- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
Aktív témák
-
Mankó
veterán
válasz keke69 #38958 üzenetére
Nem kell lehuzigálni. Azt akkor szokták ajánlani, ha valami összeakadás van.
Simán mehet ssd-re a rendszer, minden fajta szerelés nélkül! Ha nem akarsz kavarásokat később (kell-e vagy nem a 100mb-s partíció, stb.), egyszerűen partícionáld meg egy létező rendszer alól az ssd-t - így az alignálás is rendben lesz -, aztán már mehet is fel a rendszer. -
Core2duo6600
veterán
válasz keke69 #38958 üzenetére
Nem kell, csak ajánlott !
Amiért le szoktuk húzni, hogy ne fordulhasson elő olyan, hogy a win vagy alár a linux is, máshova rakja az indíto file jait mint ahová te akarod, jelen esetben az SSD re !
Volt olyan gépem amibel le kellett húzni, volt amiben ha az 1 (0)-ik portba dugtam a HDD ét, mert mindig oda dugtam, volt hogy nem babrált bele a többibe, volt hogy beleturt, tehát akár lapfüggő is lehet a dolog!Biztos ami biztos szoktuk lehuzni, és nem csak az első, hanem akárhányadik telepítés idejére.
(#38959) Agyzuzo
Nem mindegyik biosban lehet, de jártam már úgy, hogy letiltottam a biosban, majd a feltelepíteni kivánt oprendszer ezzel nem foglalkozott, és hazavágta a koörábbi windowsomat !
Tehát ha lehuzod az a biztos !(#38963) 2544AACD
Ennyi pénzért ugorj bele !
Nincs nagy veszteni valód !Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430
-
félisten
válasz keke69 #40112 üzenetére
Ezek teljesen jó értékek, a 4KQD32 olvasás alacsony, de ennek általában az szokott az oka lenni, hogy a W7 AHCI driver-t használod, nem az Intel Rapid Storage driver-t.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
válasz keke69 #40117 üzenetére
"Mit kell ahoz tennem,hogy az Intel Radid Storage drivert használjam,és lenne értelme?"
Mit kellene tenni? -> Feltelepíteni az IRST driver-t
Lenne értelme? -> Tesztben (valószínűleg) magasabb értékek mérhetőek, rendszer alatt semmi változás nem lesz.Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
rob83
aktív tag
válasz keke69 #40112 üzenetére
Ne aggódj nekem sem gyorsabb,de érzésre jó!
Egyébként a proci különbségek nem jönnek ki az SSD-használat közben!
Ez érdekes!
[ Szerkesztve ]
"Bízok Istenben,mindenki mást megfigyelek!"
-
Lenry
félisten
válasz keke69 #40125 üzenetére
indítasz egy AS SSD Benchmarkot és ha ott azt írja, hogy iaStor OK, akkor az Inteleset használja, ha azt, hogy msahci OK, akkor meg a Microsoftosat.
de ha fenn van az Inteles, akkor nagyon nagy valószínűséggel az van használatban.
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
félisten
válasz keke69 #40125 üzenetére
Egyszerre csak 1 AHCI driver használható, egyazon vezérlőhöz tartozó SATA portokhoz. Ha az IRST-t telepítetted, akkor biztosan azt használja. 2 különböző AHCI driver csak abban az esetben lehet jelen, ha több SATA vezérlő van az alaplapon(Pl Intel és Marvell) és mindegyikhez telepítve van külön-külön AHCI driver. Ha nincs külön-külön telepítve, akkor a W7 alap AHCI drivere vezérli mindegyik SATA portot, függetlenül, hogy hány SATA vezérlő van.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
-
félisten
válasz keke69 #46384 üzenetére
Mert az alaplapodon nem csak Intel SATA vezérlő van, hanem Marvell is. Nyilván a Marvell-re érdekes lenne ráhúzni az Intel AHCI driver-t...
soultrapp
tétlen állapotban képes alacsony fogyasztású állapotba tenni a meghajtót. Ez eddig nagyon jól hangzik, csak épp gyakorlatban meg ennek az opciónak köszönhető, hogy alvásból nem lehet felébreszteni a gépeket, BSOD-val indul(azaz nem indul a rendszer) stb stb. Szóval én ezért tiltom minden esetben.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keke69 #47805 üzenetére
Majd ha tömöríthető adatokkal mérsz, akkor abból lehet látni, ha van gond, tömöríthetetlen adatokkal végzett tesztből nem.
-
félisten
válasz keke69 #47807 üzenetére
Még azt próbáld meg, hogy feltelepíted ezt a driver-t: iata_enu.exe
1 oka van a kíváncsiságomnak, nevezetesen ez egy 11.7 verziójú IRST driver(a legújabb, ami létezik), amit eddig még nem telepítettem, érdekelne, mit produkál. Arra kérnélek pluszban, hogy a Hard Disk Sentinel-el ellenőrizd a TRIM-et és dobj róla egy képet,
egy ilyet.vagy akkor inkább olyat mint amit azóta már készítettél. THX!
(Azért érdekel, mert akkor lehet ajánlani azt a driver-t másoknak is és beteszem a leírásomba is, de ahhoz kellene tudni, hogy kifogástalanul működik-e, bár ehhez lehet, hogy a HDS 4.10.7 béta változatára lesz szükség, az Agility 3 FW-jével a mostani HDS 4.10 lehet, hogy furcsa adatokat fog megjeleníteni)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keke69 #47816 üzenetére
Köszönöm! Sebességet nem mértél újra, ezzel az új driverrel?
apollo12
Ezért lett volna egyszerűbb egy AS SSD képet dobnod...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keke69 #47821 üzenetére
Úgy néz ki nincs gond az új IRST driverrel, a 4KQD32 írást rendesen megdobta (bár azért megvárhattad volna a teszt végét) Megy a TRIM, nem ad vissz fals adatokat a SMART-ban, olybá tűnik használható.
apollo12
Ezek alapján nem tudom mi okozhatja a fagyásokat, mert a kép alapján az látszik, hogy a legújabb FW van a meghajtón, jó a partícióeltolás értéke is, W8-t használsz és annak AHCI driver-ét és SATA2-es portra van kötve az SSD...Nem lehet, hogy inkább a játéknak van gondja a W8-al? (ha először használsz W8-at, akkor nem feltétlenül az SSD-hez köthető a hibajelenség)
puttonyos
Az első csökkenés az még azt mondom belefér, de utána csak meghatározott mennyiségű írás után lehetséges csak(ami közel állandó). Az MWI-t (MediaWearout Indicator, SMART adat) pont ezért alkalmazzák, mert a garanciavállalás egyik része, hogy a garanciaidőn belül nem tudod "lenullázni" az MWI-t, normál használat mellett(ezt fel is tüntetik a gyártók, hogy napi xyz GB írás mellett)
Egy biztos, hogy egy 830-as nem csökkentheti 500GB-oknént az MWI-t az első csökkentés után, mint ahogy a 840-es sem csökkentheti 130GB írás után az elsőt követően.
(A 470-esem 6-7TiB írás után csökkentette először az MWI-t, 99-ről 98-ra)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz keke69 #47828 üzenetére
Már írtam, hogy a 4kQD32 írást rendesen megdobta, ergo ha semmi anomáliát nem tapasztalsz, akkor nyugodtan használhatod.
(tesztelgetni meg nem kell sűrűn, mert a CDM alapbeállításon(5x1000MB) 22-24GB írással terheli a meghajtót...)cossie023
A teszt nem előtelepített OS-ek költöztetésére irányult, mert abban lehetnek(és vannak) buktatók. Ettől függetlenül kivitelezhető, ezt az "eszmecserét" olvasd át: [link][ Szerkesztve ]
-
Killerlaca
senior tag
válasz keke69 #48206 üzenetére
Szia!
Jelenleg az van fenn amit a win7 tett fel AHCI 1.0...
Először feltettem az alaplap összes driverét na azzal katasztrófa volt naponta 2-3fagyás újraindulás.
Utána leszedtem és hagytam, hogy a win tegye fel amit szeretne. Ezzel sokkal jobb, de így is van 2-3naponta egy fagyás. Ebből gondolom, hogy még mindig nem 100%-os valami...Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
Aktív témák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Microsoft Excel topic
- Gaming notebook topik
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- További aktív témák...
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest