Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BigBlackDog

veterán

válasz energomatt #18651 üzenetére

Én próbáltam 11600K, 11700K és 11900K mellett is az FS2020-at. Mindegyik kicsit húzva volt (~ +10%). Lényegi különbséget nem igazán vettem észre FPSben kis, vagy közepes méretű repülő esetén.

Videókártya korábban egy 5600 XT volt, aztán 3070 lett. Ennél a váltásnál érezhető volt javulást, különösen nagyobb magasságokban, repülés közben.

Aztán váltottam AM4-re, egy 5800X3D-re. Nagyobb magasságokban némi javulás ismét mutatkozott, de igazán a forgalmasabb, nagyobb reptereken jött az FPS növekedés. Ha jól rémlik, 25-40% között volt (értelemszerűen ott, ahol CPU limites volt). Ami még feltűnt váltás után, hogy kisimult az FPS, nem voltak már beesések, lagok. Anyagilag sem volt vészes a váltás, gyakorlatilag 11900K árából megvolt az X3D és egy megbízható AM4-es lap sincs vészes árban.

Én első körben megnézném, hogy az általad használt szituációkban, reptereken, gépeknél mi limitálja az FPS-t. Ehhez be kell kapcsolni a General Options > Developers > Developer Mode-ot, majd a megjelenő fenti menüsorban a Debug > Display FPS opciót bekapcsolni. Jobb fent megjelenik az FPS ablak. Ebben írja, hogy "Limited by ...", ami jó kiindulás lehet, hogy CPU vagy GPU irányba kezdd a fejlesztést.

Új hozzászólás Aktív témák