- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cypresss
senior tag
válasz
Csorbi #12760 üzenetére
Lesz majd Totalcar videó is, ők két nappal korábban voltak.
Az Airbus hardveresen oké, szoftveresen még van egy kis melóm P3D-vel, a többi szoftvert Balázsék hibátlanul belőtték. Mondjuk nem türelmetlen embernek való az ilyen munka; buszon a kapcsolók állását egyenként kellett megadni, ezerig számoltuk.
-
czakof1946
tag
válasz
Csorbi #12501 üzenetére
A videokártya szoftverében a monitorbeállítást hol kell keresni?
Az FSX-ben sem nyúltam a beállításokhoz.
Szóval én ehhez nem nagyon értek. Azt hittem, hogy csak hozzáteszek még egy monitort és minden OK.
Ha ez ilyen bonyolult, akkor maradok az egy monitornál.De azért kösz a gyors válasz!!
-
wolruf
őstag
válasz
Csorbi #12165 üzenetére
Emlékeim szerint ez egy ordas nagy kamu.
A legtöbb videó, amivel tömjénezik magukat, sima FSX (vagy FS2004) videó. A képeket nem véletlenül nem lehet kinagyítani, ráadásul egy komoly cég nem egy ilyen honlappal égetné magát. eBayen és pár másik oldalon is nyomják ezt a hulladékot, de nincs értelme foglalkozni vele. Ha nem így van, majd valaki kijavít. -
-
Geryson
addikt
-
ChipKng
aktív tag
Nem tudom, ezt egy csavo irta az sg.hu forumon az fsx topic-ban. Nem vallalok erte felelosseget. Amugy szerintem a M$-ot ismerve tul korai lenne, bar mar joideje bejelentettek es tenyleg karacsony elotti hetekben illik kiadni az uj cuccokat, de csodalkoznek ha megtortenne. Azt mar reg bejelentettek volna, hogy az emberek felkeszulhessenek a rohamra. (Arrol nem is beszelve, hogy a bejelentett datumoktol sokszor van elcsuszas...)
-
Geryson
addikt
Ja, valóban. A mindenféle kiegészítő az FSPassengers és egy FSINN. Az az igazság, hogy amióta az eszemet tudom ezeket használom, FSX-el így 3 éve repülök és soha nem volt ilyen grafikai gondom. Most kaptam egy tippet, repülök is, úgyhogy estére, pontosabban amikor beesteledik, akkor megtudom, hogy bejött-e. Ha igen, akkor le is írom.
Ami viszont tuti, hogy a gépem húzását tök felesleges volt visszavennem és tragikusan alacsony is így az FPS-em, pedig még jobban visszavettem a grafikát. Nem tudjátok véletlenül, hogy az, hogy VC-s géppel megyek, az nem veszi vissza az FPS-t? Én 2D-ben repülök és valami install gond miatt nem is volt VC-m. Most van és ha azt használom, akkor nem is értem, hogy miért, de jobb az FPS.
Mondjuk tetszeni nem tesztik, úgyhogy nem fogok azzal repülni, de lehet az oka az alacsony FPS-nek a háttérben futó VC?
-
Geryson
addikt
Természetesen az SP2 is. Időközben itt bíbelődtem Korcsiival és rájöttem, hogy akkor sérül a textúra, ha napszak változás van. Most éjszaka indultam és mint látható a képen, napközben lett hibás a rajzolat. Sajnos tapasztalatból tudom, hogy a gép az első jele, hiszen a levegőben nincs más, de a földi textúra ilyenkor ugyanúgy sérül.
Viszont megoldást hozott, hogy visszaraktam éjszakára és már rendben is van a gép kívülről, pár perc és meglátom, hogy Anchorage is rendben van-e. Ha igen, akkor már csak arra kell rájönnöm, hogy ezt most miért kezdte el, hiszen én évek óta csak napszakváltozásos long haulokat repülök és soha nem volt gondom ezzel...
-
Korcsii
őstag
én meg fél órával előtte EHAM
DE! facebook-on most írta a Budapest Airport, hogy technikai okok miatt elhalasztják.... mondhatnám szomorú, de inkább lájk
szerk: így jár az, aki nem olvassa végig a fórumot, hanem egyből válaszol egy korábbi postra
de akkor már legyen valami, mondjuk ha már makettekről volt szó, az eleje tiszta olyan, mintha makettasztal lenne: [link]
-
-
fatal`
titán
Malév honlapján, ha próbálsz rá jegyet venni, akkor kiírja a gép típusát.
Szerk.:
11, június 20., hétfő
Indulás: 12:50 Budapest, Magyarország - Ferihegy, 2A. Terminál
Érkezés: 15:20 Szaloniki, Görögország - Makedonia Airport
Légitársaság: Malev Hungarian Airlines MA262
Repülőgép: Boeing 737-800 (Winglets)Indulás: 05:15 Athén, Görögország - Athens Int E. Venizelos
Érkezés: 06:15 Budapest, Magyarország - Ferihegy, 2A. Terminál
Légitársaság: Malev Hungarian Airlines MA231
Repülőgép: Boeing 737-700 -
Geryson
addikt
Hmmm, nem rossz ötlet. Mi lenne erre alkalmas progi? EVGA van a gépemen.
Valami gond van a kártyámmal az tuti, mert mióta tulajdonképpen minden csúszka ki van húzva max-ra, azóta be-beakadozik. Sajnos tegnap megint ki is fagytam, egy 9 órás utamnak szevasz, 2 hete ugyan ez volt. Azelőtt, alacsonyabb grafikával soha. És most megint akkor volt a gebasz, amikor elkezdte tölteni a textúrákat. Pedig egy görög gép után jöttem le és Luxemburgban igazi gány idő volt, alig vártuk mind a ketten a leszállást...
-
Geryson
addikt
Korrekt darab. Szerintem az lett volna a csúcs, ha ott a hangárban (mint ahogy szokták pl. hifi-bemutatókon is) rátolták volna mind a 4 hajtóművet.
A 12-es képen látható kabint szeretném mondjuk egy Budapest-Bécs 20 perces útvonalon.
Amúgy ott hova szíjazod magad? Tudom-tudom, hogy az 380-ban is van ilyen. Vagy ilyenkor jön a sztyuvi és rád szól, hogy kifelé az ágyból?
Az idén 90 éves Sutter Úr gondolom nincs pénzavarban, miután a 60-as években ekkorát alkotott.
hunfatal: Radar contact? Megnézem. A PFE egyenlőre azért tetszik, mert változatosan pofázik. Amúgy közben pont rájöttem, hogy az FSPassengerben van ez a bizonyos ATC chatter és így azért kicsit reálisabb, hogy dumál "nekem" valaki folyamatosan.
-
Acor
aktív tag
CSorbi,
ne mar hogy csak 35fps a full-ban, az uj Sandy-vel akkor ez semmit nem valtozott az I920hoz kepest...
Nesze neked 40% teljesitmenynoveles vele....
Ennyi nekem is megvan a levegoben barhol siman...4GHZ-n a foldon kieggel 20korul......
Terveztem, de nem veszek uj konfigot semmikepp varom az UJ FLIGHT CSODATkoszi a tapasztalatot
-
Gizmo94
veterán
"Ja, persze, én meg közben szénné égek a székemen a számítógép előtt!" LOOOL
Ez nagyon tetszett. :Igen, szoktak érdekeseket kérdezni tőlem is, bár a reakciók jobbak.. Pl. telefonon kerestek a napokban, csengés, családtag felveszi. Nem tudom mit kérdezhettek, de a választ hallottam: "nem tudom adni, jelenleg London felett kering lélekben és szidja a forgalmat, gyere át, vagy hívd később." Nem tudom erre mi volt a reakció, de az újbóli választ hallottam ismét: " dehogy pilóta,hülye ez, már megőrül tőle mindenki" Mondjuk, mindez nem zavart EGLL approach közben, pláne,hogy leesett az fps is..
-
AirBooms
addikt
Hogy miben mérnek, az egyelőre még mindig nem egyértelmű, nem globálisan szabványos (sajnos). A kilogrammot is használják, sőt, nem csak például Oroszországban (és a szovjet utódállamokban), de tudtommal például svájcban is (legalábbis egyes típusokon (MD-11). Kétségtelen, hogy a font a legelterjedtebb.
Amúgy - bár szívesen segít itt a legtöbb kolléga - ilyen elaprózott kérdésekkel nem érdemes egyenként rohangálni a topikra. Egyértelműen látszik, hogy az ismeretek teljes hiányáról van szó, tehát ha valóban érdekel a repülés ilyen szinten, akkor nagyon komolyan el kell mélyülni a szakirodalomban. S ilyen mélységekben nem csupán angol nyelven áll mindez rendelkezésre, hanem magyarul is. Sőt, én ajánlanám a repüléssel foglalkozó szaklapok olvasgatását is, az emberre azokból is sok minden ragad (a nyomdafestéken kívűl). -
Gizmo94
veterán
Hát jah.
Jó kifejezés szerintem, olyan mint a bedroom-rocker az otthon hobbyból gitározókra, stb.
A lényege,hogy habár kisgyerek-koromtól kezdve imádom a repülőgépeket, számomra az FSX mégis csak egy játék és nem hivatás. Talán nevezhetem hobbynak, mert rengeteg időt töltök vele (pláne a piszkálásával) és nagyon élvezem a repülést is amikor éppen minden ok. és nem fagy ki, de annyira véresen komolyan nem tudom venni mint itt és más fórumokon is sokan (amiért respect nekik) Mindenesetre lehet,hogy a fantáziám szegényes, de képtelen vagyok lélekben pilótává átlényegülni a játéktól, ezért vagyok csak bedroom-pilot vagy fotelpilóta.
-
AirBooms
addikt
Hát igen, azt tudtam, hogy az AlphaSim megcsinálta a C-17-et... S nem is tűnik rossznak, a free repcsikhez képest pláne nem, bár 58 dolcsit nem adnék érte (mert pl. a fülke, a műszerek a valóságban teljesen mások). Az az igazság, hogy nem értem, miért nem csinál meg valamelyik komoly cég (mondjuk a PMDG) egy ilyen teherszállítót? Szerintem lenne rá kereslet, akkora egészen biztosan, mint egy 747-400F-re - de a 747-8F-től jóval nagyobb, az biztos. A Captain Simnek volt egy próbálkozása a C-130 Hercules-szel, de az nekem nagyon nem jött be. Bár sokan agyon dicsérték. Igazából a vérbeli (katonai) cargo gépek közül nekem a szívem csücske a Globemaster!
-
atesz999
tag
Hello!
Szerintem a legjobbak az Ultimate terrain X (USA ,Canada), és érdemes hozzá felrakni Ground Environment X-et, ez a kettől egymással kompatiblis,utóbbi sokat javít a textúrákon,városokon.
Illetve még ami nagyon szép kiegészítő,az az Aerosoft Madeira:
valamint :
[link]Szerintem ezek a legszebbek,ráadásul az FPS egyáltalán nem esik,és globális kiegészítők,nem csak 1-1 reptér.
-
AirBooms
addikt
Hát szerintem akkor te nem tudsz olvasni a sorok között.
Ugyanis pont arról van szó, hogy megéri-e egyáltalán az FSX és hozzá vásárolni addonokat, ha 5-7 fps-t produkál még a durvább gépeken is, ha az FS9-cel közel ugyanolyan látvány érhető el jóval alacsonyabb költségvetésű gépekkel is elfogadható (folyamatos látványt nyújtó) fps mellett.
Amúgy is elsősorban a látványról szólt a legutolsó 50-100 post többsége, s visszanézel, akkor meg is találod, hogy milyen látványjavítókat érdemes beszerezned. -
Gizmo94
veterán
A win32k.sys által dobált hiba driver összeveszés leggyakrabban. Valami olyan driver került fel alighanem, amit vagy a win7, vagy valamelyik másik driver nem szeret. Te raktad fel a legújabb drivereket, vagy a win7 kereste meg magának?
Ezen kívül lehet még mem probléma, de ennek az esélye kicsi, vagy vinyó, ennek is.
A legvalószínűbb azonban a fenti gond mert a win32k.sys a win32 kernel módban futó része ami a grafikus megjelenítésekért felelős. Tehát valószínűleg ez video driver.... -
Geryson
addikt
Igen, valóban elég gányul néz ki a screenshotokon, eddig nem is figyeltem. Természetesen élőben nem ilyen és mondom tuti be vannak kapcsolva azok a dolgok amiket Te is írtál. Még feljebb is tudnám húzni FPS szerint a grafikát, de látod így is fagy. Ha egyszer nem szórom el másra a pénzt, akkor megveszem az új ramot és lapot (többször álltam már vásárlás előtt csak mindig visszaléptem).
Amúgy az én 747-esem szerintem sokkal szebb!
De valami csúcs, hogy milyen rohadt drágán adja a PMDG ezt a két modellét...
-
cintula187
addikt
Ez a ház van
A ventik pont a VGA nál vannak, hővel nem lehet gond. Vagy Sünik kellenének a ramokra.
-
cintula187
addikt
VAlóban a memória órajelét vettem le Ati tray tools ban. Igen az adatlapomon szereplő Gainward 4830 -ról van szó. Bírni bírja "új" játékokban. De néha a régiek fsx el együtt kettő beszemetel. De nem akarok tovább off -olni.
Írok tuning ügyben a tuning forumra aztán majd szólok ha javult a teljesítmény. Köszi a segítséget. -
DigitXT
félisten
Nekem is ezen akadt fenn a szemem (ha a hír igaz).
Két szerver, amik online fent vannak az interneten, s
egymásra készítenek biztonsági mentést? Ultragáz.
Mondjuk lehet, hogy "nem gondoltak" ilyen mértékű
adatvesztésre*, de ha tényleg olyan értékes a sok
év alatt összegyűjtött adathalmaz, akkor legalább
néha egy szalagra kinyomhatták volna a mentést.(Nem ismerem az oldalt, nem tudom, kik üzemeltetik,
van-e rá keretük, de tekintve a körülményeket a kettő
darab szerver fenntartása ilyen módon értelmetlen...)*: lehet, csak nem olvastak elég "Murphy törvényt"...
-
Geryson
addikt
Nem teljesen jutnak eszembe a fogalmak, de külön sebességről beszéltek! A repülőgépek sebességmérésénél fontos tényező a magasság, mert a torlónyomás (ami által a repülőgép képes mérni a sebességet) a különböző magasságokban más és más - hiszen más a légnyomás is. Mellékesen ezért van az, hogy statikus nyomást is mérnek a műszerek mert abból tudják meg, hogy milyen magasan vannak és ebből számítják a sebességet is.
Csorbi az IAS (Indicated Air Speed) értéket mondta neked, ennél a GS (Ground Speed - földhöz viszonyított még brutálisabb is lehet, nálam volt a hétvégén 557 csomó is). Ennek ellenére a "betekert" sebességed olyan 280-300 csomó körül van, de ennek a pontos neve nem jut most eszembe, próbáld csak ki és figyeld meg, hogy nem ugyanazok az értékek!
-
Geryson
addikt
Időjárás nekem alapból Active Sky. Mindig. Mondjuk mivel úgy sem szereti az FSX a ki-beugrálást, így lehet feleslegesen vettem meg, mert úgy látom az FSInn elég fasza időjárás beszerzés és leszimulálás területén.
Eskü a forgalom (mármint a 100%-os) levesz vagy 15 FPS-t. Grafikánál azért kérdem, mert tudom, hogy pl. azt hiszem az a scenery csúszka, ahol a részletességet lehet állítani cm / m-ben ott felesleges pl. egy bizonyos szint alá húzni, mert nincs olyan részletes grafika még az FSX-hez. Azt hiszem a mesh részletességnél is felesleges 65 alá menni, mert az FSGlobal most 65m per másodperces.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged