- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
Indexeléssel kapcsolatban távol álljon tőlem, hogy vitatkozzak veled, de felmerül bennem a kérdés akkor a Samsung miért javasolja a kikapcsolását?
Nekem ez a lista a mérvadó, mert kb. ezekre mondanám magamtól is, hogy szükséges, és nem hülyeség: Superfetch, Defrag, Readyboost, Indexelés off minden más anyukahelyénmarad.
-
fagy53
nagyúr
Teljesen igazad van, de az utolsó mondatoddal ebben az esetben nem értek egyet..
Erre a szívatásra ugyanis mezei halandó nem tud felkészülni, ehhez pl ezt a topikot kellene bújnia és még az ilyenek is besétálnak az OCZ csapdájába, amin persze nincs mit csodálkozni mert profik készítették.
Csábos paraméterekkel, még csábosabb árakkal hirdetik, ki tudna ennek ellenállni, ki sejtene egy ismert név mögött ilyen simlisséget? Az apró betűt meg valljuk be sokszor nem olvassuk, elvakítanak harsány nagyok.
Aki OCZ SSD-t vesz az nem rossz, használhatatlan vacakkal gazdagodik, a legtöbben örömmel használják gond nélkül évekig, de relatíve sokan vannak akik nem.... -
S.O.S.
senior tag
-
S.O.S.
senior tag
Lehet hogy hülyen fog hangzani de én nem látom nekem nem ír ilyet !
Most irtam a HD sentinel csapatnak is!
A legújabb változat van fent !üdv,
Tudja valaki miért fagy le a gép ha nyomok egy Print Screen-t?
Egyszerűen nem tudok semilyen képet elmenteni mert röktön lefagy az egész gép!
-
B-L-A-C-K
titán
Azon is frissen települt rendszer volt, de tényleg minimális a különbség.
Amúgy hülye voltam hogy haza vittem a gépet a cégtől, előtte csinálhattam volna egy kis összehasonlító videót HDD vs. SSD címen, mivel ugyan ilyen gépből van itt egy tucat...Plusz meg is tudtam volna csinálni ugyan olyan beállításokkal 1 szűz winnel, egymás mellé rakva, na de már elkúrtam ezt, szóval mind1...
-
B-L-A-C-K
titán
Ilyen gépeket csinálok/adok ki egy cégnél SSD nélkül, természetesen érezhetően, sokkal lassabbak HDD-vel. Illetve SSD-k terén nincs sok tapasztalatom, ez a 2., a másik gépembe egy 64 Gb-os Samsung 470-es van, win alatt ugyan olyan ahogy érzékelem, viszont a boot ideje sokkal jobb ennek, de persze nem is egyforma gépek szóval ez lehet nem is mérvadó.
-
-
davidsz
senior tag
Ez igaz mások a szokásaink.
Én is így használom, ahogy írtad. Nálam is van 8TB tárhely. A Fontosabb cuccokat tartom a doksi könyvtárban (Számlák, garjegyek stb.) Viszont én játszom is. Sims, Diablo, Dirt megdobja a helyigényt. Mellette még jópár nagy programcsomag is fent van.
Nekem hetente megy a Ghost. Mostanában nem volt rá szükségem, amióta belaktam az SSD-t és nem tesztelek, variálok vele.
Viszont gondolkodnék a 256-oson a helyedben. ugyanígy voltunk régen, hogy elég lesz a 64GB vagy a 128GB ... aztán idővel mégsem. Ha túlméretezed, az nem árthat (max a pénztárcának)
-
davidsz
senior tag
Én nem vennék 128GB-st. Én is hogy szét kaptam a RAID-et, most jól jönne a 128GB +.
256GB alatt már nem vennék SSD-t. Erre felfér minden. Játék, a saját dokumentum könyvtárban minden, és nem kell átpakolgatni. A Ghost és a rendszer mentése is jobb.SSD-n tárolt dokumentumoknál megvan a sebesség előnye a képeknél, dokumentumoknál. Ez ugyan zabálja a helyet, de erre való az SSD, hogy elérj mindent gyorsan.
Jelenleg 105GB-re dagadt a rendszerem ezekkel együtt. Lehet hogy valaki azt mondaná, hogy sok, de minek spóroljak a hellyel? -
törölt tag
A kedvezményes időszakban igencsak megveszem a Windows 8 -at, de telepíteni és cserélni a 7-est csak utána fogom pár hónappal, amikor már nincs vele annyi gond. Driver probléma nem igazán érint, mert nagy HW gyártók termékeit használom, azok meg megcsinálják rá, de az appok stb, és a játékok jobban...
Plusz még most telepítettem fel a 7-est pár napja az új SSD-re, szóval ráér, úgyis elég meló van vele, pár hónap kell, hogy kipihenjem
-
fagy53
nagyúr
Lassan lehet gondolkodni, de gyorsan kell venni. Nyugodtan kalkulálhatsz forint gyengüléssel és nem is kevéssel melynek hatása felülmúlja majd az esetleges gyártói dolláros árcsökkentést.
Én nem bántam meg a bővítést, a 120GB-os Samu elbírja a win 7-et, kb félig van, a 96GB Kingston +100 a GC miatt TRIM nélkül is elviszi a hátán a kevesebb helyet foglaló XP-t, ez is kb félig van. Kész táncterem mindkettő! -
d@minator
addikt
Telepítés közben vagy ha külső HDD-re másolok gyors a böngésző nem úgy, mint előtte. Telepítések is pikk-pakk. Nem kerreg semmi amikor bejön (berobban!
) a win7.
Most tényleg azt kaptam amit vártam.(#41813) skydragon (#41814) sz.j: Már régóta ez az első számítástechnikai termék amire megérte pénzt kiadni és nem csak agyon hype-olva volt.
-
d@minator
addikt
Szia! Fél éve beszéltünk most berendeltem az akciós Kingstonból.
A cikked szuper de azért kérdezek. Nem akarok sokat sz#rakodni a beüzemeléssel, ezért helyes e a következő?
1. Berakom a rendszervinyó mellé, firmware ellenőrzés esetleg frissítés. Formázás.
2. Rendszervinyó ki, ahci, Win7-64 SSD-re fel.
3. Telepítés után teszt, TRIM ellenőrzés, töredezettség kikapcs stb.
4. Lapozófájl kell, mert 4GB-nál is valamelyik játék nyikált, h kevés a memória. Pedig nem. SSD-re mehet a lapozó?
5. Vinyó be remélem nem gond ha azon is egyelőre meghagyom a win7-et.Még egy. Megbízhatóság (nem élettartam) szempontjából jobb, mint az Agility3 vagy a vezérlő miatt egyforma?
-
törölt tag
Pontosan a 4K értékeknél még a SATA II- is bőven jó.
Ami a legújabb csatlakozót illeti, hát nekem azért lenne fontos, mert 3-4 évig nem szoktam alaplapot cserélni. Akinek meg mATX-es lapja van még az sem járható út, hogy nem baj, majd ha a ciklus felénél új háttértárat kell venni, akkor majd veszünk bele egy SATA Express kártyát és akkor oké, ehelyett lehet választani, hogy keresünk egy akkor már elavultnak számító SATA III-at vagy komplett alaplap+ proci és esetleg RAM csere.
Amúgy ez a SATA Express igencsak méretes csatlakozó lesz, komolyan maga a csatlakozó kinéz olyan szélesnek mint a Parallel ATA, lényegében 3 SATA egymás mellett... Persze valószínűleg a kábele nem lesz olyan széles
-
törölt tag
Kerestem, hogy van e információ a topicban, a Resistive RAM-ról
Illetve a fórumon valaki írta is, hogy nagyon várja, meg hogy az majd milyen jó lesz... csak nem ebben a topicban, mert nem találtam meg, gondolom valamelyik cikkhez szólt, és a végén már nem volt kedvem a sok előzmény átnézéséhez
Egy időben ezzel azon filóztam, hogy mikor kellene megint új rendszerre átállni, új alaplapot venni. Jövő tavaszra gondoltam, de a SATA III-nak a felső határát már elérték az SSD-k, ez ugye 6 Gbps ami 550-580 MB/s között van a gyakorlatban.
Ez év végére várják - karácsony tájékán -, hogy megjelenjenek a SATA Express vezérlők.
SATA Express
Majdnem 3x gyorsabb lesz mint a SATA III kb 16 Gbps ami olyan 1.6 GB/s-ot jelent,az elméleti 2 helyett.
Szóval egyfelől lehet olyat lenne érdemes venni, de mire elér a 30 000 Ft -os alaplapok világába is, az legalább még egy év. Eleinte jó ideig szokás szerint úgyis csak a csúcs lapok kapják meg.
Az SSD-k sebesség növekedésével nem igen tudnak a SATA szabványok lépést tartani, a III-as még mindig nem terjedt el, de már elérték a felső határát. Régen ugye más volt PATA 1986-ban lett kitalálva, aztán szépen felfejlődött 133-ig és 2003-ig nem került leváltásra. A merevlemezek pedig még a SATA I határait is nehezen feszegették. Szóval ilyen gyors interfész elavulásra nem volt még példa, mint ami bekövetkezett a SATA III- esetében.
A SATA II is 2004-től jó 5 évig bírta, hiszen az SSD-k csak 2007-2008 körü jelentek meg.
-
Mankó
veterán
Szerintem 1.4-es van rajta, de hogy RC-e azt nem tudom, majd még ránézünk.
Laptopon már fent van a rendszer, most telepítgeti a drivereket. Így nagyon gyorsan bootolgat, meg dobálja fel a progikat. Nem lesz ezzel baj.
Az is lehet, hogy az Asrock sata 3-as drivere volt a gyenge láncszem, vagy az Asmedia chipset. + azt is vegyük hozzá, hogy a rendszer az SLC-ről ment, s üresen teszteltünk. -
Mankó
veterán
-
törölt tag
2014/15 -re ígérik, de a PCM-nek az a hátránya, hogy ugyanúgy mint SSD-nél a cellákat ott is törölni kell újraírás előtt. A ReRAM mögött viszont jó pár nagy cég van, de még a prototípust hegesztik.
Egy szó mint száz, mire ezek megjelennek a boltok polcain, és még megfizethetőek is lesznek az még vagy 4-5 év. De inkább 5.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Mankó
veterán
Ezzel a ramdisk dologgal én is szívtam már egyszer, de sosem jutottam egészen dűlőre vele. Másrészt Chrome-ot használok és lövésem nincs, hogy mit és honnan kellene áttenni a ramdisk-re. Illetve az sem elhanyagolható dolog, hogy milyen progit és milyen beállításokkal érdemes használni.
8 gb ramom van, abból 512-t elvesz az IGP, a többit lehetne értelmesebb dolgokra is használni, mint hogy a win 7 nyelje le az egészet. Nem játszok, csak alap szoftvereket használok + zene, film, net.Esetleg segíthetnél ramdisk ügyben.
Akár privibe is jöhet.
-
törölt tag
Ja, hát én már például relatíve hosszú ideje csak a böngésző gyorsítótárakat és a lapozófájlt helyezem át HDD-re , a hiberfil.sys-t - mivel van UPS -, pedig kapcsolom ki .
Semmilyen szolgáltatást nem tiltok le. Töredezettség mentesíteni nem mentesítem nyilván az SSD-t de szolgáltatás szintjén nem tiltom le, mert nem indul el akkor a lemezkezelője a Win 7 -nek. Egyébként meg a Windows 7 töredezettségmentesítője kultúrált, nem foglalkozik az SSD-vel.
-
törölt tag
Köszi, ha megy vissza graba, előtte pláne megkínálja az ember egy ilyesmivel
Corsair Force GT Firmware Update 5.02
Majdnem két hónapos a FW. Hátha ezzel küldik eleve...
Corsair Releases Firmware 5.02 for 4 SSD Series
de lehet van még elfekvőben a boltban pár régebbi darab... ameddig lehet kihagyom a frissítést, mert még a Kingstonnál sem lehet tudni, hogy belekötnek e.
Szervizben meg gondolom 2.5 k-ért csinálják mint alaplapi BIOS esetén... na meg egyébként is, majd pont rohangál az ember, amikor pár havonta van hozzájuk frissítés...
Amúgy komolyan Kingston-nál is voltak olyan dolgok FW Update Change log-ban, hogy az emberben égnek állt a haja...
Amúgy érdekes Corsairnél fórumon teszik közé, mint valami kínai karbantartó proginál a skineket
-
applause
aktív tag
Saját használati szokásaid figyelembe vételével igazad van. Én laptopot használok, ha lecsukom a fedelét elmegy alukálni, ha úgy felejtem 3 óra után hibernálja magát. A ghost jó dolog az asztali gépen én is használtam, de a laptopomon nem működik és amúgy a teljes disket kellene menteni a három partició (recovery, boot, w7) miatt. A tárgyalt funkciók nekem kb 20GB-t vesznek el a szabad helyből, de így is marad 55GB a 110-ből. Jelenleg ez elég nekem.
-
icon
senior tag
A dolog egyszerű... az SSD-t nem akartam állandó írásokkal terhelni, ramdisk-et meg 2 GB rammal amiből még az integrált videókártya is elcsen valamennyit, nem célszerű feltenni...
Így a browsercache ment a merevlemezre, illetve mivel anno sűrűn hallottam a merevlemezt kerregni, a virtuális memória is valószínüsíthetően használatban volt, tehátazt is valahol be kellett üzemelni, ami nem ramdisk, és nem SSD... -
janos666
nagyúr
Lehet, hogy a te meghökkenésednek ad majd helyet az illető, ha visszaért.
Én egy ilyen kérdés esetén, főleg ha nem újoncról van szó, akkor arra gondolnék, hogy talán valamilyen speciális kábelre gondol és annyit válaszolnék, hogy jó a standard SATA kábel, (amiből bizonyára csomagoltak párat az alaplaphoz is), illetve a tápcsatlakozó is közvetlenül rádugható, nem kell semmilyen átalakító.
Vagyis attól még, hogy SSD, ugyan úgy kell kezelni, mint egy hagyományos HDD-t, és szintúgy nincs különbség abból fakadóan, hogy 2.5 és nem 3.5"-os (csak a helyigénye a kisebb, és kétoldalról csak 2.5"-os keretbe fogatható, de igazából nem is muszály megkötni az SDD-t, ha nem mozgatod a gépet, így egy csavarral is elég megfogni egy oldalról 3.5"-os slotban is). -
vati182
aktív tag
Rendben, akkor kimásoltam magamnak, a maradékot, későbbre, hogy tudjam csak azokat kell megcsinálni, ha újra telepítek.
egyébként firmware verziót mivel kell nézni és melyik a jó firmware, mert végül is arra nem kaptam választ, ezért telepítettem így erre az ssd-re windowst, ahogy megjött.
Meg hőmérsékletet(ssd-nek) nem jelez az aida 64.
Egyébként, nem szoktatok ti vírusirtót rárakni?
Egyáltalán, crystal disk markkal vagy mivel nézzem meg a sebességét, meg h minden rendben van e vele, mert ha az előzőekre megvan a válasz meg ezt megtudom, akkor megnyugodtam, hogy végeztem.
-
fsb1000
nagyúr
Ez olyan tendenciának tünik, mint a kompakt digitális fényképezőgépek megapixel növekedése, amit leginkább a marketing igényel.
Hamarosan elmondhatjuk, hogy az olcsó SSD-k piacán 600->700, söt majd 800 Mb/sec szekvenciális R/W jellemzőkkkel bíró meghajtók jelennek meg.
Ebből az átlag user (beleértve magamat is a fórum látogait) gyak csak a tesztekben fogja látni a növekményt, a napi használatot már nem gyorsítja és nem teszi komfortosabbá. -
janos666
nagyúr
Hát épp ez a baj. Erről nyafogtam úgy egy hónapja, mikor a firmware frissítés miatt nekiálltam kicsit tesztelgetni. (Diskkepert épp azért futtattam, hogy kiderüljön ha esetleg még sincs TRIM...)
Ha bebootolok USB-ről Linux-ba, DD-vel lementem képfileba a tartalmát, majd csinálok egy SECURE_ERASE-t és benchmarkolok (még onnan Linux-ból), akkor végig ~500+ az olvasás. Ha DD-vel visszaállítom a tartalmat, akkor leesik.
És most, hogy kicsit jobban meg van már pakolva, így még lassabb az olvasás.
De ha letörölnék róla mindent, akkor újra hasítana, mint az állat, és Win8, illetve Ubuntu 12.4 alatt is ugyan ez a helyzet, szóval szerintem ez az SSD sara, nem a drivereké. És frss az alaplapi BIOS is, nem hiszem hogy az Intel SATA3 vezérlő kattanna meg (ez már a B3 steppinges Z68, ami elvileg nem száll el).(#39771) buherka
Ha nekem is olyan marad a grafikon, mint most Bodor-é, akkor megtartom. A Force-ot pedig vagy elviszi valaki értelmes áron, vagy megy húgom laptopjába (esetleg elcserélem oda illő SATA2-esre beszámítással...).
Bár persze lehet, hogy mégis máshol van a gubanc...
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Akciókamerák
- Elektromos autók - motorok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Bemutatkozott a Lexar legfrissebb, strapabíró memóriakártyája, a Blue Plus
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest