- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Csorbi #19404 üzenetére
Nnna, csinaltam screenshotokat.
Itt van pl. a Grand Caravan (C208B) EKLS-en. A kornyekbeli medium cargo fuvarokat csinalnam, de nem lehet. Amikor kivalasztom a kuldetest, nem lehet odatransferelni a gepet. Ha kezzel ateroszakolom, akkor is azt mondja hogy nincs medium cargohoz hasznalhato gepem. Egeszen idaig ez tok jol mukodott...
A masik problema hogy nem tudom hasznalni a pont par napja megvett P12-t, mert disabled, es fogalmam sincs mit csinaljak vele hogy menjen.
Szoval megint elszenvedtem vagy egy orat a MSFS2024-ben ugy, hogy egy masodpercet sem repultem vele...
-
HantekDSO
tag
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Csorbi #19077 üzenetére
Kijött a hivatalos nyilatkozat az MSFS vezértől, hogy a szerverek már 99,9 százalékban tökéletesek. A városok még mindig olyanok mintha atomháború lett volna, és a TLOD is sokszor olyan a magasból mintha 10-re lenne állítva.
Úgyhogy a kérdésedre a válasz egyre sanszosabban az, hogy direkt ilyen.
(Bár tudom hogy nem igazi kérdés volt, hanem hülyének szerettél volna nézetni a magaslóról.)
-
Jadro
veterán
válasz
Csorbi #19000 üzenetére
Köszi! Lehet, hogy régebben már néztem itt is, csak elrettentem ezen az áron.
Ez az MS logika teljesen nonszensz. 18k-ért vettem anno a játékot és még fizessek rá 30K-t a premium deluxe csomagra. Ezzel szemben a csoamg új ára 40k.
Az újnál szerintem várok amíg lesznek információk, mert ez így elég gáz.
-
Jadro
veterán
válasz
Csorbi #18998 üzenetére
Én nem találtam olyat hogy upgrade standard -> premium deluxe. Nekem teljes áron adná a nagyobb csomagot, most ellenőriztem. (Microsoft Store)
Mostmár mondjuk mindegy is, mert jön az új verzió így arra szeretnék átlépni. Viszont ha a 2024-ben nem kell csomagot megvennem hanem csak adott géppel is bővíthetem a meglévő standard csomagot, az még szebb megoldás lenne. Kíváncsi leszek így lesz-e illetve milyen áron.
-
Moonline.
aktív tag
válasz
Csorbi #18899 üzenetére
Végigment a telepítés rendesen, a játék is működik, leszedtem 80 giga frissítést is.
Az a320-al tudok menni a tutorialban, de máshogy nem tölt be.
Itt kiválasztom, rámegyek a fly gombra, és a cessnát tölti be...tök mindegy mit választok ki, a310, a320, 747, csak a cessna jön be.
-
sheep
addikt
-
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18861 üzenetére
+1 az üres community mappára. Minden update előtt átnevezem a Community mappát (xCommunity-re pl), így csinál egy új, teljesen üreset. Mivel indításkor ezt is szépen felnyalja, nagyon durván meg tudja dobni a betöltési időt a méretétől függően. Indítás után még ingame is letöltöm, amit kell, utána kilépek, törlöm az üres mappát és visszanevezem a régit Community-re. Eddig ez 100% bevált módszer.
Ha ilyenkor valami elszáll, akkor jöhet a türelemjáték: megint át kell nevezni a teli mappát, ilyenkor már lehet kézzel csinálni neki egy újat és egyesével másolgatni a "helyükre" a dolgokat.
-
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18859 üzenetére
Odáig jutottam most hogy parancssoros mókolással már megoldottam az xbox resetelést és belépést, most el tudtam indítani de a játék a Dune expansion töltőképernyő alatt megáll és ennyi, ahogy Jorus is mutatta a #18841 -ben.
Szal egyelőre várok hátha történik vmi de eddig sem tudtam itt továbbjutni.
Hibaüzenet nincs csak nem tölt be, illetve az eseménynaplóban nem tudom mit kéne néznem pontosan. -
nonsen5e
veterán
válasz
Csorbi #18764 üzenetére
Este tudok majd logokat szedni, mert tegnap begyűjtöttem párat.
Elég random, hogy mikor jön elő - főmenüben a földgömbön, flight betöltése közben / után is.- Nincs se OC, se feszültség mókolás.
- Több drivert is próbáltam, köztük DDU törlés
- Community mappát töröltem, semmi 3rd party cucc nincsen.
- Flight simet újratelepítettem.
- Hőmérsékletek meg minden rendben vannak. Jóval gépgyilkolósabb játékok (AW2) is futnak rendesen, semmi más nem crashelt soha. Furmark és prime95 együtt sem. Erőforrás meg azért akad valamennyi: játék m2 ssd-n. r5 5600x, rtx 3080 fe, 32gb ram.
- dx11 és dx12 is. Min és ultra beállításokkal is.
- Windows update és rollback is volt. Sőt, le is nukeoltam mindent és újratelepítettem az egész gépet, majd utána a simet is. Első próbára csak NV driver, Steam és MSFS települt fel. Szintén crashel. E három ellen max elég drágán tudok tenni.Szerintem már minden népi kuruzslást is kipróbáltam amit írtak fórumokon / redditen:
- en-US language meg voice pack, manuál audio driver telepítés, manuál 100gb lapozófile ssd-n, etc..Van ismerősöm is aki hasonló problémákkal küzd / küzdött régebben. Tök más, illetve hasonló géppel is. Ő annó nem tudta kijavítani a problémát. Én eddig már 3 "különböző" géppel játszottam, egyikkel sem volt még gond (r5 2600, r5 5600, 16gb ram, 32gb ram, sata ssd, m2 ssd, r9 nano, rx vega 56, rtx 3080); most is láthatólag a gép és szoftver konfigurációtól függetlenül jött elő ez a probléma pár hete.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Csorbi #18747 üzenetére
Na ilyenek miatt van konstans kikapcsolva a törésmodell. Azt hiszem valahol észak-skandináviában (talán Kiruna) minden gate mögött valamikor láthatatlan bucka volt, és a pushback car pedig amikor nekitolt elkezdett repülni és az Y tengely szerint megemelni a gép orrát amíg ripityára nem törte a fuselage végét.
-
-
RoMix85
aktív tag
válasz
Csorbi #18710 üzenetére
Én nem ezt tapasztaltam. Win 11-nél mikor próbáltam, 8Mbit-nél nem ment többel, kb 3 órán keresztül néztem. Már a 10-nél más volt, ingadozott ez tény, de konkrétan pár perc után volt hogy 200Mbit felett töltött. Volt 50, de volt hogy 2 Mbits de legalább ment.
Írta valaki itt hogy olyan 300Gb a frissítés de nem értem hogy számol a játék, amikor indítottam először, írta hogy 122Gb, aztán hagytam hogy töltse, megállítottam, kiléptem, hogy lássam folytatja e. De nem folytatta ahol hagytam, előről kezdte, viszont már nem 122Gb volt csak 89,6. Amint leszedte már tudtam is játszani. De akkor mi az a 122Gb vagy mi az a 300Gb amit a kolléga említett?!
-
-
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18629 üzenetére
Okés, nem akarok ezen lovagolni, a játék két éve megvan és sosem csináltam wu-t a marketplace-ről. Akkor hogy lehet hogy az összes wu ami eddig kijött telepítve volt? Egyedül egy Texas update volt ami nem volt meg, azt is felraktam.
Ezért volt nekem fiurcsa amikor ma mondtátok hogy ezt külön meg kell csinálni a marketplace-ről is. Vagy ez egy új fícsör hogy a wu most így működik? -
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18625 üzenetére
Én úgy emlékszem hogy a download managerbe szokott dobni és ott írja mi az amihez van elérhető frissítés. Ott kiválasztottam és le is töltöttem tegnap ezt az updatet is, de most hogy szóltatok beléptem a marketplace/world update részbe és ott is volt még 7gb frissítés.
Ami azért fura mert ezt így én sosem csináltam, és most átnéztem az összes wu frissítést és mindegyik okés volt csak ez nem. Nem értem hogy akkor azok hogy lehetnek napra készek. -
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18618 üzenetére
Ezért nem értem hogy az előzőek hogyan lettek installálva
Magamtól biztosan nem néztem volna a Marketplace-t az update miatt, valahogy tuti a játék szólt hogy van frissítés.
@cintula187,
én tötöltem a HUN VFR dolgokat előtte hogy ne legyen gond. Ennél a játéknál bármi okozhat problémát.. -
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18582 üzenetére
Többen is így gondolják, de szerintem az FAQ elég egyértelmű választ ad: “standalone simulator and the next-generation sequel to Microsoft Flight Simulator that launched in 2020” Persze ez jelentheti azt is, hogy a 2024 “csak” küldetésekre fókuszál, de nagyon nem úgy tűnik. Június 23-tól Flight Sim Expo, remélhetőleg akkor kiderülnek részletek.
Több fórumot olvasgatva azt látom, hogy a 3rd party fejlesztőket is meglepte ez a bejelentés, senkinek nem volt még pletyka szintű infója sem erről, ők sem tudják, hogy mi lesz és mennyi munkával fog járni az átállás a nem marketplace cuccok esetén (ha egyáltalán), főleg a nem sima scenery-repülő-reptér vonalon, pl SimBrief/Navigraph. Amíg nincs hivatalos megerősítés vagy dev beta, addig csak találgat mindenki.
Abban mondjuk a felhasználói részről elég nagy egyetértés van, hogy nagy mod vásárlásba nem érdemes kezdeni, mert minden bizonytalan.
-
cintula187
addikt
válasz
Csorbi #18503 üzenetére
Ezek jónak tünnek, ehhez rossz az URL jük
Microsoft Store version - How to repair or remove and do a clean install of Microsoft Flight Simulator
de nézem máshonnan megnyitva -
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18452 üzenetére
És ehhez melyik wc-re kellett ülni? A passzív-agresszív feliratúra? Nem is akartad megérteni, hogy miért nem volt ajánlott egy időben a MS store, ha van más alternatíva. Nem csak MSFS-ból, hanem bármilyen appból. Ráadásul sikerült teljesen téves következtetést is levonni.
Röviden: Kezdetben az MS store appok file-jai teljesen titkosítottak voltak, később ezen lazított a MS és körülményesen, de olvashatóak lettek. Ezért ha volt bármiből más platformon elérhető verzió, az volt az ajánlott, mert pl. Steam esetén bármelyik file másolható volt, a megfelelő programmal olvasható volt, ha pedig valami elcsesződött, ott volt a verify és a repair.
Mára ez már változott, lett verify és repair, az MS engedi, hogy hozzáférj a file-okhoz, stb, így már mindegy. Ettől nálam még mindig az utolsók között van a MS store, ahol pénzt szeretnék költeni.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18449 üzenetére
Elkezdtem keresni a cikket, ami részletezi, hogy hogyan lehet hozzáférni MS Store játékokhoz, de közben megtaláltam, hogy végre már bárhova telepíthetők a cuccok és nem kell folder ownershippel vacakolni. Halleluja!
Én is GP-ban kezdtem a flight simet, aztán két dolog miatt is a file-ok között kellett matatnom. Az első egy taxi ribbon mod még 2020-ban, ami csak úgy működött, ha a core file-ok között cserélted a gyárit. E nélkül még tudtam élni, de a másik már sokkal zavaróbb volt. A Logitech switch panellel belefutottam egy nagyon idegesítő CTD bugba, az kínkeserves szenvedés volt. Rejtett mappa, amire ownership kell, de ha megcsinálod, akkor hajlamos elfelejteni frissíteni a store a nem megfelelő owner miatt. Végül nem kellett ez sem, csak logokat másoltam ki, a megoldásra pedig elég volt egy SPAD.neXt megvásárlása és összelövése, hogy ne vegye a Logitech plug-in fals inputját (20-30ms-enként panel fényerő le-fel állítás). Nyitottam ticketet a Logitechnél (nem létező inputtal spameli a plug-in a játékot) és a MS-nál (túl sok inputt miatt CTD) is a problémával, logokkal, screenshotokkal, stb, válaszra sem méltattak. Végül 2021 tavaszán Steamen vettem meg, a MS pedig 2021 novemberében feloldotta a korlátozást, de engem ez már nem érintett.
-
lo_jo
senior tag
válasz
Csorbi #18444 üzenetére
Ha jól tudom, a winstore játékok core file-jaihoz való hozzáférés még mindig macera, Steam esetén így sokkal könnyebb nem csak community folderes modokat berakni, hanem olyanokat is, amik a core-hoz is hozzányúlnak. Persze ez több problémát is jelent frissítések idején.
-
energomatt
őstag
-
energomatt
őstag
válasz
Csorbi #18433 üzenetére
Számomra legalábbis mindenképpen. Még csak egy alkalommal tudtam vele kísérletezni. Longitude-al repülök általában. Az auto-throttle funkció, amit joy-ról is tudtam ki-be kapcsolni, ráadásul led-es visszajelzéssel, most nem működik. Manuálisan próbáltam szabályozni a sebességet, de még nem jöttem rá, hogyan működhetne úgy mint korábban, amikor semmi gondom nem volt vele. Rendesen le is zuhantam a leszállópálya előtt.
-
energomatt
őstag
válasz
Csorbi #18429 üzenetére
Én még biztosan megvárok legalább három hibajavítást, hacsak nem kötelezően települ.
Ma teszteltem próbaképpen néhány ingyenes repteret abból a szempontból, hogy elérhetőek -e az ILS adatok a VFR Map-on. Sajnos az esetek nagy többségében nem. Csak példaképpen az LHBP is ilyen. Prága, vagy Genf viszont jó. -
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18391 üzenetére
Én próbáltam és szuper. Egyetlen nagy gondom hogy vr-ban így is küzdeni kell minden egyes fps-ért, ez pedig elég erőforrás igényes a nagyobb reptereken. Viszont a hangulat az nagyon ottvan. Különböző festésű gépek, mind rádiózik, épp kitolják egyiket, a másik gurul felszálláshoz, szóval van élet. Nem ez a lehangoló Asobo féle ai fos.
Majd kísérletezgetek vele mert be lehet állítani a gépek mennyiségét, meglátjuk.
Amúgy az új nvidia driverrel megint kipróbáltam a dlss-t és nagyon jól működik. Olvasható a glass cockpit, olyan mintha taa-n lenne,és több az fps. -
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18292 üzenetére
Hát, érdekes ez az egész
Egyre kevesebbszer van probléma, alapra állítottam a cpu és a gpu tuningot is, sőt a memória xmp-t is kikapcsoltam, úgy tűnik így stabilabb és már csak ritkán fagy le.
Szóval úgy tűnik ez az egyetlen játék amely kényes a tuningra (legalábbis nálam), semmi másnak nincs gondja ezzel, de pont ez az mihez a legjobban kéne a tuning. -
sheep
addikt
-
sheep
addikt
válasz
Csorbi #18288 üzenetére
A pontos hibakódot nem tudom most kapásból megmondani mert volt jópár, de rákerestem a neten az összesre és kb. mindegyikre azt írták a microsoft oldalakon hogy leginkább a régebbi driverek (gpu és audio) okozhatják, vagy pedig nem megfelelő tápellátás. Az összes driverem frissítve van (és volt is mindig), szóval ez nem játszik. A tápom 850w gold Seasonic.
Futtattam memtesztet, visszavettem a cpu tuningot, mindent alapra állítottam, csekkoltam a az ssd-t, de sajnos mindig összeomlás a vége. -
Kaci84
őstag
válasz
Csorbi #18099 üzenetére
Köszi, így már egy fokkal jobb. Viszont néztem YT-on is magyar videót is és ott egy csomó olyan gombon is állít dolgokat amik nálam inaktívak. Ugyanazon gépen A320.
Továbbá ami idegesítő, hogy sokszor bekapcsolja magától az auto gázt, persze kiélezett helyzetben, nem tudom a valóságban is így van-e.
Továbbá a magaásság, sebesség, irány gombokal se tudom eléri amit szeretnék. Néha az alapján megy néha nem. Pedig próbáltam már robotpilot ki be meg talán az összes gombvariációt is, de nem. Nyílván valami be/ki van kapcsolva vagy állítva, de rá nem jövök mi lehet. -
BB9000
senior tag
-
BB9000
senior tag
válasz
Csorbi #18097 üzenetére
Köszi a tippet. Ezt is próbáltam már, de a három pötty mögött sincs frissítés. Gép újraindítás se segített, ki be lépés se.
Korábban soha nem volt ilyen gondom. Az FS2020 megjelenése óta folyamatosan játszom vele.
Gondoltam, várok egy napot, hátha megjavul, de sajnos hiába, mert ma se jó. Próbáltam hívni az MS supportot is, de nehezebb őket elérni mint Erzsébet Királynét.
- - -
Lehet, hogy köze van a problémához annak, hogy a Store-ban a Frissítések letöltésénél van négy frissítés, amit nem tud letölteni. Csak pörög, hogy tölti, de sose készül el vele. A négy közül az egyik a Microsoft Store. Van még a 3D Viewer, a Paint 3D és a Posta és Naptár.
Ezzel mit lehet csinálni? (Win 10 Pro 21H1 verziójú az op rendszerem. A windows update szerint naprakész. -
bunnyhu
senior tag
válasz
Csorbi #18050 üzenetére
Szerintem ha áthelyezi a mappát, az újraindításkor rá fog kérdezni a program, hogy hol a rákban van a content folder és megadható az új helye. Vagy legrosszabb esetben áthelyezés, program uninstall, reinstall pár giga csak és a telepítéskor megadja az új helyet, az FS felismeri ami már le van töltve és nem húzza le a száz gigát újra. Nem kell editálni semmi fájlt, és többek között ezért is érdemes a telepítéskor egy egyszerű útvonalat megadni a default helyett.
-
Gudi
tag
válasz
Csorbi #18050 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, sok mindent tanultam belőle. Egyébként van 2 db üres SSD is a gépben, majd alkalomadtán oda helyezem ha szükséges. Azt sem tudtam, hogy a szimulátort tartalmazó mappát csak úgy át lehet helyezni
Szóval minden maradjon így, és ne törödjek vele, hogy miért nem 127 Gb... Egyébként azt fránya AppData -t nem tudom előhozni (tudom, hogy rejtett fájl) még nem jöttem rá hogyan lehet...
Mégegyszer köszönöm a segítségedet! -
Gudi
tag
válasz
Csorbi #18048 üzenetére
Akkor azt javaslod, hogy valami jó unistall programmal ( mondjuk Revo unistaller) töröljem le, és hagyjam hogy oda töltődjön, ahová alapértelmezetten szeretné, hogy azután minden update odamenjen magától? Hely van, időm van...(nyugdíjas vagyok) és akkor nyugodtabb lennék
Vagy hagyjam így? mit javasolsz nekem? -
Gudi
tag
válasz
Csorbi #18040 üzenetére
A szerint a képernyő szerint, amit küldtél nálam a microsoft flight simulator mérete mindössze 9.64 GB...(névszerint keresve összes meghajtó) Akkor ez hogy lehet? És minden működik tulajdonképpen... Asszem feladom, és belátom hogy informatikai tudás nélkül reménytelen dolog ezt az egészet megérteni...
Maradjak én csak a repülésnél...
Neked a 147 GB a delux kiadás?
utolsó kérdés: hogyan tudok képernyőképet csatolni, de nem a paint-tal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest