Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
melan
senior tag
Kérdés: érdemes e a win7 AHCI driverét lecserélni az AMD-re? Samsung 830 64 Gb van, eddig problémamentes.
-
-
samu74
addikt
Kingston V200 tulajok is nézzenek a frissítés után,mert jelentős teljesítmény plusz érhető el.
-
aginor
veterán
Az elvileg jó, ellenőriztem valamelyik programmal (nevére már nem emlékszem, valamelyik logoutos írásban ajánlották, de talán a CrystalDiskInfo lehetett, bár lehet azzal csak a trimet elenőriztem).
Én nem vagyok egy avatott SSD tudor, de én azt látom, hogy szoftveres oldalon mintha minden ok lenne, de a 4k-s eredményeim nem valami acélosak. Korábban töltöttem fel ide "O" teszetet, de csináltam randomot is, este belinkelem. Ráadásul adat most egyáltalán nincs rajta, csak megparticionáltam majd formáztam a meghajtót. -
jeni
félisten
válasz
freaghill
üzenetére
Ha ez a Asrock lap amit kinéztél
akkor egy OCZ 60GB Agility 3 főmeghajtónak hozzá egy 1TB vagy 500GB rendes HDD-t háttértárolónak.
és 2x4 (esetleg 1 db 8GB majd később még egy 8GB ramot) Giga DDR3 ramot,mivel csak 2 memória sín van benne.Ajánlottak még a Samsung 830 sorozat SSD-k
Az OCZ Agility 3 a Vertex 3 és a Vertex 4 a Corsair Force és a GT sorozataik
a Kingston +V200 sorozataika többi SSD-k meg amit a többiek javasolnak.
mint csak 1 db SSD-t ne használj,mert úgy nem lesz elegendő a hosszú használatra,kell mindenképpen mellé egy hagyományos HDD.
-
S.O.S.
senior tag
Helló !
Hol tudom megnézni a PH-s ssd teszt eredményeket?
Köszi előre is!
Üdv,
-
freaghill
őstag
Kb egy hónap múlva összerakok egy gépem gépet.
Erre a konfigra milyen ssd-t ajánlanátok?
asrock H77M
intel core i3-2100
Ati Radeon Sapphire HD 7770
4 (vagy 8) gb kingston ddr3 1600mhz
Chieftec CTG-500-80PVárom a tippeteket.
-
Mankó
veterán
Sata 2 van rajta, miért ne lehetne. MAx egy bios frissítést kieszközölsz rajta, kisebbek lesznek az elvárt értékek a gyárihoz képest, amit majd a sata 3 hiányára fogunk és ennyi.
Tuti van itt 1-2 tag aki régebbi gépekbe is berakta már, s nincs különösebb baja vele.
Nyugodtan belevághatsz.Aginor: Szerintem nem ott lesz nálad a gebasz, de ártani nem árt, ha a 0-ásra kötöd. Alignálást nézd meg, hogy rendben van-e! Az sokat szokott lökni a sebességeken.
-
m3k
csendes tag
Sziasztok!
Egy asus p5b-be szeretnék beépíteni ssd-t. Van rá esélyem hogy működni fog vagy túl régi az alaplap? (a sláger ocz-re gondoltam) A neten nem találtam egyértelmű választ. Köszönöm a segítséget előre is. -
aginor
veterán
Szisztok!
Van értelme a rendszer SSD-t a legkisebb számozású SATS csatlakozóra kötni fizikailag?
Ha alacsonyak a 4k teszteredmények, és Achi driver, TRIM elvileg rendben, akkor mi lehet a lehetséges oka? -
BeLucZ
addikt
válasz
Core2duo6600
üzenetére
Indilinx Everest 2
-
janos666
nagyúr
válasz
DonMedve
üzenetére
Minden esetre irigylésre méltó, hogy ennyit megy a 64Gb-os is, nem csak a 256-osok pörögnek.
(#39877) deicide
Benchmarkoláskor arra azért figyelj, hogy van olyan SSD, ami jelentősen lassul, ahogy telik befelé. Itt ahogy látom, frissítés előtt még volt rajta adat, utána üres lett. (Ha a frissítés miatt veszik el minden, akkor állítsd vissza a backupot, mielőtt futtatod...)Obay!

-
Core2duo6600
veterán
A mindennapi használatban.
Rendsuer indulás, progi betöltés, stb....
A szekvenciális értéket érdemes megnézni de csak 1 szer, hogy megy - e rendesen.
Nem érdemes a teszteket állandóan futtatni, mert az is nyuzza az SSD ét .(#39880) BeLucZ
Milyen vezérlő van benük ?(#39873) vinibali
Pont ilyenem is van 64 es változatban, Kingston -tól -
BeLucZ
addikt
válasz
deicide
üzenetére
akkor ahogy látom az uj fw-kkel szépen gyorsul meg stabilizálódik, pedig még ph tesztben le lett húzva hogy vertex 3 is alázza, úgy látszik kiéleződik a különbség
ez is olyan mint a vgaknál mindenki várja a csoda firmwaret(drivert)

mondjuk itt az új vezérlőnek köszönhetően nincs olyan parasztvakítás mint a sandforcenál
-
SiDan
tag
Egyébként hol számít a 4KB-s írás/olvasás? Mármint milyen alkalmazások operálnak intenzíven ilyen apró fájlokkal?
Ahogy itt olvasgattam a fórumot, úgy rémlik a 4K QD32 -re írtátok, hogy a mindennapi használatban mérvadó, vagy az a 4K-ra is vonatkozik? (bocs a hülye kérdésért, nem igazán tudom mi a különbség a 2 között) -
SiDan
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Win8-ra nem igazán sikerül feltelepíteni :S. Ez előtt win7en az amd-s driverrel nagyjából jól ment, viszont a 4K értékek még talán kevesebbek voltak.
Az a 350mb csak a win8 által létrehozott rejtett partició, de akkor arra nincs nagy szükségem a cikked szerint
.
Nem lehet h a viszonylag "buta" alaplap (710-es déli híd) korlátozza ennyire? Bár a 4k eredmény a többihez képest még mindig nagyon kevés.Mankó
Igen, ahci on, trim is működik SSDLife pro szerint, eltolás is rendben.
Ha minden igaz ez a 2.22-es fw a legújabb Agility 3-hoz; vagy régebbi fw-re gondoltál?samu74
Már néztem azt is, legújabb bios van fenn, úgyhogy marad a másik gépben való próba, csak az még hetek kérdése
. (A közelben csak egy még fapadosabb nvidia chipsetes asrock van, ami még csak ahci-t se tud.) -
vinibali
őstag
sziasztok!
pár napja üzemeltem be a 128-as Toshiba SSD(THNSNC128GBSJ)-met. T6UG1XBG vezérlős, ilyenek voltak a régebbi Kingstonokban. fontos volt a lehető legrégebbi gyártástechnológián készülő nand lapka(32nm) a sok írás elviselését figyelembe véve és a relatív gyors teljesítmény, így ez pont kapóra jött. volt régebben snvp325-ös Kingstonon, bőven elegendőnek minősült.
a lényegi kérdésem az lenne, hogy csak a Chrome cache-ét hagytam rajta, azon felül egy zsír win7-et raktam rá és minden ajánlott optimalizációt elvégeztem. a driveon jelenleg a 125GB-ból 111 szabad, gondolkoztam ramdrive-os cache használatán, de így hogy kilőttem a lapozófájt nem szeretnék még x mb-ot lecsípni a memóriából, levén hogy iGP-s konfigom van, ígyis "csak" 3,5gigából gazdálkodom és ha sok lapot(50+) nyitok meg, amire mondjuk 1 hónapban 1x van példa, már találkoztam windowsos kevés a memória hibaüzenettel. ELVILEG, ha naponta teleírom az SSD-t 124GB adattal, akkor 10000 napig tudom ezt használni? vagy célszerű lenne valami másik cache tárat használni? azt tervezem, hogy egy egész napos böngészős adatmozgást lemérek a HD Tune-nal, már csak a kíváncsiságot tekinve. bocs a sok meséért, a felmerülő kérdésekre válaszéhes vagyok
-
-
Mankó
veterán
A 4k-s értékek nagyon kevesek. De Sata 2-n a többi is kevés. AHCI be van kapcsolva a BIOS-ban? Teszt alatt ugye nem fut semmi, vírus irtót is illik lekapcsolni közben. (bár nekem eddig minden teszt alatt ment,)
Alignálás rendben?
Win 8-ban nem kiforrottak még az AHCI driverek. Van olyan SSD, amelyik repül Win 8-al, s van ami nagyon lassú vele.
Esetleg egy Firmware cserét is megejthetnél. OCZ fórumban kérdezz rá! -
Az ebben a hozzászólásomban linkelt AMD Chipset-et telepítsd fel, mert ami most van az nagyon régi, remélhetőleg segít. Ha esetleg nem, akkor ezt olvasd át, hátha van benne olyan infó, ami segíthet. (Külön felhívnám a figyelmed, hogy a bejegyzésben található parancssoros particionálási módszer letöröl minden partíciót, ami esetedben valószínűleg nem lenne jó, hisz a partícióeltolás értékéből arra lehet következtetni, hogy van még más partíció is, ami kell(het))
-
SiDan
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
AS-SSD szerint rendben van : / .
Viszont nem vártam meg míg lefut, mert ez is rendesen fogta a gépet, be-befagyott a gép közben, perceket vártam, de még mindig vagy 10 percet írt.. A feladatkezelő szerint meg nem történt lemezművelet, mégis 100% volt az aktivitás a 4k-64-es teszt alatt.
Esetleg egyéb ötlet?
-
-
DonMedve
addikt
válasz
korcsi
üzenetére
Jó persze,gondoltam én is.Azért jegyeztem meg,ha nincs gondja valakinek ne cseréljen.
Ami Te linkeltél képet,meg amit én annál jóval gyorsabb volt.Az írási oldalon minden 450 felett volt szinte,de a szekvenciális olvasás is gyorsabb volt, nálam is 500 MB/s.
A 4KQD32 az valami eszméletlen értékeket írt.Az konkrétan több mint 100MB/s minusz. -
SiDan
tag
Sziasztok!
Én is beszereztem egy 120-as OCZ Agility 3-at, már többször telepítettem fel rá a win7-et, win8-at de nem akar tökéletes lenni. Win 7 alatt a gyári MS driverrel időnként befagy a rendszer néhány sec-re, AMD féle driverrel nincs ilyen problémám, illetve win8-as driverrel se, ellenben a 4K-s írás/olvasás eléggé gyatra.
Win8, ahci, sata2 0-s csati:Ezzel lehet vlmt kezdeni?
-
korcsi
veterán
válasz
DonMedve
üzenetére
A 4K-s írási tempó növekedett ehhez képest, a többi lassult némileg, de hogy ez érezhető e, azt kétlem, a firmware frissítése pedig lehet hogy nem a sebességre volt jótékony hatással hanem egyéb dolgokra, ok nélkül biztos nem variálnak vele. Egy ilyen teszt 15-19Gb írást generál...
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Aki OCZ Vertex 4-et használ,annak a javaslatom az,hogy ha nem az 1.5-ös FW van az ssd-n,de jól működik,ne is tegye fel.Elég rendesen belassul tőle,pont azt nézegettem a napokban,még az 1.4.x.x-1.5beta FW-vel,hogy gyakorlatilag az összes itt belinkelt méréseket überelte,hol jobban,hol kevésbé.Az 1.5-ös firmmel meg mondhatni,hogy átlagos:
Ha tudnám,hogy kell downgradelni megtenném. 
Ez egy 1napos nagyjából belakott win7 ultimate. -
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi
még van két IDE vinyóm , azt nem tudom hogy ha külső házba rakom miként viselkedik mert egyébkén tiltom akkor. -
rigo88
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ezek csak relatív értékek, gondolom ezt a fogalmat nem kell neked bemutatnom

tehát ha az előző méréshez képest ez csaknem a dupláját produkálta, nekem már elég!
köszi! egyszer tényleg átfutom azt a bejegyzést alaposabban...
r -
Igen, azon 5 Intel vezérlő van és ahogy írtad is a JMicron csak az IDE-ért felel. Ha nem használsz PATA meghajtókat, akkor a BIOS-ban tilthatod.
A "legújabb" Intel Rapid Storage Driver-t használhatod hozzá avagy a W7 alap driver-t.rigo88
Magasabb értékek is mérhetőek, ha más mérőprogit használnál, megfelelő módszerrel. Már mondani sem merem, hogy ez is le vagyon írva a bejegyzésemben.
-
rigo88
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
igen már ok. bár - asszem - látványos javulás nem történt, de megnyugtató, hogy minden optimalizálva van.
most már csak a nyolc kór optimalizálás van hátra. 3.1ghz nem teccik, meg fsb:dram 3:10
Pityu.: csak nodot ne! egykor 80gb zeném és mégegyszer ennyi filmem bánta! kb egy 1soros vírusprogram: "ha zene vagy filmfájlt találsz, állítsd át minden bitjét 0-ra." tipusú buta vírust engedett be.
-
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
h55m-ud2h
-
-
rigo88
aktív tag
válasz
rigo88
üzenetére
omg
ilyenkor az általam előszeretettel emlegetett parasztnak zongora mondás jut az eszembe.
miután pl usb 3.0ból csak 2 port van és ugye az a jobb, gondoltam, h a jobb sata3 vezérlőből is csak 2 van így arra dugtam a ssd-t.
persze ha rtfm akkor láttam volna, hogy 6 x SATA 6Gb/s port(s), gray, 2 x SATA 3Gb/s port(s), black
köszi a türelmes segítséget egy ökörnek (lsd avatar)
teszteredmények is megnyugtatóbbak:
AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
------------------------------
Name: OCZ-VERT EX2 SATA Disk Device
Firmware: 1.35
Controller: amd_sata
Offset: 103424 K - OK
Größe: 55,90 GB
Datum: 2012.07.15. 13:48:48
Sequentiell:
Lesen: 221,96 MB/s
Schreiben: 79,72 MB/s
4K:
Lesen: 14,35 MB/s
Schreiben: 40,08 MB/s
4K-64Threads:
Lesen: 89,40 MB/s
Schreiben: 52,52 MB/s
Zugriffszeiten:
Lesen: 0,218 ms
Schreiben: 0,331 ms
Score:
Lesen: 126
Schreiben: 101
Gesamt: 290
------------------------------ -
F34R
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
giga h55-n ugye intel vezérlő van ? (remélem hogy a jmcron az IDE-t vezérli , az se szerencsés de belenyugodtam ).
-
rigo88
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
ő vaze
egy kicsit confused. melyik melyik vezérlő? m5a99x evo lapon van 6 fehér és 2 fekete csati. a feketére van kötve. update: most olvasom h a fehér (szürke) a jó. gondoltam a feketéből kevesebb van, biztos az az értékesebb
)
ja de az elején még mielőtt ezeket a ssd optimalizálós ökörségeket megcsináltam minden ok volt.
most reboot és recheck.
-
válasz
Pityu.
üzenetére
"Már csak arra leszek kíváncsi hogyha felteszek valami vírusírtót hogyan regulázom meg"
Sehogy, de nincs is rá szükség, szóval ezen nem kell meditálnod. A mai SSD-ket ugyanúgy lehet használni(mindenféle SSD optimalizálás nélkül), mint a HDD-ket, mindössze 3 dolog van, amit célszerű beállítani/betartani
1. Időzített töredezettségmentesítés letiltása az SSD-n(mert SSD esetén teljesen értelmetlen)
2. Prefetch, szolgáltatás szinten történő tiltása(mert SSD esetén teljesen értelmetlen)
3. Megfelelő mennyiségű üres hely fenntartása az SSD-n vagy külön Over Provisioning alkalmazásaÉn nem kímélem az SSD-t(nem tudom mennyi volt eddig az írt adat, mert nem ad vissza ilyen infót az SSD), a klónozó tesztnek is szenvedő alanya volt, nap mint nap tesztelgetek rajta különböző szoftvereket, vagy újabb backup/restore/clone alkalmazásokat stb stb. [link]
rigo88
Ne a JMicron vezérlőre kösd az SSD-t, hanem az AMD-re(szürke SATA csatik a deszkán). Ha ez megvan, akkor meg ezt telepítsd fel (AMD Chipset) és minden rendben lesz. (Remélem legalább AHCI üzemmódban vannak(legyenek) az AMD sata portok)Ha elolvastad volna a bejegyzésem, akkor fel sem merülhetett volna ez a kérdés vaze.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rigo88
aktív tag
válasz
rigo88
üzenetére
elég tré a teszteredmény is
AS SSD Benchmark 1.6.4237.30508
Name: OCZ-VERTEX2 SCSI Disk Device
Firmware: .153
Controller: JRAID
Offset: 103424 K - OK
Größe: 55,90 GB
Datum: 2012.07.15. 13:24:45
Sequentiell:
Lesen: 123,85 MB/s
Schreiben: 72,84 MB/s
4K:
Lesen: 13,51 MB/s
Schreiben: 35,51 MB/s
4K-64Threads:
Lesen: 18,31 MB/s
Schreiben: 45,04 MB/s
Zugriffszeiten:
Lesen: 0,238 ms
Schreiben: 0,346 ms
Score:
Lesen: 44
Schreiben: 88
Gesamt: 158
------------------------------ -
rigo88
aktív tag
válasz
Maximum1
üzenetére
nem, nem. mindig mindenből a legújabbat használom. ha nem létfontosságú, még a bétákat is megkockáztatom.
btw kipróbáltam ezt az achi drivert, és 80% a hds szerint. az elején még ok volt amíg meg nem csináltam azt a pár lépést a ssd optimalizálása érdekében
)
mellékeltem a scrshotot. semmi ötlet? -
válasz
Kolondrum
üzenetére
A fontos dolgokat én is hdd re rakom,a filmet se ssd-ről játszottam le hanem a hdd-n van de a lejátszó program a media player a c-n van ugyebár akkor láttam a pár mega változást,amúgy nem sok írás volt ha úgy nézzük mert 48,1GB vel indúltam és most van 53.3GB.A 48,1GB is úgy jött ki hogy windows telepítés meg egyszer leteszteltem egy tesztelő proggrammal az ssd gyorsaságát és ugye bár az azért nagyot írt rá,ha azt nézem az 5GB plussz sem 1 nap alatt ment rá hanem 1hét alatt szóval lehet túl parázom a dolgot
Már csak arra leszek kíváncsi hogyha felteszek valami vírusírtót hogyan regulázom meg
-
rigo88
aktív tag
-
rigo88
aktív tag
üdv
ocz vertex 2m van, hds azt mondja, a trim nincs bekapcsolva, háoever támogatva van. fsutil behavior query DisableDeleteNotify pedig 0-t ad. Teljesítmény 80%on van.
Hol a hiba?
r -
Én úgy értem, az új Force GT F/W miatt lehet. Picit esett az olvasás, de az írás jobb lett. Ez végül is jó, mert sztem az írás a lényeg főleg 4K-s területeken.
Pityu.! Nem mondom, hogy normális mert napi max max 10 gigában kimerül nálam minden, ritka az 50 gigás nap. Ez a 10gigás maximum azért van mert ami nem fontos az a HDD-n van, pl filmet biztosan nem oda töltenék le, vagy nem onnan játszanék le. Ennek 2 oka van: Minek? A filmnek nem kell SSD. De pl SSD-n van az Audition 5-ös program, ezért úgy tölt, hogy öröm nézni.
(#39827) jeni : Nem jó téma, ezen régebben is voltak fennakadások. Pár ezer HSZ-el korábban linkeltem tőlem két vidit, hogy gyári won7 és inteles driverrel milyen a boot. Gyári win driverrel sokkal gyorsabb, de ezen kívül annyira kicsi volt az eltérés, hogy inkább feltettem az akkori friss intelest és azóta is az szolgál.
-
Mankó
veterán
válasz
aginor
üzenetére
A 4k-s olvasási értékek nekem kicsit szűkösnek tűnnek, főleg, hogy sata 3-on vagy. A többi érték reális.
jeni: Én nem szoktam erőltetni a Win 7 frissítést, mert rossz tapasztalataim vannak vele. (Felrakott egy vga drivert, ami után mindjárt kék halállal indult a win. Semmi különöset nem tapasztalok nélküle, s kevesebbet is foglal a rendszer.)
-
Mankó
veterán
Na így már jobban közelít a valóshoz, de így is bőven elfogadható. Egy sata 3-as bővítő kártyával szárnyra kapnának az értékek, de hogy a valóságban lehetne-e ezt érezni?! Szerintem csak a tudat lenne jobb, hogy milyen karaj. Azért meg minek. Én is így vagyok a kis SLC-mel.
-
aginor
veterán
Sziasztok!
Egy OCZ Agility 3 esetében az alábbi eredmény normális ugye?

-
Nos lenne egy kérdésem,de kérem senki ne kössön belém hogy azért van az ssd hogy használjuk meg ilyenek csak kérdeznék,én kikapcsoltam amit annó leírásokban írtak,és nem panaszkodom gyors a rendszer csak az lenne a kérdésem,hogy pl ssd life-ben néztem a data write/total-t és tegnap 50,8GB volt,ma meg 52,6GB ez normális dolog,és mi írhatott ennyit csak kérdem?
-
Érdekes, 5.02 óta kissé máshogy teljesít. Írás jellemzően javult, olvasás lassult.
-
-
Met
nagyúr
Ez jónak számít?

-
bozsozso
őstag
Erre esetleg tudna valaki válaszolni?
-
jeni
félisten
erre esetleg valaki?
miért olvas lassabban,mint kéne és miért éppen az írásra gyorsabb a Corsair GT120?
a reklám szerint 555MB/s olvasás
és írásra 515MB/s a gyári teszt értéke -
Met
nagyúr
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Klónoztam, mind a két partíciót kijelöltem tuti biztos.
Mindegy, ha nem ront az élettartamon akkor nem érdekel, meg mint írtam lentebb elindul akkor is ha csak az ssd van a gépre dugva
-
válasz
dani3l
üzenetére
Az AES(Rijndael) algoritmus meghatározott blokkmérettel és kulcsmérettel dolgozik (bit-ben kifejezve a hosszuk). Hogy az alapértelmezett AES kulcsot hogyan álltja elő, avagy az egy gyárilag "beégetett" dolog, azt sajnos nem tudom, ennek még sosem néztem utána.
Hordozható gépeknél teljesen általános, hogy a BIOS-ban megtalálható a korábban említett opció, asztali gépek BIOS-ában jelenleg nem mindegyikben.
Igen, ha BIOS-ban nincs ilyen opció, akkor csak a szoftveres marad.Met - "Az normális hogy a 100 megás partíció nem került át az ssd-re?"
Ha tiszta telepítést végeztél, és úgy jártál el, mint ahogy pl a bejegyzésemben van, vagy elő lett particionálva az SSD, akkor nem jön létre természetesen a 100 megás rész.
Ha klónoztál(és a forrás meghajtón létezik/létezett a 100 megás rész), akkor nem normális, pontosabban lehet, hogy nem jelölted ki a rendszerpartícióval együtt. Ha ez utóbbi esetről van szó, akkor lehet gond, mert ha csak az SSD-t hagyod az alaplapra kötve, más egyéb HDD-t/SSD-t átmenetileg lecsatlakoztatod, akkor nem fog elindulni az SSD-ről a rendszer. -
dani3l
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Hasznos iras, köszi!De ezeknel a vezerlöknel ha nem allitasz be /nem tudsz beallitani/ jelszot, akkor general maganak egyet? Mert mindenkeppen hasznalja a titkositast, nem? Vagy csak opcionalis? Ha van ilyen lehetöseged, beallithatod, ha akarod, ha nincs, akkor marad a szoftveres?
Szerk.: Nem akarok titkositgatni, nem azert kerdem, csak kivancsisagbol.

banhammer: En is afele hajlok, biztos ami biztos.. Azt a plusz par ezrest megeri, hogy biztosan tudom, ha meghal, akkor fogom, visszaviszem/visszaküldöm, aztan cserelik.
Aktív témák
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Sandisk Extreme Portable SSD 2TB!
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Mivel már elég közel az ára a Vertex3-hoz, lassan nem érdemes azt venni, inkább a 4-est. 2db raidben már akár el is érhetné az 1GB/s szekvenciális sebességet... 

Ha tudnám,hogy kell downgradelni megtenném. 
még van két IDE vinyóm , azt nem tudom hogy ha külső házba rakom miként viselkedik mert egyébkén tiltom akkor.

)![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)