Hirdetés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Ismerős a CMF Phone 2 Pro kamerarendszere
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Asus Zenfone 8 - komplett kompakt
- Xiaomi 12T - egytucat
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
vadcoca
tag
Tegnap beüzemeltem egy OCZ Agility3 60G-t linux (debian testing) alá. Első tapasztalat: btrfs filerendszert (legalábbis jelen állapotában) nagyon nem javaslom. Már restore közben is megakadt néha, illetve csomagok telepítése vagy frissítése közben bőven 10 másodperc fölött "megakad" minden csomagnál (pontosabban nem mértem, inkább megszakítottam)
Egyébként boot, programok indulása teljesen korrekt, chromium, iceweasel(firefox) indulás 1-2 s-ra csökkent (eddig 7-8 volt).ext4-nél a fenti anomáliák nem jelentkeztek, így ezzel hozza amit vártam.
Ha sikerül odáig jutni, majd jelentkezem teszteredményekkel. bonnie++ kb. ugyanazt méri, mint az itteni benchmarkok, de ha van egyéb javaslat, ötlet ne kíméljetek.
-
Jester01
veterán
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600 #38895 üzenetére
Naja, de nem a számítástechnikában.
Engem a következetesség hiánya bosszant. Egy kicsit ilyen "brites" megoldás hogy egyszer 1024-el, egyszer 1000-el kell számolni...
-
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600 #38886 üzenetére
Köszi, akkor asszem maradok a Samu-nál, láttam, hogy az szerencsére nem SF chipes, hanem saját.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Core2duo6600 #38884 üzenetére
Én mikor betettem a samsung 830 128gb a gépbe akkor 128 helyet formázás nélkül már alapból 119gb-írt
akkor ez most hogy van?
"Az ugyanaz a méret, csak a kisebb magától lefoglalja a spare areat, míg a nagyobb az nem, ott hagyni kell valamennyi helyet, hogy a karbantartó funkció müködjön !"
Nem épp a nagyobb foglal le automatikusan,hisz formázás nélkül ahogy írtam 128gb helyett 119gb a samsung
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Agyzuzo #38885 üzenetére
A PH án elég sok SSD teszt van, érdemes áfutni pőket, ami számít, hogy milyen vezérlő van az ssd ben, az a lelke és talán a legfontosabb része, hogy mi a márkajelzés érdektelen !
A samu azért lehet jó választás, mert talán az egyetlen aki maga csinálja a vezérlőt is és a drive ot is.
Az intel még ilyen egyes típusoknál !Ha egy kicsit feljebb olvasol, ha jól emlékszem volt szó az intel drive ról, hogy pont erről - e azt nem tudom.
De amennyivel drágább annyival nem gyorsabb ! -
Agyzuzo
addikt
válasz
Core2duo6600 #38884 üzenetére
Igazából én is a Samu 830-at néztem, csak láttam sokan az Intel 330-at javasolják, de persze azt még nem tudni, mennyire megbízható... Az 520-as sajnos már kicsúszik az árból, 40k körül szánnék rá. Pl. a Plextorok milyenek?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Agyzuzo #38883 üzenetére
Én most azt mondom, hogy samu 830 seria, az Intel tulárazott, de az ajánlottak közül bármelyik jó lehet, azért mondom a samu-t ilyenem is van, mert relative olcsó, és a sebessége is jó.
De valós használat melett nem igen veszel észre különbséget !
A teszteket nem feltétlen kell nézni, hogy őszinte legyek.
A core I7 esbe próbaképpen betettem azt az SSD ét amit a core i5 ben használok sata 2 es 64 es Kingston, semmivel nem volt lasabb mint a Kingston tól jóval gyorsabb samu.Az ugyanaz a méret, csak a kisebb magától lefoglalja a spare areat, míg a nagyobb az nem, ott hagyni kell valamennyi helyet, hogy a karbantartó funkció müködjön !
-
Agyzuzo
addikt
Sziasztok,
120-128GB (van egyáltalán különbség, vagy csak marketing?) SSD-k közül melyik a legmegbízhatóbb típus? Win7 megy rá és a gép non-stop menne... A SandForce-osoktól kicsit tartok, nem akarok kellemetlen meglepetéseket...
-
bluyoo
nagyúr
Nem tudom nem vágom ezeket az értékeket.De a 4k-s értékek is javultak optimalizálás után.
Nekem így nem tűnik feleslegesnek csak nehogy bajt okozzon a kettő együtt netán egymás ellen dolgozzanak.
(#38873) Core2duo6600
Kézi optimalizálás után futtattam a teszteket.De aktív az auto nálam is.
(#38877) Bodor
A régi rendszeren is fent volt a Diskeeper ezért is raktam fel újra mert nagyon ott van a program.Csak ugye az SSD miatt bejött a képbe a HyperFast.
És pont az általad linkelt teszt olvasása után írtam ide mert ezt írta a tesztelő "Ha lenne SSD-m akkor se mernék ilyen programokat használni rajta. " és ráparáztam
De viszont jobb teszteredményeket produkál vele.Mindenesetre kikapcsolom és pár nap múlva tolok még egy tesztet változik e valami vagy nem.Vagy csak a kézi optimalizálás dobta meg az értékeket. -
Bodor
veterán
válasz
Barcsik #38864 üzenetére
"Nem is tudtam eddig, hogy a Diskeeperrel lehet helyettesíteni valamennyire a TRIM-et XP-nél."
Nem csak lehet, hanem nagyon is ajánlatos. ( MLC-s SSD-k esetében)
Egyébként jó ötlet , amit mankó ír, ha kapsz olyat még.bluyoo: Ahol működik a TRIM, ott teljesen felesleges az SSD-t Diskeeperrel optimalizálni, mert csak összeakadnak esetleg, ellenben ha van a gépben mellette HDD is, akkor azokat meg érdemes automatikus defragra állítani, mert nagyon szépen karban tartja őket. Saját tapasztalat is ez.
http://www.dirtywindows.hu/publ/blogs/nameless/toredezettseg_mentesites_es_a_diskeeper_2011_teszt/7-1-0-452
http://www.dirtywindows.hu/publ/blogs/nameless/diskeeper_teljesitmenyjelentes/7-1-0-529
-
válasz
jano_77 #38874 üzenetére
Ha csak simán benne van a gépben, és nem arról bootolsz, akkor sokkal egyszerűbb
Szedd le az OCZ Toolboxot az első linkről, futtasd meg, aztán jó lesz
Szerintem ki fogja írni az aktuális verziót.
Egy másik tool ami emlékeim szerint jó ennek megállapítására, a Hard Disk Sentinel.Bár így már irrelevánssá vált, nem okozna gondot hogy nincs Linuxod, hiszen pont a CD írással készítesz magadnak egy bootolható ún. live rendszert
-
jano_77
nagyúr
Igazából úgy néz ki jelenleg a helyzet, hogy van a régi winyóm jelenleg a windows7-el és van egy OCZ SSD, amire majd szeretném feltenni a win7-64bit verzióját.
Vagyis jelenleg még van honnan telepítgetnem.
Viszont Linux nincs a gépemen, nem tudom ez gondot jelent-e a CD-s bottolásnál?
Egyáltalán milyen progival tudom megnézni, hogy jelenleg milyen verziója van az SSD-nek?Köszi amúgy a segítségeket
-
válasz
jano_77 #38870 üzenetére
Ez így nem fog menni.
A windowsos alkalmazás DOS alól futtatását meg felejtsd elA Vertex 3-at Windowsból és Linux alól lehet frissíteni, de az előbbinél - ahogy az oldal is pirossal írja - csak akkor, ha nem az SSD-ről bootolsz.
Úgyhogy a legegyszerűbb megoldás az alatta lévő "Bootable Linux-based Tools" letöltése, ami egy ISO fájlt tartalmaz, amit kiírsz CD-re, bebootolsz róla, és a megjelenő szép grafikus felületen megnyomod a frissítés gombot.
Ja és AHCI mód kell, nem IDE!
Az OCZ oldalán is linkelve van, de itt van képes útmutató a linuxos frissítésről.
-
jano_77
nagyúr
Az OCZ honlapjáról letölthető OCZToolbox_v3.02.06 zipben található alkalmazást másoljam fel a pendrive-re és arról bootoltassam a gépet?
Miért IDE-re kell állítani? Mindenhol azt olvastam eddig, hogy AHCI módba kell állítani a biost, mert az tudja megfelelően kiaknázni az SSD-k tulajdonságait!?
Most akkor, hogy is van? Esetleg egy hülye biztos leírást tudnál adni, mert ebből én még nem jöttem rá sajnos. :- -
Mankó
veterán
válasz
Barcsik #38864 üzenetére
Vagy kerítesz apróról egy használt SLC-t, 32eset, ha elférsz akkorán és akkor se Trim se Diskeeper nem kell.
Nekem egy 32-es Intel X-25-E van és a Win 7-es telepítgetés után is van 20 gb szabad helyem. SLC technológia miatt a 20%-ot se kell szabadon hagyni, így a teljes elérhető hely felhasználható. Trim támogatás nincs benne, ettől függetlenül a terrás samsung miatt az AHCI fel van telepítve, s gond nélkül repül a rendszer, - változatlan sebességgel - több mint fél éve.
Xp alá meg talán még inkább ajánlott egy SLC-s SSD a fent említett okok miatt. -
Mankó
veterán
-
Barcsik
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #38860 üzenetére
Vista is szóba jött már, de sajnos abban sincs TRIM. Legaláb is én így tudom. A gépemhez nincs Win7 driver. Ezért maradtam XP-nél. Az XP-s driverek meg még jók Vistához.
-
Bodor
veterán
válasz
Barcsik #38848 üzenetére
OCZ Petrol-t nemrég kivettem az ajánlott SSD-k közül, mert problémák vannak vele kapcsolatban. A másik két , XP-hez ajánlott SSD közül sajnos már tényleg csak az Adata S596 kapható, de sajnos magasabb áron, mint a WIN 7-hez ajánlott SSD-k többsége.
Attól, hogy a Kingston V+200 a V+100-as utódja, nem jelenti azt, hogy ugyanolyan specifikációi is vannak, mint az elődjének. Történetesen a vezérlője nem ugyanolyan, ezért egyáltalán nem kiváló választás XP-hez a TRIM hiánya miatt.
Két választás.
1. Használod az XP-t bármelyik ajánlott SSD-vel , ( helyesen alignálva) , de TRIM nélkül, Diskeeper programmal helyettesítve a TRIM-et.
2. Átváltasz WIN 7 -re, mondjuk Starter-re, melyet talán elbír a géped. -
Core2duo6600
veterán
válasz
fsb1000 #38856 üzenetére
Nálunk is fut még bőven XP, és ugyanazon a gépen (2 magos) bizony lassabban, mint a Vista vagy a 7-es
A sima P4 es meg az xp vel boldogul el.
A végére kiforrta magát, de tényleg eljárt felette az idő, azonban ha speci feladatot lát el, vagy a dolgozó emberkének a 2 pprg jét kell csak futtatni, csak azért, hogy váltsunk 7 esre nem érdemes cserélni, mint ahogyan szvsz a legtöbb cégnél még HDD ről fut a win is.
Nálunk is , és biza elég lassúnak bizonyulnak sok esetben még a Core I5 ösök esetében is. -
tejeskifly
aktív tag
Na sikerült achira váltani (utólag regedittel...)
Az eredmények javultak:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 273.708 MB/s
Sequential Write : 167.531 MB/s
Random Read 512KB : 263.980 MB/s
Random Write 512KB : 167.841 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.365 MB/s [ 7901.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 75.472 MB/s [ 18425.7 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 115.077 MB/s [ 28095.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 162.151 MB/s [ 39587.6 IOPS]Test : 1000 MB [C: 35.5% (39.7/111.7 GB)] (x5)
Date : 2012/06/27 1:32:27
OS : Windows 7 Ultimate Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64)IDE eredményeim win8-al ITT
Köv terv, az fw frissítés, mert 2.15 van rajta 2.22 helyett. (download failed, és hasonlókkal leállt, mikor másik win-ről próbálkoztam :S)
-
fsb1000
nagyúr
Nem akarok vitát nyitni az XP-ről, meg az eljárt időről, de igen nagy számban üzemel még ez az operációs rendszer. Persze nem az otthoni húzd-vond usereknél.
Még azt is megemlítem, hogy a munkakörnyezetemben számos gépen MS-DOS 6 vagy a Win98 Dos-os része müxik és semmi gond nincs velük. Persze spec feladatot látnak el, se játék... se net. Dógozókám munkaidejéből nem a nethasználat, fészbúk&jutub van preferálva, stb,stb -
Denito
csendes tag
Huhhhh, köszönöm szépen! . Rögtön kérdeznem kellett volna, megspóroltam volna egy napot.
Valóban ez lesz a baja, egyes programok 8MB-nak, másikak 8.4GB-nak mutatják a méretét. Valóban egy reset ( pillanatnyi áramkimaradás) után szállt el, ahogy az a fórumokon meg van írva.
Köszönöm még egyszer!
-
tejeskifly
aktív tag
Megvan miért nem tudok usb-ről telepíteni. Van 2db 4Gb-s pendrive-om, amik valójában, 3,8 és 3,75 gb-osak. A win7 prof pedig 3,85 -.-" (azért profot akarok feltenni, mert ehhez van eredeti kulcsom)
-
törölt tag
válasz
Barcsik #38848 üzenetére
Kingston 60GB V+200 SATA3 SVP200S3/60G SSD meghajtó
A V+100-at már a 200-asok váltották fel. -
Barcsik
aktív tag
Sziasztok!
SSD vásárlás előtt állok, ezért fordulok a fórumhoz. XP-s gépbe kell SSD. Sajnos reális áron csak OCZ Petrolt találtam 64 GB-os méretben. A méret oké is, de nem sok infót találtam a neten, hogy mennyire is érdemes beruházni az OCZ Pertolba. A-DATA s596 is jó lenne, de alig van 30k alatt az ára. Kingston SSDNow V+100-at meg sehol nem találtam eddig. Válaszaitok előre is köszönöm!
-
Kakashi356
csendes tag
Hello! Az honnan tudom megállapítani, hogy ez a régi vagy az új v2 széria?
OCT1-25SAT3-128G -
Itt fekszik előttem az SSD, már csak be kell szerelnem és egy friss Windowst rádobni.
Jelenleg három merevlemez van a gépben (C: 80GB, D: 320GB, E: 320GB), ezek közül a C fog cserélődni egy Corsair Force GT-re.
A jelenlegi SATA mód helyett át kell majd váltanom AHCI módba. Ha átváltok, a másik két 320GB-os HDD tartalmát ugyanúgy el fogom tudni érni? (Már lementettem mindent, az sem gond ha nem.)Ha a későbbiekben az SSD mellett ezt a két 320GB-os HDD-t RAID0-ba szeretném használni, akkor is maradhat az AHCI mód?
-
vadcoca
tag
válasz
janos666 #38794 üzenetére
Linux alatt pl bonnie++ jó lehet.
Nem csak most nálad, hanem a fórumban linkelt szinte összes tesztben gyorsabb a 4K írás, mint a 4K olvasás (beleértve az #1 hsz-ben linkelt összesítést is). Ez lehet, hogy korábban ki volt már tárgyalva, mindenesetre én nem találtam.
Szerintem az írás csak logikailag random, fizikailag pedig 1 blokkba írja amíg lehet. Amíg ezt meg tudja tenni (van üres blokk), addig gyorsabb a 4K írás.
Vélemény?#38742 F34R
ajánlott iylenkor visszarakni IDE- módba biosba.Ez AHCI módot javasol frissítéshez.
Szerk: link javítva
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38834 üzenetére
DVD mindenképpen jó, mert ide módban feltelepül a win.
Natív mód engedélyezve van, de ha achira teszem ide helyett, akkor ugye kékhalál amint bejön a win, mert csak ide modban indul a telepítő. És így lett felrakva. Valahogy meg kellene oldanom az achi modban telepítést
A dvd amúgy msdnaa-ról van érintetlen iso. És img burn-el írtam ki. Illetve van egy kiírt win8 rp-m is kiírva, amit az általad ajánlott programmal írtam ki, de azzal is ugyanezt csinálja.
Ugyanezzel a programmal próbáltam már bootolható usb-t csinálni, de nem jött össze. (2 különböző usb-vel is próbáltam...)
Próbálkozok most kártyaolvasóval usb-ről bootolni...
-
válasz
zippofcy #38838 üzenetére
Ez sajnos benne van a pakliban, alapvetően nem utólag kell AHCI üzemmódra állni, hanem még telepítés előtt. A problémát tetézheti, ha chipset driver is felkerült korábban, amiben teljesen biztos vagyok, a jelenség tükrében...
Az SSD-re egyből AHCI üzemmódban telepíted az OS-t úgyis, ott nem lesz ilyen jelenség, a régi HDD-n lévő rendszer meg úgyis el lesz tüntetve/nem lesz használva.
-
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38829 üzenetére
Megcsináltam a "HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra."
Majd BIOSban AHCI beállít.A HDDket látta is a gép rendesen, be is bootolt Win7 alá, ott feltelepítette a SATAs drivereket aztán kért egy restartot.
Restart után mikor bejött a rendszer állandóan tekerte a rendszer vinyót, olyan volt mintha vmi írás / olvasás sebességtesztet hajtott volna végre rajta. Ez persze annyira belassította a rendszert hogy 1 perc alatt indult el pl. a Chrome. Aztán kb 10 perc múlva befagyott az egész rendszer.
Reset után a BIOSban visszaraktam IDE-re így megint jó. -
Denito
csendes tag
Sziasztok!
Egy 120Gb-os Intel 320 van a gépemben Windows 7-volt rá telepítve. Egy sata kártyát raktam a gépbe, felraktam a driver-ét, újraindult a gép, elindult a gép, majd a következő újraindításnál már nem boot-olt be.
Windows 7 telepítő DVD-vel próbáltam a MBR-t újraírni (talán a felrakott raid driver belepiszkált), sikertelenül.
Sata portokat, kábeleket átcserélgettem, semmi eredmény.
Bios látja, de sem HDDSentinel, sem a CrystalDiskInfo, sem az SSD Life semmilyen információt nem tud róla megadni, csak a típusszámot, és mindegyik kb 8 GB körülinek látja a méretét. (sem írási ciklusok, sem használat, sem SMART info stb. nem látszik)
Utóbbi programokat Windows XP alól futtattam, valamint az XP is csak 8 GB-os, formázatlan területnek látja, amivel nem tud mit kezdeni. Formázni sem tudom, Windows 7 telepítő sem ajánlotta fel, valamint az is csak 8Gb-nak látta (vagy egyáltalán nem látta az SSD-t)
Milyen programmal nézzek még rá esetleg ? Screenshot-ot szívesen készítek, ha az segít.
Bármi más ötletért, tippért is hálás vagyok.
-
válasz
tejeskifly #38831 üzenetére
SSD mindenképp a 0-s portra legyen kötve és a native mode is engedélyezve legyen (XP óta ez az alap). Ha valóban kizárható, hogy nem a telepítőlemez hibás vagy rosszul lett kiírva(gyakori hiba, hogy ISO-ból adatlemezt írnak a felhasználók, nem pedig lemezképként írják ki és így nem lesz boot-os a DVD lemez), akkor pendrive-ról telepítsd fel a W7-et.
Ha eredeti/érintetlen a w7 ISO, akkor ezzel a progival: [link], egyébként meg kézi hajtánnyal hozhatsz létre telepítő pendrive-ot.
-
válasz
Core2duo6600 #38832 üzenetére
Egy próbát megér, de már a Vista (már az első bétája óta) is felismeri az ő alaplapi vezérlőjét enélkül is, nem még a Win7 (főleg ha gondolom SP1-es lemez...?).
USB meghajtóról próbálnám telepíteni a Win7-et.
A régi alaplapom nálam sem szeretett DVD-ről bootolni ha RAID módban volt a vezérlő. -
Core2duo6600
veterán
válasz
tejeskifly #38831 üzenetére
Akkor szedd le az intel oldaláról az ahci drivernek a "floppy-s " változatát, és add be neki az install közben !
A Legfelsőt a biosban nem engedi ahci re tenni ?
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #38830 üzenetére
Az ssd a 0-ás porton van.
A dvd pedig a 3-ason.biosba bállítottam a natív módot, de a natív ide mod-nak írja, ami ha disabled, akkor a legacy ide mod fog menni 0-3-as portig.
Próbáltam úgy, hogy achi-ra tettem, és átdugtam a dvd-t az 5-ös porba, de úgysem jó, próbáltam úgy, hogy a dvd ment az elejébe, az ssd pedig az 5-ösbe de ígysem akart elindulni a telepítés.
Vagy kéri a rendszer diszket, vagy pedig elindul a win7.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
tejeskifly #38826 üzenetére
Milyen win telepitpd van neked ?
Melyik portra dugtad az ssd -ét amire telepíteni akarod ?
Ugyanis telepítettem ilyen lapra win 7 et, és simán felemnt rá, én az intel vezérlő sata portkait használtam. -
válasz
tejeskifly #38826 üzenetére
A deszkán 6 sata port van, 0-5-ig számozva(SATA2_0 - SATA2_5). Az első 4 sata port üzemmódja külön állítható a SATA Port0~3 Native Mode BIOS beállítás segítségével. Ez a opció legyen enabled-re állítva mindenképp. Ha a DVD meghajtó is ezen portok valamelyikére van jelenleg csatlakoztatva és így nem működik a dolog, akkor a DVD meghajtó(ka)t dugd át az utolsó 2 sata portra (SATA2_4/SATA2_5) és így próbálkozz.
zippofcy
Nem mindegy, hogy IDE vagy RAID...Ha megjön az SSD, ha szükséges, akkor a meglévő W7 alól frissíted a firmware-t (figyelembe véve, hogy azt IDE vagy AHCI üzemmódban szabad-e elvégezni, és annak is utánajárni, hogy bármely gyártó AHCI driverével is elvégezhető-e avagy csak a W7 alap MS AHCI driverét kell használni). Csak az SSD marad a deszkához csatlakoztatva, helyesen beállítod a BIOS-ban az AHCI üzemmódot, W7 telepítését követően újra csatlakoztatod a HDD(ke)-t, W7 első indulásakor az SSD-ről fel fogja ismerni a HDD(ke)-t és kér egy restart-ot. Innentől minden meghajtó AHCI driverrel fog működni. Arra kell (esetleg) ügyelni, ha a mostani rendszered IDE módban lett telepítve, mert az akkor nem fog már elindulni, csak ha így jársz el: [link]
-
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38823 üzenetére
Elírtam na, IDEt akartam a RAID helyett.
Ha a HDDk nem bírják majd az AHCIt az gáz mert külön nem lehet állítani ... -
tejeskifly
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38817 üzenetére
Igen támogatja meg is találtam. Viszont nem akarja a jót, mert ha achi-ra állítom, nem akarja elkezdeni a win7 telepítését. Kéri a rendszer lemezt folyamatosan.
Lehet hogy valami usb-ről kellene achi drivert feltennem (kézikönyvbe van valami erről)?
Vagy talán jumper kell a dvd-nek achi mod-hoz? -
fsb1000
nagyúr
válasz
tejeskifly #38814 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de régen volt ilyan lapom, most a gyerek gépében megy és mindig volt vele gondom. Valahogy nem szererette az SSD-ket. Lehet akad a HDD-vel is de az nem tünik fel.
Ráadásnak még az integrált LAN is akadt, ezért kellett bele egy hálókártya is. -
válasz
zippofcy #38821 üzenetére
"...W7 alól updatelem a firmwaret..."
Ha van működő W7 rendszered, akkor kivitelezhető"...átállítom a BIOSban a RAIDet AHCI-re..."
Eddig nem volt szó arról, hogy RAID köteteket használsz...W8-al meg óvatosan, mert sok hiba van benne, az egyik, ami idevág az az, hogy automatikusan feltelepíti az AMD SATA Controller-t, csak sajnos olyan verziót, ami nem küldi a TRIM parancsot...
-
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38817 üzenetére
Szal ha megveszem az SSD-t, a W7 alól updatelem a firmwaret, megformázom, aztán lehúzom a HDDket, átállítom a BIOSban a RAIDet AHCI-re, felrakom az SSDre a W8-at, visszadugom a HDDket akkor az új rendszer alól a HDDk is látszódni fognak ugye? Mármint csak a rendszer kényes a RAID átállítására AHCIre, a többi HDDnek mindegy nem?
-
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #38819 üzenetére
A Validate az hol van? Épp nincs bebootolva a lemez, ezért nem tudom megkeresni...
-
Black&White
addikt
Aki mostanában váltana/újítana annak érdemes lehet várni pár hetet a Corsair Neutron szériára?
-
válasz
tejeskifly #38814 üzenetére
Az adatlapodon szereplő deszka (ha arról van szó) támogatja az AHCI üzemmódot.(Legalábbis a manual alapján) A DS3R RAID üzemmódot is támogat, amit a DS3 nem.
(BIOS-ban az Integrated Peripherals menüben kell(ene) lennie. Ha esetleg megtalálod és valóban lehet AHCI üzemmódot beállítani, akkor csak úgy simán ne állítsd át, mert nem fog elindulni utána a rendszer) -
törölt tag
válasz
Core2duo6600 #38813 üzenetére
-
tejeskifly
aktív tag
Egyébként achi mod-ban a DVD olvasóm nem akar működni. Beteszem a win dvd-t, és kiírja, hogy helyezzem be a system disc-et, és próbáljam újra. IDE modban gond nélkül olvassa. USB meghajtóm nincs olyan itthon, amire fel tudom tenni wint, hogy arról telepítsem. (2-t is próbáltam, egyikről sem akar menni, majd esetleg sd kártyáról megnézem kártyaolvasóval...)
ityam: úgy nézem hasonló cipőben járunk. nekem is p45-ös sata 2-es lapom van, egy ocz ssd-vel, csak nekem vertex 3, nem agility
Én nem tudom achi-ba tenni, de ha te tudod próbálgatni, és jutsz valamire, hogy jobb, akkor majd mindenképpen írd be a tapasztalataidat. -
Core2duo6600
veterán
válasz
#41133696 #38811 üzenetére
Lemented Acronis Trueimage-el egy hdd re, majd vissza, nem nagy dologk, és az allignálás is helyes lesz.
(#38812) fsb1000
Nem tartom kizátnak, hogy ide modban visszabutul sata 2 re, vagy 1 re
Ugyanis a ahci t nem támogató hdd ek még sata 1 esek voltak, azokon ncq sincs tudtommal -
fsb1000
nagyúr
válasz
attila9988 #38810 üzenetére
"Az ahci mód nem gyorsulást hoz, hanem a trim -et használhatod vele."
Hmm... SATA3-on nekem jelentősen gyorsabb volt az Agility 3 AHCI-val, mint IDE módban.
Persze ez csak egyszeri tapasztalat.... -
törölt tag
Hopp most nézem, hogy lenne egy ilyen számomra: 120229 FW Update
SV100S2 - Solid-State Drive SSDNow V100 Firmware update (64GB and 128GB only)
Firmware UpdatePart Numbers:
SV100S2/64GZ, SV100S2D/64GZ, SV100S2N/64GZ
SV100S2/128GZ, SV100S2D/128GZ, SV100S2N/128GZ
SV100S2/64G, SV100S2D/64G, SV100S2N/64G
SV100S2/128G, SV100S2D/128G, SV100S2N/128GSőt egy ezelőtt is volt csak nem láttam, Rev. 111130
nekem meg ez van
D110225a
BIOS-ban átkellene állítani IDE-re, FreeDOS-ról bebootolni, és megejteni a dolgot.
"WARNING - The update utility will erase all data on the drive. Please backup all data on your
drives before proceeding with the upgrade. "Nem látom, miket javít ez a FW Update, viszont nem akarom lezúzni a 8 hónapos rendszeremet
-
attila9988
őstag
válasz
tejeskifly #38809 üzenetére
Az ahci mód nem gyorsulást hoz, hanem a trim -et használhatod vele. Van egy pár funkció amit szintén ahci módban lehet használni, és gyorsítani lehetett vele a lemezek elérését, de azok hdd esetén voltak hasznosak, ssd -nél nincs jelentősége. Itt a trim miatt kell, az ugyanis nem fog menni ide módban.
-
tejeskifly
aktív tag
vertex 3 sata2-ben, ide modban (achi mód mekkora gyorsulást hozhat?, csak mert achi modban valamiért nem akart fvf-ről botolni)
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 235.318 MB/s
Sequential Write : 167.718 MB/s
Random Read 512KB : 232.631 MB/s
Random Write 512KB : 168.900 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 32.943 MB/s [ 8042.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 81.525 MB/s [ 19903.5 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 24.239 MB/s [ 5917.7 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 110.512 MB/s [ 26980.4 IOPS]Test : 1000 MB [C: 13.6% (15.2/111.8 GB)] (x5)
Date : 2012/06/26 13:11:16
ityam
őstag
válasz
attila9988 #38806 üzenetére
Köszi. Majd rákeresek ha hazaértem.
-
attila9988
őstag
Emlékeim szerint egyébként a p35 -ös lapok többségében szándékosan volt letiltva a normális ahci támogatás, és csak a magasabb kategóriákban engedélyezték azt. Ha minden igaz a p5k is ilyen volt, és valami trükközéssel mégis meg lehetett kerülni a korlátozást. De most se időm, se kedvem utánajárni, a kugli vagy a bing majd megmondja hogy épp jó -e a memóriám.
De ha nem is megy neked, akkor is működhet rendesen az ssd, legfeljebb trim nem lesz, de a GC miatt így sem lehet vele komoly gondod, legalábbis nem kellene hogy legyen.
Az olvasási sebesség miatt sem aggódnék a helyedben annyit, elképzelhető hogy rendes használat mellett alig vennéd észre, amit a tesztprogramokban látsz. Az ssd egyetlen igazi előnyét, a teljes felületen azonosan alacsony elérési időt így is, úgy is megkapod. -
ityam
őstag
válasz
Core2duo6600 #38804 üzenetére
hát passz. Talán a win lassabban töltődik most de mivel friss még a win így elég gyors most is.
-
ityam
őstag
válasz
attila9988 #38800 üzenetére
A piros betűt elolvastam csak azt nem hogy 2.22 a friss verzió és a program is azt írta hogy hogy az van fent. De írtam is hogy csak azután raktam fel rá a wint hogy nem sikerült a firmware frissítés. A meglévő winemet próbáltam használni a frissítéshez.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- PlayStation 5
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest