- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wa2x_
veterán
válasz
dokee78 #1281 üzenetére
Ha nem akarsz csak pihenni, akkor lehet, de nem kötelező, ajánlott. Nincs idő megadva, magad szabályozd a pihenőidőt, de az mindig ugyan annyi legyen. Pl.: jó ez a 10-ig számolás, bár sztem kevés.
Most végeztem a könyvvel, igaz sok a rizsa, azt csak átfutottam. Ma neki is akarok állni az edzésnek.
Azt írta, kezdjük a kezdő szinttel, de az nekem "nevetséges", akkor mit javasoltok?
Értem ezalatt azt, hogy a falnál fekvőt egész nap tudnám csinálni (persze most túlzok). Ha úgy hatásos, természetesen kezdem előröl (azzal)!
-
Physicist03
senior tag
válasz
dokee78 #1251 üzenetére
3x50? Annál a gyakorlatnál nem 3x40 a haladó szint?
(#1250) gyuromoj: Nyugodtan pihenhetsz többet is, csak figyelj, hogy 5 percnél ne legyen több. Az az 1 perc semmi, nagyon kevés. Tapasztald ki, hogy mennyi idő kell a sorozatok közötti pihenőhöz. Én például 3 percet szoktam. Itt nem az a fő, hogy minél hamarabb lenyomd a gyakorlatokat. Ha nem pihensz eleget nem fogsz bírni haladni.
Szerk.: Addig kell csinálni egy adott szintet amíg el nem éred a haladó ismétlésszámot. Ha az első szintekből akár azonnal is menne, akkor is érdemes 3-4 hétig csinálni.
-
dokee78
félisten
-
-
Deck
titán
14. Kérdés pokolian nehéznek találom a vízszintes húzást. egy csomó húzódzkodást meg tudok csinálni, de a vízszintes húzás haladó ismétlésszáma túl keménynek tűnik.
Válasz: a vízszintes húzás a húzódzkodás második lépése, ennek nem kellene nehezebbnek lennie, mint a teljes húzódzkodás, ami az ötödik lépés.
ahogy említettem a könyvben, nagyon könnyű a vízszintes húzást nehezíteni vagy könnyíteni. minél magasabban van a rúd, annál könnyebb.
ha te azt érzed a bicska húzódzkodást kipróbálva, hogy az könnyebb neked, folytasd azzal. aztán később térj vissza kimaxolni a vízszintes húzást.Olvassátok el a Fegyencedzés super faqt. Paul válaszol feltett kérdésekre.
-
Physicist03
senior tag
Na ez fura, mert én is épp most kezdtem ezt a gyakorlatot és ugyanennyi megy
Már én is épp kérdezni akarta, hogy ez tényleg ennyire nehéz? Pedig a teljes húzódzkodásból (5-ik szint) simán menne 3x10 is, ami ugye sokkal nehezebb kellene, hogy legyen
Érthetetlen. 3x30-at ebből hogyan lehet megcsinálni?
-
Wa2x_
veterán
Attól függ mi a célod a futással, ha zsírégetés, akkor inkább fuss nyilván.
Étkezés: Napi 5x-i étkezés ajánlott (3-4 óránként), kisebb adagokban, de az adagok arányosan csökkenjenek estig. Én ezt vallom, de persze ezen kívül számtalan más forma is létezik, mindenkinek más válik be. Itt előttem is írtak már párat.
Ha fogyni akarsz, igyál sokat, ne hagyd el a kaját, csak időben egyél, de persze ne olyat, ami halál zsíros vagy tápanyagokban szegény, ha teheted. Rizs, fehér hús, gyümölcs, hüvelyes zöldségek, hal... stb. Erről neten sok írás van.
-
spammer
veterán
Az izomzat relatíve sok energiát igényel (minél nagyobb izomtömeg, annál többet), ha ezt nem biztosítod, a szervezet szépen elkezdeni leépíteni az izomzatot, mert nem "gazdaságos" neki azt fenntartani, hiszen nincs miből. Ezért van az, hogy a sok "csodafogyókúrázó", akik éheztetik magukat, valóban lefogynak, csak a zsírral együtt szépen fogynak az izomzatukból is, aztán akkor szépen néznek ki.... Fehérjebevitelt növeld + tolj mellé zöldséget, az telít.
-
diamondface
tag
"Azért,hogy leadjam a kis pocakom elkezdtem kevesebbet enni....Azt mondják így nem csak a zsír megy le,hanem az izom is leépül. Szerintem nem igaz."
No. Azzal, hogy elkezdtél kevesebbet enni (három műszakban melózol, fegyencezel és kardiózni is -ráadásul futni- akarsz!), biztosítod magad arról, hogy egy deka zsírt se adj le! Sőt! Ha most elkezded csökkenteni a kajádat (amiben egyébként is ott van többek közt a kenyér!), akkor a szervezeted beáll "tartalék üzemmódra". Azt érzi, hogy "Hoppá, itt baj van! Itt azt várják, hogy 110%-on teljesítsek, miközben éheztetnek!!" És ne gondold ám, hogy ilyenkor egyből a zsírodhoz nyúl. Nem ám, annál okosabb szerkezet a test. A túléléshez (merhogy tudtodon kívül a szervezeted azért kezd el küzdeni) szüksége van az elraktározott zsírra. (Könnyebb, mint az izom, és jó sok energia "fér bele") Elkezd hát mégtöbb zsírt lepakolni, mondván, hogy hátha jön még rosszabb is. Az izomra itt már nincs szükség! Szó nélkül elkezdi leépíteni azt is, hogy minél több zsírt sikerüljön eltennie.
Nem folytatom. Pedig elmehetnénk addig, amíg a "felhasználó-azaz te-" azt mondja, hogy a "fene, ez a "diéta" nem használ, elkezdek megint úgy enni, mint előtte..."
Ezt hívják jojó- diétának (-effektusnak).
Azt mondod, hogy csak a hasadról akarsz leadni. Nem fog menni. Ha valami csuda folytán meg is indulna a zsír leadása, akkor az egész testről arányos mértékben, szép lassan fogyna el, nem csak a pocakról.
Beszéltünk itt már paleóról, meg metkon jellegű edzésről is. Komolyan nézz/kérdezz utána! -
aizen92
addikt
bőven jó!!! de ne vállalj be túl sokat eleinte. először kocogj és ha úgy érzed pár hét után h már rocky vagy akkor mehet a futás. de az se vadállat módjára. alapos teljes testet átmozgató bemelegítéssel!!!
én ilyen max 10 kmeket futkorászok. bőven elég
( utálok hosszú távon futni )
edzés után jó "levezetni" !nagyon gyilkos tud lenni
-
aizen92
addikt
nem tudom mennyire vagy maratonista
kocogj először. 30 perc alatt ugyanannyi kalóriát égetsz el mint futással ( futásnál inkább utána ég a zsíííír )
bocs h így lefárasztottalak
-
aizen92
addikt
Na ez egy nagyon jó kérdés. anno én körbejártam a témát mert egyetemen sose tudtam ebédelni ( annyi honvédtisztjelölt van a kantinban h sose tudtam időben, nyugiban enni úgy hogy még órákra is visszaérjek ) és olvastam egy cikket ahol egy híres neves személyi edző azt követi és tartatja be a tanítványaival hogy 4-5ször esznek egy nap. reggeli jó sok. majd meló stb. edzés. és edzés után 3-4 óra alatt annyit amennyit tudnak. és tudományos cikkekkel támasztotta alá h ez milyen fasza. a gyomrod meg 2 hét után hozzászokik egy ilyenhez.
nekem 3 hét kellet h kibirjam reggelitől délután 3-4ig szendvics nélkül. de bevált a dolog. súly az max izom megy fel rám.ha megtaláltam a cikket belinkelem.
de lehet h Wa2x_ tanult dietetikát és majd jól lehord h faszságot beszélek. anno én azt tanultam h 2 étkezés között kell hagyni kb 3órát h felszívodjon a kaja stb stb. és nem szabad közben enni. de a cikk ezt megcáfolja. csak találnám meg
-
aizen92
addikt
Mikro nincs melóhelyen? Mert akkor a jó öreg dobozhurcibálos modszer főtt kajával
Futni lehetőleg heti 2-3 alak. min 30 perc de amennyit bírsz és aztán növeled a távot. És lehetőleg ne betonon. Térdet és bokát gyilkolja durván.
Hasból leadni a legszarabb buli. Esetleg ami keményen fogyaszt az egy kick vagy thaibox edzés. Másfél óra intenzív és kemény kardio azt kell h mondjam.
-
aizen92
addikt
Hasadból akarsz leadni? Zéró. Ismétlem zéró fehér kenyér. Max teljes kiőrlésű. És --futás futás -futás.... uncsi de ez van.
Ja És Semmi sör, cukros üdítő csokika stb. Kalóriákat meg számold minden nap. Asszem egészséges férfi embernek max 2500/nap.
Apám hasa így tűnt el jóformán. De azt megszenvedte h nem tudódat magvak kenyeret vinni. Anyum főz neki folyamatosan ebédre vacsira.... szívás de így tuti lefaragód a hasad.Én anno felkaptam 5 kiló pluszt miután abbahagytam a versenysportot. Majd "leraktam" a kenyeret és hopp 3-4 kiló minusz. De szar eleinte . Kreatívnak kell lenni
-
diamondface
tag
Ha jól emlékszem, a kérdésed a térdemelésre vonatkozott eredetileg. Végeztél az első lépéssel, a térdfelhúzással. 3x40 már szépen megy (50 ismétlésről nincs is szó) és lépnél a második szintre. Hát tedd. Valszeg keményen dolgoztál érte, gratula!
"Az érdekel az 1x10-től hogy jutok a 3x50-ig."
Ha jól megnézed, a 2. szinten már csak 3x35 a cél. Minél magasabbra jutsz, az ismétlésszám egyre kevesebb! Nem állóképességfejlesztés az elsődleges cél, de az inakat, ízületeket hozzá kell szoktatni a munkához. Ezért a relatív magas ismétlésszám az elején.Valahogy eljutottál az előző szinten is a könyben leírt célokig. Tudod már, hogy a tested milyen gyorsan képes regenerálódni, és azt, hogy milyen ütemben fejlődsz. Senki nem tudja ezeket nálad jobban!
Úgy haladj, hogy mindig megmaradjon minden egyes ismétlésnél a tökéletes forma. Ez a legfontosabb.( #818) aizen92:
Invertált evezés (-hez hasonlít a legjobban) a kérdéses gyakorlat. Kb "ugyanarra megy", mint bármely más evezés.
-
Male
nagyúr
Gondolom azért kérdezik, hogy mennyi a cél... mert 1x50-et írtál a végére, de nem rémlik, hogy bármelyik gyakorlatnál is ez lenne a haladó szint.
Ha 2x10 a kezdő és 4x25 a középhaladó, és nem megy egy lépésben váltás, akkor én először az ismétlés számot növelgetem (2x10, 2x15, 2x20, 2x25 mondjuk), aztán ha ez már megvan, akkor jön a sorozatszám növelése. Hogy ez jó, vagy sem, nem tudom... haladni haladok vele, ennyit látok belőle.
Szerk: Ha már a sorozatszámot növelem, akkor ismétlésszámban nem lépek vissza.
-
-
diamondface
tag
Egy kicsit furán van megfogalmazva a könyvben.
A "majd visszaengedés közben nyújtsd ki a lábadat." itt azt jelenti, hogy a csípődet nyújtsd ki, de a térdek végig derékszögben hajlítva maradnak. Még az is lehet, hogy elírás történt.
Szóval
"Itt a képen látható két pozició között van a mozgástartomány?"
Igen -
kk831228
addikt
Én is annyi vagyok kb csak én 65kg.
75 ről mentem le 65-re januártól kb 2-3 hónap alatt. Nekem nem nagyon van már hasam csak kinyúlt a bűr egy kicsit
Az a bicikli kevés lesz.
Én naponta gondoltam.
Mennyit szeretnél fogyni és mennyi időt szánsz rá?? Ha biciklizni szeretnél jó lenne minden nap szinte vagy minden másnap legalább.
(meg a futás-kocogás is úgy hatásos)
-
-
diamondface
tag
Kifáradás/megizzadás nélkül nem kardió a kardió.
Fáradtan, izzadtan munkába menni és egész nap úgy létezni a melóhelyen.... ill. a napi munka végén fáradtan nekiállni úgy kardiózni, hogy az kardió legyen....
Elvileg működhet (megfelelő kaja stb mellett), azt meg te döntsd el, hogy akarod-e. -
Winner_hun
félisten
1. moderátoroknak sincs mindig igazuk
2. jópár hónapja bekerült ez is az alapelvekbe:III/12/4/2:
Ha 5 percen belül eszedbe jut még valami a hozzászólásod után, akkor használd a (Szerkesztés) gombot, ezzel szerkeszteni tudod az aktuális hozzászólásodat.III/12/4/3:
Egy hozzászólásra mindig a Válasz linkkel írj, hogy mindenki láthassa mire és kinek válaszoltál. Ha 1-2 szavas választ szeretnél adni több hozzászólásra is, akkor próbáld meg egy hozzászólásba összegyűjteni a mondanivalódat. -
Ujjlenyomat
csendes tag
-
Physicist03
senior tag
Igen, ez így van. Közben be is szereztem a másodikat. Egyelőre csak belenéztem, de az már látszik, hogy ez sokkal mélyebben belemegy a dolgokba. Egyébként szerepel benne a zászlótartás is, aminek nagyon megörültem, mert mindig is szerettem volna megcsinálni. Na de azért az még messzebb van
-
-
diamondface
tag
Ártani nem fognak. Ha megerősödik a hátulsó lánc, az csak jó.
A hidat -ha már fog menni a teljes híd- kitartva egy jó kis nyújtó gyakorlatot kapunk. A 2. kötet 'hármas befutója' együtt elég jól helyreteszi -többek közt- a gerincet. És gyenge háttal gyanítom, hogy egyik sem fog menni.
Persze kérdés, milyen mértékű a görbület. Ha nagyon durva, érdemes megkeresni egy ortopéd szakit. -
Ujjlenyomat
csendes tag
Akkor biztosan a testtartásommal volt baj.
Most ahogy számolgattam, végül is "csak" 4 csigolyám fáj.De az is lehet, hogy kemény volt neki a talaj?
Lehet, hogy vékony párnát kéne a hátam alá tenni, olyat amin ülni szoktak.Köszönöm, hogy reagáltál az üzenetemre.
Szerinted, ha majd csináljuk a híd gyakorlatokat, az segít a gerincferdülés megszüntetésében?
Sajna, nekem is van -
Integra
titán
fej, nyak, derék, csípő/törzs, comb, váll, térd, könyök, boka és csukló izületek, fentről lefelé, nagyobb izületektől, a kisebbek felé haladva.
az a lényeg, hogy az izületeket rendesen átforgasd a lehető legnagyobb méretben, amit a tested enged. ha jók az izületeid, teljese fizikai területen áttudod forgatni és közben a csontok között levő folyadék felmelegszik. forgások és kőrzések természetesen.
közben az izomzat is kezd melegedni szépen lassan, aztán ha kész az ember vele, mehetnek alap melegítő gyakorlatok az izomzat további melegítésére. -
Zoo123
senior tag
Ha a falnál fekvőtámasztól kissé fáj a könyököd/vállad az nem baj, nekem is sajgott, ne foglalkozz vele!
Előbb az alap erőnlét megszerzésére koncentrálj, ha már könnyedén csinálsz 10 hagyományos fekvőtámaszt a földön laaaassaaaaan leengedve (a könyvben az 5. lépés) akkor csinálhatod a 100 fekvőtámasz módszer szerint a fekvőtámasz aktuális lépését, de ha régóta nem edzettél semmit akkor ne azzal kezd!
-
vandeminek
tag
Pl. a második link személy szerint is nagyon hasznos. Pontos nevét nem tudom, de az a lényege, hogy a képen látható pózban tartod magad. Lehetőleg minél egyenesebb háttal ameddig csak megy (60, 90, 120s...) Rettentően kimerítő, de jól megdolgoztatja a felső test tartóizmait.
Szerk. Mellesleg szerintem valamilyen szintű gerincferdülése mindenkinek van. Kinek kisebb, kinek nagyobb. A tartóizmokat jó erősíteni. Jobb testtartás, tovább tud az ember álldogálni. Persze itt is fontos a testedre való figyelés. Erősödni kell, nem erőlködni
-
Wa2x_
veterán
Mint leendő testnevelő mondom neked, hogy hagyd ki a gerincet terhelő gyakorlatokat, mert lehet, hogy még nagyobb deformitást okozol vele. A ferdülésre speciális gyakorlatok kellenek, melyek erősítik a gerinc melletti, úgynevezett core izmokat és specifikusan arra az oldalra hatnak, mely irányba torzul a gerinc.
Csak óvatosan!
-
xLt`
tag
Dokee, amit tudok neked ajánlani, az az, hogy vegyél egy pulzusmérő órát, ha nincs és gyalogolj-kocogj.
Egy bizonyos tartományban kell tartanod a pulzusod, hogy hatékonyan zsírt tudjál égetni.20 perc után kezd égni a zsír. Onnan te döntöd el milyen intenzitással kocogsz. Futni nem érdemes, mert azzal inkább csak izmot fogsz veszíteni, ill állóképességedet javítására alkalmas.
Figyelj oda az étkezésre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- PlayStation 3
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest