- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
HantekDSO #19616 üzenetére
Tény hogy jobban néz ki, de MSFS-nél nem konkrétan a látvány okozza a rossz futást szerintem. A CPU van rommá terhelve/rosszul használva. Ha odáig leviszem a grafikát hogy 20 százalékon menjen a kártyám, akkor is képes megtorpanni megközelítés közben, 10-es TLOD mellett.... Szerintem az engine önmagával nincs jóban.
Toldozott-foldozott kókány izé, ez akkor tudatosult bennem amikor egy képszerkesztő telepítése használhatatlanná tette. Meg amikor évekig szenvedtek a Microsoft DX12-vel, mert hibásan töltött be vele a talaj. Igazából ennyire nyűgös szoftvert még életemben nem láttam, pedig házon belüli oprendszeren fut. -
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO #19589 üzenetére
Ezt értem IRL, de sok embernek maga az érzés kell, hogy nagygépet "vezet"! Érted...olyan ez mint az Eurotruck Simulator. Milliók játszanak vele napi szinten, pedig nyilván mondhatjuk, hogy mi értelme van egy fotelben A-ból B-be menni a monitoron? A szimulátor inkább arról szól, hogy beleélje magát valaki egy akármilyen helyzetbe és ez legalább akkora aélmény lehet, mintha hullámvasutazna IRL a levegőben. Egyébként is, a G erők önmagában nem mindenkinek jelentik AZ élményt, pl. én is utálom. Már a barátom Cessnájában ülve sem szeretek igazán repülni, főleg szélben. Ismerek olyan repszimes fanatikust is, aki tériszonyos. Még nyaralni sem szeret repülővel menni mert retteg, ellenben mégis imádja a repülést, csak a fóbiája miatt nem marad neki más, mint a szimulátor. Vagy mondhatjuk azt is, hogy semmi nem jelent repülési élményt egy F35-höz képest, vagy inkább az űrsiklóhoz, úrhajókhoz képest, mert ott van csak igazán G-force.
-
Vesa
veterán
válasz
HantekDSO #19559 üzenetére
Akkor még Te is repültél az Fs3/FS4-el DOS alatt?
Én azzal kezdtem. Biztos ezért is nem tudok mit kezdeni az olyan véleményekkel, hogy "csúnyácska az FS2020".
-
energomatt
őstag
válasz
HantekDSO #19480 üzenetére
Ellenőriztem, függetlenek az érzékenység beállítások is. Azért, hogy egyértelmű legyen, leírom a profilok kezelését, legalábbis, ahogy én kikísérleteztem, mivel normális leírást erről sehol sem találtam. Tehát van egy kiniiduló állapot, amikor egy adott géptipus be van töltve és az összes kontrol fajta azzal a névvel szerepel a betöltés után, amit adtál neki. Tehát a billentyűzet és a joystick, vagy ha van több ilyen azok is ugyanazzal a névvel szerepelnek, egyszerűség kedvéért legyen csak kettő, keyboard és joystick. Ha ezt a gépet használtad, mielőtt egy másikat állítanál be, kilépsz a szimulátorból és újraindítod a PC-t! Egy újabb FS betöltés után kiválasztasz egy másik repülőgépet. Ekkor a keyboard és a joystick valami eredeti profilnévvel jelenik meg. Elkezded a keyboarddal. Kiválasztod azt a korábbi gépnevet, amit már beállítottál, mint etalont. Azután a fogaskerékre kattintva a legördülő menüből a legfelsőt választod a profil duplikálását. Átírod a nevet erre a jelenlegi gépnévre. Ugyanezt később megteszed a joystick esetében. Átállítgatod amiket éppen akarsz. Mented. Használod. Legközelebb, ha ezt a gépet választod induláskor, meg kell jelenjenek ezek az átírt nevek és az ehhez tartozó minden beállítás.
-
energomatt
őstag
válasz
HantekDSO #19365 üzenetére
Az a különbség (vagyis szerintem mégsem így van), mert azoktól az esetek nagy részében nem várható érzékelhető javulás, itt viszont azt ígérik, sőt többen tapasztaltak is ilyet.
#19366sheep
Igaz, hogy jóval olcsóbb kártyám van, de 30-ra korlátozom a dinamikus FPS beállítást, pedig 45-60 között mozoghatna. Ez nekem elég, ha nincsenek minimális akadások sem. Ennek a célnak az eléréséhez elvileg ez hozzájárul. -
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19361 üzenetére
Nincs ott sem, mondjuk a general az a monitorra vonatkozik, a vr-re nem is lenne hatással. Az a furcsa amúgy hogy egyáltalán nem érzem kevésnek, teljesen folyamatosan fut. Mintha az openxr toolkit adna fals adatot...
Letörlöm én is az nvidia appot azt meglátom változik e vmi. -
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19359 üzenetére
Igen néztem már, a DCS is 90 fps-sel fut, az Il2 is, egyedül az FS-nél van 33. Egy pillanatra felugrik 50 körülre és megint visszáll 33-ra. Próbáltam hogy leveszem a grafikát lowra és nincs élsimítás, akkor sem változik, utána felraktam mindent magasra taa-val és akkor is annyi. Nagyon érdekes dolgok vannak itt
Lehet az nvidia ki fog adni vmi hotfixet hamarosan-vagy az Asobo. -
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #19321 üzenetére
Fekraktam a bétát tegnap hogy megnézzem mit qrtak szét még jobban, és úgy tapasztaltam a gombkiosztás már nem volt olyan bugos. Nálam az van hogy amikor betöltök egy gépet akkor nem működik sem a joy, sem a gázkar / pedál, be kell kapcsolnom az ingame toolbart és ott a játékvezérlő alatt ki kell választanom a megfelelő profilt mindenhez, amiket már régebben elmentettem. Valahogy nem jegyzi meg és az alap defaultot rakja be amire nincs semmi konfigurálva. De amint kiválasztom, a megfelelő profilokat onnantól már működik minden. Na most a bétában már nem kellett ezzel szórakoznom, egyből betöltötte a profilokat, heli v prop, glider, mindegyiknél okés volt. Szóval úgy látom mókoltak vele valamit.
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19316 üzenetére
azt nem ismerem, az Ortho4XP lenyegeben annyi, hogy kivalasztasz egy adott teruletet (1x1 fok), eldontod hogy melyik orthophoto szolgaltatotol szedje (ez lehet akar a Bing is
), milyen felbontasban, akar vegyesen (tehat pl. a repterek kornyeket nagy felbontasban, mashol kozepes, amit ugyis csak magasrol latsz az kicsi, stb), letolti elore, aztan az X-Plane mar ezt az elore letoltott adatot hasznalja. Mint az autoortho, csak elore letoltve, jobban testreszabhatoan
konkret photogrammetriat nem tud, csak orthophotot ha jol tudom
-
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19312 üzenetére
Nagyon sok library van amivel lehet faragni a kinezetet, igazabol csak rajtad mulik, a simHeaven tenyleg NAGYON ajanlott (ingyenes).
Ami a fontos a scenery.ini-nel, hogy alulrol felfele vannak egymasra 'retegezve' az egyes sorok. Tehat ami feljebb van, az uti az alatta levoket (ha ugyanaz a terulet tobb libraryben is szerepel, akkor azok kozul a legfelsobol fogja szedni). A dolgot bonyolitja hogy vannak kulon mesh, overlay, stb modulok, letezik kulon tool is a scenery.ini managelesere, de igazabol ha egyszer belovod kezzel nagyjabol, az altalaban eleg joDe igen, az X-Plane alapvetoen nem a hazak kozott repkedesre van optimalizalva, arra szerintem meg mindig az MSFS a legjobb (foleg a 2020, tekintve a 2024 brutalis mennyisegu bugjait)
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19310 üzenetére
az X-Plane nem a gyonyoru sceneryrol hires
Hungary VFR nagyon jo kezdet (a scenery.ini-ben jo sorrendben van?), a simHeaven-es csomagot szerintem meg mindenkeppen erdemes hasznalni, aztan ha elmennel a szep orthophoto iranyba, akkor Ortho4XP es/vagy autoortho sokat segit (utobbi olyan streamelos orthophoto-megoldas mint a MSFS-e) -
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19291 üzenetére
"azért az MSFS látványvilágát nem éri el, de össze sem lehet hasonlítani az elődjével!" - ez teljesen korrekt megallapitas
BTW van belole ingyenes demo, en is azzal probaltam ki eloszor, szoval megnezni hogy mit tud tokeletesen eleg az is.Erdemes amugy kicsit utananezni a modoknak, brutalis mennyiseg van, mindenre van egy marekkal (kinezet, mukodes, scenery, stb). Ja, van ortho streaming is, mint FS2024-hez, bar helyenkent maceras tud lenni a sok scenery megfelelo sorrendbe allitasa, ha az ember egyszer megerti akkor mar nem problema
Ja, meg valami: lejjebb irtam az Air Manager problemat MSFS2024-gyel, rajottem mi nem jo.
Szoval eloszor is az aktualis Air Manager verzio (4.x) nem tamogatja a MSFS2024-et. Az 5.x BETA-ja igen, viszont az nem beszelget az iPad-es verzioval, szoval ugy tunik jelenleg egyedul a gepen futo AirManager Desktop hasznalhato a MSFS2024-gyel (ebben viszont en nem tudtam beuzemelni a pop out kivagasokat, streaming meg csak XPlane 12-ben van). Remeljuk azert idovel mukodik, nagyon sokat hozzaad a realizmushoz es a kenyelemhez. -
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19289 üzenetére
Hat az ha nem eri el a minimumot, nalam azt jelenti hogy nem megy
Repuloszimulatornal absozlut nem alapkovetelmeny (nekem) a 60FPS.
"diavetítéssel, HD felbontással és LOW beállításokkal" - low/medium beallitasok (nehany felhuzva high/ultra-ra), 1440p, 35-40 FPS-em van. NAGYON messze vagyok a 4090 alatt
Amugy nem tudom mi nalad ez az elemi X-Plane gyulolet -
Korcsii
őstag
válasz
HantekDSO #19277 üzenetére
Hát, hasonló, de nehéz rekreálni az időjárást:
X-Plane 12, minden alap + HungaryVFR.
MSFS-ben többet kap az ember alap VFR scenery-ben, az biztos.
Részemről FS2020-at anno nem tudtam megszokni, így minimális VFR repkedés után az új gépre már nem tettem fel. Maradt az XP12, amikor kijött. Minimálisat repülök, azt is IFR, úgyhogy az igényeimet kiszolgálja. Naplementék a felhőkben brutálisak, alaprepterek földi része pontos, az alap épületek vegyesek (LHBP-t azért anno odatettem). Innentől én már megvagyok. Ha viszont kedvet kapnék sok VFR-hez, akkor valószínűleg megvenném az FS2024-et.
-
doc
nagyúr
válasz
Lasd amit lejjebb irtam. Ha neked csak es kizarolag a latvany szamit, akkor arra ott az MSFS.
Engem a repules technikai oldalrol erdekel elsosorban. Meg elvarom hogy ne kelljen elb@szni egy orat azzal hogy probalok kitaxizni a kifutopalyaig (aztan vegul feladom es abortalom a kuldetest). Erre az X-Plane jelenleg messze a legjobb azok kozul amit probaltam. Nezelodni meg ott a MSFS
" Az MSFS minimális igénye egy 4090-es, de jobb, ha 5080-es kártya." - hat ezen most NAGYON rohogokTehat RTX4080-on nem megy az FS2024?
-
sheep
addikt
válasz
Csak ugye az az érdekes hogy pl. a DCS lazán fut nálam 90 fps-sel és a látvány is szép, emellett ott elég komplex fegyver fizikát és sérülésmodellt is kell számolnia. Az FS-ben meg 'csak' a látvány van, mégis közepes grafikán dlss-el 45 fps-nél többet nem nagyon tudok kicsiholni belőle.
Nem értem mi fogja le ennyire az erőforrásokat. Valszeg a programozók lustasága. -
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19272 üzenetére
Marmint melyikrol?
na majd megprobalok csinalni ha megint jonnek a kockafelhok MSFS2024-ben
Meg X-Plane-ben is, ha latok valami szepet, bar ebbol eleg sok van pl FB csoportokban.Korcsii: "Hogy melyik a jobb, azt meg mindenkinek magának kell eldönteni. " - szerintem nincs "jobb". mindegyik mas
A kuldetesek az FSX-ben a legjobbak, baromira ossze van rakva - cserebe borzalmasan csunya.
Az X-Plane a legjobb szimulacio, kiforrott, brutal modon modolhato, igazabol olyan mint egy platform, barmit osszerakhatsz benne amit akarsz. Remekul mukodik, beallitod a controlokat ahogy tetszik, elkepesztoen rugalmas. Cserebe sem missionok, sem carreer nincs benne (bar vannak pl. Mission-os modok).
Az FS2024 dobbenetesen gyonyoru, van benne carreer mod, cserebe olyan botranyosan bugos, hogy gyakran ereztem azt mikozben probaltam mindenfele restartokkal meg egyebekkel elerni hogy vegre el tudjak indulni a nyomorult geppel, ami alatt meg a kifuton is itt voltak a chock-ok pl, hogy falhozb@xnam legszivesebben, ez meg az alpha allapotot sem eri el.
Az Aerofly meg egy hamutarton is elfut 4x 120 FPS-sel, emiatt VR-ra tokeletes, es raadasul az epuletek baromi jol neznek ki, rengeteg kuldetes van benne, bar azok nagy resze nagyon-nagyon rovid, de tok jo otleteket tud adni hogy mit nezzek meg X-Plane-benHantekDSO: "a 83'-as évektől kezdve végig követve " - nekem is a C64-es A.C.E. volt az egyik 'repuloszimulatorom', haverral ketten gyilkoltuk az ellent, meg tankoltunk a levegoben, de jo is volt
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19269 üzenetére
Azert a 11 mar majdnem egy evtizedes, az X-Plane 12 SOKKAL jobban nez ki. Az alap scenery nem annyira jo mint a MSFS (azert az FSX-en nagyon-nagyon-nagyon magasan veri), bar ha pl a FS2024 felhoit nezem, az nagyjabol a kilencvenes evek eleje szint, X-Plane-ben fenomenalisak. Es rengeteg plugin/addon van (pl. ott is hasznalhatsz ortho streaminget, stb), amivel eleg durvan oda lehet verni a latvanynak. Maga a scenery annyira nem lesz szep mint a FS2024 - cserebe mukodik
-
doc
nagyúr
válasz
HantekDSO #19263 üzenetére
A radios panel esetleg nincs meg tőlük? Kiváncsi lennék a tapasztalatokra.
Amugy én a mappelos szopásokat feladtam, faszan beállítottam a macropadet meg a StreamDeck-koppintast, aztán a következő repülőnel minden teljesen fejreall, balra hat switchre néz jobbra, a Shift-A lenyomasara aktivalodnak az A-hoz rendelt funkciók, stb.
inkabb átmentem XPlane-ezni, ott minden mukodik tökéletesenBTW X-Plane-t itt csak én hasznalom? A topic leírása alapján csak MS flight simualtorral foglalkozik, erősen kirekesztő :p
-
bunnyhu
senior tag
válasz
HantekDSO #19181 üzenetére
Simán lehet, hogy a különbség abból adódik, hogy máshol repültök. Én pl. múltkor tök megörültem, hogy mennyit javult a 2020 autogen az épületeknél, mert rohadt élethű lett a környékünk, más meg csodálkozott miről beszélek. Kiderült, hogy egyszerűen csak felpimpelték a környékünket, kicsit odébb repülve újra minden a régi
Más, az sg fórumba linkeltem de itt még nem láttam, hátha valaki nem nézi azt. Szerintem baromi jó, nem értem miért nem megy 2020 alatt és főleg miért nincs beépítve a szimuba eleve a flightplanner: [link] Yt bemutató: [link]
-
HantekDSO
tag
válasz
HantekDSO #19133 üzenetére
Ha a hülyeség fájna, most ordítanék...
Ablakos üzemmódban jelenik csak meg, egyébként pedig: Release notes -> 1.1.9.0
(Viszont változatlanul nem tudom, mikor rakta fel a frissítést, mert nem volt semmi jelzés egyik indításkor sem arra vonatkozólag, hogy ő akkor most frissíteni méltóztatik)
-
macy
addikt
válasz
HantekDSO #19114 üzenetére
Eddig úgy tűnik működik, köszi. Már csak azt kéne kiderítenem, hogy van-e kavarodás az xbox és a steam verzió között.Tegnap megvettem steamen de fent van a gamepass verzió is. Azt le kéne törölnöm, csak nem tudom leradíroz-e valamit a steamesből, mert az is az xbox-ot használja. Nem akarom elbukni az eddigi haladást karrierben
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18976 üzenetére
Félreérted, én sem azt írtam hogy ez így fog működni.
Csupán annyi biztos hogy a játék kb fele akkora lesz a vinyón mint a 2020 (50-60 gb), és a többit streameli. És hogy ez hogyan fog megvalósulni a gyakorlatban azt majd a játék megjelenése után tudjuk meg. Feleslegen most ezen rugózni hogy pontosan hogyan lesz megoldva a world update, ha egyáltalán ebben a formában lesz mint a mostani. -
fatal`
titán
válasz
HantekDSO #18974 üzenetére
A 2020-as is töltött rengeteget, az egész sceneryt a felhőből húzta (photogrammetry stb.), a kézzel készített objecteket kivéve. Ha az egész bolygót le akartad volna tölteni offline használatra (elvileg az opció meg van rá), akkor ~2 PB körüli tárhely kellett volna.
Most fene tudja minek, de megcsinálták a többi cuccra is. Szerintem egyébként ez főleg az xbox miatt van, PC-n érdemesebb offline tárolni, amit lehetséges.
-
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18971 üzenetére
Végighallgattam a tegnapi dev stream-et és a következőket mondták a fejlesztők:
-ha megveszel egy gépet a Marketplace-n akkor nem kell letölteni, a felhőből azonnal elérhető lesz, de ha akarod le is töltheted. Ugyanígy streameli a földi karaktereket, skineket, etc. Mégha be van kapcsolva a rolling cache akkor is tölt folyamatosan valamicskét, pl. időjárást. Ha ez így lesz akkor elképzelhetőnek tartom amit mondtál, hogy a world update-ket sem tölti le hanem csak ők updatelik a szervereket az új adattal és minden repülésnél letöltöd -feltéve ha nincs bent a rolling cache -ben. Igazából a játéknak teljesem mindegy hogy egy régi vagy egy új grafikát tölt-e le, a kérdés a hogyan.
-csak azokat a textúrákat tölti be a játék amelyek épp láthatóak, semmi egyéb adatot, és a távolság függvényében rajzolja ki egyre részletesebben ha közelebb repülsz. A fejlesztett motorral ez nem fog fennakadást okozni a tesztek szerint, még rosszabb nettel sem.
Meglátjuk mi sül ki belőle, személy szerint jobban örülnék ha a 2024 függetlenebb lenne az internettől de úgy látszik inkább még jobban rá leszépülve. -
sheep
addikt
válasz
HantekDSO #18963 üzenetére
Igen, én így értelmezem. Mondák egyik videóban hogy a 2024 alap mérete kb 50gb, és a többi adatot a netről húzza le real time amikor repülsz. Szóval sokkal jobban támaszkodik a netre mint a 2020. De ennek ellenére le is töltheted és akkor kell a hely. Úgy gondolom hogy kiválasztod mit akarsz letölteni, de nem kell mindent ha nem akarod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G55 5G - 8/256 - szürke - garanciás
- OHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 16/512 FHD IPS Iris Xe Magyar
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged