Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
Aktív témák
-
zippofcy
senior tag
válasz
BeLucZ #39638 üzenetére
Tudtommal Indilinx Martini van benne, az én Octane-omban Indilinx Everest. Fentebb linkeltem egy Sandforce-os Vertex2-vel összehasonlítást, tömörítetlen adattal gyorsabb a Sandforce, na de cserébe az Indilinx legalább nem csinálja a hírhedt BSOD-eket.
Engem főleg ez tartott vissza a Sandforceosoktól, magasabb áron kaptam volna nagyobb hibalehetőséget.
Mármint OCZben ... Samsungokban lehet nem csinálja az SF a BOSDt de jó kis feláruk van cserébe.
Személy szerint kíváncsi lettem volna rá hogy SATA1ben hogy megy az Octane. -
zippofcy
senior tag
válasz
lukaszokni #39579 üzenetére
Mivel nekem ott is HDD van (összesen négy van egy keskeny midi házban plusz 2 DVD meg egy BD író) ezért felraktam az egyik DVD íróm tetejére. Azért nem HDDre mert az csak melegebb
-
zippofcy
senior tag
Szerintem ha csak seedelsz róla akkor nem csökkenti az élettartalmát. Tipikusan ilyen ha mondjuk van egy kis fogyasztású netbookod / laptopod amiben SSD van. A fő gépedre lehúzol mindent, amivel meg jó ratiót lehet elérni (új AAs játékok, ugyanilyen filmek, stb) azokat átmásolod rá és seedeled róla nonstop 24 órában pár napig. Vagyis arányjavításnál.
Az írás persze csökkenti, ha mondjuk 64GBsek átlag 600TB adat írása után halnak meg akkor egy átlag 1080p-s film meg AAs játék legyen 10-10 GB, 100 ilyen filmet meg játékot lehúzol rá az 1 TB, napi 3 szinkronos filmmel meg egy játékkal 24 nap alatt jön össze 1 TB adat, 600x24 nap az 40 év alatt írja ki a 600 TBt.
Mondjuk felezzük meg az 20 év ... vagy inkább osszuk el 10-el az 4 év
Vmit lehet elszámoltam, de ha nem akkor nyugodtan torrentezhetsz rólaEz alapján tök felesleges bármit átpakolni róla HDDre ...
Szvsz a vezérlő nem hogy 40 de jó ha 4 évet kibír -
zippofcy
senior tag
Én nem régóta foglalkozom az SSDkkel, haverom vett kb 1 éve egy Vertex2-őt, semmit nem állítgatott rajta vagy pakolt át, használja, semmi gondja vele csak kicsi neki.
A HDD árkartell miatt döntöttem úgy hogy még egy 2TBs HDD helyett veszek inkább egy SSDt, árban nem szántam rá sokat (anno a WD Elementseket 20 ezerér vettem postával) szal itt vettem hwaprón egy 128 GBs Octane-t. Azért ezt mert ahogy olvastam:
1. 1.13as FW javította a lassú 4k olvasást / írást.
2. NEM SF vezérlős (BSOD, fagyás, stb) bár mondom haver Vertex2jével sincs semmi baj.
3. Az alaplapom csak Sata2-es, nem hinném hogy sokkal gyorsabb lenne benne akár egy Agility akár egy Vertex.
4. Samu, Intel, stb felárát nem szándékoztam kifizetni.
5. Az eladónak rengeteg pozitív visszajelzése van (tőlem is kapott)
W8-at már ráraktam, Anvil benchmarkban a 4k olvasás hol 15 MB/s hol 19 MB hol 40. Első kettő attól függ melyik SATA kábelre rakom, a 40 meg akkor volt mikor semmi más nem volt a vezérlőre kötve. Majd rakok fel képeket ha megcsináltam a haver Vertex2-őjével az összehasonlító tesztet. Sajnos Sata3-on nem tudjuk tesztelni (csórók vagyunk na
)
-
zippofcy
senior tag
válasz
buherka #39308 üzenetére
Mindenki tudja hogy a Samu jobb mint az OCZ !
Pl. gyárt az OCZ blu-ray lejátszót? Vagy 3Ds TVt?? Még 2Dset se !
Nem is beszélve a mikrosütőkről ! A samu mikrosütő a sarki kifőzdében már fél éve megy és még mindig bírja ! Az összes többi meghalt max 3 hónap alatt !
Nekem már Samu videómagnóm is volt húsz évvel ezelőtt ! Igaz egy fos volt (néha húzta a szalagot), de akkor is ! Hol volt még akkor az OCZ??? Még az alapítói is épphogy csak megszülettek !!!! Gügyögtek a bölcsőben !Gyk: csak vicceltem
-
zippofcy
senior tag
válasz
gyáliSanyi #39313 üzenetére
HDDk élettartalmát melyik proggival nézted?
Csak mert nekem már jó pár évesek (3 db 1 TBs meg egy 2TBs) is vannak a gépben, kíváncsiságból megnézném. -
zippofcy
senior tag
Windows 8 SSDre installnál javasolt felrakni ezeket az AMD drivereket? [link]
(alaplapom Asrock 785GHX)
-
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38829 üzenetére
Megcsináltam a "HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra."
Majd BIOSban AHCI beállít.A HDDket látta is a gép rendesen, be is bootolt Win7 alá, ott feltelepítette a SATAs drivereket aztán kért egy restartot.
Restart után mikor bejött a rendszer állandóan tekerte a rendszer vinyót, olyan volt mintha vmi írás / olvasás sebességtesztet hajtott volna végre rajta. Ez persze annyira belassította a rendszert hogy 1 perc alatt indult el pl. a Chrome. Aztán kb 10 perc múlva befagyott az egész rendszer.
Reset után a BIOSban visszaraktam IDE-re így megint jó. -
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38823 üzenetére
Elírtam na, IDEt akartam a RAID helyett.
Ha a HDDk nem bírják majd az AHCIt az gáz mert külön nem lehet állítani ... -
zippofcy
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #38817 üzenetére
Szal ha megveszem az SSD-t, a W7 alól updatelem a firmwaret, megformázom, aztán lehúzom a HDDket, átállítom a BIOSban a RAIDet AHCI-re, felrakom az SSDre a W8-at, visszadugom a HDDket akkor az új rendszer alól a HDDk is látszódni fognak ugye? Mármint csak a rendszer kényes a RAID átállítására AHCIre, a többi HDDnek mindegy nem?
-
zippofcy
senior tag
válasz
fsb1000 #38781 üzenetére
Nekem sem. Mikor megjelent a W7 rögtön felraktam, azóta kb 2x-3x kellett leresetelnem a gépet fagyás miatt, de utána mindig simán bebootolt. Kb ugyanennyiszer volt olyan hogy a Welcome screenen nem ment tovább (desktop már nem jött be) olyankor másik felhasználó alá bootoltam majd átjelentkeztem. Az mindig rendbehozta.
Nem emlékszem rá hogy valaha használtam volna a System Restore-t.
Egyáltalán, ahhoz hogy használhassa az ember be kell hogy jöjjön a windoz, vagy a bootoláskori F8-as menüből is lehet használni? Mert ha az előbbi akkor nem sokat ér szvsz.(ui: asszem mikor PhenomIIre váltottam C2Dről vagyis két éve újraraktam a W7et)
-
zippofcy
senior tag
válasz
janos666 #38759 üzenetére
Igen a Metro, de megnyomta a win gombot és rögtön ott volt a desktop.
Szerintem te is várd meg a végleges Win8at, egy hónapon belül itt lesz.Nekem az a problémám hogy az 1TBs WD HDDm egész "hamar" (1-2 perc?) behozza az asztalt de mire elindul az összes program az annyi idő hogy inkább ki se kapcsolom a gépet napközben, pedig nincs teleszemetelve a rendszer, ezen a képen látszik hogy mi indul el,
ami nincs rajta az szinte mind 1MB alatti proggi. Meg ez a HDD is már elmúlt 5 éves, lassan nyugdíjba küldeném (mondjuk MKVkkal megrakva mehetne a fiókba)
-
zippofcy
senior tag
A Win8-nak akarok majd SSDt venni, OCZ 128GBsre gondoltam mert a többi márka jóval drágább, az alaplapom (Asrock 785GHX egy PhenomII-vel - nem, nincs szükségem i7-re, ezt a procit két éve vettem itt 23 ezerért, 4 magosítottan) meg csak SATA II-es ezért felesleges a Vertex 3-4, de szerintem még az Agility is.
Az Octane-n gondolkodom mert olcsó, a vezérlője nem Sandisk vagyis a BOD hibától mentes, a 4kbyte read / write bug már javításra került a januári 1.13as firmwareben (sőt azóta van még újabb a 2es szériához, 4.13as) és nem hinném hogy a SATA II-őmön érezhetően gyorsabb lenne a drágább szériák bármelyike.
Vélemények? (nem vagyok sértődős)
Esetleg rühelli az AMDt, stb? -
zippofcy
senior tag
válasz
janos666 #38753 üzenetére
Haverom küldött nekem egy videót amit a telójával csinált az Asus laptopjáról (i7 + vmi OCZ SSD talán vertex2) a bios post után 8 mp alatt jött be neki a fejlesztői preview. Sajna már letöröltem, de majd megkérdem hátha megvan még neki.
Amúgy a metro szerintem is egy randa szar, de ha úgyis ingyér van miért ne haladjak a korral ugyi
Max ha annyira nem tetszik ledúrom és felrakom a helyére a 7-est. Egyelőre várok a végleges változatra mert a mostani 7es is azóta van fenn hogy megjelent, fene fog félévente oprendszert installálni az összes vacakkal, átpakolni 10 év emailezését, stb.Jah máris van olyan játék bejelentve ami csak Win8 alatt fut majd ... aki meg nem játszik és nem láma az ugye Linuxot használ (elvetemültebbek Unixot vagy freedost
)
Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bittorrent topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- E-roller topik
- Túra és kirándulás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest