- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rokefeller #1663 üzenetére
-
válasz
rokefeller #1661 üzenetére
radeon X1650
-
csendes
addikt
válasz
rokefeller #1654 üzenetére
Ok. "Xorg -configure"-val csináltam egy xorg.conf-ot. Vesa-val nem fagyott és miután néhány opciót kivettem, már intel-lel sem fagyott.
Ma viszont mind a két kernel indításával próbálkoztam többször, de mindig ez fogadott:init[1] general protection ip:2f9bd2 sp:bf8acc08 error:0 in ld-2.9.so [2e0000+20000]
Kernel panic - not syncing: Attempted to kill init -
csendes
addikt
válasz
rokefeller #1652 üzenetére
Intel GMA 3000, Gnome, friss telepítés. Compiz-hoz nem nyúltam, akkor metacity van alapból, nem? Nem WM váltáskor jön elő, hanem néhány perccel azután, hogy elindítom az oprendszert, teljesen véletlenszerűen, mindig mást csinálok éppen. Csak annyi időm van, hogy frissítsem a csomagokat, hátha... Nem gond különben, csak azért raktam föl, mert nagyon szép a felület. Itt van néhány hasonló hiba leírása, sajnos megoldást nem találtam: [link][link]
-
Sir Pocok
őstag
válasz
rokefeller #1644 üzenetére
Köszi!
A másik gondom az hogy a hálozati kapcsolatoknál mindig dhcp-vel indul a rendszer, de én már egyszer létrehoztam egy fix ip címes hálózati kapcsolatot is. Bosszant a dolog mert mindig kattintgatnom kell hogy dhcp-ről átállítsam fix ip-s kapcsolatra. Erre van valami megoldás? Próbáltam törölni a dhcp-s kapcsolatot de nem engedi.
-
Octi
aktív tag
válasz
rokefeller #1636 üzenetére
Thx. Délután megnézem
Szerk: Csak úgy kiváncsiságból: Ha hiányzik valamelyikből, mitől tünhetett el? Mert az első flash install után egy jó darabig működött rendesen. Aztán egyszer csak el kezdte hiányolni.
-
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #1633 üzenetére
Bocs, ez változott, szal:
[daemon]
TimedLoginEnable=true
TimedLogin=<te felhasználó neved>
TimedLoginDelay=0Ez kell a /etc/gdm/custom.conf -ba
-
VaZso
senior tag
válasz
rokefeller #1628 üzenetére
Én ezért szoktam kiszedni az indítási és leállítási hangot a gépemen.
/Igaz, nálam szinte mindig némítva van, kivéve, amikor használni akarom a hangot.../ -
Octi
aktív tag
válasz
rokefeller #1609 üzenetére
Na, kipróbáltam.
Átállítottam Asus Laptop bill-re. Mostmár csak a hangerő szabályzó nem megy
A töbi OK -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1621 üzenetére
Mindig clean installt csinálok. Egyedül a /home a fix. Abban tart beállítást a pulse? A pulse olyan "pattogós" hangot ad. Fedoraforumon van egy topik, abból arra következtetek, hogy soundblaster specifikus. Milyen hangkártyád van?
NM-et most frissítették, lehet teszek még egy próbát. Bár igazából felesleges, mert router mögött fix ip-n vagyok.
Framebufferes trükköt próbáltam, nem megy úgy sem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1618 üzenetére
Hello!! Nem kibeszélni a hátam mögött!!
A gáz általában nem a driver, hanem az X. F9 megjelenésekor beleerőltették a bétát. Persze, hogy nem ment sem nvidia, sem ati meghajtóval. Viszont ez látszott már hónapokkal a kiadás előtt. Akkor miért kellett erőltetni? Mindegy. Ez kiverte a biztosítékot akkor. Oké, hogy bleeding, de ez már el is vérzett kis híján.
A túl egyszerű telepítés meg még nagyobb géz szerintem. Ok, hogy csak klikk, aztán ha valami balul sül el - márpedig volt sok rejtélyes eset az uborka topikokban - akkor csak néz ki a fejéből a user, hogy ilyenkor mi van.
Szerintem akkor egyszerű valamit beállítani, ha van egyszerű leírása. Nem a klikk. Ha van 3-4 egyszerű utasítás, amit követni kell, akkor minden ok.
Na húzok fedorát telepíteni
-
sh4d0w
félisten
válasz
rokefeller #1616 üzenetére
Hát először is a felhasználóbázis megoszlása alapján mondtam, másrészt Vladi fórumtárs "kedvence" a Fedora, de a 9-esről ő sem zengedezett ódákat róla.
A szerencse már másik dolog: én Ubuntut használok, nekem semmi bajom nem volt soha a videokártya telepítésével, elég volt bekattintani a zárt meghajtók használatát... ugyanígy a felbontás beállításával sem volt bajom, meg a mindenféle médiumok lejátszásával sem. Ettől még sokan panaszkodnak erre-arra.
-
Octi
aktív tag
válasz
rokefeller #1609 üzenetére
Thx
Este kipróbálom.
-
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #1604 üzenetére
na, kivártam, újra preupgrade, jött le új installer kernel, és ment minden szépen, kivéve... kivéve azt hogy az X-em nem indult el, mert szar az intel driver... szerencsére sikerült átimádkozni vesa-ba, aztán frissítés után már jó volt az intel is, bár a compiz még kifehéredik kicsit, de sebaj, egyébként gyorsabbnak érzem a gépet, de lehet hogy csak bebeszélem
-
sghc_toma
senior tag
válasz
rokefeller #1600 üzenetére
én preupgrade-del frissítettem a kilencet rawhide-ra, de az a preupgrade, amit repóból rakott fel, régi verzió volt, és a csomagok letöltése után meghalt.. szedtem le újabb verziójút netről (rpm-et), azzal ment az átállás..
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1600 üzenetére
Nem próbáltam.
Várok még, vagy a véglegesre, vagy egy kicsorgó isóra.
-
Octi
aktív tag
válasz
rokefeller #1588 üzenetére
A live cd betöltésekor is fut már az anaconda? Mert sajna még a "live" asztal sem jön be. Ezért próbáltam DVD-ről egyből telepíteni.
Mondjuk a "DVD-ről telepítem karakteres módban" dolgot még nem próbáltam.A lemez tuti nem lehet gond, mert már öbbször leszedtem, és többször meg is írtam. Ja, és azt nem írtam az előbb, hogy ugyan ez van a pendrive-os telepítésnél is.
Lehet hogy a 10-es is menne rendesen, de a végén már annyit állítgattam azt a rohadt biost, hogy lehet azért volt lassú. Szvsz nyomok rajta egy alap beállítást, és neki futok mégegyszer
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller #1571 üzenetére
A yumexben kerestem az 1.5 öt, de csak 1.4.9.9. van az x11 hez
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller #1569 üzenetére
Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd? Mit hogyan csináljak?
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller #1567 üzenetére
sikerült visszaállítani, visszaírtam az xorg.cof filet és észheztért.
A hibákról ennyit tudtam kihámozni, ha ez mond valakinek valamit:(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "radeonhd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeonhd_drv.so
(II) Module radeonhd: vendor="AMD GPG"
compiled for 1.5.0, module version = 1.2.1
Module class: X.Org Video Driver
ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
(EE) module ABI minor version (1) is newer than the server's version (0)
(II) UnloadModule: "radeonhd"
(II) Unloading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeonhd_drv.so
(EE) Failed to load module "radeonhd" (module requirement mismatch, 0)
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.3.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 2.0
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.3.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 2.0
(EE) No drivers available.
Fatal server error:
no screens found -
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller #1562 üzenetére
Hi!
Az xmms ugyan azt a hibát dobja, nem egyezik meg a verziószám (egyébként tényleg nem egyezik). Letöltöttem a fent említett drivert a vga-hoz. Telepítettem és átállítottam hogy azt a drivert használja a kértyához, azóta a grafikus felület nem indul be. Szöveges módot kapok, a graf felületet milyen paranccsal lehet indítani?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1562 üzenetére
Ez a téma engem is érdekel! Jó lenne majd idővel egy kiveséző teszt, összehasonlítva az fglrx-el. Ezt néztem összefoglalónak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1558 üzenetére
Nocsak, kiket fúj ide a szél.
Kösz az infót! Jól megkutyulták ezt a dolgot. De legalább leszoktatják az újoncokat a rootként belépkedésről.
-
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #1530 üzenetére
hülyeséget írtam: "még meg nem jelenik a kilences" helyett természetesen a tizes megjeleéséig van a nyolcashoz support, plusz a vladi által említett egy hónap
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1530 üzenetére
Pontosabban next release + 1 hónap.
gorlinnak:
Az egyel régebbit érdemes fennhagynod, mert sokkal stabilabb, mint a legfrissebb.
Ha lejár a támogatás, akkor meg telepítesz egy újabbat, vagy frissítesz rá.De ha 9-et akarsz és gondja van, írd be ide mindig a hibaüzenetet!
-
gaben
aktív tag
válasz
rokefeller #1517 üzenetére
Köszönöm a linket és a leírást.Én ezt pont nem találtam meg,pedig hidd el kerestem.!
Mégegyszer -
válasz
rokefeller #1501 üzenetére
X3500ban van még tartalék...
Lehet, nem iks lenne win.. -
válasz
rokefeller #1499 üzenetére
X3500?
-
-SUICIDE-
csendes tag
válasz
rokefeller #1490 üzenetére
gconf-editor megoldva. Nem volt fent! Automatikus bejelentkezést akkor későbbre halasztjuk. Most a flash-el szívok. Már bánom hogy a 64bit verzsönt tettem fel
Amúgy minden rendben lenne/ Váltás:
Debiant kezdem megunni. A stabil az stabil, de elavultak a csomagok. Persze lehet "keverni" de akkor már az is csak a hegesztés kategoria.
Ubuntu még az életben nem tudta normálisan min 60 hz-en hajtani az lcd moncsimat. Megelégeltem. Ráadásul az utolsó két kiadás szerintem katasztrófális!Törött csomagok helyre állítására mi a parancs, illetve hogyan szoktátok megoldani?
Ubuntuban működö dolog az autoremove, autoclean, etc _itt_ van hasonló parancs ami leszedi az elavult, etc cuccokat?
És úgy általában mik az elengedhetetlen parancsok fedora-ban? Szoknom kell még aptitude után a dolgokat(Nem nagyon találok magyar leírásokat, howto-kat. Nincs vagy én vagyok a béna? És müködő aktív magyar forum is jó lenne!)
-
válasz
rokefeller #1487 üzenetére
ehh.. regisztrálni még nem lehet?
-
Erasmus
őstag
válasz
rokefeller #1474 üzenetére
nálam van változatlanul, de nem tart vészesen sokáig, kb. fél percet reszel a vinyó.
a suspend és hibernate nálam sem müx rendesen, de legjobb az, hogy az nv-driver feltelepítése óta kétszer ugyanolyan felbontásban még nem láttam a splash screent
a legtöbbször a userválasztó ablak nem is látható a képen (gondolom, elqrja a frissítési frekvenciát), úgyhogy emlékezetből választok és gépelem be a jelszót.
a szívásokért cserébe viszont gyönyörű a desktop.
(alapból is, de szépen csinosítható különféle cuccokkal.)
winhez szokott userként először én is meglepődtem az mplayer parasztos megjelenésén, de szépen bekonfigolható a dolog, és mióta ezt megtettem, semmi bajom vele.
-
Erasmus
őstag
válasz
rokefeller #1472 üzenetére
nálam is van ilyen tekerés, de én is a firefoxra gyanakodtam. azt mondod, az az nv-driver sara lehet?
-
WD40
aktív tag
válasz
rokefeller #1461 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, ez volt a gond, hogy az authorizationsnál hiáb engedélyeztem magam, semmit nem reagált. De most érdekes módon jó, így hogy nem rootként csináltam. És még frissítette is magát. Nem tudod hogy csinálhatnék 3D-t? (Ubuntun a legfőbb gond ez volt, hogy még a monitor natív felbontása sem ment neki, aztán jött a gyári Ati driver és elbarmolta színes csíkokká az egészet. Leszedtem, vissza az egész, akkor meg már csak 800*600ban volt hajlandó menni.) Tehát ha lenne valami megoldás... az atit már feltettem, megvan a cc is, csak nem indul el
Nincs ötletem és nem akarok az ubihoz hasonlóan elbarmolni itt dolgokat... köszi előre is!
ps: Olvastam olyat, hogy a fc8 kernelére kell downgrade-elni, de azt inkább hagyjuk ki egyelőre
-
WD40
aktív tag
válasz
rokefeller #1459 üzenetére
Aha, köszi, megpróbálom. Majd szólok hogy mi van. Ez az óraátállítás nekem is gond még
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1443 üzenetére
vááááhhöööörrrhhhggghaaaammmmmnn.......
Végre mán!!!
Szerintem órák kérdése a livna!
Minden jel arra mutat, hogy kiválóan működik: link
Kösz nVidia!
és persze a jó hírt is rokefeller! -
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #1443 üzenetére
[itt] vannak rpm-ben, ez elvileg holnap bekerül a livnába vagy a livna-testingbe, lehet próbálkozgatni
-
Erasmus
őstag
válasz
rokefeller #1440 üzenetére
-
delacct
tag
válasz
rokefeller #1433 üzenetére
külső repó?
tényleg mindent kibontva kell leirni? -
válasz
rokefeller #1414 üzenetére
Stabilitásban melyik a jobb?
-
válasz
rokefeller #1408 üzenetére
szted otthoni desktopra melyik a jobb net, mp3, ntfs olvasás, mail, gimp, JAVA, C++, és winehoz?
-
törölt tag
válasz
rokefeller #1405 üzenetére
az
na mindegy majd remélem csinának hozzá, addig maradok a 7-nél -
törölt tag
válasz
rokefeller #1402 üzenetére
nem én nem tudok semmi komolyat
a hivatalos "VIA UniChrome Pro Driver Binary"-t tudom feltenni a 7-re, de ha jó lenne a 9-eshez azt használnám inkább -
válasz
rokefeller #1389 üzenetére
Szia!
OK!
Majd keresek teszteredményeket gamekkel kapcsolatban...
Így fogom kiszámolni (remélem érthető...)[game neve]: {Windows alatt kapott FPS-ek száma}-{esetleges wine-os lassulás mértéke %-ban}==[a kapott FPS]
Ezzel így megkapom a linux alatti értéket...
Üdv. Core2
-
rollins
őstag
válasz
rokefeller #1394 üzenetére
Jó hogy írt most valaki, már volt egy érzésem, egy kicsit égő ezt leírni :> , de ez van, megfertőződtem ezekkel a "hülye" játékokkal. doom3 mint játék nem is tetszik annyira, de jó érzés hogy linuxon is megy, höhö és milyen jól néz ki, csak ne lenne ilyen: kicsit szaggatos radeonnal. quake wars-t viszont tényleg jól eltalálták szvsz, még olyan graf. részletekre is felfigyeltem (pozitív értelemben), amit winxp-n nem láttam. Azért nincs mindíg kedvem játszani, de néha nyomatom és öröm látni, hogy legalább az opengl játokonak lenne mit keresnie linuxon, csak kevés készül mostanában.
off vége -
rollins
őstag
válasz
rokefeller #1372 üzenetére
Ja, Brasero-ban be volt jelölve a win. kompat. (vagy jobb lett volna ha nincs jelőlve?), gondoltam jó lesz ez, mert fat32 particóról is voltak fileok kijelölve. De volt más baja is, nem is értettem, a kis abalkban filenevek hosszú listáját írta, ott láttam hogy átnevezett volna, aztán az előzetes ellenőrzőösszeg hdd-re írása után dobta el magát, valami váratlan hiba miatt le is állt. Még jó hogy van a GnomeBaker, különben mkisofs, dvdrecord, vagy cdrecord -dal görcsölhetnék parancssorból :>
Még annyit: A GnomeBaker írásakor Auto modot választottam, végén kiírta session colosed (ha jól emlékszem), akkor ezek szerint többsávost csinált? Lehet a dao -t (disk at once) kellett volna választani. Bár ez legyen a legkisebb gond. -
zoltanz
nagyúr
válasz
rokefeller #1345 üzenetére
Kipróbáltam élesben, semmi gondja nem volt (igaz boot menüben haragudhat az Ubira mert csak az XP jelenik meg.) még a monitor felbontással vannak gondjaim, virtuális gépet akarok éppen létrehozni. Az ext4 fájlrendszerhez telepíteni kell még extra csomagokat vagy hol tudom használni?
-
delacct
tag
válasz
rokefeller #1357 üzenetére
Én nem szeretem ha kitalálja a gyártó helyettem mit szeretnék,ezért ++ *nix rendszereknek.Ha kevesebbet brusztoltam volna MS alapokon ma kevésbé lennék sötét.
A könyékig turkászás egyébként MS alapokon ugyanígy megvan,csak ott erre cleanerek és egyébb syarok szolgálnak,hogy milyen eredménnyel azt hagyjuk... -
válasz
rokefeller #1339 üzenetére
GNOME: 45 mp (stopper)
768 MB RAMmal
Emeljek a Vkártya RAMján esetleg? -
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #1347 üzenetére
pontosabban Nvidia fórumról, Nvidia fejlesztőtől:
"... Full support, including GLX support, for xorg-server 1.5 will be available in a future driver release after the video driver ABI has been finalized...""...I got assurance from the release manager that the ABI won't be changing between now and the official xserver 1.5 release, so the ABI will be marked as supported in the next driver release so that -ignoreABI won't be required.
Note, of course, that unless I hear otherwise from the higher-ups, we still won't officially support development snapshot and release candidate X servers. Your mileage, as they say, may vary..."
hogy ez napban mit jelent... az open source driverek mennek viszont
-
GD
őstag
válasz
rokefeller #1345 üzenetére
hm, vajon mennyi idő alatt hegesztenek alá nvidia-t?
-
delacct
tag
válasz
rokefeller #1339 üzenetére
Koffeinmente kávé,nikotinmentes cigaretta,pna mentes guminő,Vmware Vorkstation.
-
válasz
rokefeller #1312 üzenetére
-
válasz
rokefeller #1301 üzenetére
Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy fog menni a Livnás driverrel az atim?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1301 üzenetére
De! Lehet tallózni a 9 könyvtárait.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1299 üzenetére
Na majd meglátom. Amúgy livna rpm van valahol? Vagy a régi .repó fájlt hegesszem?
-
valóságépítő
tag
válasz
rokefeller #1296 üzenetére
user tudja mit csinál
ill. azt gondolja, de tanulni csak így lehet
köszönet a linkért, meg a guide-okat is átrágom
kiskoromban nekem ez volt a roots, mostmár inkább reagge roots megy meg sudo
-
delacct
tag
válasz
rokefeller #1212 üzenetére
Lossless gyüjteményből hiányzik.Most azt a többi 6 Terra zenét dobjam el?
-
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #1205 üzenetére
Szia sajnos nem megy az ubuntu alatt csak engedélyezni kellet a zárt meghajtót it meg kellet külön vadászni windozos fájlra és bemásolni.De majd talán a 9 jobb lesz,össze akartam párosítani a nokia telót a kékfogal fel is ismeri ki is írja a telefonra,hogy írjam be a kódot de a monitoron nem látni,hogy milyen kódot kellene beírni.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1201 üzenetére
Használható az epel. Lényegében a core 6 csomagjait viszik tovább. A cent 5 meg ugye a core 6 reinkarnációja. Viszont simán nem nagyon mennek a core6 csomagok cent5-ön, csak az epelen keresztü. Próbáltam.
De nincs benne sok érdekes csomag. Többnyire libek. Inkább akkor az atrpm.forgatni is nehézkes rá, mert régiek a csomagok benne. De régebbi forráskód fordul. Én pl: az audaciousszal szenvedtem egy sort. az 1.3.2 lefordult.
Desktopra akkor kiváló, ha mondjuk egy cégnél van 15 gép, meg 3 szerver. A gépeken kell vagy 5 féle progi. e-mail ilyenek. Na akkor nincs jobb választás.
szerk: most nézegetem az epel csomikat.
Nagyon kevés cucc... pedig az elképzelés jó és szükséges. Van viszont kívánságfal.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1197 üzenetére
Irigylem a problémáidat.
Ópenszolárísz... az. Ropogós. Hogy roppantanám össze. -
válasz
rokefeller #1191 üzenetére
-
válasz
rokefeller #1179 üzenetére
A GPartedet hogy kell használni?
-
rollins
őstag
válasz
rokefeller #1155 üzenetére
Ez jól hangzik. Ezek szerint linuxon is lesz pozitív változás. Gondoltam én is 3 -as bétára, csak meg akartam várni a végeleges változatot. Ha nem bírom ki addig, ellátogatok a remi collet -re (hm, nem is hallottam még róla). Thx.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1149 üzenetére
Naja. 0 töredezettség, áramszünet után indul a rendszer. stb... mondjuk eddig is tudott hasonlókat. De most még jobb lesz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #1147 üzenetére
Hűűűű állat lesz. Oda-vissza kompatibilis az ext3-al. exibityte. Ez a legjobb.
-
válasz
rokefeller #1134 üzenetére
jól, nagyon jól...
-
válasz
rokefeller #1114 üzenetére
Szia!
Egy 500GB-os WD winyónak mennyire tesz jót, ha a használat végén le van állítva, és reggel be van kapcsolva a gép?
Gyorsabban elpatkol a winyó? -
válasz
rokefeller #1110 üzenetére
és azt hogy?
-
válasz
rokefeller #1107 üzenetére
Szia!
A hardverereset hogy használjam?
-
válasz
rokefeller #1107 üzenetére
akkor megnézem a hardvereset...
-
válasz
rokefeller #1105 üzenetére
Szia!
"és van egy bug a default suspenddel, van hogy nem dobja be a bejelentkező boxot, vagyis a képernyőn nem látod, de ha beírod a passwördöt, és enter, akkor belép :-) vicces :-)"
Bakker miii van??
Ez akkor most úgy néz ki, hogy bekapcsolom a gépet (finoman megnyomom a bekapcs. gombot), és utánabekapcsol a gép (folyamatosan világít a led ugye...
) a monitoron fekete a kép, és láthatatlanul beírom a jelszót, utána Enter és voilá ott lenne az Asztal?
-
Picco
addikt
válasz
rokefeller #1069 üzenetére
az fasza, sajna telen meg nem volt hozza....egyre kevesbe bizok benne hogy most lesz....
es depo helyett repot akartam irni -
gaben
aktív tag
válasz
rokefeller #1052 üzenetére
igaz,az ms support eszembe sem jutott.Hát nagyon kíváncsi leszek mit mondanak.
-
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #991 üzenetére
Igen eredeti dvd
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #982 üzenetére
Nem használtam vlc-t. Csak egy képernyőkét erejéig volt fenn.
Nekem az smplayer ami nagyon bejött. Tán ez a legjobb frontend az mplayerhez. -
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #974 üzenetére
Amit adtak cd hozzá azon van linux driver aszt hogyan tudom fel telepíteni mert sajnos nem úgy megy mint a win.Hálozati kapcsolatoknáűl beálitottam a Wireless kapcsolatott de nem tudom kiválasztania dyártok közzül mert nem szerepel az edimax igy csak rá böktem egyetelen usb névre
de hibába irja ki,hogy aktív a wireless hálózat mégsem megy az internet.Ha pesig a cd van hozzá driver aszt miképpen tudom feltelepiteni a fedorára.A kérdésem mások felé is nyitott miképpen tudnám be állítani,hogy a nom lock billentyű már induláskor be kapcsoljon magától?
-
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #972 üzenetére
Szia a firefox könyvjelző meg oldva és a csatolás
de most újabb gondom van.Vetem egy TP-Link routert +edimax usb wlan adaptert de a linux alatt nem tudom a vezeték nélküli hálózati kapcsoltatott be állítani?Hogyan induljak el?Mert amikor beakarom állitani nem szerepel az ismert eszközök között az edimax usb adapter?Köszi
-
misterK
csendes tag
válasz
rokefeller #964 üzenetére
nem, az F8-at még nem próbáltam. De ennek még egyszer-kétszer nekifutok ...
-
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #944 üzenetére
Szia az lehet amit írtál
mert ki adtam a parancsot és ok után az internetről le töltött valamit felis telepítette de most sem tudok alt+f7 billentyűivel visszatérni a grafikus felületre
.Valami javaslatod van?
-
qwertly
addikt
válasz
rokefeller #939 üzenetére
Sajnos semmit
nem tudom,hogy miket szedtem le én csak videó és zene lejátszókat akartam le szedni.És öket is jelöltem be program eltávolításra.
-
gaben
aktív tag
válasz
rokefeller #937 üzenetére
Semmi gond,megtaláltam így is, és yum extender is fennt van....szóval nem volt gond...
-
rokefeller
senior tag
válasz
rokefeller #935 üzenetére
merhülye vagyok: nem gstreamer-codecs*, hanem gstreamer-plugins*
-
nukewar
tag
válasz
rokefeller #926 üzenetére
a modprobe-ra command not foundot dobott.
a másik sem hozott változást
lehetséges, hogy fel sem rakta a drivert? -
nukewar
tag
válasz
rokefeller #924 üzenetére
rendszer->admonisztráció->képernyő
itt nv-n van. de nvidia nincs is.
-
nukewar
tag
válasz
rokefeller #919 üzenetére
Inno Gef 6600 a sima driver let feldobva.
az mit jelent, hogy simán újraindítom, és a videókártyabeállításoknál kiválasztani?
a mondat első fele még oké, de ekkor be kell jönnie valami panelnek, vagy mitsoda? -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #906 üzenetére
Mániájuk a repoegyesítés.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #898 üzenetére
Jah csodálod! A Fedora kimondottan egy örök béta teszt a RedHat részére.
A pulseaudio dolgot meg nem értem minek kellett belerakni. Eddig is f@szán működött a hang. Hasznos új funkciót nekem nem hozott, sőt inkább ki kellett nyírnom, hogy minden hang rendesen működjön.
A tűzfal cucc elsőre borzalmasnak tűnt (figyelmeztető üzenet) de végül is működik.
A "csatoljunk mindent automatikusan" személélet nekem kifejezetten nem tetszik. Hiába, lehet, hogy öregszem.
A háttér meg az első, amit azonnal cseréltem.
-
EPeti
csendes tag
válasz
rokefeller #880 üzenetére
Hi! Sehogy sem sikerül kikapcsolni a firewall-t
-
EPeti
csendes tag
válasz
rokefeller #873 üzenetére
Ezt használnám http://www.vtesonline.com/download
Wine-nal próbáltam, de vissza utasított, a program futtatás alatt maga gEngine (ez a program neve)
-
EPeti
csendes tag
válasz
rokefeller #862 üzenetére
Lényegében neked volt igazad! LOL
-
EPeti
csendes tag
válasz
rokefeller #862 üzenetére
További félreértéseket elkerüljük:
- az alaplapom és a BIOS-om is használja az energiatakarékos technológiát
- a BIOS-t frissítettem, mivel a fedora nem ment volna fel csak "butítással" (noapci móddal)- hitelesítést a következők adják:
processzor technólgiák közül: AMD 64 (Athlon, Athlon FX, Athlon X2) valamint Sempron processzor valamennyi speciális tulajdonságai használhatóak az alaplapomon. (MB User Guide)
spec. feature között szerepel még AMD Cool 'n' Quiet Technology (MB User Guide)
a BIOS default verziója is ismert ezt az lehetőséget (MB User Guide)
továbbá ezen a gépen XP alatt használtam ezt a spec-tMég egy fontos dolog a Cool 'n' Quiet Technology-ról nem elég ezeket beállítani. A platform alatt szükség van hozzá egy megfelelő driverre, mert BIOS-ban csak a feature használatának lehetőségét engedélyezük!
Ha ez nem elég neked, akkor tegyük fel, hogy van egy olyan alaplapom és vele BIOS is, mely támogatja ezt. Milyen "szoftveres" megoldás lehet ennek megfelelő használatához, ha a kernel powernow-k8 két soros visszajelzést adja (pár hozzászólással feljebb olvasható a pontos vissza) ?
-
EPeti
csendes tag
válasz
rokefeller #857 üzenetére
Köszönöm!
Lényegebén a vírusról szól részt, valahogy így sejtettem, de jó ha az ember több véleményt/hozzáállást meghallgat.
Az AMD Cool ‘n’ Quiet technólgiára visszatérve. Ha powernow-k8 BIOS beállítást nem tudja megfelelően értelmezni a kernel, akkor hogyan tudom elérni azt, hogy mégis állítsa a CPU-m órajélé és ha kell kisebb teljesítményen dolgozon hőmérséklet csökkenés szempontjából? Nem szeretném ezt az opciót elhanyagolni az AMD proc esetében, mert gyári hűtéssel nagyobb erőforrások tartósabb igénybevételénél igencsak megnövekszik a hőmérséklet. Nem a pénztárcámat szeretném fogyasztani (új hűtő-hardver), hanem forráskód-szinten megoldás találni e probléma kiküszöbölésére. Más szóval van e megoldás arra, hogy ezt a módszert használhassam?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #859 üzenetére
A közösség erejét se hagyjuk ki a sorból. Ha valaki gonosz kódot írna, valszeg a b&dös életbe soha nem fogadnának el tőle programot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #857 üzenetére
Akkor pontosítok:
- Sok linuxos gép van. A szerverek nagytöbbsége például, vagy a "szuperszámítógépek" (tobb[tiz]ezer procis rendszerek) nagy százaléka (70% körül)
Ezenkívül a világ "értlemes" részén egyre több hivatalban, iskolában telepítenek. A hup hírarhívumát tesség tanulmányozni.
- A linux szigorú jogosultság kezelése miatt (root) korlátozott a hatásköre.
- Mivel rengeteg disztró van és mindegyik másabb egy kicsit (kernel szinten), plusz nagyon gyors a fejlesztés, így egy vírus - hibát kihasználva - ha terjedni kezd, 1-2 hét múlva már akár működőképtelen is lehet.Egyszóval nem igaz az, hogy tele van vírussal. Sőt valószínüleg soha nem fogsz vírussal találkozni. Ilyet csak irigy Linux ellenes emberkék, vagy nagyon ostobák terjesztenek.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #854 üzenetére
Naja, ha nem megy neki Fedora alatt, akkor Debian...
Driver szerintem nem árt a video lejátszáshoz. -
janos1988
addikt
válasz
rokefeller #839 üzenetére
1ik parancs sincs
rmmod bttv
modprobe bttv -
janos1988
addikt
válasz
rokefeller #832 üzenetére
opensuse es fedora alatt se jo. vagyis jo csak sisterges van hang helyett.
-
janos1988
addikt
válasz
rokefeller #828 üzenetére
Kossssz. Kozbe en is talaltam 1 megoldast a kde beallitasainal (valahol
). Igaz akkor se a gnome fontjait hasznalja de kisebbre alltja a betuket.
Voksot letenni? Aaaah, kizart, Banshee's the best mp3 player. Elso alkalom utan beleszerettem
Firefoxot meg a Thunderbirdot le nem cserelnem. (foleg a levelek es szurok miatt se)
S a tv-kartyara tud vki megoldast?
-
sh4d0w
félisten
válasz
rokefeller #820 üzenetére
Megoldódott a probléma azzal, hogy a SATA3-ra dugtam a HDD-t.
-
operator10
senior tag
válasz
rokefeller #814 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen processzort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Autós topik
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest