- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
rmmm
tag
nem tettem, mert minden mukodott rendesen. egyedul a funkciobillentyukhoz a drivert
értem, hogy laptop, es az mindig lassabb. amit nem ertek, hogy mi lassitja be? marmint valami magyarazat hatha van. mint ahogy a SATA2 nem fog vinni 500MB-et, ok. De mi miatt lassú a 4k, azt jelenleg nem értem.
Vagy van ra magyarazat, es lehet segiteni rajta, vagy tenyleg ennyit tud a vas. De amig nincs ra magyarazat, addig mindig bennem van a kivancsisag, hogy hatha lehet segiteni rajta
HDD helyen van, es nagyon gyorsnak erzem, azzal szerencsere nincs gond.
köszi, h foglalkoztok vele
-
Redplee
senior tag
ehhez azért nem nyúltam, mert feltételeztem, hogy a win8 tartalmazza ezeket. Az összes többi eszközt gyönyörűen felismerte és legújabb driverekkel telepítette (vga, nyomtató stb).
ez a legutolsó pedig 2010 es frissítésű marvell driver...na, ezt mindjárt kipróbálom és bemérem újra...
-
-
kerekfej
őstag
Remélem ezzel segítek a leendő vásárlóknak. Hogy az OCZ-t én miért nem ajánlom.
-
davidsz
senior tag
Azért feltettem volna a Diskeepert, vagy az OO defragot, de egyenlőre nem támogatott Win8 alatt, ami kéznél volt.
A TRIM-re meg egy dolog, hogy támogatást ír. Arra leszek kíváncsi, hogy egy hónap után mekkora lassulást mutat majd. A Sebességeredmények szerint kicsit lassúcska a Win7 TRIM-nélküli eredményhez. ... Az idő majd megmutatja.
Most gépre nem költök... Meg ha egyszer vesz már majd az ember, akkor 512
-
davidsz
senior tag
Annyira nem biztató. Ennél jobb eredményeket produkált Win7 alatt ugyanez a RAID0.
Ráadásul nincs még működö karbantartó progi Win8-hoz... Nem hoz akkora sebességkülönbséget (érzésre sem) hogy ez megérje. Ha nem lenne 2 db SSD itthon, akkor szerintem nem is tenném ezt. A 2 128G-s helyett 1db 256-os jobb lenne szerintem anyagilag és minden szempontból.
Nem estem most ettől hanyatt. Sokkal nagyobb eredmény volt sima HDD után az SSD RAID0 Win7 alatt. Ez olyan: "'megy és akkor mivan" érzés
-
davidsz
senior tag
Helyzetjelentés:
Win 8 RAID0 Samsung 128GB RAID0:
"A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling Count"HDD Sentinel szerint, minden driver frissítve és Win frissítve (P67 alaplappal)
-
törölt tag
"1. Alignálás legyen rendben !" ezt elolvasva, láttam, hogy egy teljesen új, particionálatlan SSD esetén a win 7 megfelelően fog beállítani mindent. A kérdés az, hogy később, ha leformázom az SSD-t, teszem azt új rendszer kerül rá, stb. a már használt SSD, leformázva, újra telepítve, ismét megfelelően lesz alignálva? Másképp megfogalmazva a kérdést, egy szűz, frissen particionált SSD-t el lehet rontani a mindennapi használat során úgy, hogy a következő rendszer telepítést követően nem lesz megfelelően alignálva?
-
baboss
őstag
Köszönöm.Visszarakom a WIN 7-et.
Már csak 1 kérdésem lenne.
Ezt mire állítsam be
A S.M.A.R.T. bekapcsolom. -
TeeJay
félisten
ma néztem meg hogy a Win7 Ultimate SP1 Hu rendszerem minden számomra fontos programmal
és komplett win-office minden frissítéssel 22,3GB-ot foglal és ettől többet már nem is nagyon fog.
még majdnem 40GB-nyi hely marad az SSD-n szóval nem nagyon lesz kínozva
amit meg letöltök az mindig a 640-es HDD-re fog menni5napja van meg és eddig 66GB írást kapott amiben ugye benne van a rendszertelepítés meg frissítés meg minden. ha minden héten eljátszanám ezt és tegyük fel csak 3000x írható újra a drive
akkor is még lenne 3000x5napomazt hiszem nincs miért aggódni
-
TeeJay
félisten
tévedés!
kettő darab 830-as példányt vettem a héten mindkettő 100%-on indult
én nem egyből raktam be rendszer alá hanem bedobtam ODD-SSD rack-be notiba
hogy partíciózzam és bizony az első 10-20GB írásig 100%
utána megy át 99-re és már az enyém is azon van
gondolom mire eléri a 98-at 2013-at fogunk írni ilyen mértékkel ahogy én gyilkolom -
04ahgy
nagyúr
Egy Kingston SNV425-höz járó Acronis véleményem szerint a nehéz teszt 1-2-3-4 módszerének megfelel. Egyértelmű hátránya, hogy fizetős, ezzel nem lehet vitatkozni. És valóban, tereljük a felhasználókat az ingyenes felé, ha megoldható.
Amúgy én nem egyszer használtam Linux alatti partíció átméretezést (picit kisebbre összkapacitást tekintve, mint az SSD mérete lenne), majd dd paranccsal szépen átmásoltattam bitenként, végül az utolsó partíciót kiterjesztettem az SSD teljes kapacitására. Nem egyszerű, nem felhasználóbarát, de ez is 100%-os eredményt ad és ingyenes.
HGyu
-
TeeJay
félisten
egyedül egy 64GB-os 830 vs. 64GB-os 840Pro teszt érdekelne
és ott kiderülne hogy amennyivel drágább a 840Pro megéri-e a felárat főleg annak tudatában hogy elvileg abba a kisebb csíkszélességű flash miatt csökken az újraírhatóság száma.kvázi egy picit gyorsabb pörgősebb SSD-t kapsz drágábban de mellé kevesebb újraírhatóságot
vagy maradsz a picit lassabb jóval olcsóbb és még többször írható 830-nál.ezért nem is filóztam a héten, a 830 amíg gyártják 27nm-es flash-el addig bestbuy lesz akárhogy nézem
még mai napig sincs panasz rá, sehol nem látom hogy haldokolna sőt köszöni szépen
minden újraírhatósági tesztben a top-ban szerepel szóval nagyon ajánlható termék.
feltételezem a 840Pro széria is hasonlóan szép karriert fog befutni csak kell egy fél év neki hogy beálljon a megfelelő árra illetve kifusson alóla a 830a sima 840-es Samsung számomra felejtős, bár biztos vagyok benne hogy az is nagyszerű sikereket fog elérni de inkább csak a tényleg nagyon átlagos felhasználók között akik csak böngészni meg zenét hallgatni veszik a gépet.
aztán ne legyen igazam és a TLC Flash is bizonyítsa be amit anno az MLC-ről is felhoztak
hogy a sírás rívás ellenére nagyon is jól bírja -
TeeJay
félisten
840 pro-hoz képest így is nagyon olcsó
azt nagyon drágán adják még pedig elvileg az olcsóbb flash miatt olcsóbban előállítható lenne
szerintem akkora a kereslet a Samsung SSD-k után hogy alig győzik
nekem sem volt kérdéses melyikből veszünk kapásból kettőt is
egy 64-es és egy 128-as és eddig nagyon állat a dolog, tuti semmi pénzért nem fogom eladni az én 64-es példányomat -
TeeJay
félisten
miért ne kapna
Samsung 830 128GB árgép
héten vettem szerintem amíg a 840pro nem lesz elterjedt 830-at simán lehet majd kapnisőt ahogy nézem 840pro-ból még nincs is a beígért 64gigás
márpedig nem biztos hogy mindenkinek kell a 128... -
törölt tag
Innét szedtem. Én is úgy tudtam, hogy nem szükséges feltétlen AHCI. Illetve úgy tudom némely SSD-ben van valami natív megoldás TRIM-hez hasonló terhelés elosztásra, amivel gyakorlatilag DOS alatt sem lenne probléma. Sajnos abban a laptopomban, amivel most szórakozok, 1GB RAM van. DDR1-es és bővíteni csaka a NASA űrprogramjának megszüntetése árán lehetne, olyan ára van. Ezért a Win7 csak, afféle tesz megoldásként került fel. Szépen ment is, de indításként 35% RAM használat mellett már nem sok mindenre lesz jó. WinXP kerül a gépre, ott pedig úgyis le kell mondanom a TRIM-ről. Csak remélem, hogy valami natív megoldás került a gépbe. Ha nem, akkor elhasználódik majd. Nem egy nagy érték szerencsére már.
-
Begi
senior tag
Csak egy megjegyzés ehhez:
Defragot nem biztos hogy kikapcsolja az Op rendszer. Friss telepitésnél nagy valószínűséggel igen, de ha klónozod a win-t, akkor nem. Úgyhogy azt érdemes ellenőrizni.Én a lapozófájlt is engedélyeztem SSD-re. Win-nél sosem lehet tudni
. Az SSD nem hal bele, illetve én sem. Hiába van 8GB memória a gépben.
-
TeeJay
félisten
akkor szinte már semmi extra cuccot nem kell az oprendszeren állítani hogy SSD "barát" legyen?
a lapozófájlt kikapcsoltam mert 6GB RAM van a gépemben és nem érzem hogy szükség lenne rá
mást nem állítottam az SSD érdekében
mivel van külön notivinyó az ODD helyén rack-ben így értelem szerűen minden ami le lesz töltve oda fog menni
az SSD csakis arra van hogy futtassa az oprendszert és azt a pár programot amit én szoktam használni -
-
-
Clemi
veterán
Köszi, a választ, de nem győzött meg az információ.
Azt értem, hogy a 11.2-es verzió esetén csak a 7-es szériás alaplapok (nekem 6-os szériás van Asus Z68) esetén támogatott a RAID0 tömb esetén a TRIM, de gondoltam a Windows 8 kiadásával és a 11.6-os verzióval ez megváltozott, viszont erről sehol nem találtam infót. -
Balage76
senior tag
Nekem teljesen mindegy, hogy ki hozza ki a TLC-t, mert előbb utóbb mindenkinél ez lesz. A felhasználónak meg tök mindegy, dehát ezt is leírtam már. Ez egy fejlődési irány, ami elkerülhetetlen. Ez a következő lépcső amivel olcsóbb (a végfelhasználó számára kedvezőbb) terméket lehet előállítani.
Az 5 év gari is ugyanez. Semmi értelmét nem látom, sem az OCZ-nél, sem a Samsungnál. Jelenleg kb 2 év a cserélési idő, leginkább a technológiai fejlődés miatt. Innentől kezdve fölösleges a 3 éven túli garancia. Jól hangzik, sales point, meg lehet csinálni mert kibírja a technika, van aki ez alapján dönt, de pont olyan mint a memóriakártyák/ramok élettartam garija....
-
Balage76
senior tag
Te meg nem bírod ki hogy minden hozzászólásomat megfikázd... Én is elkezdhetem ezt, nem lenne jó vége, de ezt egyszer már megbeszéltük, én tartom magam ehhez, Te nem.
A hozzászólásom első része a TLC-re vonatkozott általánosságban, a második pedig (mivel a 840-es az egyetlen TLC-s termék jelenleg) az új termékre. Próbálj meg értelmezni is olvasás után..
A fogyasztói társadalmat pedig sem Te sem én nem fogjuk tudni érdemben megváltoztatni, ez van, ezzel kell együtt élni.
-
Blood Mage
senior tag
köszi a linket!
nekem még nem tűnik annyira vészesnek a TLC. Rajta vannak a gyártók, h szemetet gyártsanak, de ehhez még nekik is idő kell
- kiindulva az alábbiakból:
DeFranco - "aztán egyre inkább karcsúsítanak mindent a költségcsökkentés miatt, egészen addig, amíg a várható élettartam le nem csökken a garanciaidő plusz egy hónapra. Ez a nagyobbik baj, a felezett élettartam a kisebbik."
Tehát ha jól értem a "fő probléma" még nem jött meg a TLC-vel, ehhez még 1-2 generációváltás kell a gyártóknál, ergo a soron következő lépcsőfok - a TLC - még bírni fogja a 3+2évet, amikor már nyilván cserélni kell amúgy is.
Amúgy a 840es és 840pro ami meggyőzőnek tűnik, viszont kicsit barátibb árat várnék hozzájuk. pl. január közepe / febr elejére gondolom már kellően mérséklődni fognak az árak
De ha most vettem volna, akkor korábban ezeket a 830as Samsungokat néztem ki magamnak, viszont nem tudom mi a különbség köztük:
[MZ-7PC128B/WW ] 128B/WW
MZ-7PC128D/EU 128D/EU
MZ-7PC128N/EU 128N/EU -
NeoExDeath
aktív tag
Elolvastam igen. Közben rájöttem hogy mégis van frissebb BIOS ezért felraktam, de nem lett jobb a sebesség. Az AHCI dolgot azért kérdeztem, mert bootolás közben kiír egy olyat hogy AHCI ver. 1.71 vagy ilyesmi, és az biztos nem Windows driver.
Most benézek a BIOS-ba azzán meglátom tudok e valamit még állítani.Egyébként a cikkben leírtakat telepítés közben magamtól csak minimálisan nem tartottam be: a floppy meg ilyesmi nem volt disable-re rakva, és a proci egy kicsit húzva van (de a feszültség teljesen gyári). Nem gondolnám ez nagyok okozhatna hibát.
Zlin50: AHCI módban telepítettem a Win7-et, és a gyári drivereket használom.
-
HZoli87
veterán
Ha az új verzió se fog nálam rendesen működni (W8 alatt), akkor én se fogom ezentúl használni. 20 GB szabad hely mindig szokott lenni nála, de inkább több. Rendszert meg egyszerű nélküle is finomhangolni.
Roli27: 840 / 840 Pro mellé már azt csomagolják. Külföldi tesztekben dicsérik a programot. Verziószám nem biztos, bár az eddigiekből kiindulva valószínű (470 - 2.0, 830 - 3.0, 840 - 4.0).
-
HZoli87
veterán
Nekem is feltelepült. XP SP3 kompatibilis módban (Windows 8 választotta). De biztos ő okozza a problémámat, pár óra tesztelés után. Amit akartam beállítottam rajta, így nem fut állandóan. Egyébként nálad elindul a rendszerrel együtt? Mert nálam nem, hiába szerepel a CCleaner szerint az automatikusan indulók között.
-
Hali!
Csak nem hagyott nyugodni a dolog és megpróbáltam még egyszer. Sikerült. Az volt a gond, hogy boot után, mikor kiírta a korábbi szöveget, ki/be kellett toljam a boot lemezt és aztán már látta. Annyit rontottam el, hogy telepítéskor nem hoztam létre új partíciót, hanem csak simán tovább léptem. A telepítés sikerült, látja az egész ssd-t. Jó így, vagy csináljam majd újra? Teszteket már nem volt időm futtatni, majd csak holnap.
Köszi, üdv!
mod: és elő kellett vegyem a régi billentyűzetet, mert a vezeték nélkülit nem tudtam használni.
-
-
bluobluo75
őstag
Az a helyzet nem én fogom beletenni, állítani csak használni, nem szeretnék több oldalnyi körmölős beállítást, ami a legfontosabb az SSD üzemeltetéséhez az érdekellne
Azért mondom régen ennyi is elég volt: [link]
Nem vagyok profi, egy néhány de mindenképp fontos beállítás kellene nekem! -
Laraxior
titán
uhh, egyszer már kínlódtam AHCI állítgatással, azt kihagyom, szerintem legyalulom az egészet, legalább megcserélem a két SSD-t
A 830asra megy a Win7, vagy Win8, majd ami éppen, a 470esre meg a Battlefield 3
Baszki.. abban a tudatban voltam, hogy sata3ban vannak, szép kék csatik, biztos tudnak isSemmit
-
DeFranco
nagyúr
-
proci985
MODERÁTOR
az a hibernálás szerintem amit tiltottál.
alvás egyébként azért fontos asztalinál, mert ha az ember több programmal dolgozik egyszerre, akkor keltés után mind ott várja az embert, ahol hagyta őket, olyan rendben, ahol hagyta őket. tehát nem kell azon gondolkodni, hogy hol is hagytam abba tegnap este, hanem azonnal látszik a környezeten. egy játékgépnél ez kb mindegy, egy komolyabb feladatokra szánt gép esetében nagyon nem.
ugyanígy, a napi/heti egy fagyás lehet valakinek elfogadható, de ha minden fagyás után egyenként kell ellenőrizni minden nyitva lévő file statejét, úgy nagyon hamar sok idő megy el ezzel a tevékenységgel. ami helyett dolgozni is lehetett volna. tehát hosszú távon nem éri meg ezen spórolni, mert gyakorlatban az olcsóbb, megbízhatatlanabb SSD sokkal drágább lesz a belőle fakadó extramunka miatt.
arról nem is beszélve, hogy az RMA idő, addig meg vagy van póteszköz, vagy sürgősen venni kell egyet ha nem ér rá várni pár napot. plusz OSinstall + szükséges dolgok beállítása. játékgépnél ez megintcsak elfogadható, főleg, ha addig pl netezni levelezni van helyettesítő kütyü, de ez nem biztos, hogy minden helyzetben így van.
-
csimika
csendes tag
OCZ? Biztos vagy te ebben?
Ajanlanam figyelmedbe a [link] siteot.- Crucial 0.82% (as against 0.8%)
- Intel 1.73% (as against 0.1%)
- Corsair 2.93% (as against 2.9%)
- OCZ 7.03% (as against 4.2%)- 15.58% OCZ Vertex 2 Series SSD 240 GB
- 13.28% OCZ Vertex 2 Series SSD 160 GB
- 11.76% OCZ Vertex 2 Series SSD 80 GB
- 9.52% OCZ Vertex 2 Series SSD 120 GB
- 8.57% OCZ Vertex 3 Series 120 GB
- 7.49% OCZ Vertex 2 Series SSD 60 GB
- 6.61% OCZ Vertex 2 Series 3.5" SSD 120 GB
- 6.37% OCZ Vertex 3 Series 240 GB
- 6.37% OCZ Agility 3 60 GB
- 5.89% OCZ Vertex 2 Series SSD 100 GBEn biztos varnek meg legalabb 1-2 evet mielott egyaltalan gondolok OCZ SSD vetelere.
-
D®. GeNy@
aktív tag
proci985: Most akkor kerüljem az OCZ Vertex 3 MI-t vagy ne?
Van vmi teszt, vagy tapasztalat ezzel a szériával szemben, ami bizonyítja az instabilitást, vmint miben mutatkozik meg az általad mondott instabil működés?Bodor: Igen, pont ezt a tesztet olvastam és ezért dilemmázok az Intel 520 (240GB) és az OCZ Vertex 3 MI (240GB) között!
-
-
DeFranco
nagyúr
Nem zongoráztam semmit, úgy van, ahogy a Win7 és a Magician elrendezte, nem piszkáltam meg semmit, mert először ki akartam tapasztalni mit bír. Most sem foglalkoznék vele, ha nem kaptam volna feles értékeket a 4K tartományban.
Nem telepítettem sem drivert, sem .infet semmit.
Fire/SOUL azóta nem járt itt.
Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest