- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
rokefeller
senior tag
ellenőrizd le hogy a libflashplayer.so -ra mutató symlink megvan-e a megfelelő helyeken, mint pl /usr/lib/mozilla meg /usr/lib/xulrunner, lehet csak az egyikben van meg, és a firefox pont a másikban keresi... nálam alapból a mozillában volt meg, de a lferea(rss olvasó) nem látta, csak akkor ha a xulrunnerben is benn van. másik ötlet a reinstall :-) egyébként ha az címsorba beírod hogy about:plugins akkor meg tudod nézni hogy milyen plugineket, melyik verziójukat látja, stb.
-
rokefeller
senior tag
Az nekem sem megy, 9-en ment, a tizesen is látom a szép is sávot, de a hangerő nem változik, szerintem rossz vagy nem létező mixer csatornához van hozzárendelve gyűlölöm a szoftveres hangerőszabályzást, pl ezért, meg azért ami mondjuk könyvtárban van bootnál, hogy akkor most nekem is sikerül fellármázni mindenkit ha kinyitom a gépet, vagy épp mute volt a legutolsó állás...
-
rokefeller
senior tag
Nekem acer notin problémamentesen működnek, esetleg próbáld a billentyűkiosztásnál a konkrét billentyűzet típust asusra állítani, aztán keresgélj a kiosztások között, ha kinagyítod, akkor látszik, van-e fn billentyű, és ha megnyomod, akkor elvileg látszania kell az ábrán, mindig mutatja a lenyomott billentyűt. Meg a kiosztás opciói közt is is vannak spéci beállítások, pl hogy a win billentyűket suernek vagy milyen billentyűnek mappelje be. Legegyszerűbben ezeket úgy éred fel ha felteszed a keyboard indicator appletet a panelra, és abban megvan mint jobbklikkel, magyarul nem tudom mi a neve
-
Octi
aktív tag
Sziasztok!
Akkor vázolom, mire jutottam
Windre pendrive-ról fel tudtam erölködni a 9-est. Azonban egy darab hardware-t nem ismert fel. Se hang, se hálókártya, se wifi. Mind Realtek.
(Sajna a floppy-s dolog nem jött össze, mert ezen a netbook-on olyankor nincs egyenlőség jel. Azt hittem agylobot kapok. Minden restart 10 perc
)
Begurultam, és ment vissza a kubi.
De úgy döntöttem, nem élet az élet fedora nélkül. Ezért feldobáltam az Asus notira
Na azon az inteles cuccokat megtalálta szépen, és ment minden elsőre. Most ismerkedünk
Egyenlőre ennyi. Ha kérdésem lesz, bátran nyaggatlak majd titeket
-
rokefeller
senior tag
Szerintem nem bios probléma, bevalott dolog hogy a teszt release-eknél fut egy csomó debug dolog, mindig gyorsabb az aktuális stabil, és a majdan megjelenő stabil is gyorsabb lesz. A LiveCD-s dologban igazad van, azt benéztem, ott még nem fut az anaconda. A másik hogy a futó rendszeren egy csomót lehet még gyorsítani majd a service-ek babrálásával. Rengeteget le lehet tiltani, gyorsítja a bootot is, meg általában gyorsít. Meg ha compizt használsz, az is vicces, elvileg lassabb lesz, de valahogy a GUI mégis gyorsabbnak tűnik. Az aptról meg hamar leszoksz, a yum picit lassabb, de az össz tranzakció általában nem szokott lassabb lenni, pláne amikor mondjuk arról beszélünk hogy a csomaglista letöltéssel a yum szöszöl vagy ~10 másodpercet mondjuk, az apt megcsinálja kettő alatt, de a letöltés és install ezekhez mondjuk hozzáad ~2 percet...
-
sghc_toma
senior tag
indítasz, bejön a grub.. rámész az install-os pontra, és nyomsz egy 'e" betűt.. a "kernel" kezdetű sor végére beírod, hogy floppy.allowed_drive_mask=0, majd nyomsz egy 'enter'-t, és egy 'b'-t..
// ehh, nem olvastam végig, nem vettem észre, hogy már megtaláltad.. mindegy, itt hagyom, hátha jó lesz még valakinek...
-
sghc_toma
senior tag
nem emlékszem, hogy a 8-assal, vagy a 9-essel volt, de volt.. igazából nem állt le, kb, 10 perc után folytatódott a telepítés.. a floppy-val kavart, pedig nem is volt a gépben; valami ilyesmi okozta a gondot.. lehetett rajta segíteni, boot paraméternek meg kellett adni, hogy floppy.allowed_drive_mask=0..
@Vladi: basszus, valamikor félrenézhettem a dátumot, teljesen abban a hitben voltam, hogy most szombaton jön a 10
fura is volt, hogy még csak bétát lehet tölteni...
-
rokefeller
senior tag
Lehet hülye ötlet, de valszeg az anaconda, azaz az installer rohad le, ha van időd, próbálj meg egy nyolcast feltenni, ha az megy, és azt upgrade-elni. Másik hogy csekkold le a cd-t, nem hibás-e. És egy kérdés. Miért kevés a gép a 10-eshez? Én nem tudok olyan változtatásról, ami a 10-est sokkal erőforrás-igényesebbé tenné mint amilyen a 9-es. Inkább egy 10-es XFCE spinnel próbálkoznék ha már takarékosság, vagy OpenBox valami csinos dock-kal, meg egy panellal. A GNOME erőforrásigényes, meg a KDE, de az alaprendszer nem annyira, szerintem...javítsatok ki :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest