Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
Aktív témák
-
Asanto
tag
Sziasztok.
Van egy 60 gb-os Buffalo ssd-m amit mostmár nem az op rendszernek használok. (Ocz Agility 3 120gb vette át a helyét). Első ssd-m volt és nem csináltam meg az ajánlott beállításokat (pl nem ahci módban volt...).
Mostmár mindent beállítottam az újon, a buffalot pedig leformáztam 16k-s clusterral (nem tudja a trimet, erre a verzióra ezt a metódust ajánlottátok a laggolás elkerüléséhez). Valamelyest javultak az értékek crystaldisknél.Érdemes rá játékokat tenni? Nem tudom melyik értékek számítanak. Talán 4k read? Elég az az érték hogy ne akadozzon?
Amúgy az Ocz sata2-vel ezt tudja nálam:
-
Asanto
tag
Sziasztok. Egy ilyen csoda birtokosa vagyok: BUFFALO 64GB SATA2 2,5" MicroStation SHD-NSUH64G-EU
Mostanában homokórázásra lettem figyelmes, főleg a böngészőn (Opera, néha Mozilla).
A youtube hd videók is szoktak akadni. Van hogy addig fajul a dolog hogy kifagy az Opera. (egyszer már elkezdtem ezt az üzenetet és úgy jártam hogy kifagytam)Átnyálaztam az átfogó elemzést, beállítottam a dolgokat (pl: temporary files,prefetch, töredezettségmentesítés), de a "Windows írási gyorsítótárhoz tartozó puffer ürítésének letiltása az eszközön" részt nem sikerült bepipálni.
Láttam képeket sebességtesztekről és feltűnt hogy az utolsó két írási értékem nagyon lassú.
Amúgy is egy budget termék, de gondoltam hátha tudtok megoldást a lassúságra.
Nem tudom mennyit számít, de registryben, majd biosban ahci módra váltottam ide módból. Ugyanaz maradt az érték az újabb tesztnél, ezért nem tudom hogy egyáltalán számít-e milyen módban van.
Annyit kiszűrtem még hogy a trim-et nem támogatja.
Aktív témák
Hirdetés
- 4TB HDD 100/100 - Több darab!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 990 Pro Heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 500GB 2.5" SATA 100% noti HDD-k Toshiba, WD, stb
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Corsair MP600 PRO LPX 2TB - PS5 SSD (2029-ig Garis)
- AKCIÓ!!! SÁRGA! -20%!!! MACBOOK NEO!!!! - MAGYAR BILLES! - CITRUS AJÁNDÉKKAL!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 Ryzen 7 / 32GB RAM / 512 SSD Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ ASUS Vivobook 15 - 2.8K OLED 120Hz - i5-1335U - 16GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest