-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19639 üzenetére
Arra gondoltam hogy AMD-d van mert inkább arra jellemzőek az anomáliák. Esetleg megpróbálhatod az nvidia 566.36-os tavalyi drivert, sokan arra esküsznek hogy az a szent grál, az újak rosszabbak rosszabbak mert az 5xxx szériára lettek kihegyezve. Én nem vettem észre különbséget a legújabbnál sem, de esetleg egy próbát megér.
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19630 üzenetére
Ízlések és pofonok, én kizárólag a 24-gyel repülök vr-ban, nekem sokkal jobban bejön mint mint a 2020. Azt már rég le is töröltem és nem is hiányzik tbh.
@Vesa,
én pár hónap után lecseréltem egy Virpil base-ra, mivel nincs rugós tányér ég és föld a különbség. Minőségi cucc, jó drága is volt de nagyon megéri. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19622 üzenetére
Nekem 4080-al az van a legfrissebb NV driverrel, hogy Windows indítás után 1-2 percig nem tölt be a tálca, és egy fekete sáv van a helyén. SteamVR stutterel vele már a menüben. Februárira álltam vissza, azzal minden zöld.
SU2 szerintem jó, nálam végre normálisan néz ki a photogrammetry. Viszont mintha a megjelenési állapothoz viszonyítva jobban terhelné a procimat. Mondjuk a switch to vr gomb lenyomása után még mindig csak fekete képernyőt kapok, miközben a 2020 tökéletesen átvált. Összességében szerintem jó cucc. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19521 üzenetére
Anno mintha ennek a helikopternek láttam volna youtube-on valami korai verzióját, legalábbis az is Hungarocopter volt. Ennél sufnisabban nézett ki. Egy kertben repkedett vele egy ember pólóban, kabin sem volt.
Szürreális látvány volt.
Szerk.: [link] ez volt az. Rohadt jó. -
energomatt
őstag
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19410 üzenetére
A 2020-at is kb egy évvel a megjelenés után vettem meg, ezzel is kivárom ha muszáj, addig elvagyok a többi szimmel.
Amíg vr-ban használhatatlan addig számomra nem sok olyan újdonságot nyújt ami miatt most adnék ki pénzt érte. Bizonyítsák be hogy foglalkoznak vele aztán majd adok pénzt érte. Eddig nem igazán látom hogy nagyon törnék magukat a fejlesztők a hibák kijavításán, hát én sem töröm magam hogy fizessek nekik. -
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19363 üzenetére
Kitapasztaltam hogy ha felteszem az openxr toolkitben a frame throttlingot 65 fps fölé akkor felmegy az fps is 45 -50 köré. De amint elkezdem visszavenni, 61/62-nél már megint beáll 33-ra
Sztem vmi nem kóser ezzel az új driverrel, de végülis mindegy mert így már okés nekem, a dlss balanced meg fenomenálisan szép. És csak az FS ilyen mert ez használja az új dlss-t, DCS és IL2 nem, azok mennek szépen. -
fatal`
titán
-
bunnyhu
senior tag
válasz
bunnyhu #19345 üzenetére
Meg egy videó. Bocs a sok posztért, nem engedte már szerkeszteni.
[https://www.youtube.com/watch?v=eA-Ac9x_G5A] -
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19342 üzenetére
Sztem kell a dlss swapper, legalábbis én használom . Abban már újabb a dlss verzió is a múlt hetihez képest és hiába állítottam be az appban, a swapperben is be kellett lőni
Az a J profil amiről beszélt az nvidia profile inspectorban volt megadva nem az appban sztem, legalábbis én ott állítottam be.
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19319 üzenetére
Nálam sokkal jobban hasít a FS24, le is töröltem a 2020-at, és az új DLSS fantasztikus. Egyszerűen élesebb a kép mint TAA-val, és több az fps is. Mintha egy másik játékkal játszanék, tökéletesen éles minden textúra, semmi elmosottság, shimmering, recézettség. Fantasztikus az egész. Most kb újra csak repülgetek a fák felett a helikkel és nézelődöm, annyira élethű az egész hogy leesik az állam.
-
doc
nagyúr
válasz
bunnyhu #19259 üzenetére
Nekem egy kis AMD-s miniPC-m van windows-only jatekokhoz, 680M GPU-val, az egesz gep kompletten kevesebbe kerult mint egy erosebb videokartya. Ehhez kepest az MSFS2024 egy kis buveszkedes utan Low-Medium beallitasok mellett 30-40 FPS-t produkal (felszallasnal azert ez tud joval kevesebb lenni), ami szerintem dobbenet
-
-
-
sheep
addikt
-
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #19209 üzenetére
1. Nálam nincs ilyesmi, milyen hmd-d van?
2. Mindegyik gépnél? Pl. az ATR 72 ablakain egy fehéres bevonat van, talán a jégtelenítés miatt, és többeknek elég zavaró. Én nem tapasztaltam olyasmit amit te mondasz. Vagy arra gondolsz hogy nagyon karcos / koszos a szélvédő? Én nem láttam hogy fátyolszerű lenne.
3.Hogy érted hogy vár? Ha jól emléxem nálam ugyanilyen volt a 2020 is, csak ott vr-ban ugrott egyet a view ha lekapcsoltam az akkut, itt meg szerencsére már javították ezt.
4. A toolbarra gondolsz vagy az EFB-re? A toolbar nálam műxik vr alatt csak az efb nem. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19209 üzenetére
1. Probald meg a jatekban es a win-ben is kikapcsolni a HDR-t.
4. Ezt nekem is csinalja random, megoldani nem sikerult. Szerintem bug...
A tobbit en passzolom. A feher fatyol engem is idegesit, bar az IRL repcsiben is igy nez ki. Viszont a szimben nekem is jobban tetszene nelkule. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu #19204 üzenetére
VR alatt van hasonló dolog, steamVR-ban pl motion smoothingnak hívják.
Az a framegen amiről itt most szó van, rohadt nagy latencyt generál. VR-ban használhatatlan lenne akkora késleltetés. Nem láttam még számokat hogy hány miliszekundum a differencia az eddigi framegenhez képest, de nem hiszem hogy használható szintre fog lemenni.@sheep: nv vezérlőpultban vsync on, meg fps limit. És van vsync framgennel is.
-
csaba951
veterán
válasz
bunnyhu #19182 üzenetére
>miért nincs beépítve a szimuba eleve a flightplanner
Azért, mert ez külön az FS2024-hez készült. Az FS2020 egy reboot volt, rengeteg minden nem volt benne, mert nem gondoltak rá. Na, ez is egy ilyen funkció. FS2020-hoz vannak 3party megoldások. Most a 2024-hez kaptunk "ingyen" egy alap kiadást. Mint sok minden, ez is biztosan fejlesztve lesz (hibajavítás és funkció bővítés).
Hasonlóan a Karrier mód is elérhető volt FS2020-hoz. Most már ez is van gyárilag. Igaz, nagyon sete-suta, ezt biztosan évekig fogják még hibajavítani, funkció bővíteni.
Harmadik ilyen az évszakváltozás/fák. Ezekre is voltak 3party megoldások. Most ebből is van egy beépített alap verzió, további költség nélkül.
-
Csorbi
addikt
-
sheep
addikt
válasz
bunnyhu #18534 üzenetére
Én is így gondolom. Én sem vagyok Intel/nvidia fanatikus, de nem a tesztek alapján döntök, mert szerintem tök felesleges cinebench / 3dmark meg egyéb programokkal szintetkusan mérni hogy mit tud az adott proci/gpu. Én vr-ban repülök, ezért én a vr teszteket nézem, és ez alapján teljesen biztos vagyok benne hogy az egyetlen jó választás a 4090+ 13900k az FS-hez, ha fejleszteni akarok.
De én kizárólag csak arra hallgatok a témában akinek vr tapasztalata van az adott hardverrel, ráadásul az én személyes tapasztalaom is egybevág az ő véleményükkel. Az AMD-vel 10 éve is gondok voltak a repszimek alatt meg most is, számomra ebben semmi meglepő sincs (sajnos).
Szóval aki akar vegyen AMD-t, de én biztosan nem fogok. Aki nem vr-ozik annak jó lehet más is, ezt nem kétlem. De ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie. -
-
-
energomatt
őstag
válasz
bunnyhu #18020 üzenetére
A C meghajtó nálam praktikusan a leggyorsabb SSD-n található, (amúgy, csak 1 SSD-m van) mellette lehet több partíció ugyanazon a leggyorsabb SSD-n. A D meghajtómon van az FS, értelemszerűen a leggyorsabb SSD-n. Viszont a C meghajtó, amire nem telepítek programot, 5 perc alatt menthető viszonylag kevés helyfoglalással (20Giga) és 5 perc alatt visszamásolható, bármilyen gond esetén. Ez talán nem mindenkinek ésszerű, nekem nagyon is az.
-
fatal`
titán
válasz
bunnyhu #18020 üzenetére
Nem értek egyet. 500-as nvme rendszernek bőven elég, és egy külön SSD a játékoknak. Nem lesz az FS szignifikánsan gyorsabb, ezért arra akár egy SATA is elég, csak legyen nagyobb. De ha csak FS-nek kell akkor annak még egy 500-as vagy terás sata is megfelelő. Akár több meghajtó is lehet a community folder bizonyos részeit simán át lehet linkelni másik meghajtóra (vagy becsatolod a disket mint mappa).
-
Csorbi
addikt
válasz
bunnyhu #18020 üzenetére
Gyakorlatban nincs észrevehető különbség MSFS-nél M.2 NVME és egy SATA3-as 2.5-ös SSD között. Tudom, mert nekem is van mindkettő... de akár ki is monitorozhatod szimla feladatkezelővel, sosem hajtja csurig egyiket sem.
Persze a benchmarkok meg a puszta számok jól mutatnak M.2-nél
-
Csorbi
addikt
válasz
bunnyhu #18014 üzenetére
Bőven elég lesz jó ideig az 500-as is. Jelen állás szerint a Premium Deluxe sem eszik többet 150GB-nál, egy-egy fizetős reptér megvan 2-4 GB-ből (LHSim LHBP-je pl. 2.2 GB). Szóval nem eszik olyan forrón a kását. Ezzel a tendenciával még 5 év múlva is elég lesz az 500-as, de ha időközben mégis kevés lesz, akkor bármikor lehet upgradelni, és szimplán átklónozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged