- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
-
válasz
tomyka74 #45805 üzenetére
"DE az igezi potenciálját ezekkel a " finomításokkal " hozod ki belőle??!!"
Nem. Ezek a finomhangolások(legalábbis egy részük) csak az írás mennyiség csökkentését szolgálják. Az, hogy kihozd a konfigod adta környezetből a legjobb teljesítményt az SSD-vel(utólagos problémák nélkül), ahhoz célszerű aszerint telepíteni, ahogy leírtam.
Abban segít a cikk, hogy tudd, hogy nem mindegy, hogy a BIOS hogy van beállítva, nem találomra dugdosunk SATA portra SSD-t, nem minden SATA vezérlő tudja kihozni a max-ot az SSD-ből, vannak kerülendő vezérlők, ne cseszd el a rendszered chipset-el, utólag mivel tudod ellenőrizni az ssd működést stb stb.Sokszor előjött a topikban, hogy a user írta, hogy ez meg az a gond, majd egyszerűen újrahúzta a rendszerét a leírás alapján és "érdekes módon" eltűntek a gondok...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
tomyka74 #45805 üzenetére
A sebesség adott már az első telepítésnél (pár nagyon egzotikus esetet kivéve, de ezek mind egyedi esetek), ezek a wudu-k csak arra kellene, hogy a szükségtelen írást kiküszöböljék, mert az SSD egy módon tud romlani, és ez az írás.
Nem győzöm eleget hangsúlyozni, hogy jórészt feleslegesek ezek a hackelések, nem használnak érdemben, és esetleg ártanak is.
-
válasz
tomyka74 #45801 üzenetére
Igen, tudom mit írtam(mert hogy az az én bejegyzésem), de az biztos, hogy nem azt, hogy "...mert akkor nem müxik rendesen vagy mi!"
Ha figyelmesen és alaposan átolvasod, akkor erre magadtól is rájössz majd."elég egy "normál" sima win telepítés mint HDD-re? ugyanúgy mindent semmi hókusz-pókusz?!!!"
Alapvetően igen. A mai SSD-ket ugyanúgy lehet használni, mint a HDD-ket, az egyetlen dolog amit tiltani kell(végül is ez sem kötelező, csak teljesen értelmetlen dolog SSD-nél) az az időzített töredezettségmentesítés. A többi SSD optimalizálás címén leírtak, azok nem kötelező érvényűek, csak ajánlottak(van amikor nem célszerű valamit tiltani, ha bizonyos szoftvereket használsz stb stb)
Az SSD-k élettartamát csak az írás befolyásolja, az optimalizálások egy része az írás mennyiségének a csökkentését szolgálja alapvetően.Ebben a bejegyzésemben nem alapvetően az SSD-n van a hangsúly(HDD-re telepítésnél ugyan úgy használhatod a leírást mint SSD-nél, csak SSD-k esetén vannak extrák a bejegyzésemben, ami hasznos lehet és kötelezően be is tartandó), hanem a BIOS beállításon, W7 helyes telepítésén, hogy ne pakolj fel ész nélkül chipset-et stb stb, mert az utólag felmerülő problémák döntő többsége mind ilyen dolgokból fakad.
Töki bácsi
Igen, olvastam, egyszerűen kihelyezett indítófájlok esete forgott fent. Ezt elkerülendő kell lehúzni minden más meghajtót telepítés idejére, mert akkor biztosan nem fogja a W7 telepítő kihelyezni a fájlokat. -
apro
senior tag
válasz
tomyka74 #45781 üzenetére
Hali
Tudod mit,ajánlok neked egy dolgot ! vegyél egy 128-as Samut (SSD)Ted rá a Wint és használd legalább 2 napig ugyan úgy mint egy HDD-t és ha még utána is ez lesz a véleményed megveszem tőled az SSD-t a bolti áron.
1 tapasztalatok után írja le mindenki a véleményét,
2 Nem erőszak a "disznótor" amúgy meg mérföldekkel gyorsabb rajta minden progi az SSD-én mint a HDD-én. .ez az én tapasztalatom.A harmadik meg NEM kell babúzsgatni mint ahogy azt sokan hiszik. hanem használni és hasítunk.
hali. -
DeFranco
nagyúr
válasz
Alapvetően nem így van, de egy pici igazságod azért van
Üzemszerű körülmények között semmi probléma nincs az SSD-vel, teljesen jól kompatibilis mindenféle kurrens rendszerrel, nincs gond, nincs ütközés. Ha hiba van, az az esetek 98%-ában user errorok valamelyike:
- hákolt tákolt wintergamerflamer version Windowst használ, ami kellően szét van belezve
- a meglévő jó rendszerét széthaxxolja mert a neten olvasott ezt-azt arról, hogy milyen wudu varázslatokat kell csinálni egy SSD használatához (ezeknek a 60-70%-a nem igaz)
- egyéb okból fellépő szoftveres problémát az SSD megjelenésével köt össze, attól függetlenül, hogy nincs hozzá közeEgyetlen egy inkompatibilitási dologról tudunk, ez pedig a sandforce vezérlők és a marvell chipsetek viharos kapcsolata, de ez ismert és tudott dolog. Erről azonban nem lehet általánosítani az SSD-kre, mert ez két gyártó töketlen fecskesége, hogy nem tudnak szabványnak megfelelő eszközt / vezérlőt legyártani.
Az, hogy a lapod nem tud AHCI módot, nem a SSD sara megint csak. Elavult a lapod, ez van, ezt el kell fogadni. Nem lehet elvárni azt a mérnököktől, hogy csak azért ingoráljanak egy a célnak megfelelő elterjedt, iparági standard megoldást, mert valakinél ketyeg még olyan eszköz, ami nem kompatibilis vele. Én sem tudom összekötni a gépet a CRT TV-nkkel, mert azon nincs HDMI, de ezért nem a videokártyát szidom.
Ezek nem az SSD problémái, ezek jellemzően user fail kategóriák, vagy elszigetelt esetek.
Ez az első kérdés
---------
Itt a második, a szükségesség:
Igazad van, SSD-re ma nincs feltétlenül szükség. Egyértelműen luxustermék, az a kategória, mint a V8-as biturbó. El lehet lenni nélküle, de vele együtt sokkal gyorsabb, sokkal gördülékenyebb a gép.
Nem csak a booton gyorsít, az egész rendszer reszponzívabb lesz, huss és pöcc működik minden, a boot után a programok betöltődése is drasztikusan gyorsul, adott esetben a futása is, amennyiben eddig a HDD volt a szűk keresztmetszet (videvágás, képszerkesztés, renderelés, esetleg játékok betöltése, stb.)
Ezeket lehet másodpercekben mérni, de nem érdemes. Alulról felfelé nem is ütközik ki annyira a különbség, SSD-ről visszaváltva viszont igencsak. Annyit húz a gépen, mint egy komplett gépcserés fejlesztés, még többet is, ha valakinek nem a kóródutyi69#99FPS@FULLHÁDÉ-ig tart a számítógép használata.
Ismered az apple sztorit? Mindenki azért volt a gépeiktől elájulva, mert csodálatos, reszponzív, élmény használni, úristen, nemhiszemel, ilyen nincs és mégis van.
Egy Win7-es PC egy SSD-vel ugyanez a kategória. Megy mint a barom, csend van, nem teker a HDD, nem kerreg, nem melegszik, és pöccre röffen minden.
-
dnelb
veterán
válasz
Konkrétan kb az ssd a legjobb dolog ami egy pcvel történhet
Nem pár másodperc, nekem pl notiba egy 5400as vinyó helyére került, a boot idő 2min30sec ről 25sec lett, magyarul amikor használható a rendszer az ennyi idő, az asztal hamarabb megjelenik. + minden program azonnal nyílik, amikor keresel vinyón nincs swappolás, üzemidő majdnem megduplázódott, nem melegszik annyira az egész gép.. Ha esetleg fejlesztő vagy akkor hadd ne mondjam milyen előny hogy egy visual studio vagy eclipse nem tökörészik percekig, hanem szinte kattra nyílik. -
DeFranco
nagyúr
válasz
tomyka74 #45762 üzenetére
Kifejtené az álláspontját a doktor úr?
@CoolBoy323: rendkívül sokat segítene, ha legalább alapszinten kommunikálnál, mert az, hogy upolod a kérdésed, aztán a segítségre nem reagálsz, az nem fog menni. Minek és hogyan állítottad el, amikor elállítottad? Visszaállítottad amit mutattunk egyáltalán?
Jó lenne, ha reagálnál arra, ha ír neked valaki valamit.
Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- További aktív témák...
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest