt tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Igazán nincs mit.

1.8 tdci KKDA szervízinfo. Ha lehet hinni ezeknek az adatoknak akkor a 4 liter kevés lesz hozzá, 5.6 liter kell bele (új olajszűrővel, de nyilván azt is cseréled)
Hogy melyik olaj a legjobb hozzá, arról nem tudok nyilatkozni, talán a dízeles olvtársak mondanak valamit. -
ath
senior tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
elképesztő mennyire érdektelenek tudnak lenni emberek a munkájukra

molnarpeter: túl messze és rossz helyen vannak, de köszi.
-
dellfanboy
őstag
sajnos nagyon sok szerviz atallt a kettos uzemre es masodallasban peksegkent funkcionalnak. viszont a jo hir, hogy nem vasarolhatsz naluk peksutemenyt mert megtartjak maguknak
ocsem off autojan konkretan a benzincso dorzsolodott ki, ha felnyitod a motorhaztetot raadod a gyujtast es a benzinpumpa elorekuldi a benyat akkor latszik hogy spriccel az uzemanyag. a szervizben 1 hetet allt, ezt nem vettek eszre, viszont korbe feket csereltek volna
, jah es a szervizbe ugy vittek, hogy a hiba hogy vmi szivarog... -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
És találtál valami olyan modellt ami Ford specifikus? Nem rossz ötlet ez az xda-s sem ami azt illeti... Ha majd beruházok valamire, akkor meg fogom osztani a tapasztalatokat vele itt a fórumban. Lehet, hogy nem lesz idén megvalósítva, mert vannak nagyobb prioritást élvező dolgok a kocsival kapcsolatban, de bármi megtörténhet még
A lényeg, hogy aktívan tájékozódom és figyelem a lehetőségeket. -
ath
senior tag
sziasztok
pest déli felén van ajánlott szerviz? próbáltam keresgélni, cromax-ot láttam egyedül: ezen kívül van más? legközelebb az üllői úti petrányi van, róluk olvastam nem egy rossz véleményt, illetve öcsém is oda hordja az autóját, de a fogyó hűtőfolyadékot csak negyedik alkalommal tudták megszüntetni. pedig csak a tartály szivárgott :\
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Csabex
üzenetére
Aha
Én azóta annyival előrébb lettem, hogy próbálok olyan modellt nézni, amin minimális figyelem is van az xda developers-en például. Vannak kedvenc gyártók és darabok, amire a csájna gyári rom-ot széthekkelik és egy letisztultat raknak össze hozzá, természetesen az autós funkciókat átemelve. Még csak ismerkedtem velük egy éve kb, de lehet olyanra fogok lőni, ha találok egy autómhoz valót, amit xda-n is megnéztek kicsit közelebbről.Benézek a topikba köszi
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Ha a légszűrőházad téglalap alakú, akkor nyilván nem fogsz hengeres szűrőt venni bele..
Webáruházakban sem árt ha az ember körülnéz és átgondolja mit is rendel. -
Lassan ideér az idei 2. olajcserém az olajkályhában.
Eddig a gyári Ford olajat használtam (Formula F 5W30) és azon gondolkodok,hogy lehet e jobb olajat is találni hasonló áron,vagy kicsit drágábban.Tapasztalat/ötlet/tanács?
Vagy hagyjam a fenébe és jó az ami eddig is volt?Egyébként 10ezrenként cserélem. -
törölt tag
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A KKDA motorkód az ami olajszűrő szempontjából lényeges, illetve egyetlen kardinális kritérium van a szűrővel szemben, hogy a belső menete passzoljon a helyre ahová feltekered/tekeri a szerelőd, ami (ha jól kerestem rá akkor) M20x1.5.
Az már mellékesebb dolog hogy az adott gyártmányú szűrő 87 vagy 94mm magas, ha nem a legolcsóbbak közül választasz hanem a középmezőnyből, nem fogsz mellényúlni. Elférni biztosan el fog, magasságra is, átmérőre is, nem hasraütéssel terveznek egy ilyen szűrőt. -
válasz
Dißnäëß
üzenetére
Egy csónakban evezünk
Hasonló beruházás van tervben és épp most megy a társalgás a témában ebben a topikban. Oda kell figyelni, mert ezekben mindenféle szedett - vetett ROM-ok vannak, és ami azt illeti nem is olyan kis pénzért árulják őket. Valami ilyesmit néztem ki egyébként. -
válasz
ReFleXx
üzenetére
Áhhh ki nézi... A lényeg, hogy ha valami borul, vagy csúszik, fröccsen meg ilyenek, hogy megvédje... Addig látod csak amíg nyitva a csomagtér ajtó, utána már úgysem
Egyébként ha kiszedném a gyári kárpitot, akkor talán szintbe is kerülne, viszont ami azt illeti nem biztos, hogy annyira gáz, mert nem tűnt fel nagy eltérés, vagy kilógás sehol, de holnap megskubizom
Új hozzászólás Aktív témák
- Wise (ex-TransferWise)
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3584
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
(Ausztria meg pont jellemzően rozsdásabb autók forrása)
bár végső soron szétkapnám legalább kétfelé, és akkor hengerfejet-blokkot külön be lehetne vinni egyszerűbben, már ha amúgy is bontva lenne.

Pár motor miatt nem fognak 6 literes kannát gyártani hogy ott porosodjon a polcokon. A szervizben meg úgyis hordóból mérik ki az olajat cserénél.