- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorien
veterán
-
spammer
veterán
Miért? Szerinted a fruktóz (gyümölcscukor) miben van? A gyümölcsökben. Ráadásul a fruktóz könnyen zsírként raktározódik el.
Rostosat lehet enni is (vagy akár inni, ha úgy preferálja valaki): zöldségek. Saláta pl. kiváló rostanyag.
Gyümölcslé attól függ egyébként, hogy ki mennyire veszi komolyan a diétát. Pontosabban, hogy kinek mennyire kell komolyan venni. Literszámra inni viszont semmiképp sem ajánlott. A víz a legjobb folyadék, és a legolcsóbb is
-
c p
tag
Én se főztem ngyon sokáig - és most se :] -, gyakorlatilag mindig házhoz rendeltem a kaját.
( mostanra eljutottam odáig, h. otthon grillezek )De megnézem, h. mit viszek be a kajával! ( 33 évesen 105 kg-ról indultam, most 80 pluszminusz 1-2 kg, másfél éve stabilan )
Az életmódváltó szemlélet a lényeg: tavaly áprilisban kitörtem a bokámat, hetekig gipszben feküdtem, de még abból is sikerült úgy kijönni, h. mivel a gipsz miatt lemerevedett bokaszalagok nyújtására kellett ellipszis-trénert használni, azt is beépítettem az edzésembe és most már azt is napi szinten használom.
Oda akarok kilyukadni, h. ha az ember áttekeri az agyát és éltmódot vált, akkor előbb-utóbb már szinte magától jön, h. "bevonzza" az egészséges dolgokat.
Nagyon jó érzés megszabadulni a sok zsírtól, sokkal fittebb utána az ember. :]
Ja és vegyél egy grillezőt, azzal nem gyújtod fel a konyhát: nekem bejött...
-
Jim-Y
veterán
De, ezek szerint nem is akarsz fittebb lenni, ez olyan, hogy kéne magammal csinálnom valamit, mert ahogy kinézek az nem tetszik, de jól étkezni nem tudok/nem akarok, edzeni nem akarok/nem tudok, meg amugy is az plusz energia. Lefogyni, fittebbnek lenni nem egyszerű. Kezdj el főzni ember.. nem akarásnak nyögés a vége!
-
spammer
veterán
Étteremben is csirkét, halat esetleg marhát egyél, rizzsel/burgonyával. Pörkölt vagy ilyen zsíros cuccokat hanyagold. Próbálj meg naponta többször kevesebbet enni. Péksüteményekkel óvatosan, mert ha nem teljes kiőrlésű, akkor eléggé hizlal. Olajos magvak egészségesek, de túl sokat abból sem szabad.
-
Jim-Y
veterán
Szia
Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon rossz az étrended ha azt nézzük, hogy mi a célod. Melóhelyen nehezebb megoldani az étkezést de nem lehetetlen. Reggeli még otthon legyen, fehérje turmix + tojásrántotta kenyér nélkül!, vagy zabkása, vagy gyümölcsök (gyümölcsöt csak reggel egyél). Ebédnél a kantinban valami szárnyashúst válassz kiskörettel (rizs/hasább) + saláta. És minél többször egyél, az nem jó ha ebéd után már nem eszel semmit, mert akkor minden el fog ratározódni zsírként.
Edzést illetően, és t.k ezért írtam be, mert valaki azt mondta, hogy fekvőtámasz, húzódzkodás,tolódzkodás elég.. Jah elég lenne, de szerintem nem azzal kell kezdeni, mert ez túlsúlyosan nehezen kivitelezhető. Először menj le gyúrni, fekvenyomás, egykezes sulyzók, kettlebell esetleg, gugolás stb. Ezeket tuti, hogy bírni fogod, így + a kajálás meghozza az eredményt majd. üdv
-
spammer
veterán
Amíg az étrenden nem változtatsz (diéta) addig nem is fogsz fogyni. Erősen ajánlott a Sárga Kapszula című könyv elolvasása!
szerk: igen, edzésnek kondi, (szoba)bicikli, de mind csak akkor ér valamit, ha lesz egy normális étrended.
-
szki
őstag
Még mindig sok tejet iszol? Ha igen, akkor nem csodálkozok rajta... [link]
Ekkora túlsúllyal tényleg őrültség lenne futni! Javaslom a bringázást + kondizást. Nem ilyen bohóckodós városi szar bringázás, hanem sík terep, akár kisebb dombokkal megspékelve. Kondira elég a fekvőtámasz, húzódzkodás, esetleg még tolódzkodás. A többi mind kamu, elég ennyi kezdetben. Ha már lesz emberi formád 6 hónap múlva, akkor ráérsz alakformálni!
Persze ha leadsz 23 kg-ot, akkor abból rengeteg lesz az izom. De majd visszaépíted, illetve ezért kell a "kondi", hogy ne sok izom menjen le... -
Bibby
addikt
A feldolgozatlan élelmiszerek a jók (általánosságban). Tehát az, amit a fáról szedsz, a földből veszel ki, stb, stb. A többibe beletesznek mindent amire semmi szükség, haszontalan (egészségtelen?) anyag vagy felesleges kalória.
Sokkal jobban jársz (és tippre olcsóbban is jössz ki) ha veszel natúr gabonapelyheket (zab, kukorica, amit csak akarsz), mazsolát, bármilyen aszalt gyümölcsöt, magvakat, mézet. Tessék, nincs benne ízfokozó, emulgeáló, térfogatnövelő, annyi cukor van benne amennyit beleteszel. -
LOTR
addikt
legfontosabb eszközök:
egy nagyobb edény, amiben nem ég le amit éppen csinálsz
teflonos serpenyő
ha van mikrod lehet venni nagyon tuti tupperware műanyag rizsfőzőt, beleöntesz mindent és 15-20 perc alatt kész pl a rizs
van egy hot pan nevezetű sütő, az is nagyon jó
ha ehhez még hozzáadjuk, hogy mikro, meg valami 1 gázlángos sütő, vagy főzőlap, akkor szerintem 30k-ból kijön mindenés akkor ebből aztán szinte mindent meg lehet csinálni
-
Bibby
addikt
Veszel egy főzőlapot meg hozzá edényt, kerül maximum 10K forintba.
Mit lehetne mikróból meg hűtőből kihozni? Te min nőttél fel, szendvicsen?Jó minőségű húsok, zöldségek, rizs, jó gabonák, tojás, tejtermékek. Ezekkel lehet megalapozni az egészséges táplálkozást, mindegy hogy diétáról van szó vagy hízásról.
Tejet igyál nyugodtan, ha nem vagy laktózérzékeny, és szereted. Nehogy elhidd hogy valaki azért nem fogy le mert a tej gátolja a súlycsökkentést.
-
szki
őstag
#6085-ben linkeltem egy oldalt. Olvasd el! A tejtermékek fogyasztása gátolja a fogyást! Főleg Te nagyon sok tejet iszol!
Én évek óta minimális tejterméket fogyasztok. A lányaim meg abszolút nem is kapnak tejterméket. A kisebbik allergiás a tejfehérjére, ami mutatja, hogy a tehéntej a szarvasmarha borjaknak való, és nem az embernek! Bizony mondom, hogy a (tehén)tej egészségtelen az ember számára!
Kérdezd meg a barátaidat, akik 2x annyit esznek mint Te, hogy ők mennyi tejet, tejterméket fogyasztanak általában?
Többivel nincs baj, ha rendszeresen sportolsz. Talán a csokit lehet elhagyni...
Én most nyomtam be egy rakás cukros üdítőt, és egy egész pizzát ebédre. Bár délelőtt letekertem 130 km-t bicajon erősen dombos terepen... Persze ma még egy rakás friss gyümölcsöt is megeszek azért.(#6090) spotless : kávé és kockacukortól nem fogsz elhízni. Itt a reggeli és az ebéd hiánya a probléma. Reggelire bármit, és bármennyit ehetsz. Ebédre egy éttermi menü jó lehet. Vacsorára meg inkább zöldség-hús. Tejtermékre nincs szükség...
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HBO Max
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Facebook és Messenger
- SkyShowtime
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest