Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
Aktív témák
-
Tarill
őstag
sziasztok! eléggé zöldfülű vagyok ebben az ssd témában, olvastam az első hsz-t, a napokban szeretnék venni egy ssd-t win7-et rárakni de fogalmam sincs hogy melyik lenne a legjobb választás, 60-64gb-s elég lenne a legfőbb szempont az élettartam lenne minél hosszabb legyen árban 25e ft fölé nem igazán szeretnék menni...
sata 3 van a gépben szóval az jó lenne ha nem sata 2-eset ajánlanátok
én ezt az ocz agility 3-at nézegettem mi a vélemény róla? vagy ti mit ajánlotok? úgy hallottam hogy ssd-ben a samsung elég jó, vélemény?
-
törölt tag
A felső két sort még nem piszkáltam

Bár ingadoztam, a kérdésben rendesen, de elég sokat telepítgetek - pl Demók, stb, egy próbált megér...
-
-
Maximum1
őstag
A képek segítenek!
Az usb-s verziót csináltam, sima ügy. -
rigo88
aktív tag
üdv
szerintem az a teendő, hogy az eldődleges meghajtón ne csinálj firmware upgradét.
fel kellene tenned egy rendszert egy hdd-re, és úgy upgradeolni a firmwarét hogy az nem primary drive.
szerintem.
de a profik mindjárt megmondják!
F34R: hú de bonyolult már!
nemrég még a fenti volt a non plus ultra. most meg már nem jó. na maradok a dínónál még egy darabig asszem.
köszi a segítséget mindenesetre! -
rigo88
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
most az van, hogy megnéztem a fent említett két ssd-t, és drágább mint a vertex plus.

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
rigo88
üzenetére
naná hogy lenne látványos különbség. hiába raptor, hiába 10k fordulat, attól még vinyó marad.
"ha ssd-t veszek, akkor vertex plust" - azt gondolom nem kell mondanom, mennyit is nyersz vele egy mezei normálisabb SSD-hez képest?
(megsúgom, kb semmit)csak akkor mondanák azt, ha elvakult fanok lennének.
-
rigo88
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
rosszul fogalmaztam, a kérdést
a lényeg, hogy lenne-e látványos/érezhető különbség egy 60gigás vertex plus és eközt a használtan vett kitudja milyen állapotú dinoszaorusz közt?
ha ssd-t veszek, akkor vertex plust. nem horror pénz az a 13ezer forintnak megfelelő összeg...
btw ha egy raptorfanatikusok topicjába kérdezném ugyanezt be, akkor a fordítottját mondanák?

-
törölt tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Még a kevésbé kulturált típusok is

-
-
rigo88
aktív tag
üdv
namost van itt nekem egy raptor 74gb adfd 7 euro volt az ára... azt szeretném kérdezni, hogy vásároljak-e 45ért egy 60g-s vertex plust, vagy nincs értelme ha van egy ilyen raptor?
hang nem zavar, sebesség érdekel. a pontos kérés tehát kizárólag teljesítmény szempontjából, hogy raptor adfd vs vertex plus.
köszi -
törölt tag
Akkor ide is
lassan egy éves az SSD, így megmértem megint a jeles dátum közeledtének alkalmából:Régi eredmény: http://logout.hu/cikk/kingston_ssdnow_v100_sv100s2_64g/az_ssd_teljesitmenyenek_merese.html
új:
Hát igen az egyik érték egy picit megzuhant, pontosabban kettő, a többi viszont még jobb is... Persze az első érték az releváns...
-
Dreamie
őstag
Hali, sziasztok!
Vettem a Lenovo Y580-as notimba egy ocz nocti 120 gb-os msata ssd-t. Viszont beleteszem nem tudom mivel lefogatni. Csavart hol lehet hozzá szerezni?
Köszi!
Üdv.: Dreamie
-
F34R
nagyúr
válasz
fudi2002
üzenetére
??
Pont hogy olyan dolgokat nem tárgyal ki a fórum mint amilyet feltettem .
Keress rá az általam írt 2 SSD típusra és nem találsz érdemlegeset róla, kevés user használja stb.... Egyébként ha annyira bahj bővítsétek az 1.hsz-t mit érdemes venni milyen árkategóriában, és mik azok amik kerülendők. -
törölt tag
válasz
terencehill
üzenetére
Erről a képről jutott eszembe... AIDA 64-ben van ilyen teszt modul amivel az SSD írását/olvasását lehet mérni sebességre? Per pill keresem, de nem találom.
Szerk: Ja igen van az eszközökben

-
Jester01
veterán
Emberek, miért olyan állati bonyolult megtalálni a "Milyen SSD-t vegyek?" topikot?
-
F34R
nagyúr
Hello megint egy SSD-s kérdés
ezek közül melyiket érdemes venni :
Adata s599 , Silicon power v20 , Kingston v100
nem foglalkoztat a vezérlő , csupán annyi érdekel melyik a megbízható sok írást (TB ) bírjon mert évekig lessz valamelyik közülük.
-
N_A_S
veterán
Üdv
ADATA SP900-al van valakinek tapasztalata? Gondolkozom rajta hogy veszek egy ilyen 128GB-os SSD-t. Van olyan jó mint egy Force GT?
-
HZoli87
veterán
válasz
terencehill
üzenetére
Szerintem rendben van az eredmény. Én is ilyen felállásban használom, 3 hónap után ezeket dobta nálam:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 x64 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 238.448 MB/s
Sequential Write : 164.045 MB/s
Random Read 512KB : 188.054 MB/s
Random Write 512KB : 162.124 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 11.910 MB/s [ 2907.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 40.162 MB/s [ 9805.2 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 193.055 MB/s [ 47132.5 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 65.633 MB/s [ 16023.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 44.5% (23.9/53.7 GB)] (x5)
Date : 2012/05/11 15:58:47
OS : Windows 7 Home Premium Edition SP1 [6.1 Build 7601] (x64) -
törölt tag
Ha már Opera topicban előjött. Ti átraktátok a merevlemezre a %temp%-et?
Anno én azt olvastam, hogy bizonyos programok nem hajlandóak elfogadni azt, hogy a Windows más útvonalra pakolja és pl nem települnek fel. Így én végül nem raktam át, de újra átgondolom a válaszok fényében

-
törölt tag
válasz
HZoli87
üzenetére
A Windows 7 beépítettje most nekem így indul

A kép amit beraktam tegnap róla, az pár hónapos, mert azelőtt készült, hogy az AVG át nem vette a helyét, és mert most is így nézne ki, ha az AVG nem ütötte volna ki.
Kezdetben nekem is le volt tiltva szolgáltatások terén, de mivel a rendszerben van két merevlemez is így az AVG használatáig szükségem volt a beépített töredezettségmentesítőre. Most nincs, de el sem indul, csak ha alapba vágnám, viszont mindjárt letiltom szolgáltatásilag is, hiszen az AVG mellett felesleges

-
Antigabo
tag
válasz
üzenetére
Nekem amióta letiltottam - el se indul a tör.ment.prg...
én ultimate defragot használok a HDD-hez
és Bodor biztatására -
nem félve
-
nekiestem kíváncsiságból hogy mit tesz az SSD- tör.mentesítése...
Woww !
nekem teccett ! ahogy látszik hogy egyszerre mindenhonnan nyúlkál az adatokért és sorba dobálja sitty - sutty !
értelme nem volt de akkor is kellett ezt 1x látni
-
törölt tag
válasz
HZoli87
üzenetére
Akkor nem egyedi a dolog, és nem nálam van a hiba oka , köszi

Csak kicsit zavart, mert első telepítésnél még letiltotta automatikusan, aztán másodiknál már nem, és a két telepítés között kb annyi volt a különbség, hogy a második alkalommal, elfelejtettem a 100 megás partíciót a Win 7 telepítőjével újra létrehozatni - törölni, majd újra kreálni - de nem hiszem, hogy ennek köze lett volna a dologhoz. Végül is lassan 9 hónapja már így megy..

-
törölt tag
Helló,
Windows 7 alatt találkozott már valaki ilyesmivel ?:
AVG Disk Defragnál sem tűnik el a listából

-
Bodor
veterán
-
Jester01
veterán
válasz
Petyb00
üzenetére
Attól még LBA szintű másolás lehet.
Mivel az SSD valóban sokkal kevésbé érzékeny a szektorok elhelyezkedésére ezért a fájlok töredezettségével nem szokás foglalkozni. Ha viszont blokk szinten visszaklónozod merevlemezre, ajánlott töredezettségmentesíteni. Mondjuk értelmes operációs rendszerek esetén fájl szinten is másolhatsz és az ezt a problémát egyből meg is oldja.
-
Petyb00
aktív tag
válasz
rgeorge
üzenetére
Már ezer éve nem létezik olyan, hogy szektor szintű másolás. Ennek régen volt jelentősége, mondjuk lemezes programoknál, amikor egy "hibás" szektor volt a kulcs az eredetiségre.
Partició/ HDD másolásnál ez nem játszik.
Azonos HDD-k esetén se lesz ugyan az a helyzete az adatoknak, egyszerűen fizikai képtelenség ugyan abba a szektorba rakni, hiszen már akkor lehetnek hibás szektorok a hdd-n mikor kijönnek (ezek rejtettek sose fogsz róluk tudni!)!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha csak böngésző cache menne rá, akkor nem érdemes ramdisket csinálni.
Firefox alapból tud olyat, hogy RAM-ban tárolja a cache-t. -
Böngésző cache-nek ramdisken mekkora helyet csináljak,és melyik ramdisk programot érdemes használni?
-
rgeorge
addikt
Egy érdekes kérdés merült fel bennem. Az SSD-k teljesen másképp tárolják az adatokat, mint a HDD-k, azaz a fizikai szervezés más. Mi történik akkor, ha egy SSD-n lévő partiíciót vagy többet klónozunk HDD-re szektorról-szektorra másolással? HDD-HDD klónozás esetén az adatok fizikai helye is ugyanaz lesz (azonos fizikai tulajdonságokkal rendelkező HDD-k esetén), de mi a helyzet az SSD-HDD klónozáskor? Nyilván a HDD-SSD irány a gyakoribb, és ott nem is érdekes az adatok fizikai elhelyezkedésének kérdése, mert SSD esetén az pont mindegy teljesítmény szempontjából.
-
Sz7Cs
aktív tag
Sziasztok !
Most került be a notebook-ba egy OCZ Agility 3 AGT3-25SAT3-120G SSD !
Beállítottam mindent, ahogy itt a PH!-n a beüzemelési tanácsoknál van, de lenne egy kérdésem :a böngészők ( chrome, ie9 ) beállításai, hogy legyenek ? sajnos csak az ssd-nek van hely, hdd-t ki kellett szednem, így nem tudom áthelyezni a böngészők gyorsítótárát sehová !
Mi legyen ezzel

-
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Érdemes-e egy irodai gépbe SSD-t tenni?
A felhasználók nem rendelkeznek komoly ismeretekkel, adott feladatukat el tudják végezni.
Észlelik-e a gyorsulást, van-e ilyen felhasználási körülmények között értelme a nagy HDD-t lecserélni kicsi SSD-re?
Köszönet! -
fsb1000
nagyúr
válasz
Pityu.
üzenetére
Állandóan villogtatta a HD ledet valami és megnéztem mi csinálja.
A fő bűnös az outpost volt, loggolt meg ellenőrízgettet valamilyen fájlokat. Lehet hogy van beálítása amivel ez megszüntethető.. nem tudom. Nézd meg a gépeden, lehet az új verziók már nem csinálják
Azóta ESet Smart Security megy... az szép csöndben van. -
Petyb00
aktív tag
Win 8 és SSD tapasztalatai vannak valakinek? Ugyan azok a lépések mint win 7-nél?
-
Például én outpost firewall-t meg nod 32 őt használok ezek írnak sokat?
-
"Eszerint az MSN, Skype rendesen odaterhel a meghajtónak a sok kis írással, és érdemes áttenni ramdriver-ra. Erről mi a véleményetek?"
Ez a dolog igaz,mi a francnak kell még áthelyezni a chacét?
-
Bodor
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Szóval szerintetek érdemes áttenni Ramdrive-ra Skype-ot MSN-t, mert ennyire sokat írnak?
Ha egy kicsit belegondolsz, akkor Te is belátod, hogy felesleges. maradjon az SSd-n szerintem.
(#38419) Antigabo: De ! Természetesen a "C" , az az SSD. Mondtam, hogy használni kell , nem babusgatni.....
Samsung Magician-t fel sem tettem. Minek?
(#38420) Kakashi356: Ha a megfelelő AMD AHCI drivert teszed fel , akkor jó választás az a Crucial , és lesz TRIM-ed .
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tototos
üzenetére
Pont a lapozófájlt nem kell.

Ajánlott írás: SSD beüzemelése a gyakorlatban
Viszont itt is úgy írják kapcsold ki.

-
tototos
addikt
Sziasztok!
Most jött meg sz ssd-m a laptopomba és érdeklődnek hogy miket kell kikapcsolni a win7-ben és miket nem. Eléggé különbőzöek a tanácsok a neten.
Az biztos hogy a lapozófájlt ki kell de ezen kívül még miket?Köszönöm a segítséget
-
Alister71
nagyúr
OCZ Agility 3 60 giga, 2.15-ös firmware van rajta. Van 2.22-es, de csak az a winem van, ami az ssd-n van.
Érdemes foglalkozni a frissítéssel, és ha igen egy cd-ről használható linuxról meg lehet-e csinálni az OCZ Toolbox-al?
Vagy van valami egyszerű módja? -
Temp mappát akarom áthelyezni másik meghajtóra és eljutottam ahol be lete állítani,de a TEMP alatt mi az a TMP,azt is átt kell helyezni?

Ja és ha másik meghajtóra teszem nekem kell beírni elérési nevet?

-
-
Majd böngésző chace-ket akarok áthelyezni ram diskbe
Internet expoler/firefox/google cromeMilyen ram disk programot használjak?És ram diskben mennyi helyet csináljak nekik?És könnyen lehet ramdisket készíteni?
-
HZoli87
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szia!
Milyen FW frissítési hibára gondolsz? Én ez alapján 2 perc alatt megcsináltam a sajátomon.
-
FireKeeper
nagyúr
Sziasztok!
Váltanék kisebb de gyorsabb SSD-re (96GB-os Kingstonról 64GB-ra). Kérdés: Crucial M4 vagy Samsung 830? A samu drágább lenne egy ezressel (desktop kit). Kérdés megér-e annyit, illetve hogy a Cruciallal vannak-e megbízhatósági vagy kompatibilitási gondok? A samu úgy tudom ebből a szempontból problémamentes, ott FW frissítésnél van galiba.
Esetleg valami megbízható SF vezérlős 20k alatt?
-
Bálint85
senior tag
mennyire jó ez a típus?
megbízható is nem fagy és nem lassul be,mint a Corsair GT?
Adata XPG SX900 256 GB -
Ren Hoek
veterán
válasz
fsb1000
üzenetére
Úgy tudom a TRIM-et lehet helyettesíteni időnként futtatott garbage collectoros programokkal. Még Samsung SSD magician-ban is van ilyen feature, hogy Performance optimization. Ez vagy egy instant TRIM szerűség, vagy annak kiegészítése. Linuxra nem tudom mi a megoldás. Ha nagyon belassulna én nyomnék neki egy formatot. Írási ciklusra nézve szinte nulla terhelés.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
Jester01
üzenetére
Köszi!
Reménykedtem, hogy ez lesz a válasz. Tehát elvileg az ajánlott SSD-kben (Agility3 és Samsung 830 a kiszemelt erre a célra) megfelelő wear leveling müködik, ami megoldja az ilyen "tömeges" fájl írást.
Az elfogadható, hogy TRIMM hiányban csökkeni fog az R/W sebesség, valószinüleg egy átlagos hálózatban így sem az SSD lesz a szűk keresztmetszet. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Amúgy kipróbáltam, megetettem PS-el mind a 4 GB ramot, meg pár másik programmal... + swap file SSD-re, hát óriási különbség van HDD-s swap file és SSD-s között. Utóbbi alig észervehető különbség RAM-hoz képest.
Sebességben milliószor gyorsabb így a munka, mintha HDD-ről mennének a cache file-ok... Legutóbb akkor lassult be a gépem és idézte a HDD-s kerregős fílinget, mikor elfogyott a 4 GB ram, és beért a HDD lapozófile-ra

Szóval én ott is hagytam SSD-n a swap-et, meg PS, Premier Pro cache részeit is oda teszi. Egész napos munkával se tudok 100 GB-nál többet beleverni, folyamatosan dinamikus 10-15GB-os cache-l. Bátran ajánlom mindenkinek, nem ez fogja lelakni az SSD-t. Munkára meg ne kíméljétek, visszahozza az árát. Idegességben és "töltési ráncokban" minimum

Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hardcore café
- Gigabyte alaplap topik
- Milyen routert?
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- További aktív témák...
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

persze a vtx2-re gondoltam, mikor a plust írtam.

-