Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One UI zápor esett a hétvégén
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
válasz
zsolthee #44658 üzenetére
Rendkívüli mértékben függ attól, hogy milyen alkalmazásokat futtatsz.
Szélsőséges - de megtörtént! - példa: anno, már nem tudom melyik Windows verzió alatt (vélhetően XP előtti idők), volt egy számítógép a cégnél, amelyben extra sok memória leledzett (az akkori átlag többszöröse; amit az alaplap elbírt). Lekapcsoltuk a virtuális memóriát. Minden ment flottul, egyetlen - egyik alvállalkozó által speciálisan nekünk fejlesztett - program kivételével, ami már induláskor elhasalt azzal, hogy nics virtuális memória a gépben. Beszéltünk a fejlesztővel, és kiderült: a program több memóriát igényelt, mint ami egy átlag gépben akkortájt volt. Sajnos annyi esze nem volt a készítőnek, hogy a viruális memória meglétének ellenőrzése előtt, megvizsgálja, hogy elégséges-e a fizikai memória mennyisége...
Utóbb a neten keresgéltünk hasonló eseteket, és 1-1 találatunk volt is (jellemzően kis speciális programokkal fordult elő). -
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz
B-L-A-C-K #42938 üzenetére
3 év után valószínű úgyis lecserélem mivel lesz már tőle jobb is, plusz jó áron nagyobb kapacitású...
Ez így van, én is így gondolom. Azért vigyázok a cuccra (pl. temp RamDisk-en, van elég memóriám), mert vigyázni szoktam a műszaki eszközeimre (ráadásul így tiszta lelkiismerettel adhatom majd el, ha eljön az ideje), de aminél fontos a gyors elérés és/vagy lassan tölt be vinyóról, azt SSD-re telepítem (többek között ezért is vettem 128 GB-os példányt).
Amilyen ütemben fejlődnek az SSD-k, illetve ahogy esnek az árak, úgy gondolom, cca. két év múlva jöhet is az utódja (akkor még lesz rá majd egy év gari, így könnyebb lesz eladni is). Remélhetőleg ugyanezért a pénzért, legalább dupla (de inkább négyszeres) kapacitással... -
Egon
nagyúr
válasz
S.O.S. #42915 üzenetére
Figy, ez ennél picit bonyolultabb. Egyrészt, a teljes hibaüzenet kell (hibakóddal). Azt másold be ide, és ha szerencséd van valaki megmondja a tutit.
Az is segíthet, ha ráguglizol a hibaüzenetre. Sajnos számtalan oka lehet egy ilyen hibának: a lehető legtöbb információ kell, hogy orvosolni lehessen (és még akkor is lehet hogy csak kizárásos alapon lehet felderíteni). -
Egon
nagyúr
válasz
DeFranco #42011 üzenetére
Magánvélemény.
Szerintem igenis van értelme rögzíteni az SSD-t, még akkor is, ha "nemhurcigálós" gépben használod. Egyrészt már attól is elmozdulhat, hogy picit meglököd az asztalt (és ez nem biztos hogy használ neki: kábelcsatlakozások stb.), másrészt ha fél-egy év múlva mégis mozgatni fogod a géped, van rá esély hogy szimplán elfelejted, hogy nincs lecsavarozva az SSD.
Nekem nincs ilyen gondom: a házamhoz eleve adtad egy csomó 2.5 colos beépítő-keretet. De ha nem lenne, akkor vagy vennék (ahogy nézem, még mindig 1K alatt van az ára, az meg nem hiszem hogy földhöz vág bárkit is, elvégre maga az SSD sem olcsó sport...), vagy - ha mindenképp 10 fillér elköltése nélkül szeretném megúszni - két csavarral odafogatnám valamelyik 3.5 colos meghajtóhely egyik oldalához: a semminél valszeg az is jobb... De egy kis kreativitással szerintem házilag is barkácsolható valamilyen távtartó-szerűség, a háztartásban fellelhető anyagokból...
-
Egon
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD #41848 üzenetére
A rejtélyes Agility hiba(?)jelenséghez.
Nekem pöttyet gyanús ez a sok írás. Az én SSD-m HDSentinel szerint 21 napja megy (pár hónapja vettem, nem emlékszem pontosan), és csak most értem el a 400 GB-ot (virtuális memória kikapcsolva, böngésző gyorsítótár Ramdrive-on). Vagy rosszul olvas ki valamit a HDSentinel, vagy valami folyamatosan ír a háttérben, és ez rontja le a kondíciót... -
Egon
nagyúr
Lecseréltem az ACHI drivert az új Intel driverre.
Nagyjából a korábban mért értékeket kaptam, minimális eltéréssel (az első három érték 1 MB/s-el rosszabb, a második három kb. ugyanennyivel jobb lett; gyakorlatilag mérési hibahatár).
Ami látványosan nőtt, az a 4KQD32 értékek: az olvasás több mint 30%-kal nőtt (300 MB/s fölé), és az írás is emelkedett cca. 5%-kal. -
Egon
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #40439 üzenetére
Nem tudom milyen videókat vágsz, de nekem az a tapasztalatom, hogy inkább a proci a szűk keresztmetszet (meg a szoftver is lehet), nem a háttértár - persze simán lehet, hogy sokkal jobban értesz hozzá mint én...
Én családi felvételeket szoktam vagdalni - már amikor rá tudom rugdosni magam egy ilyen macerás dologra. Alap probléma, hogy MiniDV-s kameránk van, így már a gépre való áttöltés is macera (FireWire kábel, 1 órás kazetta áttöltése 1 óra). A vágással akár heteket is el lehet szórakozni (az anyagtól és igényességtől függően) ugyebár. A harmadik fázis az enkódolás.
Először egy P4 3 GHz-es gépen próbálkoztam, Pinnacle Studio 9 volt a program. Szűk egy órányi felvétel kódolása, a DVD-írással együtt, cca. 3.5 óra volt (így csak éjszaka csináltam). A következő gépen (E8400-as proci) ez leesett olyan bő másfél órára (tehát kevesebb mint a felére), pedig a szoftver környezet változatlan maradt, és a Studio 9 elvileg nem támogatja a kétmagos procikat... Sajnos nem emlékszem már a részletekre: lehet hogy először elkövettem azt a hibát, hogy a forrás és a cél ugyanazon a vinyón volt.
A jelenlegi konfigommal (négy fizikai mag stb.), de még SSD nélkül, Studio 15-re váltva, ugyanez a munkafolyamat mindössze 18 perc (!!!), lemezre írással együtt... Nem hiszem, hogy SSD-vel tovább gyorsulna (szignifikánsan). -
-
Egon
nagyúr
A 2. eredmény már korrekt szerintem.
Nekem egy Samsung 830-as figyel, Intel vezérlőn, és ennyi:-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 501.231 MB/s
Sequential Write : 314.604 MB/s
Random Read 512KB : 346.622 MB/s
Random Write 512KB : 305.410 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 23.301 MB/s [ 5688.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 70.360 MB/s [ 17177.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 228.874 MB/s [ 55877.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 112.931 MB/s [ 27571.1 IOPS]Test : 1000 MB [C: 40.3% (48.0/119.1 GB)] (x5) <All 0x00, 0Fill>
Date : 2012/07/18 19:12:58
OS : Windows 7 SP1 [6.1 Build 7601] (x64)Ami számomra fura: a 4KQD32-es eredményeknél, nekem magasabb értékek vannak az olvasásnál, mint az írásnál (ilyet másnál nem nagyon láttam).
-
Egon
nagyúr
válasz
szab.tam #39134 üzenetére
Tünet alapján, behalt a vezérlő (ahogy olvasgattam, sok esetben így halnak meg SSD-k).
Nem hiszem, hogy javítható lenne. Amennyiben le tudod gariztatni, úgy az lehet a megoldás (valahogy utána lehet nézni, illetve vannak olyanok, akik Kingston termékek gariztatására specializálódtak, keress ilyet).
Ha nem tudod cseréltetni, és annyira érzékeny adatok vannak rajta, hogy szerinted megéri az adathalászoknak ezzel foglalkozni (neved-címed-születési adataid miatt nem hiszem hogy bárki is görcsölne vele...), akkor mérlegelj: én ez alapján a fizikai megsemmisítés mellett döntenék: kalapács, flex, akármi...
-
Egon
nagyúr
válasz
Antigabo #38265 üzenetére
Nekem nem (sem?) sikerült klónoznom a meghajtót: vegyesen használta a cuccot, aztán amikor meg leválasztottam a vinyókat az alaplapról, akkor nagy nehezen elindult a rendszer (gyökkettővel), majd közölte a Windows, hogy nem jogtiszta...
Természetesen legális, nem warezolt Win7-em van. Ekkor mondtam be az unalmast: elő a telepítő, és újraraktam az oprendszert... Azóta is használom nagy megelégedéssel. Evvan.
-
Egon
nagyúr
Erre valaki?
-
Egon
nagyúr
Hi all!
Csatlakoztam én is az SSD-tulajok népes táborához: egy 128 GB-os Samsung 830-as SSD vételével. Lenne pár kérdésem.
Konfigom az adatlapomon. 64 bites Windows 7 professional-t használok. Elöljáróban leszögezném, hogy nem szeretném újratelepíteni a rendszert. Elolvastam a kapcsolódó írásokat, letöltöttem az ajánlott freeware ghostoló progi image-t.
Kérdéseim:
1. Jelenleg az 500 gigás Samsung vinyómra van telepítve a rendszer. Ezen 3 partíció található: a 100 megás rejtett, egy 160 GB-os (ezen van a Win), ami kb. félig van, és a maradék. Lehet úgy átvinni a rendszert az SSD-re, hogy a 160 GB-os partíción levő adatokat rakom egy ennél kisebb (128 gigás) SSD-re (hiszen csak kb. 90 giga adat van rajta)? Ha nem, akkor mi a megoldás (az újratelepítésen kívül)? Egyben szeretném használni az SSD-t, nem akarom többfelé partícionálni.
2. Az alaplapomon összesen 4 db SATA 3-as csati található: 2 natív (Intel), és 2 Marvell 9120-as vezérlővel (ez jelenleg le van tiltva a BIOS-ban). Összesen 3 eszközt szerenék rájuk csatlakoztatni (a két vinyót és az SSD-t). Hogyan érdemes bekötni őket?Előre is köszönöm a választ!
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Autós topik
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Home server / házi szerver építése
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- További aktív témák...
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- WD Red Pro 6TB 2027-ig garanciás!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest