- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6803 üzenetére
Ez így van jól. Bizonyos régebbi SSD meghajtóknál a TRIM beállítása adatvesztést okozhatott, stb.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6801 üzenetére
Szerintem root jogot kér a smarthoz.
A másik, hogy nem hiszem, hogy nem állít trimet. Este megnézem neked. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6796 üzenetére
"Vagy ez esetleg finom celzas volt annak erdekeben, hogy hasznaljak CentOS-t, mert az stabilabb/regebbi benne a kernel? 3rd gen Ryzent inkabb nem hajtanek 4.x-szel ha lehet."
Bár tudnám jó szívvel ajánlani neked a centos 8-at. De a használhatatlanságig ledegradálták a desktop vonalát.
Ugyanakkor egy összehasonlítás érdekes lenne, hogy megy a cetnos 7 vs 8 vs fedora rawhide rizsen.
De se időm, se rizsem. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6791 üzenetére
Ahogy nézem, kmod és akmod is van.
A kmod csomag tartalmazza a modult. Ennek a futó kernellel és a driver verziójával is egyeznie kell.
Vagy akmod, az elvileg boot közben megkísérel neked modult forgatni, ha nem egyezik a verzió.
Vársz a kmod csomagra, megnézed updates testing ágban. Általában pár nappal a kernelt követi.
Vagy használod a régi kernelt.De mi az, hogy 5-ös kernel?
-
válasz
Neil Watts #6793 üzenetére
Ahogy az rpmfusion féle sem
-
válasz
Neil Watts #6791 üzenetére
Használd a régi, jól működő kernel verzióval. Vagy próbáld ki az nvidia driverét.
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6789 üzenetére
Van [link]
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6785 üzenetére
Tedd fel az accounts-qml-module csomagot.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6783 üzenetére
Maszek véleményem, hogy elvileg pont erre van a systemd. Hát ennyit ér.
Anno még init időkben jáccottunk ilyenekkel, ssd nélkül értük ez ezt a tempót. Talán páran még emlékeznek. -
kovaax
őstag
válasz
Neil Watts #6765 üzenetére
systemctl stop avahi-daemon
systemctl stop avahi-daemon.socket
systemctl disable avahi-daemon
dnf remove avahi-daemon
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6771 üzenetére
Aki Plasmát használ akonadival, az jobb ha türelmes, de Itt megy el még viszonylag sok idő:
Feb 12 10:38:55 localhost systemd-udevd[548]: Using default interface naming scheme 'v243'.
Feb 12 10:38:59 localhost kernel: usb 1-3.1: New USB device found, idVendor=1b1c, idProduct=1b15, bcdDevice= 3.08
illetve itt:
Feb 12 09:39:16 localhost chronyd[1118]: Selected source 84.2.44.19
Feb 12 09:39:21 localhost systemd[1]: NetworkManager-dispatcher.service: Succeeded.
Feb 12 09:39:21 localhost audit[1]: SERVICE_STOP pid=1 uid=0 auid=4294967295 ses=4294967295 subj=system_u:system_r:init_t:s0 msg='unit=NetworkManager-dispatcher comm="systemd" exe="/usr/lib/systemd/systemd" hostname=? addr=? terminal=? res=success'
Feb 12 09:39:21 localhost sddm-greeter[1471]: file:///usr/share/sddm/themes/plasma-chili/Login.qml:129:5: QML Image: Detected anchors on an item that is managed by a layout. This is undefined behavior; use Layout.alignment instead.
Feb 12 09:39:26 localhost audit[1527]: USER_AUTH pid=1527 uid=0 auid=4294967295 ses=4294967295 subj=system_u:system_r:xdm_t:s0-s0:c0.c1023 msg='op=PAM:authentication grantors=pam_succeed_if,pam_localuser,pam_unix,pam_gnome_keyring acct="***********" exe="/usr/libexec/sddm-helper" hostname=? addr=? terminal=? res=success'
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6775 üzenetére
Csináld fstabbal és dev névvel. Akkor lehet már 1/4-ét lefaragtad.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6771 üzenetére
Lehet hogy nem csak ez a gond, de boot alatt fel akarod vele csatoltatni az
508a12f9-409d-4645-b922-af712b0d4300
UUID-vel rendelkező háttértárolót az /mnt alá, azonban ilyet nem talál. -
Vladi
nagyúr
válasz
Első blikkre usermount 24 sec. Az mit mountol? ntfs?
-
csendes
addikt
válasz
/var/log/messages-ben látsz valami driver gondot?
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6757 üzenetére
Igen, 1-2 óra és abbahagyja.
-
válasz
Neil Watts #6728 üzenetére
Sajna nem tudok segíteni, se Nvidia kártyám nincs, se KDE-m.
-
válasz
Neil Watts #6726 üzenetére
Üdv itthon
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6689 üzenetére
Egy mentalitással van csak gond: fejlesszünk, hogy fejlesztve legyen.
A centos topikban volt már agymenésem a stream kapcsán. Vagy valami felesleges új fícsört találnak ki, vagy ugyan azt rágják úrja és újra.
Ilyen most a systemd, de mondhatnám a grub2-t is. A bevásárlós guis csomagkezelőktől falnak tudok menni. 100%-ban terminálból csomakezelek már évek óta. Mióta nincs yumex.
a dnf megy úgy volt, hogy fogták a yumot, kicsit átalakították, forkolták, meg feljavították oszt lett belőle dnf ami nem yum. Jah. Nemyum. Viszont ahogy kináz nyugodtan hívhatnánk yum 4.0-nak.
Itt is terjed sajnos a marketing mentalitás. Régen mérnökök terveztek eszközöket embereknek. Most marketingesek gyártatnak terméket fogyasztóknak.
-
leviske
veterán
válasz
Neil Watts #6674 üzenetére
Nem vagyok pro, de az egyértelmű, hogy a 31-et érdemes már megvárni. A Software Center nálam olyan jelentősen jobban működik, mint pl Ubuntu alatt. A dnf-nél viszont láttam már gyorsabbat, de lehet, hogy már a rpm-ostree-re koncentrálnak.
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6497 üzenetére
Azért annyira nem rossz a helyzet, magyarul: [link]. Vagyis 34 milliárd dollárt adott az IBM és nagy felárral vásárolta fel a RH részvényeket. Egyelőre még a vezérigazgatót sem rúgják ki.
Vagyis nem a RH ment rosszul, hanem az IBM forgalma csökkent és valamit mutatni kellett a részvényeseknek.
Lehet, hogy az Oracle is próbálkozott a felvásárlással, ezért lett a végén ilyen nagy a felár, persze most már verhetem a fejem a falba, hogy miért nem RHEL részvénybe fektettem a pénzemet.
A Fedora-t nem fogják bántani, nekik ez egy rakás ingyenes tesztelőt jelent, a támogatási ciklust már így is nagyon megrövidítették, a RH eddig is megválogatta, hogy mi mehet a központi repókba.
A CentOS meg szintén kell továbbra is, a versenytársakat (Oracle, SUSE) sakkban tartani, illetve a teljesen ingyenes Scientific Linux-szal szemben. Az Oracle Linux is ingyenesen letölthető egyébként, csak a támogatásért kell fizetni.
Azért nyilván jobban megnézik, hogy milyen FOSS projekteket hogyan támogatnak ezentúl, mondjuk a Gnome3 vagy Wayland esetében. -
Lacc
aktív tag
válasz
Lehet semmi, mint az MS is megvette a Githubot es nem rugta ki az eredeti csapatot sajnos, mert az eredeti csapat uzletileg tonkre vattak a Githubot.
Lehet beken hagyjak a Fedora-s csapatot. -
válasz
Aztán kinyírja mint az OS/2-t
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6304 üzenetére
Igen, sikerült is. Ami feltűnő volt, hogy a csomagok letöltése után az offline telepítés kb. két órát vett még igénybe, elég fura egy teljesen alap workstation-nél GS és mate asztai környezettel. Szóval gyorsabb nulláról feltolni egy tömörített lemezképet a megfelelő asztali környezettel.
Így elsőre az új tapéta túl harsányra sikerült, az előző halványkék medúzás sokkal kellemesebb.
Változás, hogy a nem szabad forráskódú "harmadik feles" szoftverek (Chrome böngésző, NVIDIA. Steam), mostantól könnyebben telepíthetők, illetve javult az energiagazdálkodás [link].
Ha a most megjelent Ubuntu-val hasonlítom össze, akkor azt lehet mondani, hogy az "Ubuntu Mate" spin mate-tweak-kel gyakorlatilag már minden asztali környezetet tud utánozni, beleértve a Windows-t, macOS-t, Unity-t, GS-t és minden mást és mindezt viszonylag erőforrás-takarékosan és a gnome2 stabilitásával (persze a kiválasztott kompozitor azért ezt ronthatja, hardvertől is függően). Az egészet a Mint-től vették át - fordult a kocka- és továbbfejlesztették. Úgy egyébként se az Ubuntu, se a Fedora nem hozott nagy változásokat a fentieken kívül.
-
válasz
Neil Watts #6304 üzenetére
Annyira lekötött a 1803, hogy el is feledtem. Viszont itt a remek alkalom egy tiszta KDE-s telepítésre...
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6267 üzenetére
28-ba várhatod, vagy felteszed Flatpak-el, ott ma frissült.
-
csendes
addikt
válasz
Neil Watts #6267 üzenetére
Ha sürgős, akkor egyszerűen lehet telepíteni LibreOffice 6.0.0-t: [link]
Normál használatra még azért érdemes kicsit várni, mondjuk a 6.2-ig. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6265 üzenetére
Nem mélyedtem el a témában, de nekem minden bill meg egér működött. Sok gombbal, meg multimédia gombban is. Gnome alatt látott mindent és beállította, hogy mit csináljon.
Még olyan esetben is, amikor a win driver se xp-n se 7-en nem működött. A multi gombok winen halottak, gnome meg ki is találta, hogy micsinálnak.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6263 üzenetére
Ez amúgy mi a szösz és mi a szöszre való?
Passzolok. Elvileg egy egérhez nem kell varázslat, hogy működjön.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6252 üzenetére
27'be mi van dnf guinak? dnfdragora, vagy még dnf-yumex? Erősen ajánlok egy normális guit.
Vagy egy évtizedig boldogok voltunk a yumexszel.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6254 üzenetére
https://flight-manual.atom.io/getting-started/sections/installing-atom/#platform-linux
"To install Atom on [...] Fedora [...], add our official package repository to your system by running the following commands:"
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6252 üzenetére
"Hogy tudok a rendszerbol egy COPR repot eltavolitani?"
Kitörlöd a /etc/yum.repos.d/ könyvtárból.
"A GNOME Software bebugolt vagy nem tudom mit csinalt, mert most ez fogad"
Megpróbálhatod megjavítani a packagekit-et:
- töröld a db fájlokat innen: /var/lib/PackageKit/
- PackageKit daemon újraindít
-pkcon repair
Atom szövegszerkesztőt meg vagy a hivatalos repóból tedd fel, vagy flatpak-el.
-
BoB
veterán
válasz
Neil Watts #6250 üzenetére
Valószínű csak bizonyos esetekben, mert nálam is DP kábel van, de nincs ilyen problémám.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6246 üzenetére
Fasza.
Következő kernelfrissítésnél ellenőrizd! Mert erősen gyanús, hogy újra kell forgattatni vele a kernel modult!
Idővel teszteld újra az rpm fusionos drivert, ha ettől a nyűgtől meg akarsz szabadulni."felraktam a legfrisebb beta nvidia drivert az nvidia oldalarol."
"Ezeket meg lehet oldani?"1. Nem.
Pont ezért.
2. Meg persze, de ez inkább bugvadászatnak tűnik. Ha kedved van hozzá, kezd el, ha nem valahogy élj együtt velük. Majd csak javítják.
3. Most akkor működik, vagy sem?"Erdekes modon F27 alatt van is."
Khm...maszek megjegyzésem, hogy akkor hol is ülnek a mérnökök és hol a ....
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6244 üzenetére
Milyen kompatibilitási gondok voltak? Ezt a sorozatot fejlesztik még rendesen. elrepóban meg van egy csomó extra driver.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #6242 üzenetére
Ahogy nézem ez a gondod inkább nvidia specifikus. Egyszerűen nem volt jó a kernel modul.
Ilyen esetben noveaou driver is megoldás lehet.Passz amúgy, hogy most épp fedora hogy áll a kérdéssel. rpm fusionban van kmod és akmod csomag is 387.34 driverhez. Ki kéne próbálni. Mondjuk akmod csomag elvileg pont erre van.
További maszek megjegyzéseim:
azért eltées ubuntu és csak úgy váltogatja a kernel főverziókat... nem annyira tudom komolyan venni.
Következő jó megoldás: tegyél fel centos-t.uname -a
Linux localhost.localdomain 3.10.0-693.2.2.el7.x86_64 #1 SMP Tue Sep 12 22:26:13 UTC 2017 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/LinuxTuti nem lesz bajod a túlfriss kernellel.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #5902 üzenetére
Próbáld ki. Elvileg össze van rakva rendesen minden felületre: spinek.
Ha mégse, akkor jön az opensuse. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #5899 üzenetére
1. Igen, ideje volt, hogy benőjön a fejed lágy.
2. Az egy erőmű, hasítani fog vele.(#5900) BoB:
el7 hibrid ilyen szempontból, ha nagyon akar akkor inetdézhet. A többi: jah.
Egyébként a 8-ban elvben már nem lesz csak systemd.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #3823 üzenetére
Szerintem nem annyira félrevezető. Általánban ide találnak az emberek.
Én kiállok a core mellett hagyománytiszteletből.Többiek? Na év végi szavazás.
Lehet inkább az 1. hszt kéne szerkeszteni. Lesz időm összeállítom.
-
ViZion
félisten
válasz
Neil Watts #3823 üzenetére
Hmm... vagy csak a nevedet szeretnéd monopolhelyzetbe hozni?
Szerintem kivehető, bár félrevezetőnek nem gondolom így sem.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #2669 üzenetére
link: így lehet feltenni.
Mondjuk sokat nem nyersz vele, mert az uvd-t fehér embernek még nem sikerült beizzítani, a 3d support desktophoz elég a radeon driver is.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Neil Watts #2664 üzenetére
Idővel biztos lesz, de addigra nem hiszem, hogy a fedora lesz az egyetlen gnome 3-as disztró.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Neil Watts #2662 üzenetére
Az egész fglrx-et.
Inkább nem minősítem a helyzetet, csak szóltam, hogy ha amd, akkor fedorán nyílt driver.
-
törölt tag
válasz
Neil Watts #2657 üzenetére
szerintem a gconf-editorral ki lehet cserélgetni.
nem ebay, még decemberben nyertem egy játékon, közvetlen a maizutól postázták ki
-
ntomka
nagyúr
válasz
"F15 ala van normalis ati driver?"
Vagy a nyíltat használod, vagy felejtsd el. A fedora és az amd nem játszik együtt.
-
floatr
veterán
válasz
"Ki lehet cserelni az ablakvezerlo gombokat, hogy a masik oldalon legyenek?" -- WTF
húzófeature lett, ami tavaly ilyenkor mindenkit seppukura késztetett a sajtóban?
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1831 üzenetére
Hátőő elég kevés az erőforrás rá.
link
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1829 üzenetére
Újszülött, nemde?
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1726 üzenetére
Nekem laptopon kisebbre vannak véve picit a betűk, a standard betütípussal ami alapból van, és LCD subpixel smoothingra van állítva a appereance/fonts-ban. Szerintem szép, semmi elmosódás vagy élek
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1701 üzenetére
Eddig bírta.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1701 üzenetére
szerintem az :-) az l10n elvileg lokalizáció, de kitudja :-)
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1699 üzenetére
KDE 4.2 van benne, ha van a KDE-nek magyar verziója, akkor szerintem az is van, de nem próbáltam
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1662 üzenetére
Ránéztem phoronixon, ott azt írják hogy a radeonhd 1.2.3-as driverben már van dri meg exa támogatás, ahogy néztem repoban 1.2.4-es van, szerintem azzal kellene megpróbálkoznod. Elvileg az a driver ami fejlődik, a novellesek írják, és az pont az r500/r600 sorozat támogatását célozta meg. Ahogy néztem, a driverben már minden van ami compizhoz meg közepes 3d-hez kellhet
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1660 üzenetére
MIlyen ati kártya? Próbáld a radeont vagy a radeonHD-t.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1500 üzenetére
nekem a laptopomban GMA950 vagy valami ilyen volt, a legjobb linuxhoz, játszani nem lehet vele. Pont ez a gáz, ezért nem lehet neked jó tanácsot adni, mert gondolom maradna Wined is és azon meg gondolom játszanál is, ahhoz NVIDIA vagy AMD kártya kell, de azok meg linux alatt max 2D-ben fognak menni, lehet csak vesa driverrel, szóval valamiről le kell mondani, az meg mindig nehéz. Ha hosszú táv, talán ATI, mert opensource a driver, ha rövidebb táv, akkor talán NVIDIA mert van működő driver általában... szóval ...
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1498 üzenetére
pedig a válasz pofonegyszerű: egyik sem, helyettük intel :-) de szerintem ezzel nem lettél kisegítve.
ATI-ról (vagyis AMD-ről) nem tudok nyilatkozni, de az NVIDIA most már legalább működik 3D gyorsítással, és nem is nagyon fagy... hibernate meg suspend persze felejtős, de majd egyszer annak is eljön az ideje
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1488 üzenetére
Lehetett. Az oldal jelenleg erősen a készülő kategória.
Momentán nem lehet regelni.Viszont egy teljes fél órát ott töltött az egyik írásom.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1424 üzenetére
Én is ledúrtam az F9-et.Debian fel ideiglenesen.Majd ha lesz driver meg ezaz akkor visszatérünk rá.Egyenlőre a stabilitásról annyit,hogy egyheti használat után idegesitően lassú lett az egész.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1426 üzenetére
Jóvan, majd.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1424 üzenetére
Nekem oké. Te géped. Viszont szerintem F9-re gyári driver holnap se lesz.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1422 üzenetére
Logot mutass!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1418 üzenetére
Az érdekes. Majd alkalom adtán nézzünk egy xorg.0.log-ot. Valamiért nem indul nálad a direct rendering.
-
válasz
Neil Watts #1415 üzenetére
MOD: A be tudom lőni a kártyát az odáig terjed, hogy felrakom a zárt meghajtót, és van C-F-om...
OK!
Direct renderingre igaz, hogy yes a válasz, de a vendor Mesa GLX! Mit tegyek????
Ez a jelenség van Ubuntunál és FFedoránál is! -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1409 üzenetére
nos, szerintem a felhasználást nem az os hanem az alkalmazások határozzák meg, tehát semmi különbség nincs ilyen szempontból köztük,ha...
ha mondjuk szereted az explorert, a windows media playert, az outlookot, a winampot és warezolt photoshoppal szeretsz fotót editálni, meg crackelt neroval cd-t írni akkor az xp nagyon jó.linuxon meg: gnomeot-e használsz? igen, akkor az hardy és f9 ugyanaz
alkalmazások? firefox, thunderbird vagy evolution, mind megy mindkettőn, ntfs stack ugyanaz, java ugyanaz kb.a kérdés használsz-e pl olyan progit ami csak .deb-ben van. akad egy pár, nekem nem nagyon van olyan ami ezek közül fontos lett volna. java terén talán picit előrébb van az f9 ha open source megoldást nézünk, de ezt csak arra alapozom hogy fedoraproectes ember van az openjdk boardjában, ezzel szemben az ubuntun repositoryban vagy a closed source jdk. f9-en csomag letölt és feltesz, nem nehéz, de egy fokkal kényelmesebben megy ez ubuntu alatt. mp3, nos, ezt az ubuntu felajánlja, fedorán meg megmondtuk már százszor melyik 3 csomag kell kb hogy menjen :-)
a fő különbség az adminisztráció. abszolút személyes véleményem hogy a yumex jobb mint az ubuntu csomagtelepítője, vagy a synaptic. szerintem a system-config* eszközök is jobbak mint az ubuntu foolproofnak tervezett de szerintem korlátozott eszközei. és én a sudo-t sem szeretem használni, és nem is tartom jó megoldásnak.
ezzel szemben az ubuntun sokminden egyszerűbben megoldható, az apt gyorsabb és állítólag az egész rendszer gyorsabb picit, a boot biztosan.
tradícionálisan (már ha lehet ilyet mondani) a fedorát bleeding edge disztrónak tartják, azaz a legújabb dolgok kerülnek bele, erősen fejlesztésorinetált az egész. ezért gyakoribbak a bugok.
az ubuntu meg felhasználóbarát próbál lenni, egy fél lépéssel hátrébb az innovációban, de felhasználóorientáltabban. (amit ahogy olvasom egy cseppett félretettek, és elfedorásodtak abban az értelemben hogy sok újat tettek a hardyba, a felhasználók meg visítanak pár bug miatt)a lényeg, bármelyiket lehet ugyanarra használni, 80 százalékban érzelmi alapon döntesz majd te is mint mindenki a maradék 20 százalék meg marad az érveknek. :-)
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1407 üzenetére
Úgyis hetente telepítesz.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1407 üzenetére
az alien egy olyan program ami konvertálni tudja a csomagokat, rpm, deb meg asszem slackware-es tarok között konvertál.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1397 üzenetére
Momentán egyikkel sem. A gyári fglrx az még nagyon alfa, gamma, a radeonHD meg nem tud 3d-t. Várni kell még vele.
Vagy maradsz a 8-nál és akkor a gyárit. -
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1388 üzenetére
nV 96xx-hez jelenleg nincs stabil driver. Ati 3xxx-hez van. Ez alapján mérlegelj.
(#1383) zoltanz:
Ha az rpm-ek susihez vannak akkor nem valószínű, hogy felmegy fedórára. Illetve felmegy, csak futni nem fog. (Jó, van mondjuk 38,42% esélyed.
)
Amúgy mi az? Nincs rá fedora rpm, vagy más program? -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1388 üzenetére
a vásárlás pillanata előtt kb egy héttel gulizz a hardver támogatásával kapcsolatban, mert minden tök kiszámíthatatlan. az nvidia driverekkel nekem bajom nincs, csak ha épp nincs. persze, nekem sosem volt 3-4 évnél fiatalabb kártyám :-)
-
zoltanz
nagyúr
válasz
Neil Watts #1384 üzenetére
Köszi, rendben javasoltnak tekintem
. én is így gondoltam akkor rendben. Azt viszont nem értem mibe lenne a Fedora -ra is kiadni egy hasonlót vagy egy linket odabiggyeszteni.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #1364 üzenetére
Azért moonman-t egységsugarúnak nevezni elég érdekes bár nem tudom mire vonatkozik Nálad az r=1
Hogy on is legyek, érdekes, azt vettem észre az F9-nél, hogy jobban terheli a laptopom mint pl az Ubi. Pedig nincs több szolgáltatás indítva stb.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1351 üzenetére
Már bocs, hogy csak így lecseszek, de ki a szart érdekel monnman és a win a fedora topikban?
Lehetőleg az ilyeneket mellőzd.
Úgylátom, ez nem csak rád vonatkozik.... én is szarul keltem ma.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1354 üzenetére
Nézd sokan kezdtük,kezdjük MS fanként.Ostobaságot persze nem akarom védeni sem mentegetni,DE! :be kell ismernem sok desktop és szerver alkalmazás sokkal stabilabban biztonságosabban és olcsóbban,esetenként ingyenesen elérhető kellemes környezetben linux vagy BSD alapokon...
Az MS is egy változó képlékeny tákolmány,a külömbség a zárt forráskódban a profilorientáltságukban és a filozófiájukban van elsősorban.
Sokan azért nyitottunk pár éve a *nix rendszerek felé,mert nem szeretjük ha korlátoznak minket,illetve források szükében a kényszer nagyúr alapon.
Mára eljutottam jómagam odáig,hogy szívesebben használok RH alapú disztribeket mint MS termékeket ahol ez lehetséges.
Ám a szellemi tőkét,a tudásvágyat pótolni szoftveresen a *.nix rendszerek nem képesek,ezért sokan nem ajánlják ezeket a rendszereket a "kényelmesebb"(hülyébb) juzereknek. -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1349 üzenetére
ne emelj semmi ramon, a gnome nem azért indul lassan mert kevés a memória, hanem mert elindul egy csomó szolgáltatás, amire neked desktopon nincs szükséged, vagy legalábbis nem kell hogy fusson. Ez alapján be tudod magadnak álítgatni mi kell és mi nem. De ne várj villámbootot, ez ilyen, ebben az ubuntu sokkal jobb, ők szépen kiprofilozták az egészet, meg eleve máshogy indítják a szolgáltatásokat, az Xp is gyorsabban indul, ez egy élhető és elfogadott "gyengesége" a fedorának
Itt egy összehasonlítás, ha megnézed ott is pont 45 másodperc a login prompt -
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #1351 üzenetére
Te ez mind el is olvastad? Hát nekem ennyi időm erre most nincs.
Sianis
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1338 üzenetére
Nos, hozzátenném, nálam core duo 1,66-on 768 mega van leosztva a virtualboxban és 8 megás videókártya, egyáltalán nem lassú. javaslom hogy szedd le a legújabb 1.6-os VirtualBoxot, és fedorát válassz oprendszernek, valamint ha kell variálj a virtualizáció és a pae engedélyezgetésével
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1336 üzenetére
Kifogástalanul,de ezt másodszorra kérded,én meg irom.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1334 üzenetére
őizé: Fedora alapból 9 bibagájt.512RAM kiosztása Virtualboxban az nem 512Mb RAM de ebbe most nem mélyednék bele...(akit érdekel a memóriacímzés az google.hu)
a 16MB VGA szintén avétos a gnomenak bármelyik disztrónál,az inkább Xface kategória. -
válasz
Neil Watts #1314 üzenetére
Már csak 1,5 óra!!!!
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1314 üzenetére
Passz. Milyen számlálót akarsz? Ha f9 akkor siess, mert már csak 4 óra.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1311 üzenetére
Hát leginkább azzal ami neked a leggyorsabb :-) nekem a szlovák mirror szokott a leggyorsabb lenni, ftp.upjs.sk asszem. a torrent persze lehet sokkal gyorsabb ha már van elég seed
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1293 üzenetére
Reset counter Sat May 10th 7pm GMT.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1307 üzenetére
őizé én DVD-ről telepitettem a tökéletes rendszeremet.
A live CD-ről nemtudok mit mondani. -
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1303 üzenetére
Simán gond nélkül.
-
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1269 üzenetére
VirtualBoxban nálam is qrvalassú, asszem 24-es kernel felett minden linux, de a fedora rawhide kb 5 perc alatt jutott el a gnome-ig, livecd... ehhez képest installálva teljesen jó, lehet valami bug vagy a virtualboxszal. olvasgattam, és a guest additions telepítése, meg a virtualizáció engedélyezése elvileg megoldhatja a problémát
-
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #1274 üzenetére
Nem baj, így is értettük
A rawhide repo-k azok milyenek?
-
válasz
Neil Watts #1273 üzenetére
a lassú és a lehet között egy vessző hiányzik..
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1269 üzenetére
Nekem gyorsan betölti a gnome-ot, pedig titkositott fájlrendszeren megy.
sudo bubuntu cp .// //devnull
-
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #1258 üzenetére
Igen.
Más: Nekem vhogy szimpatikus egyébként a sudo-zás.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1266 üzenetére
vegyes érzéseidről posztoljatok kérlek.
-
válasz
Neil Watts #1262 üzenetére
Szia!
SZVSZ várjuk meg a véglegest mert az azért úgy biztonságosabb...
-
ZCoyote
őstag
válasz
Neil Watts #1254 üzenetére
Hát én most hibernáltam egyet. Aztán a power gombbal kellett elindítanom a gépet mert beállt mint a hal szeme.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1240 üzenetére
Nos én nem próbálgattam a beta verziót sem vmware,se éles helyzetben szóval erről érdemben nem tudok mit nyilatkozni.
cca.24 óra használat után nem tudok konkrét hibát problémát emliteni.
vinyótekerést én nem vettem észre,megjegyzem előtte Vista volt ezen a merevlemezen,no ott volt tekerés.
összességében ez a disztribúció nálam jelenleg vezeti a mezőnyt,bár fizetős változatok közt a powerpack mandriva sem rossz.
Szerintem ha az emberek kicsit jobban ismernék ezt a disztribuciót akkor kevesebb
bubuntu juzer lenne,mert nagyságrendekkel stabilabb az unstable redhat mint az unstable debian.
Akinek esetleg kell egy fedora 9 és pesten a nyugati környékén van dobjon privit. -
válasz
Neil Watts #1240 üzenetére
MOD:
Virt. gépben a DVD test után errort ír b***za meg...
Lehet én vagyok a hülye, de a release day az máj. 13ra van írva ugye?
A fedoraproject.org-on még mindig 3 nap van írva.... 14.-re lesz akkor meg vagy hogy?MOD2: azt a számlálót ami a fedoraproject.org-on van azt be lehetne illeszteni a hozzászólásomba?
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1227 üzenetére
Repo-k jelenleg csak konzolból nyújtják tudásukat!
Amúgy én teljesen elégedett vagyok,minden simán felment, Ati külső drivere nélkül is van 3D gyorsitásom (Radeon 9550).
Clean install volt,titkositott LVM eredetileg is tervben volt.
Videólejátszás tökéletes minden beállitás nélkül Xine és VLC használatával.
Skype,Emesene,Deluge kocc nélkül felment.Amúgy meg kérdezzetek.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1227 üzenetére
Igen.
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1225 üzenetére
3.3 Gb tegnap hivatalos repóbol leszedtem én is. pár hsz-el előbb linkeltem egy képet róla.
tess
-
delacct
tag
válasz
Neil Watts #1218 üzenetére
kicsit olvass vissza. Már szedheted. Én pl erről irok.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Neil Watts #1199 üzenetére
OpenSolarisról nem sok jót írtak
Odébb van az még.
Van Centem. Az lényegében egy forrásból újraépített rhel. 99%-ban megegyezik vele.
Előnye: nagyon hosszú támogatás, marha stabil, alig frissít. Érződik rajta, hogy betonbiztosra tervezték.
Amiben gyenge: csomagkezelés baromi bonyolult. A 3rd repók vacakok. Alig van hozzá program. Elsősorban desktopra igaz, hogy kevés a progi. Kapsz kb mindenből egyet. Igaz vannak külső repók, de azok vagy kevés dolgot tartalmaznak, vagy borzalmasak.
Az rpforge például képes a saját függőségeibe belezavarodni.
Ha lenne hozzá egy livna színvonalú, akkor már hajítanék el miatta minden mást. -
rokefeller
senior tag
válasz
Neil Watts #1193 üzenetére
neked meg ha nagy disztrótesztelési lázban égsz, akkor ajánlom a mai megjelent friss ropogós OpenSolarist :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest