Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
ootis
csendes tag
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
A yumexben kerestem az 1.5 öt, de csak 1.4.9.9. van az x11 hez
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Ezt egy kicsit bővebben kifejtenéd? Mit hogyan csináljak?

-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
sikerült visszaállítani, visszaírtam az xorg.cof filet és észheztért.
A hibákról ennyit tudtam kihámozni, ha ez mond valakinek valamit:(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions//libdri2.so
(II) Module dri2: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.0.0
ABI class: X.Org Server Extension, version 1.0
(II) Loading extension DRI2
(II) LoadModule: "radeonhd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeonhd_drv.so
(II) Module radeonhd: vendor="AMD GPG"
compiled for 1.5.0, module version = 1.2.1
Module class: X.Org Video Driver
ABI class: X.Org Video Driver, version 4.1
(EE) module ABI minor version (1) is newer than the server's version (0)
(II) UnloadModule: "radeonhd"
(II) Unloading /usr/lib/xorg/modules/drivers//radeonhd_drv.so
(EE) Failed to load module "radeonhd" (module requirement mismatch, 0)
(II) LoadModule: "kbd"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//kbd_drv.so
(II) Module kbd: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.3.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 2.0
(II) LoadModule: "mouse"
(II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input//mouse_drv.so
(II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
compiled for 1.4.99.901, module version = 1.3.0
Module class: X.Org XInput Driver
ABI class: X.Org XInput driver, version 2.0
(EE) No drivers available.
Fatal server error:
no screens found -
ootis
csendes tag
Ok, megpróbálom feltenni a másik lejátszót, csak ezt még eddig nem ismertem.
Igen radeon Hd. a yumexel telepítettem, utána aképernyő beállításainál a vga drivert átállítottam a radeonhd driverre. Azthiszem ez volt a neve.Kijelentkezés és a monitorról eltűnt a kép, ujraindítás és már a graf felület nem inddult el. Sajna sejtettem, hogy a startx parancs indítja az X-et, csak bíztam benne h. én tudom rosszul. Azzal nem indult.
-
ootis
csendes tag
válasz
rokefeller
üzenetére
Hi!
Az xmms ugyan azt a hibát dobja, nem egyezik meg a verziószám (egyébként tényleg nem egyezik). Letöltöttem a fent említett drivert a vga-hoz. Telepítettem és átállítottam hogy azt a drivert használja a kértyához, azóta a grafikus felület nem indul be
. Szöveges módot kapok, a graf felületet milyen paranccsal lehet indítani? -
ootis
csendes tag
szia!
Köszi az infót, a policykittel megoldódott a dolog. Telepíteni akartam az xmms mp3 modolját és aarra pedig ezt irja:
"Missing Dependency: xmms-libs = 1:1.2.11 is needed by package xmms-mp3-1.2.11-1.20071117cvs.lvn9.i386 (livna)"
pedig elméletileg feltette az xmms libet az xmms-el együtt.
Az ati kártya(hd2600) életrtekeltése még mindig olyan nyűgös mint fedora 8-nál? -
ootis
csendes tag
Szia!
A livna felment végre, a kulcs meghozta a kedvét a működésre, viszont most vettem észre h. a win.-os meghajtókat csak rendszergazdaként engedi megnyitni, userként nem!
a media mappám ahová behúzná tök üres, a számítógép ikon alatt megjelennek a meghajtók, de hiába kattintgatok semmi sem történik!
Ez baromira érdekes. Miután beléptem rootként, kiléptem, beléptem felhasználóként helyrejött minden, viszont ha újraindítom és egyből userként lépek be akkor ujra nem megy! -
ootis
csendes tag
Ok. Köszönöm megpróbálom feltenni, több helyen is írtak ilyen hibát, ha minden igaz ez a megoldás .
Egyébként a Fedora mért nem hajlandó leállítani a gépt?Mindent lekapcsok, de a gép nem áll le. Ez már nekem F8 alatt is fennállt. Neked nem voltak ilyen problémáid? Milyen linuxot használsz? -
ootis
csendes tag
Szia'
Ez a dolog sem akar menni! A csomag megvan, de valami kulcsot hiányol belőle, a yumexben sem jelenil meg.
"Total download size: 9.1 k
Is this ok [y/N]: y
Downloading Packages:
warning: rpmts_HdrFromFdno: Header V3 DSA signature: NOKEY, key ID a109b1ecPublic key for livna-release-9.rpm is not installed"
-
ootis
csendes tag
Szia!
A képernyőfelbontást sikerült rendberaknom, valóban a root mappában volt a file
, viszont a csomagtelepítővel nem boldogulok, emiatt a livna-t sem tudom feltenni. Ha letöltöm és duplaklikk az rpm csomagra, akkor ezt írja vissza:"Local file installer is running as a privileged user.Running graphicl applications as a priveleged user should be avoided for security reasons. Packagekit applications are security sensitive and therefore this application will now close" 
-
ootis
csendes tag
Köszi a gyors segítséget, így biztosan jó lesz. Eközben találtam egy újabb gondot, csomagot szerettem volna telepíteni a csomagkezelővel, de hibát ír ki:
"Nem indítható el a menüelem
Nem sikerült a gyermekfolyamat(/usr/bin/gpk-insall-file)végrehajtása (Nincs ilyen file, vagy könyvtár)"
A másik kérdésem az lenne, hogy a yum-mal milyen csomagokat lehet telepíteni, a csomaglistát hol tudom megtekinteni? A válaszokat előre is köszi, és a bocs a bénáskodásért! -
ootis
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám. Root-ként a képernyőm felbontását átállítottam F9 Gnome-ban és azóta csak fekete képernyőt kapok semmi nem jelenik meg, userként működik. Mit tudok ezzel kezdeni, melyik file tárolja a root képernyőjének felbontását? A segítséget előre is köszönöm!
-
ootis
csendes tag
Nemáá! Még mindig a 2600Xt karim van, csak az F8 alatt nem volt hajlandó normálisan működni, ezért vállaltam be az F9-et. Melyik szokásos progikra gondolsz, ha nem vagyok indiszkrét? BTTV? Azzal próbálkoztam a régi linux alatt, de nem volt hajlandó föltenni magától, ha jól értelmeztem valami kernelverzió nem tetszett neki.
-
ootis
csendes tag
Sziasztok!
Telelett a hócipőm az F8-al, ígyhát feltettem az F9-et. Talán a videókarim is hajlandó lesz működni mostmár! Esetleg Fedora alá létezik e valami egyszerűen telepíthető Tv alkalmazás , mert videót kellene digitalizálnom, de win alat minden marhaságot, csinál. egyébként a karim Pinnacle PCTV PRO.
A segítséget előre is köszönöm! -
ootis
csendes tag
Szia!
Megnéztem a kimenetet, és ezt kaptam.
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Unknown device 9588 (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: PC Partner Limited Unknown device e420
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 16
Memory at d0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
Memory at e1000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=64K]
I/O ports at a000 [size=256]
[virtual] Expansion ROM at 48000000 [disabled] [size=128K]
Capabilities: [50] Power Management version 3
Capabilities: [58] Express Legacy Endpoint IRQ 0
Capabilities: [a0] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/0 Enable-A VGA PCI-E-es, a Fedora pedig 32-bites. Csak egy monitort használok, az is CRT, plussz a Composit kimenet van bekötve a TV-be.
-
ootis
csendes tag
Szisaztok!
Kipróbáltam Rollins ötletét, de ez nem vezetett eredményre, még valami gáz van!
Vladi levettem a kimenetet, idézem:[root@localhost ~]# lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Unknown device 9588[root@localhost ~]# cat /var/log/Xorg.0.log | grep WW
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(WW) No monitor specified for screen "Screen0".
(WW) The core pointer device wasn't specified explicitly in the layout.
(WW) No FontPath specified. Using compiled-in default.
(WW) fglrx(0): Failed to open DRM connection
(WW) fglrx(0): board is an unknown third party board, chipset is supported
(WW) fglrx(0): More than one displays are connected,so clone mode is enabled
(WW) fglrx(0): No DRM connection for driver fglrx.
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
(WW) fglrx(0): Textured Video not supported without DRI enabled.
(WW) <default pointer>: No Device specified, looking for one...
[root@localhost ~]# cat /var/log/Xorg.0.log | grep EE
(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER
(EE) fglrx(0): atiddxDriScreenInit failed, GPS not been initialized.Ezeket kaptam vissza!

-
ootis
csendes tag
Helló!
Nem akarok rootként videózni, csak forcsállottam hogy nem megy a dolog úgy ahogy gondoltam! A gyári driveren a videómghajtót érted? A "gl2" meghajtóval ment az mplayer, viszont a kép nagyon akad (lehet videókártyagond).
Megnéztem a kért videókimeneteket:
[root@localhost ~]# fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.4 (1.5 Mesa 6.5.2)[root@localhost ~]# glxinfo | grep direct
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
[root@localhost ~]# glxinfo | grep OpenGL[root@localhost ~]# glxinfo | grep OpenGL
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL version string: 1.4 (1.5 Mesa 6.5.2)
OpenGL extensions:Ezeket kaptam vissza!
Segítséget előre is köszönöm, bocs a hosszú üziért! -
ootis
csendes tag
Szia!
A hangot Rollins linkje megoldotta (nálam ICH6-os chip van a lapon).
Az mplayerrel még van egy kis gáz, mégpedig: felhaszálóként az xorg drivert választva van kép és jó, de rootként a képet 1/3 részére összetolja és fekete fehér képet ad. A másik gond pedig az lenne hogy teljes képernyőr váltva nem hajlandó a képet kinyújtani, csak akkora képet tesz ki amekkora a film felbontása.
A videót még nem tudtam konolyabban megnézni majd jelenkezem azzal is!
A segítséget előre is köszönöm!
-
ootis
csendes tag
Helló!
A videókártyát sikerült felkönyörögnöm, a catlyst is elindul mégis ismeretlen eszköz ként látja (fglrx ...)
A catalystban a 3d-re vonatkozó részeket nem tudom állítani, ez nem is nagy gond, mert nem játszom, de az már igen hogyha egy ablakot alrébb szeretnék tenni akkor a kápernyő 'akad' mint windowsban amikor nincs telepítve videóvezérlő! A hanggal nem sikerült zöldágra vergődnöm, a hankari teszt az megy, de ezenkívül semmi, még a rendszerhangok sem. Az mplayerrel is gondom akadt, mert ha az mplayert az mplayer paranccsal indítom akkor kejátszik szinte mindent természetesen hang nélkül, de ha a grafikus felülettel própálkozok akkor kihal hibaüzenet "error opening/initializing the selected video_out (-vo)device"
.Ezt már végképp nem vágom!
Bocs a hosszú üziért! -
ootis
csendes tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem, az f8-at telepítettem, de nem hajlandó a videókártyámat normálisan felismerni (hd2600xt).Letöltöttem a gyári linuxos meghajtóprogramot de az sem ment fel. A hab a tortán már csak az hogy a fedora 6 alatt volt hang, viszont ezalatt nem szólal meg semmi! A hangkártyám audigy 2zs. Ha tud valaki seggítsen légyszi! Köszi előre is!

Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4173, 94% Akkumulátor
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4011
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Szöveges módot kapok, a graf felületet milyen paranccsal lehet indítani?
, viszont a csomagtelepítővel nem boldogulok, emiatt a livna-t sem tudom feltenni. Ha letöltöm és duplaklikk az rpm csomagra, akkor ezt írja vissza:"Local file installer is running as a privileged user.Running graphicl applications as a priveleged user should be avoided for security reasons. Packagekit applications are security sensitive and therefore this application will now close" 

.Ezt már végképp nem vágom!