- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@ #45151 üzenetére
ja, pár napja én is a 830/520 között mérlegeltem, de az intel másfélszeresébe kerül erre a samsungnak és sandforceban intel logoval sem bíztam annyira.
520 jó döntés, munkára is remek lesz. programozásnál ha sokmindent kell linkelni főleg
.
Bodor: a téma szempontjából mindegy, hogy mit tiltottál.
konkrétan egy Corsair Force szériás SSDről írtam saját tapasztalatokat, az szerintem nem OCZ. gyakorlatban pedig szinte az összes sandforce érintett (kivétel az Intel 520).
fagyás pedig lehet mástól is, de ezek a problémák valahogy mindig eltűnnek egy SSDcsere után (ismerős cégnél konkrétan az összes corsair forcet dobták ki pár napnyi instabilitás után, vettek inteleket).
Adata és Samsung nem használ Sandforceot, tehát az ahhoz köthető hibák nem érintik őket.
-
vlevi
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #45141 üzenetére
Tesztekben lehet, hogy van gyorsabb a samunál, de napi használatban ebből a felhasználó semmit nem vesz észre. Mivel az SSD nagyságrenddel gyorsabb a vinyónál, ebből adódik az is, hogy a köztük lévő különbségek is nagyságrenddel kisebbek. A másik a felhasználás módja. Ugyebár első, hogy a pagefile-t tegyük el máshova, pl. vinyóra. Na, innentől kezdve mindegy, milyen SSD van, mert amint egy bitet is swappelni kell, az lesz a szűk keresztmetszet.
Mondom mindezt én, akinek fél napja van SSD (Samu 830, 128G) a gépében.
-
Bodor
veterán
válasz
D®. GeNy@ #45142 üzenetére
Én már leadtam a szavazatomat a Vertex 3 Mi-re, és ezen nem változtatok azért, mert esetleg problémák vannak vele az alvó üzemmódban. Nem is értem, hogy minek lovagolni ezen az alvás dolgon, mikor az SSD-ről amúgy is gyorsan bootol a rendszer. Mikor még HDD-n volt a rendszerem, akkor is az volt az első, hogy ahol csak lehetett letiltottam a gépen...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
D®. GeNy@ #45142 üzenetére
newegg
keresd a nem annyira elégedetteket, jellemzően mind ugyanarra panaszkodik. instabilitás, BSOD. elég sokan vannak.samsung
a samsungnál pedig van pár DOA (minden gyártóval megesik), egyébként meg a firmware frissítés lehetne jobb. meg pár user error.az a baj a tesztekkel, hogy jellemzően azok tesztek. egyrészt az instabilitás általában annyi idő alatt még nem jön ki. a Sandforce chipes modellek legszebb hibája, hogy egyrészt sleep után általában eltűnnek a feladatkezelőből (és az ember kap egy BSODt), másrészt néha egyébként is menet közben is előadják ezt. namost, ezt csak bootvinyóként jön elő általában (leírások alapján úgy tűnik, hogy egy bizonyos mennyiségű IO request fölött zuhannak össze), illetve kell egy kis idő hozzá, ami egy tesztnél még nem sűrűn fog előfordulni.
ja igen, és a legszebb az egészben, hogy amikor márciusban vettem az első SSDm, nézegettem amazont/newegget (ezek a legnagyobbak, tehát itt van a legtöbb user feedback is), pl a maga idején tesztgyőztes OCZ Vertex 2 és Corsair Force szériáknál állt a bál, pedig rengeteg helyen ajánlottak voltak... ideiglenesen egyébként egy Corsair F40 van az EEEmben, sleepet ki kellett lőni, mert utánna fagy. hiába hozza kb az asztali samsung 830am tempóját (és veri az időközben meghalt petrolt).
a Vertex4ben már nem sandforce van, viszont az Everest platform olcsóbb modelljei (Petrol) szintén döglenek: sleepet bírják, használatot bírják, de az én Petrolom pár napja vált papírnehezékké minden előjel nélkül.
a Samsung, az Intel (elvileg az SF vezérlős 520 is) és az m4 elvileg a piacon lévő stabil és megbízható darabok. OCZből Vertex4 talán ok, ha az kevésbé hajlamos dögleni, mint a platformtársai.
pár napja szerintem érthető, hogy miért samsung 830at vettem, mert egy hét rma miatti downtime az asztalin nekem nem járható út (RMA meg talán megy az EEEmbe, aztán akkor majd lehet sleepeltetni is... vagy a steam mappa alá, mert ott egy adatvesztést el tudok intézni egy vállrántással).
Aktív témák
Hirdetés
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged