Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

válasz Bodor #41444 üzenetére

Kerestem, hogy van e információ a topicban, a Resistive RAM-ról :)

Illetve a fórumon valaki írta is, hogy nagyon várja, meg hogy az majd milyen jó lesz... csak nem ebben a topicban, mert nem találtam meg, gondolom valamelyik cikkhez szólt, és a végén már nem volt kedvem a sok előzmény átnézéséhez :)

Egy időben ezzel azon filóztam, hogy mikor kellene megint új rendszerre átállni, új alaplapot venni. Jövő tavaszra gondoltam, de a SATA III-nak a felső határát már elérték az SSD-k, ez ugye 6 Gbps ami 550-580 MB/s között van a gyakorlatban.

Ez év végére várják - karácsony tájékán -, hogy megjelenjenek a SATA Express vezérlők.

SATA Express

Majdnem 3x gyorsabb lesz mint a SATA III kb 16 Gbps ami olyan 1.6 GB/s-ot jelent,az elméleti 2 helyett.

Szóval egyfelől lehet olyat lenne érdemes venni, de mire elér a 30 000 Ft -os alaplapok világába is, az legalább még egy év. Eleinte jó ideig szokás szerint úgyis csak a csúcs lapok kapják meg.

Az SSD-k sebesség növekedésével nem igen tudnak a SATA szabványok lépést tartani, a III-as még mindig nem terjedt el, de már elérték a felső határát. Régen ugye más volt PATA 1986-ban lett kitalálva, aztán szépen felfejlődött 133-ig és 2003-ig nem került leváltásra. A merevlemezek pedig még a SATA I határait is nehezen feszegették. Szóval ilyen gyors interfész elavulásra nem volt még példa, mint ami bekövetkezett a SATA III- esetében.

A SATA II is 2004-től jó 5 évig bírta, hiszen az SSD-k csak 2007-2008 körü jelentek meg.

Aktív témák