- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
Aktív témák
-
dani3l
őstag
válasz
bluyoo #39224 üzenetére
Igazsag szerint elöször oda akartam feltenni a kerdest, de aztan e mellett a topik meleltt döntöttem.
Amit mondjuk nem irtam le, hogy a windows reinstallal egyuttal a firefoxtol is elbucsuzok valoszinü, ezert kerdeztem, mert nem tudom mondjuk chrome tudja e ezt.
De mindegy akkor elöször teszem hdd-re, aztan majd meglatom, kell-e egyaltalan piszkalni..
Köszi a valaszt!fsb1000: Neked is köszönöm! Akkor tenyleg nem trükközök vele szerintem, fölösleges görcsöles lenne csak.. Valoszinü elöbb cserelem le, mint ahogy lekettyenne neki, szoval majdnem mindegy, hogy 5 vagy 10 evig birna-e..
-
janos666
nagyúr
válasz
bluyoo #38915 üzenetére
Amennyire én tudom a TRIM egy parancs, amit az OS tud kiadni az SSD-nek, hogy törölje azokat a memóriaterületeket, amiken olyan adat található, amit már felülírhatónak jelölt meg az OS, csak nem nullázott ki, mert az időbe telik és HDD-knél totál felesleges. A flash chipet viszont mindig törölni kell újraírás előtt, így jobb ha üresjárati időben teszi ezt meg a vezérlő, nem rögtön újraírás előtt.
A Diskkeper software is valami hasonlót csinál. Kinulláztatja az SSD-vel azt a memóriaterületet, amin törölt adatok vannak.
Ez legfeljebb redundáns, ha az OS és egy software is csináltatja, de nem tud "összeakadni". De fogalmam sincs, hogy az OS-nek mi alapján jut eszébe ezt elvégeztetni (folyamatosan minden filetörlés után vagy időszakosan és akkor milyen sűrűn...), lehet hogy ez a software sűrűbben csináltatja, így érdemes fent hagyni, ha maximalista vagy.
-
Bodor
veterán
válasz
bluyoo #38882 üzenetére
És pont az általad linkelt teszt olvasása után írtam ide mert ezt írta a tesztelő "Ha lenne SSD-m akkor se mernék ilyen programokat használni rajta. " és ráparáztam
Na hát pont az ilyen hozzá nem értők véleményét nem kell elfogadni.
Én két évig használtam a Diskeepert RAID-es ( TRIM nélküli) SSD-ken, és szemernyit nem lassult, köszönhetően a programnak.(#38900) Barcsik: Milyen SSD-re?
-
válasz
bluyoo #38700 üzenetére
Nem kuszák az eredmények, csak 2 különböző elven mértél a 2 programmal, ami tömörítést használó SSD-k esetén (tipikusan SandForce vezérlősek, mint pl az Agility 3 is) ilyen szélsőséges eredményeket hoznak.
ATTO-val mérj, úgy alapon ahogy van. (Vagy, ha szereted a kihívásokat, akkor a bejegyzésemben linkelt, Anvil's Storage Utilities-el. Nem végleges változat!
Aktív témák
Hirdetés
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged