Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
Cypresss #15445 üzenetére
volt olyan pillanat, amikor egy kézzel lógott
És el is szakadt azon a kezén a bicepsz ín. Pont ezért nem tud az ember
"l'art pour l'art" ilyen dolgokat, mert az agya letilt, így elkerüli a sérülést.
De ha az életed a tét, akkor inkább szakadjon le, de nem fogod elengedni.Nagyon durva volt végignézni.
Kommentek közt vannak viccesek.
-
DigitXT
félisten
válasz
andorra #2056 üzenetére
Azért nekem így is tetszett Bp felett repkedni...
Van aki nem akar pilóta lenni, és játéknak tekinti.
Szerintem azzal sincs gáz... Persze, lehetne szebb,
de anno az FS4-gyel is mennyit ökörködtem, pedig
annál aztán tényleg nagyon alap volt a grafika.
Mondjuk ez nem tegnap volt, az is biztos. -
DigitXT
félisten
akkor inkább nézegetem a google earth-t
Hehe, tényleg ilyen feeling volt Bp-en kóricálva.
Néztem pl. a Moszkva teret, ami nagy távolságból
még egészen (!) felismerhető, de ahogy le akartam
szállni egy helivel, már úgy kellett gondolokodnom,
hogy most mi a tököm van... Persze a borítón azt
írták, hogy fotorealisztikus grafika, vagy mi: hehe.
Még ha ilyen jó lenne, de talán még ez sem igaz,
ráadásul közelről már végképp, pláne az épületek. -
DigitXT
félisten
Nekem is ezen akadt fenn a szemem (ha a hír igaz).
Két szerver, amik online fent vannak az interneten, s
egymásra készítenek biztonsági mentést? Ultragáz.
Mondjuk lehet, hogy "nem gondoltak" ilyen mértékű
adatvesztésre*, de ha tényleg olyan értékes a sok
év alatt összegyűjtött adathalmaz, akkor legalább
néha egy szalagra kinyomhatták volna a mentést.(Nem ismerem az oldalt, nem tudom, kik üzemeltetik,
van-e rá keretük, de tekintve a körülményeket a kettő
darab szerver fenntartása ilyen módon értelmetlen...)*: lehet, csak nem olvastak elég "Murphy törvényt"...
-
DigitXT
félisten
válasz
tomi_mod #996 üzenetére
nagyon egyszerűen eneriatakarékos beállítás volt anno...
Erre az "energiatakarékos beállításra"* ma is jó az ún. Vsync, avagy Függőleges szinkronizáció (másképpen Wait for Vertical Sync): bármely gyártó bármely VGA-ja esetén driverből kapcsolható hasonló elnevezéssel. Ilyenkor a VGA csak akkor frissíti a képet, ha a rákötött megjelenítő "készen áll" a frissítésre (CRT-k esetén ez az az időszak, amikor az elektronsugár visszaszaladt a képernyő tetejére), így mindig egy teljes képkocka látszik, nem fordulhat elő, hogy az adott képkocka megrajzolása közben változik a kép, és emiatt "szétszakad" (tearing). Ha nincs bekapcsolva a Vsync, és magas az FPS (pl. 200), akkor a képen vízszintes csíkokat láthatunk, ha forgatjuk a kamerát: elég idegesítő/csúnya jelenség (videóknál, mozifilmeknél is előfordulhat, ha a lejátszóprogram nem "figyel" erre). Ha viszont bekapcsoljuk a Vsync-et, akkor mindig szinkronban lesz a kép frissítése a megjelenítő frissítésével, ebből következőleg a maximális FPS is limitált lesz, TFT monitoroknál tipikusan 60 Hz-en (CRT-knél ez gázos frissítés volt - villódzott -, szóval ott inkább 85-100 Hz-en, azaz 85-100 FPS-nél). Egyedüli hátülütője ennek a technikának, hogy ha a VGA az adott helyzetben nem tudja elég gyorsan kiszámítani a képet, hogy meglegyen a 60 FPS, akkor egy képfrissítés ki fog maradni, emiatt picit meg fog akadni a dolog, és ha ez a helyzet tartósan fennáll, akkor a Vsync nélküli mondjuk 50-55 FPS helyett már csak 30 lesz. (Az meg azért eléggé feltűnő sajnos: a legrosszabb, amikor általában megy a 60, de néha beesik 30-ra: nagyon idegesítő.)
Jah, amúgy van olyan helyzet, amikor hiába nem tudja a képernyő megjeleníteni, és hiába csúnya az esetleg fellépő tearing (ez egyébként inkább oldalirányú mozgásoknál feltűnő, szóval ha nem nézelődsz nagyon körbe, annyira nem zavaró), mégis jobb, ha nincs Vsync, és magas az FPS: pl. jobb lesz tőle a szimuláció, javul az irányíthatóság. (A TDU élő példa erre: akár egy-két másodperccel is jobb időt tudsz futni, egy rövid versenyen is, mivel jobban "tapad" az autó, gyorsabban/érzékenyebben reagál.)
*: egyébként nem hülyeség: ahogy kevesebbet kell a VGA-nak számolnia, valóban kevesebb áramot vesz fel, és ami mégfontosabb: kevesebb hőt termel, tehát még egy csúcs VGA (mint pl. az enyém) is lehet halk a gyári hűtésével is!(És ha valaki megkérdezné: én konkrétan azért vásároltam így be, mivel lehet, hogy 45 vagy 60-ra azt mondja valaki, hogy mindegy: én nem, ráadásul a fent taglalt okok miatt, ha a korábbi VGA-m néha tudta 60 fölött, akkor megvolt a 60, viszont amikor nem, akkor tipikusan csak 30 volt, ami nekem már "röcögés" - Vsync nélkül meg zavart a tearing, stb.
Szóval azért jó az erősebb VGA - még ha a Vsync miatt a teljes erejét nem is használod ki az adott játékban -, mert stabilan tudja nyújtani azt, amit én folyamatos játékélménynek nevezek.
De ez OFF, mivel FSX-ben nem ez a helyzet, ott hiába a GTX285, akkor is röcög.
De legalább ez nem egy pörgős játék, így kevésbé zavaró: csak legyen irányítható. -
DigitXT
félisten
Eredetileg valami 20 FPS-en állt. Erre mondtam, hogy nehogymár...
De úgy néz ki nem érdemes feljebb rakni (kivéve, ha "Unlimited"), mert
elég jelentős grafikai butítással éri el a magasabb FPS értékeket, ha
egyáltalán. (Pedig írta a kollega, hogy nem kell alá csúcs VGA, ahhoz
képest az van alatta, aztán mégis úgy megy, ahogy, ill. mégis a grafikát
butítja, ha gyorsulni akar.Mondjuk megnézném, hogy i7-en mit megy.)
-
DigitXT
félisten
válasz
nagyjani #987 üzenetére
Nem egészen: ha lebutítod a grafikát (pl. kevesebb házat rajzol), akkor nem szaggat. Igen, a "Budapest kiegészítőről" beszélek, mert a küldetéseken kívül eddig csak ott repkedtem saját szórakozásomra (nincs túl sok időm vele játszani). És arra mondom, hogy ahhoz képest annyira nem szép, mint amennyire szaggat.
Néhány gagyi generált ház kirajzolása, meg nehogymár akkora teher legyen egy négymagos procinak. Ja, hogy csak két magot használ? Na, erről beszélek. (Én nem amiatt vettem meg, hogy a leendő pilótajogsimhoz ezzel gyakoroljak, csak egy kicsit repkedni szeretnék, amire egyébként jó, csak ha már ennyire eszi a gépet, nézhetne ki jobban is.
) Geryson: kösz, majd kipróbálom.
Szerk: amúgy amikor legelőször kipróbáltam, mondom, elég jó gépem van, mindent fel maxra, és nini, itt egy framelimiter: ide nekem a 60-at. Erre lehet, hogy meg is volt benne a tempó, de nagyon gagyin nézett ki. Próbáltam 30-on már egy fokkal jobb volt, és még egész használható a sebesség. De Bp-vel így sem igen voltam elégedett. Geryson beállításaival ("Unlimited FPS") viszont már egész jó kezd lenni, csak van vagy 18-20 FPS. Szóval ahogy ezekből kikövetkeztettem a framelimiter fordítva működik, annyira butítja a grafikát, hogy közel annyi legyen az FPS (nyilván ezért hívják Target FPS-nek, viszont ha tudna a gépem adott helyzetben többet, akkor sem engedi feljebb, ezért nevezem framelimiternek).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Futás, futópályák
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest