- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
Aktív témák
-
c41r0^
őstag
nem az oprendszer nem kezeli jól, hanem a JMicron vezérlő (ami be van építve az SSD-be) a szar, ha 4K-s vagy kisebb a clusterméret, akkor sokat hibázik a vezérlő, ezért lagolni fog az oprendszer..sajnos minden ilyen árkategóriájú MLC-s SSD-be ez a vezérlő kerül egyelőre...
XP-nél előre megformázod a partíciót 8-16-32K-s clustermérettel egy működő gépben, vagy akár telepítés előtt recovery console-ból, majd arra a partícióra telepíted a rendszert formázás nélkül.
Win7-nél nem tudom, mi a menete, de ott is 4K lesz a default, lévén csak NTFS-re formázott partícióra megy fel az is ha jól tudom. Szerintem ugyanaz lesz a helyzet, mint Vistánál.
Vistánál valakinek megy a telepítés minden gond nélkül előre megformázott és nem 4K-s clusterméretre állított partícióra, valakinek nem, nem tudom, hogy mitől függ, nekem sem ment pl. Vista Ultimate x64 SP1 EN telepítésnél nem kajálta meg a partíciót, pedig előtte kinulláztam az SSD-t az Active@Kill Disk progival (Ultimate Boot CD-n volt, csak IDE módba kellett állítani a vezérlőt, hogy megtalálja, mivel DOS-os a program, az AHCI összezavarja őt), majd ugyanilyen oprendszer alatt inicializáltam az SSD-t, majd egy elsődleges partícióra 16K clustermérettel NTFS-re formáztam az SSD-t. Telepítéskor kiírta, hogy nem felel meg az alapkövetelményeknek a partíció.
-
c41r0^
őstag
Ősember féle MLC, v2-es Warp? Én is majdnem azt vettem, majd kíváncsi lennék az eredményekre
Ha jól tudom a jmicron vezérlője miatt (bár v2 és elméletileg javítva van) hogy ne lagoljon majd, adj meg 16K vagy 32K clusterméretet, asszem más nem kell.
XP megeszi asszem, ha előre megformázott és nem 4K-s clusterméretű elsődleges partícióra akarod telepíteni, a Vista viszont alapból nem hajlandó felmenni (ezt én is tapasztaltam tegnap) egy olyan előre megformázott elsődleges partícióra, ami nem 4K clusterméretű, bár asszem erre is van megoldás, még itt a fórumon is csak sikerült annak, aki szenvedett vele asszem, csak én egyelőre nem mentem annyira bele, mivel az SLC-s Samsungom 4K clusternél is tökéletesen szuperál, mert igen jó a vezérlője.
Winben pedig az 1.hsz-ben leírt tweakeket alkalmazd.
Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Nintendo Switch 2
- Milyen autót vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest