- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Honor 200 Pro - mobilportré
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Hagyd az xmms-t. Tedd fel az audacioust. Gyakorlatilag az, csak továbbfejlesztve.
Ez most melyik vga driver? RadeonHD? Hogy telepítetted? Csomag vagy mi?
Egyébként a startx parancs indítja a grafikus felületet, de van rá 10 forintom, hogy ettől nem fog elindulni.
Erről a szituációról írtam már mentőöv szerűen, link. -
rokefeller
senior tag
ATI kártyáról:
[link]Ez egy tegnapelőtti phoronixos cikk. A titok, hogy nem a jól megszokott livnás fglrx-szel kell próbálkozni, hanem az újabb, open source radeonhd driverrel. Ennek az 1.2.1-es verziója van fent a repokban. xorg-x11-drv-radeonhd a neve a csomagnak, próbáld ki, és ha sikerrel jársz, vagy van bármilyen tapasztalatod azt oszd meg velünk, mert ez a kérdés már más oldalon is felmerült, és kíváncsian várjuk van-e előrelépés ATI ügyben.
-
rokefeller
senior tag
Az xmms libnél valószínűleg a verziószám nem stimmel, sajnos a livnánál előfordul hogy rossz dependencyvel kerül be egy csomagfrissítés, bár én egy éve kb nem találkoztam ilyennel.
"yum info xmms-libs" kiírja milyen libed van fent pontosan, vagyis milyen a verziószáma.Két dolgot tehetsz, vagy vársz amíg kijavítják a hibát, ez általában hamar megtörténik, vagy másik lejátszót használsz.
Na miközben ezt ideírtam, kipróbáltam, és nálam fel is csúszott hiba nélkül
"yum install xmms xmms-mp3" hiba nélkül lefut.
Most meg jól legyalulom mert utálom :-)
-
rokefeller
senior tag
A 8-as fedorától kezdve a meghajtócsatolásnál a jogokat a PolicyKit kezeli, első csatolásnál kéri a root jelszót (mert ugye userként vagy belépve, vladi már hangsúlyozta, de nem árt még :-)) és ott meg lehet vele megjegyzetni hogy maradjon meg a jog. Ha ez nem megy akkor system/prferences/system/authorizations alatt direkte meg lehet adni. Célszerű a PackageKit-hez is megadni, és akkor fog menni a letöltött rpm-ek installálása meg az automatikus update is.
-
Vladi
nagyúr
Pontosan nem tudom miért lehet. acpi problémát szoktak mondani. Esetleg próbáld azt kikapcsolni, illetve a későbbi kernelek lehet, hogy már jól fogják támogatni.
Nekem minidig az aktuális Fedora van fenn most épp 9. De van CentOS is egy másik gépen, meg egy uborka. Sose volt nem áll le proglémám. -
Vladi
nagyúr
A sima csomagtelepítőt akarod indítani? yumex fel van rakva? Az izmosabb program. Abban könnyebb keresni. Ha nincs még fenn akkor:
yum install yumex
A yum paranccsal nagyon sok mindent meg tudsz nézni. De ugyanazt tudja a yumex grafikus felületen.
yum search keresőkulcs
yummal minden programot fel tudsz rakni, ami elérhető a tárolókból. Gyakorlatilag az alap elég, de a livna-t még tett elérhetővé és akkor több mint elég programhoz jutsz hozzá.
Frissíts mindenképpen! Legyen elérhető az updates-newkey repó! -
Vladi
nagyúr
Nyugi. Még mindig van egy lehetőség. Tegyél fel egy tesztverziót. Ezek újabbak, de még nem kerültek ki a frissítések közé.
Ehhez engedélyezd a fedor-development és a livna-development repókat. A yumexben tudod. Utána frissítsd a kernelt, a kmod-fglrx és a xorg-x11-drv-fglrx csomagokat. De csak ezeket! Ellenőrizd, hogy a verziószámok és az architektúra is egyezzen. (i686). Ezzel felrakhatod a legújabb drivert. Ezzel próbáld már elindítani a 3d-t. Ha megy, akkor ok.
-
rollins
őstag
Livna -ról van az fglrx? Kernelnek meg a hozzá tartózó kmod-fglrx -nek passzolnia kell, persze ha a yum nem hülyült meg, a függőségeket is vizsgálja. [link] 32 bites rendszerhez: [link] 2600 -as Radeonod van azt kéne ismernie már egy ideje. Más ötletem nincs, mint: távolítsd el a mostani fglrx-et utána yum install -al rakd fel újra. Ha valami függőség miatt nem akar eltávolodni, rpm -e --nodeps is segíthet, de ez csak tipp vagy a yum remove -val. Mások talán jobban tudják hogy kell. Előtte talán nem árt ha az egész rendszer frissítve van, kernel, többi csomag, stb, ha még ez nem történt volna meg.
-
rollins
őstag
Ati vga- d van ugye? Akkor lehet nincs nálad az Ati opengl -es gyorsítás, csak Mesa.
Nálam a legújabb Livna -s fglrx van, nem is kellett állítani semmit a xorg.conf-ban.
Ha máskép nem megy, megpróbálhatod a xorg.conf végéhez beszúrni ezt:Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSectionVagy ha nem megy, AIGLX -t offba, Composite -t disable -re rakni (amúgy sem megy)
ez legyen kb. a Section "InputDevice" előtt:Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "off"
EndSectionA végén meg ez:
Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSectionSection "Extensions"
Option "Composite" "Disable"
EndSectionMeg amit Vladi írt, ott tárolja hibaüzit. WW warning, EE már hiba.
-
Vladi
nagyúr
Köszönd meg a csodálatos drivert az ati munkatárasinak. Kb ennyit képesek/hajlandóak összehozni.
De azért teszteld már le:
fglrxifno
és
glxinfo | grep direct
glxinfo | grep OpenGLparancsok.
Mplayerre már mondtam, hogy válts kimenetet. gl vagy gl2 legyen.
Hang:
Hallatszott a minta hang? (Húd fel jól a hangerőt.) Hangerőszabályozókat nézd át. Ha még mindíg semmi akkor:su-
lspciparancs kimenetet kérek.
-
Vladi
nagyúr
Hang:
Persze, mert telepítés után nem ellenőrizteti veled a hangot.
(Csak volt annak értelme.) Sebaj. Futtasd:
Rendszer - Adminisztráció - Hangkártya azonosítás.Ha itt rendesen felismeri és szól a teszthang, akkor ok. Ha eztán sincs hangod akkor az kodekgond lesz. Ha nem ismeri fel a akkor kicsit rázósabb út jön. De ne szaladjunk ennyire előre...
Radeon:
ne tedd fel a gyári drivert! Használd a livnás csomagot! (Írtam ennek módjáról a blogomban.)
Ha eztán sem megy, akkor részletes hibajelenséget léci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 3100 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S2 TG Chieftec 500W
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest