- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Netfone
Aktív témák
-
válasz
Laraxior #47142 üzenetére
Ha ez a sebességeredmény már a W7 AHCI-vel van és ebből adódóan a TRIM is működik, akkor nincs más teendő.
framling
A 4KQD32 szegmens sebesség eredménye megegyeznek majd a 4K szegmensével(vagy legalábbis nagyságrendileg egyforma lesz, mérési eredményekkel meg tele van a topik, pl épp most tett be képet Laraxior).Fontosabb, hogy a TRIM működjön, de ez sem gond, mert IDE módban is megy a TRIM, csak a W7 alap IDE drivert kell használni.
-
válasz
Laraxior #47139 üzenetére
leírásom vége felé le van írva, hogyan kell lecserélni akármilyen driver-t a W7 alapdriverre (keress rá a bejegyzésemben a Hogy tudom visszaállítani a Windows 7 alap IDE vagy AHCI driver-ét? kifejezésre.
Ha megtaláltad, akkor a Marvell driver-t (ha még azon van az SSD) cseréld le a W7 AHCI driverre.
(A Marvell driver az eszközkezelő/Tárolóvezérlők csoportjában "bujkál", nem az IDE ATA/ATAPI vezérlők közt) -
válasz
Laraxior #47133 üzenetére
Annyira nem örvendetes ez az eredmény, mivel az AIDA nem tud mérni rendesen SSD-t(Random-ban nem lehet magasabb eredmény, mint SEQ-ban, rossz elven mér), CDM mérése meg karcsú a meghajtóhoz képest, főleg SEQ read-ben, de ez a Marvell vezérlő miatt van.
(ha a gyári oldalról a Marvell driver-t tetted fel, akkor a TRIM sem működik...)
-
válasz
Laraxior #46235 üzenetére
Egyrészt azért ezek az eredmények, mert Marvell a SATA-3-as vezérlő(mindenképp a W7 AHCI drivert használd), másrészt meg nam AHCI üzemmódban mennek a Marvell portok. BIOS beállítás kérdése, leírásomban a Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev. 2.0) deszka beállításait nézd meg, az nagyon hasonló a te deszkádéhoz, az alapján állítsd be a BIOS-t, mint ahogy az utólagos AHCI-re váltást is leírtam.
Nem tudom, hogy mi lesz a vége(ha van chipset telepítve, lehet nem fog indulni az OS), viszont a fent leírtak nélkül marad ez.(Korábbi képeden is jól látszik, hogy egyik sata port sem AHCI-re van állítva, mindenképp az AHCI-re átállítással kezd, de a leírásomban szereplő módon!)
-
vlevi
nagyúr
válasz
Laraxior #45405 üzenetére
"Próbálgattuk a Win7 topikban, hogy mit lehet tenni, de reinstallt mondtak, miután kudarcba fulladt pár kísérlet a bekapcsolásra."
A registrybejegyzéses próbálkozásra gondolsz?
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\services\msahci bejegzyésben a Start = 0?Pedig ettől helyre kellene állnia. IDE módban beállítod a registryben, újraindítod a gépet, BIOS-ban átállítod AHCI-re, és elvileg a Windows el fog indulni. Talál új hardvert, satöbbi.
-
Bodor
veterán
válasz
Laraxior #45405 üzenetére
Marvell 9128 chip vezérli azt a 2 x SATA 6Gb/s connectors (GSATA3_6, GSATA3_7) supporting up to 2 SATA 6Gb/s portot, még szerencse, hogy Samsung SSD-król van szó, amik nem vesznek össze velük.
Én a következőket tenném:
A rendszeredet először is átállítanám AHCI módba, a tippem szerint.
Ha sikerült, és beindult a rendszer AHCI módban, akkor áttenném az SSD-t a GSATA3_6-os csatira, és onnan bootolva indítanám a rendszert. -
fagy53
nagyúr
válasz
Laraxior #45394 üzenetére
Próbáld a 830-ast a SATA3 csatiba tenni! Az olvasási tempó gyorsabb lesz, ill annak kellene lennie....
SATA2-ben nincs számottevő különbség a két gen. között.
Gondolj arra, hogy csak a bench hívja fel a figyelmet bármilyen különbségre, de pláne játéknál, ha fele ilyen gyors lenne, akkor sem vennél észre semmit! -
vlevi
nagyúr
válasz
Laraxior #45381 üzenetére
"De gondolom ha 20%-ot mutat majd ez az érték, "
Az is 75-80 év, mire megtörténik"Egy új 64-es SSD most valahol 13-15 ezer körül van." Igen, annyi. Ráadásul az a 830-as Samu SATA3-as SSD. Egy régebbi, SATA2-es ennek a felét sem éri már. Tehát akkor már inkább gyereknek odaadni játszani, vagy járólapot glettelni kell vele, és nem eladni
-
worxland
addikt
válasz
Laraxior #45381 üzenetére
"De gondolom ha 20%-ot mutat majd ez az érték, akkor az már nem ugyanúgy fog működni, mintha 98%-ot mutatna... gondolom én
" - rosszul gondolod.
"csak így eladni nem nagyon lehet." - dehogynem. Más kérdés, hogy mire el akarod adni, szart se fog érni. Egy új 64-es SSD most valahol 13-15 ezer körül van.
-
samu74
addikt
válasz
Laraxior #40284 üzenetére
IDE módban is működik a Trim. A leírás alján nézd [link] .
TRIM Support Checklist:Microsoft Windows 7 operating system
SSD with TRIM-enabled Firmware
Storage Controller configured in IDE or ACHI mode
Default Microsoft Storage Driver (MSAHCI) or Intel 9.6.0.1014 Drivers with Intel ICH and PCH Controllers -
Pityu.
nagyúr
válasz
Laraxior #40281 üzenetére
Állítólag ez a samsungoknál természetes hogy a HDS-ben 99%-ot ír,az enyém kb 1 hónapos 62GB írással és 99%-ot mutat,de ez nem állapot romlás csak állítólag régi samsung hdd-el sem volt százas a HDS.Van itt egy srác több mint féléves a samsung ssd-je meg sok giga írással és neki is 99%-ot mutat.Ha meg akarsz nyugodni és 100%-ot akarsz látni töltsd le a CrystalDiskInfo-t és ott 100%-ot fog mutatni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Laraxior #40281 üzenetére
Semmit Samu nál 99 ről indul, mindegyiknél !
Tehát úgy jó, ahogy van(#40284) Laraxior
Az, hogy az fsutil 0 át ad vissza, nem jelenti automatikusan, hogy az ssd végre is hajtja tudomásom szerint jelenleg csak a Hard Disk Sentinel az amlyik megbizhatóan jelzi vissza !
Nézd meg azzak, hogy mit ír az ssd re, zöld felületen a szöveges részt kellen nézni ! -
-
St3venson
tag
válasz
Laraxior #22603 üzenetére
Van néhány hasznos szolgáltatás, ami már ide-vel nem müködik, és ez hdd-knél is van.
Még ha nem is tudják a régi hdd-im ezeket, akkor sem befolyásolja negatívan a müködést, és mivel csak egy átkapcsolást kell csinálni a biosban a telepítéskor, ezért azt gondolom megéri.
Amugy ha nem achi modban telepítetted, akkor is van lehetőség átkapcsolni "kék halál" nélkül, de akkor a windowson belül kell először beállítani vmit, és utána a biost. Már korábban foglalkoztunk ezzel a forumban, megkeresem és linkelem.. -
St3venson
tag
válasz
Laraxior #22599 üzenetére
Szerintem is a biossal van gond, a bootsorrendben biztos szerepel az ssd vhol? Mert nálam pl az volt a gond. (nem bántásból irtam, csak néha a legalapabb dolog marad el)
Fenergie84@: Már többször is olvastam, de már korábban is tisztázva lett, hogy a trim futásához nem kell Achi mód, [link], Fire/SOUL/CD kolléga tesztelte is.
-
válasz
Laraxior #22599 üzenetére
"Az lehet gond hogy installnál csak az SSD volt rajta?"
Nem. Szerintem nem jól van beállítva a BIOS, ezeken a Gigabyte X58-as deszkákon van mit állítgatni, nem annyiból áll a dolog, hogy 1 helyen átteszed AHCI-re és már oké is.Mindjárt letöltöm a manualt, megnézem, aztán privbe írok, hogy hol és mit kell beállítani...
-
cimabue
tag
válasz
Laraxior #22271 üzenetére
Laza csávó vagy... Itt mindenki babusgatja hőn szeretett ssd-jét (jajj-jajj, már ráírtam 20GB-ot), Te pedig csak úgy fel-le tolod menet közben.... még jó hogy nem 320-as intellel próbáltad.
Ha ettől nem döglött meg, jót nem tett neki, az biztos. Láttam már ilyen technikát PC szervizes emberkéktől, na a közelébe sem mentem többet annak a boltnak.
-
-
-
-
-
-
-
Ist
tag
válasz
Laraxior #17002 üzenetére
SSDlife programoknak nem feltetele, hogy az SSD-n legyen a WIN.
Pontosan milyen programokkal nezted meg az SSD-t ? Mert pl. az IndilinxSSDStatus program csak az ilyen vezerlok adatait kepes kiolvasni.
CrystalDiskInfo mar altalanosabb, ezzel meg kell, hogy kapd az SSD statuszat.
Aktív témák
Hirdetés
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Sorozatok
- Apple MacBook
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kedvenc zene a mai napra
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 2042
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Synology NAS
- További aktív témák...
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- 512 Gb-os NVME-k
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest