-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #6697 üzenetére
jelen... végél joy-t
IFR repültem főként, így sokáig kibírtam joy nélkül... kb 3000 ft felett mindig a robot vitte, alatta egérrel (ez alól kivétel pl az emlékezetes ELLX/EGLL-CYVR út visszaútja, ahol felszállás után még FL100-on még én vittem, egérrel, és élveztem, jól repül az a B744 szó se róla)
amíg meg repültem online, megvoltam billentyűzettel is... jó pár küldetést megcsináltam így... kellett egy "center" billentyű, amit azért elég sokszor használtam... végülis csak a 3 tengelyt kell lekódolnod az agyadban, majd eszméletlenül püfölni a billentyűzetet
egérrel ha ráérzel, mehet a dolog... össze vissza rángatod, aztán jólvan
billenyűzethez képest sokat egyszerűsödik a dolog, kattintásra fékez, görgővel pedig lehet szabályozni a gázkart, de pl a rudder még mindig 3 billentyűn figyelt (jobb,bal, center)...
joy-jal azért egyszerűbb...
-
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #6226 üzenetére
épp most backupolom a jelenlegi fsx-emet (még 1 órát ír, nice), de copy/parse módszerrel... de újra akarom építeni az alapokról... amúgy elég legó az egész, ha lemeted a mappáját, meg egy-egy azon kívül eső kiegészítőnek a mappáját, akkor nagyjából már meg is vagy, esetleg egy-két esetben lehet probléma... legalábbis remélem, hogy nálam így lesz
lesaux: aranyos logó
-
haky
senior tag
válasz
Kosztinho #6108 üzenetére
Sok a követelemény de nem vészes. Reggel 7:30-ra mentem és 12:30-kor lett vége. Tehát akkor látás: 5m-ről a szokásos tábla leolvasása, csak a legalsó betűsor nem kell. Sztereo látás teszt, közelolvasás teszt, 3D-s lepkét kell nézni
, színtévesztés, nagyjából ennyi. Meg műszerrel is megnézik a szemet. Szemüveggel is lehet csak valószínűleg korlátozott lesz. Műtött szem megengedett de a műtét óta el kell telnie 6 hónapnak.
Röviden a szem ennyi. De van sebészetui, belgyógyászat, EKG, EG, hallás, fül, orr, gégészet, fogak, tüdőröntgen, meg csüvet kell fújkálni, stb,stb. Izgalmas. Természetesen vérvétellel kezdődik. Majd mivel I. osztály a civilben a legmagasabb így ezt évetne kell megújítani.
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kosztinho #5874 üzenetére
Én is azt hiszem,hogy más lesz, kis változatosság. Most hétvégén neki is látok a gyors útvonaltervezésnek és az indulásnak, igyekszem valamere az északi tájak felé is tenni egy kitérőt, legalább a hideg illúziója miatt,
csak a gépet nem döntöttem még el, de azt hiszem a Carenado Piper Warrior II.lesz. Úgy tervezem, hogy kora hajnali indulást fogok eszközölni a (remélhetőleg) hangulatos kezdeti fényviszonyok miatt.
Cypress: Köszönjük a képeket, nagyon szép lesz ez a madár, csak kérdés,hogy végül mikor?
Azt hiszem,hogy a PMDG ennél a projektnél kicsit elveszett a részletekben, bár a hello kittys panel az nagyot üt.Azonban a képeket nézve, amiken majdhogynem a kosz is látszik a kapcsolókon, komolyan tartok egy elképesztő gépigénytől, mert a jelenlegi állás szerint el nem tudom képzelni,hogy egy ennyire részletes cucc ne vágja a pincébe az fps-t.....
-
Gizmo94
veterán
-
Gizmo94
veterán
-
Geryson
addikt
válasz
Kosztinho #4143 üzenetére
Nem, ezt nem hiszem, mert egyrészt ez igazából nem lenne sztem FPS-zabáló (vagy a folyamatos szállítás miatt mégis?), de erre van szimplán egy kapcsoló a kijelző fölött "true heading" vagy milyen felirattal ez meg amit én kérdezek menüből választható. Mondjuk maholnap ránézek, hátha mégis igazad van!
-
Gizmo94
veterán
válasz
Kosztinho #3270 üzenetére
Hát elmondani ezt nem tudom, mert sejtelmem sincs, de működik.
maximum a fájljait amiket be kellett rakni ide-oda, majd összevakarászom,berakom egy mappába és feltolom valahová.. Aztán ha ugyanoda pakolászod mindet, elvileg jónak kellene lennie.
Te meg majd a 737 800-900-asok mappáit dobd fel valahová, azután hátha összekókányolunk valami működót is.
-
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #2801 üzenetére
a fórumba azt írják, hogy még nem biztos, hogy lesz, de dolgoznak rajta... mindenesetre az 50%-ból 80% lett, mivel már pénzt is invesztáltak bele... egyébként tetszik, hogy a fórumban meghallgatják az userek javaslatait is, illetve kikérik a véleményüket egyes dolgokról...
egyébként mára VTBS-YSSY utat terveztem (BAW9 2. leg EGLL-ből), pont úgy időzítve (realtime), hogy naplementébe szálljak fel, és kb napfelkeltekor már ereszkedjek a Sydney-ben való leszálláshoz... erre milyen MATAR-t kapok...
nembaj, ActiveSky odatette magát, így is szép, bár kicsit rázós volt a felszállás... remélem 8 óra alatt kitisztul az idő ott lent, bár lehet ott is a felhőknek kellene örülnöm...
VTBS 251030Z 21007KT 180V270 9000 FEW018CB BKN300 32/24 Q1007 CB NE NW-N NOSIG
YSSY 251030Z 18008KT 9999 VCSH FEW012 SCT020 BKN035 17/14 Q1018 FM1130 16020KT 7000 -SHRA SCT010 BKN020 FM1200 16022G32KT 5000 -SHRA SCT010 BKN020 TEMPO 1100/1330 4000 SHRA BKN010 -
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #2773 üzenetére
a videó végén írják, hogy a kapitány széke mögött van egy szerelőnyílás, amin lement az "avionics computer bay"-be, aztán onnan meg valamilyen ajtón kimászott... azért ez tényleg durva... kíváncsi lettem volna az ATC képére, amikor szólt neki a pilóta, hogy szívna egy kis friss levegőt
-
Korcsii
őstag
válasz
Kosztinho #2542 üzenetére
azonban az eltűnt francia airbus eltűnt, ki tudja miért... a találgatások között volt az is, hogy villámcsapás szétbaxta az elektronikát... bár kétlem, mert youtube-on láttam már videót, ahol felszállásnál egy 747-esbe szép hosszan belecsapott a villám, és repült tovább, mintha mi sem történt volna... igaz az boeing, de fereday az fereday... de boeing-eknél elvileg ha nehezen is, de áram nélkül is lehet valamennyire irányítani... de lehet, hogy rosszul tudom, nem vagyok repülőmérnök, csak amit hallottam, azok alapján gondolkodok....
egyébként amíg áram van, addig én sem félek az elektromos rendszerek hibájától..
boeing: nem is feltételeztem volna rólad
-
válasz
Kosztinho #1453 üzenetére
Az első gurulóút 31R-en a 90 fokos X-ray, kicsit több mint 1 km-re van a küszöbtől... A hosszabbik - felső - futópálya 3707 méter hosszú.
A képen jól látszik a gurulóút, amin lejönnek, és hogy ez milyen arányban áll a teljes futópálya hosszával. Ettől függetlenül meredek dolog egy 800-assal lejönni az X-ray-en, de ne túlozzunk ien 400 méterekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- DELL T40 EMC Szerver
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest