- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android szakmai topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- OnePlus Nord 3 - kapcsoljuk északot
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
Aktív témák
-
törölt tag
Kerestem, hogy van e információ a topicban, a Resistive RAM-ról
Illetve a fórumon valaki írta is, hogy nagyon várja, meg hogy az majd milyen jó lesz... csak nem ebben a topicban, mert nem találtam meg, gondolom valamelyik cikkhez szólt, és a végén már nem volt kedvem a sok előzmény átnézéséhez
Egy időben ezzel azon filóztam, hogy mikor kellene megint új rendszerre átállni, új alaplapot venni. Jövő tavaszra gondoltam, de a SATA III-nak a felső határát már elérték az SSD-k, ez ugye 6 Gbps ami 550-580 MB/s között van a gyakorlatban.
Ez év végére várják - karácsony tájékán -, hogy megjelenjenek a SATA Express vezérlők.
SATA Express
Majdnem 3x gyorsabb lesz mint a SATA III kb 16 Gbps ami olyan 1.6 GB/s-ot jelent,az elméleti 2 helyett.
Szóval egyfelől lehet olyat lenne érdemes venni, de mire elér a 30 000 Ft -os alaplapok világába is, az legalább még egy év. Eleinte jó ideig szokás szerint úgyis csak a csúcs lapok kapják meg.
Az SSD-k sebesség növekedésével nem igen tudnak a SATA szabványok lépést tartani, a III-as még mindig nem terjedt el, de már elérték a felső határát. Régen ugye más volt PATA 1986-ban lett kitalálva, aztán szépen felfejlődött 133-ig és 2003-ig nem került leváltásra. A merevlemezek pedig még a SATA I határait is nehezen feszegették. Szóval ilyen gyors interfész elavulásra nem volt még példa, mint ami bekövetkezett a SATA III- esetében.
A SATA II is 2004-től jó 5 évig bírta, hiszen az SSD-k csak 2007-2008 körü jelentek meg.
Aktív témák
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SSD 256GB Sata 2,5", kiválló minőségű
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest