Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
ja, pár napja én is a 830/520 között mérlegeltem, de az intel másfélszeresébe kerül erre a samsungnak és sandforceban intel logoval sem bíztam annyira.
520 jó döntés, munkára is remek lesz. programozásnál ha sokmindent kell linkelni főleg
.Bodor: a téma szempontjából mindegy, hogy mit tiltottál.
konkrétan egy Corsair Force szériás SSDről írtam saját tapasztalatokat, az szerintem nem OCZ. gyakorlatban pedig szinte az összes sandforce érintett (kivétel az Intel 520).
fagyás pedig lehet mástól is, de ezek a problémák valahogy mindig eltűnnek egy SSDcsere után (ismerős cégnél konkrétan az összes corsair forcet dobták ki pár napnyi instabilitás után, vettek inteleket).
Adata és Samsung nem használ Sandforceot, tehát az ahhoz köthető hibák nem érintik őket.
-
proci985
MODERÁTOR
az a hibernálás szerintem amit tiltottál.
alvás egyébként azért fontos asztalinál, mert ha az ember több programmal dolgozik egyszerre, akkor keltés után mind ott várja az embert, ahol hagyta őket, olyan rendben, ahol hagyta őket. tehát nem kell azon gondolkodni, hogy hol is hagytam abba tegnap este, hanem azonnal látszik a környezeten. egy játékgépnél ez kb mindegy, egy komolyabb feladatokra szánt gép esetében nagyon nem.
ugyanígy, a napi/heti egy fagyás lehet valakinek elfogadható, de ha minden fagyás után egyenként kell ellenőrizni minden nyitva lévő file statejét, úgy nagyon hamar sok idő megy el ezzel a tevékenységgel. ami helyett dolgozni is lehetett volna. tehát hosszú távon nem éri meg ezen spórolni, mert gyakorlatban az olcsóbb, megbízhatatlanabb SSD sokkal drágább lesz a belőle fakadó extramunka miatt.
arról nem is beszélve, hogy az RMA idő, addig meg vagy van póteszköz, vagy sürgősen venni kell egyet ha nem ér rá várni pár napot. plusz OSinstall + szükséges dolgok beállítása. játékgépnél ez megintcsak elfogadható, főleg, ha addig pl netezni levelezni van helyettesítő kütyü, de ez nem biztos, hogy minden helyzetben így van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
newegg
keresd a nem annyira elégedetteket, jellemzően mind ugyanarra panaszkodik. instabilitás, BSOD. elég sokan vannak.samsung
a samsungnál pedig van pár DOA (minden gyártóval megesik), egyébként meg a firmware frissítés lehetne jobb. meg pár user error.az a baj a tesztekkel, hogy jellemzően azok tesztek. egyrészt az instabilitás általában annyi idő alatt még nem jön ki. a Sandforce chipes modellek legszebb hibája, hogy egyrészt sleep után általában eltűnnek a feladatkezelőből (és az ember kap egy BSODt), másrészt néha egyébként is menet közben is előadják ezt. namost, ezt csak bootvinyóként jön elő általában (leírások alapján úgy tűnik, hogy egy bizonyos mennyiségű IO request fölött zuhannak össze), illetve kell egy kis idő hozzá, ami egy tesztnél még nem sűrűn fog előfordulni.
ja igen, és a legszebb az egészben, hogy amikor márciusban vettem az első SSDm, nézegettem amazont/newegget (ezek a legnagyobbak, tehát itt van a legtöbb user feedback is), pl a maga idején tesztgyőztes OCZ Vertex 2 és Corsair Force szériáknál állt a bál, pedig rengeteg helyen ajánlottak voltak... ideiglenesen egyébként egy Corsair F40 van az EEEmben, sleepet ki kellett lőni, mert utánna fagy. hiába hozza kb az asztali samsung 830am tempóját (és veri az időközben meghalt petrolt).
a Vertex4ben már nem sandforce van, viszont az Everest platform olcsóbb modelljei (Petrol) szintén döglenek: sleepet bírják, használatot bírják, de az én Petrolom pár napja vált papírnehezékké minden előjel nélkül.
a Samsung, az Intel (elvileg az SF vezérlős 520 is) és az m4 elvileg a piacon lévő stabil és megbízható darabok. OCZből Vertex4 talán ok, ha az kevésbé hajlamos dögleni, mint a platformtársai.
pár napja szerintem érthető, hogy miért samsung 830at vettem, mert egy hét rma miatti downtime az asztalin nekem nem járható út (RMA meg talán megy az EEEmbe, aztán akkor majd lehet sleepeltetni is... vagy a steam mappa alá, mert ott egy adatvesztést el tudok intézni egy vállrántással).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
04ahgy
üzenetére
zsenialis.
ja, RMA lesz belole, aztan ha van ra lehetoseg, mas tipusra ra is fizetnek. beraktam a helyere egy samsung 830at, gyorsabb, stabilabb, nem rugja ossze a port a Marvel sata3 vezerlovel, mint az ocz.
szal 14/10.
ha meg kapok meg egyet max bemegy a steam mappam ala, azon semmi kritikus adat nincs.
-
proci985
MODERÁTOR
tegnap befagyott a gep. restart utan fura volt, hogy mi tart a postnak annyi ideig... nos az OCZ Petrol (Everest platform) eltunt az eszkozlistarol. biosbol szinten. masik sata portrol (es molex-> sata atalakitorol), masik kabelre dugva ugyanez. a masik sata port a p55 chipsetre van kotve (sata2), tehat csak a marvel vezerlo (sata3) sem lehet.
satarol lehuzva a post rendes sebesseggel lement.
fel eves az SSDm. garis. RMAzzam, ugye?
(kozben egy samu830 mar uton, de egy cseret is tudnek hasznalni). ekezetek miatt sorry, laptopon valamiert nem teljesen tokeletes a magyar bill (ujrainditas valszeg megoldana de azt most kihagynam)
masik: az EEE pcm kapott egy Corsair Force F40et, viszont sleepbol nem tud visszajonni, bejelentkezo kepernyo meg megvan, aztan kekhalal. ez lehet az SSD miatt (mar SSDvel vettem, elvileg par heten belul ki tudnam probalni egy OCZ Petrollal is, de elegge macera vinyot cserelni ebben a modellben, szoval ha kizarhato, inkabb nem szednem szet).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
pontosan. anno nézegettem ár miatt 64/96oseket is, aztán inkább spóroltam és vártam egy 128asra. utólag nézve az én felhasználásomra ez volt a jó döntés.
azok a fránya igények
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
debian felhasználástól függően eléggé pici, elég neki pár giga (10-20 biztosan, hacsak nem sok program kerül rá). win7ből meg a ultimate is megvan olyan 50gigán. erre még jöhet olyan 30 giga fejlesztői környezet (nagyméretűekkel,pl háromféle c++ redistributable, mysql, java, adobe), és még mindig lennie kell elég helynek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
jim_raynor70
üzenetére
köszi!
azért is néztem, hogy ez meg így hogy.
-
proci985
MODERÁTOR
spin buzz/spin retry count errorral kell SSDnél foglalkozni? nincs motor, nagyon új, HDD sentinel meg ezt írta ki. crystalmark még nem ismeri fel a driveot, windows nem szólt, hogy valami van, pedig ha nagyon rossz a smart érték, akkor szokta kommentálni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
somasz
üzenetére
windowsnál be lehet állítani automatikus backupot. illetve ha szerververziód van, akkor szerintem ott mintha lenne olyan script, ami segítségével kijelentkezéskor bizonyos parancsokat le lehet futtatni. de olyan script biztosan van, ami pl minden nap egy beállított időpontban nyom egy automata backupot.
ennél jobb megoldás a tükrözés lenne, de ahhoz kellene még egy SSD.
illetve van egy harmadik módszer is, a subversion. de ehhez kell egy server és csak bizonyos esetekben jó.
-
proci985
MODERÁTOR
Indilinx Everest platformról tényleg ennyire nincs semmi tapasztalat?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
proci985
üzenetére
OCZ Petrol 128 lesz, elvileg octane s2/ sata3hoz hasonlóan Indilinx Everest.
Vertex 2-3 volt hasonló árban, de ahol körbenéztek fórumok mindenhol tele a bsod/dismount problémakörrel. agility3 szintén. octane s2 lassabb (és egyben sata2) volt és alig olcsóbb, szintén erre a platformra épülő octane 3 volt, de a Petrolra jóval nagyobb a leárazás épp. értsd, Petrol bevezetős, negyedével olcsóbb, és emiatt fért be a 128as modell a keretbe
.Indilinx Everest platformról mit érdemes tudni? kell valamire pluszban ügyelni velük win7 x64 socket1156 alatt?
-
proci985
MODERÁTOR
OCZ Petrol Series SATA III 2.5" SSD 128GB, erről mi a véleményetek?
eléggé olcsó, Sata3mas, van róla tapasztalat? egy Gigabyte P55A-UD3al lenne összekötve. megbízhatóság számít (tehát a hetente csak háromszor dismountol is elfogadhatatlan), sebesség inkább csak elérési időkben.
azért is gondolkodok rajta, mert majd 10k huffal olcsóbb egy hasonló méretű Samsung 830nál. 64es samsung 830 meg kb egy áűrban van velük.
esetleg OCZ octane/agility/vertex is van sata2őn hasonló árban, azok jobbak?
Aktív témák
Hirdetés
- 27% - MSI MAG 321UPX OLED Gaming Monitor! 3840x2160 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Everycom Cubelite Ultra projektor
- Csere-Beszámítás! Apple Macbook Pro 2013 vége! 512GB SSD, I7, 16GB DDR3, Intel Iris Pro! Olvass!
- GAMING PC! Ryzen 9 3900X / RTX 3080 / B550 / 16GB 3200MHz / 500GB NVMe / 1250w Gold! BezsámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.